- הוסף לסימניות
את היום חופשי המתוק ופנוי עושים בבוקרעל אותו משקל שקניות או סידורים עושים ביום עמוס
ומשאירים את היום החופשי מתוק ופנוי-
לא?
מה הכוונה מתוק ופנוי? מה עושים בו?
את היום חופשי המתוק ופנוי עושים בבוקרעל אותו משקל שקניות או סידורים עושים ביום עמוס
ומשאירים את היום החופשי מתוק ופנוי-
באישי, אצל ההורים שלי 'מי שבא ברוך הבא' אין מסיבה כללית כל ערב ההורים שלי חוגגים ומי שרוצה בא (כמובן שצריך להודיע כמה שעות קודם כדי שיהיה מספיק אוכל) ואילו אצל חמותי יש מסיבה אחת שכולם ח-י-ב-י-ם-! לבוא והמתח והתחרות חוגגים, ואחרי כל המאמץ שעשינו בשביל לבוא אני שואלת את עצמי 'תכל'ס משהו ראה אותי? יכולתי לא לבוא... יש גיסות שמעבר ל'תעבירי את המים ואפשר מזלג' לא סופרות אותך...יש כאן כמה תגובות שחוזרות על עצמן, שמהצד שלי זה כיף, ואילו מהצד של החמות לא,
למה זה כך? זאת אומרת שהגיסות שלי גם מרגישות שמהצד של האמא שלהן זה יותר כיף מאשר מהצד שלנו?
זה חייב להיות כך? זה מתסכל ממש
הופה, יש להיות שהאמא/החמות נפגעת, לא כי רוצה אותנו ואוהבת אותנו...בלת"ק. תשמחו שכולם אוהבים אתכם ורוצים אתכם!
למה לא סופרות?באישי, אצל ההורים שלי 'מי שבא ברוך הבא' אין מסיבה כללית כל ערב ההורים שלי חוגגים ומי שרוצה בא (כמובן שצריך להודיע כמה שעות קודם כדי שיהיה מספיק אוכל) ואילו אצל חמותי יש מסיבה אחת שכולם ח-י-ב-י-ם-! לבוא והמתח והתחרות חוגגים, ואחרי כל המאמץ שעשינו בשביל לבוא אני שואלת את עצמי 'תכל'ס משהו ראה אותי? יכולתי לא לבוא... יש גיסות שמעבר ל'תעבירי את המים ואפשר מזלג' לא סופרות אותך...
אז כן מהצד שלי, מצידי כל יום מסיבה ואילו במשפחת בעלי.....
למה לא סופרות?
בואו נחליט שהערב לביבות נועד לקרב לבבות באמת!
ונחמיא ונפרגן , האווירה הטובה תלויה
מזמינה אותך לנסות להשתתף במפגש שהיחסים שלו הוא כך:למה לא סופרות?
בואו נחליט שהערב לביבות נועד לקרב לבבות באמת!
ונחמיא ונפרגן , האווירה הטובה תלויה בנו!
נחשבת בעיני מי? בעיני השוויגער או בעיני הבנות והגיסות? זה הלך הרוח אצלכם?מזמינה אותך לנסות להשתתף במפגש שהיחסים שלו הוא כך:
מי שמלבישה את הילדים - נחשבת
מי שיש לה כך וכך משכורת - נחשבת
מי שבעלה עוסק ב... - נחשבת
וכו' וכו'
משאירה לך להבין לבד מי עונה לקריטריונים הללו..
ספוילר: לא הכלות רק ה.... (שהן גדוד עצום ביחס לכלות)
איך עושים אצלינו המקומיים? אנחנו 4 משפחות וילדים מגיל חצי שנה עד ישיבה גדולה.מצד בעלי אנחנו 13 נשואים בלע’נ ונפגשים 4 פעמים בשנה ותמיד תמיד כולם יכלו והגיעו!! כי המפגש קודם לכל ארוע אחר!
צפוץ מאד, האוכל לא ברמה גבוהה (יש מספיק וטעים אבל די רדוד..), לא עורכים בחיים שולחן.. נוסעים הרבה אבל נהנים מאד מתוכנית פשוטה, דיבורים נחמדים, אין שפיטה, אין ביקורת ויש אווירה טובה.. סבתא מחלקת דמי חנוכה לכולם, כולל לנשואים וממש נחמד!
מהצד ההורים שלי אנחנו בסה’כ 5 נשואים ושנה שעברה פעם ראשונה שעשינו ערב לביבות, גיסה אחת הפציצה עם סלט מטורף אבל ישבה בצד ולא השתתפה במשחק המשפחתי וזה ממש צרם לי שהיא לא זורמת וזה בהחלט תלוי בה כי גיסתי השניה זרמה..
היה אוכל מטורף וערוך מהמם אבל בגדול אין להשוות לזרימה של הצד השני והכיף שיש לילדים..
ולפי השם שלך מתחשק לי להתחיל לזמר ' החיים שלנו תותים'נחשבת בעיני מי? בעיני השוויגער או בעיני הבנות והגיסות? זה הלך הרוח אצלכם?
ומאיפה שגיסות שלי ידעו כמה אני מרוויחה? זה בכלל לא נושא.
ומה מזיז לי איך גיסתי מלבישה את הילדים?
אצלינו במשפחה יש הכל מהכל ואין תחרות בכלל ב"ה
הכל משוחרר, הכל טוב, ומכולן יש לי מה ללמוד לחיים!
כסף לא יענה את הכל. יכול להקל , אבל לא מביא את האושר בחיים!
גסתי (שמכולן הייתי יכולה להבין שהם יחסית הכי דחוקים כלכלית)
היא הכי מאושרת, הילדים שלה הכי מנומסים וחכמים, נקיים ומטופחים, לבושים הכל מהקבלות ועדיין, תענוג להפגש אתם!
כסף, ילדים יפים, משכורת נחשבת או תחום נוצץ.. הכל מתנות שמיים
מה הקשר להשוויץ בהם?
שכל הכלות לא נחשבות זה קצת מעודדמזמינה אותך לנסות להשתתף במפגש שהיחסים שלו הוא כך:
מי שמלבישה את הילדים - נחשבת
מי שיש לה כך וכך משכורת - נחשבת
מי שבעלה עוסק ב... - נחשבת
וכו' וכו'
משאירה לך להבין לבד מי עונה לקריטריונים הללו..
ספוילר: לא הכלות רק ה.... (שהן גדוד עצום ביחס לכלות)
אם השוויגער נגועה איך לקחה אותך לכלה?ולפי השם שלך מתחשק לי להתחיל לזמר ' החיים שלנו תותים'
תכל'ס, לא חידשת לי כלום ואכן כפי שראית למעלה במפגשים אחרים אני מאד נהנית כי אני יודעת שאין מקום לתחרות, אבל יש מקומות שהאוירה התחרותית היא בייס, וכן גם השויגער נגועה... אז באים למפגש בהכרח והולכים ברגע שמתאפשר... ולא נהנים![]()
בעיני מי מתבטאת ההערצה שאתם כה מדברות עליה?שכל הכלות לא נחשבות זה קצת מעודד
הרבה יותר קשה שיש כלות שנחשבות מאוד ומעריצים אותם וכאלה שממש לא...![]()
נושמים את הבית!!את היום חופשי המתוק ופנוי עושים בבוקר
לא?
מה הכוונה מתוק ופנוי? מה עושים בו?
כל מילה!עד לפני שנה + גם אני רטנתי מאד על המפגשים האלו .
נושא הטיפוח בצד אחד,
מרגישה פחות שווה בצד שני,
חוזרת עם טעם מריר וחמוץ ומצהירה נחרצות שהכי טוב בבית ,
וזה בכלל הזמן להנות מהמשפחה הגרעינית ..
עד... שדברתי עם גיסה חמודה שיחה גלויה,
והבנתי, שבשונה מחברים, משפחה זה נכס.
משפחה זו מסגרת שה' שבץ אותי בתוכה.
לא חייב להיות מפגש מוצלח ואוירה טובה בשביל שאפיק מזה תועלת.
עצם ההמצאות שלי בתוך משפחה, הילדים מרגישים חלק מתוך , זה כבר נכון לי .
כמו שאמא לא מגדלת רק ילד שמהנה אותה, היא גם תתאמץ לחבק ילד מעצבן ומתבגר נודניק ...
גם אני , ילד. חלק ממשפחה.
אני מגיעה למפגש/שמחה ממקום שייך. גם אם פחות נעים. גם אם אחת הגיסות תנכס אותי לשיחה מעצבנת אתה
גם אם מחשיבים שם בגדים ואני פחות מענינת וכו' וכו'
כשאני מגיעה ממקום כזה, שמייקר את המשפחה ואת כל אחד בתוכו, אני גם מצליחה להנות. גם להנות אחרים,
וגם בסוד----מתייחסים אלי אחרת...
כמובן שאני לא מדברת על מצב בו המשפחה מזיקה לנו., רגשית רוחנית וכו' . מדברת על תסכולים רגילים...
ומה---- אהנה לי עם המשפחה הגרעינית שלי עד השנה שבו תחליט כלתי שעדיף לה לשבת בבית עם המשפחה הגרעינית שלה?
וואוגם כשיש את כל הבני דודים אבל בסוף כל משפחה יושבת לעצמה באיזה צד (נכון שתמיד יש איזה אח שמסתודד עם איזה בן דוד בצד) ובתוך המשפחה אתה שוב מדבר עם האח / גיס /גיסה שאיתם אתה בקשר לאורך כל השנה וכל השאר ....שלום שלום.... עם חיוך של מיליון דולר איזה כיף שנפגשנו ...וכמה חשוב לעשות את זה יותר ....
זאת האמת, אבל מה לעשות שיש אנשים שמשוויצים במתנות שמים כאילו זאת עבודה אישית שלהם?נחשבת בעיני מי? בעיני השוויגער או בעיני הבנות והגיסות? זה הלך הרוח אצלכם?
ומאיפה שגיסות שלי ידעו כמה אני מרוויחה? זה בכלל לא נושא.
ומה מזיז לי איך גיסתי מלבישה את הילדים?
אצלינו במשפחה יש הכל מהכל ואין תחרות בכלל ב"ה
הכל משוחרר, הכל טוב, ומכולן יש לי מה ללמוד לחיים!
כסף לא יענה את הכל. יכול להקל , אבל לא מביא את האושר בחיים!
גסתי (שמכולן הייתי יכולה להבין שהם יחסית הכי דחוקים כלכלית)
היא הכי מאושרת, הילדים שלה הכי מנומסים וחכמים, נקיים ומטופחים, לבושים הכל מהקבלות ועדיין, תענוג להפגש אתם!
כסף, ילדים יפים, משכורת נחשבת או תחום נוצץ.. הכל מתנות שמיים
מה הקשר להשוויץ בהם?
נובע מטיפוסים קרי מזג או עודף מידות טובות?בנוסף, יש מקומות שאם את נחמדה ומפרגנת את יוצאת עוד יותר דפוקה.
עיין ערך הצד של בעלי....
הגעתי כלה תמימה, החמאתי, פרגנתי, עד שקלטתי שהם פשוט מגחכים עלי....
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים