- הוסף לסימניות
כנ"להאמת אני באמת לא מבינה את התלונות פה..
הלוואי שהיתה לי משפחה שיוזמת ועושה
ואכפת לה.
כנ"להאמת אני באמת לא מבינה את התלונות פה..
ואכפת לה.
יצא לי לשמוע משפחות שיש להם זוגות שמפוזרים בפריפריה.אני מאד נהנית,
רק שלנסוע עם 4 ילדים קטנים דרך של 3 שעות בערב אחרי הדלקת נרות, אירוע שעתיים וחזור כנ"ל
לא כל כך מציאותי בשבילי,
ומאד קשה לי שההורים לא מבינים את זה וחושבים שאנחנו סנובים,
הגיע הזמן שההורים יבינו שהיום זה לא פעם שגרו כולם באותה שכונה,
היום אנחנו מפוזרים באזורים שונים ברחבי הארץ ולא הוגן לעשות לנו הרגשה רעה של משביתי ערבי גיבוש...
כמשפחה מהצד..לאאאאאא בא' רבתי - כאב ראש אמיתי והכי מעצבן זה הבגדים שהסבתא דורשת שיהיה אותו דבר ... אבל אין לי כבר כוח להתעצבן....הרשו לי לשאול אותכם אתם נהנים מחתונות ושבע ימים של שבע ברכות![]()
בהחלט כן....!!!! דורש - אבל כיף ומגבש.... (יודעת שלא לכך הייתה הכוונה - אבל תתפלאו... )הרשו לי לשאול אותכם אתם נהנים מחתונות ושבע ימים של שבע ברכות![]()
כנ"ללנו יש צד אחד שזה לא מעניין אותו...
כלומר לא מעניין את הגיסות בכלל וגם לא את הסבתא (האמא)
אז אם אני רוצה שהילדים שלי יחוו כזה מפגש חנוכה
אני צריכה ליזום.
להביא את המקום
ולארגן הכל.
בפעם הקודמת אמרתי שכל אחד יביא משהו.
הנכדים הנשואים עשו את זה ממש בכיף.
הביאו כל אחד משהו וברוחב לב.
אבל הגיסות- כלומר האמהות של הילדים הנשואים
בקושי הביאו איזה עוגה
או איזה השתתפות של 90 שקל כדי לקנות פיצה לכל הנכדים(שלהם)
מאוד מייאש
הסבתא לא השתתפה במאמץ בכלל
ובסוף אמרה.. אתם רציתם מסיבה לא?
ברור שזה על חשבונכם.
ברור שאנחנו רצינו.
אבל רצינו משפחה מאוחדת ושמחה
שילדים יראו מה זה
שירגישו שיש להם גם אירוע ללכת אליו עם המשפחה
כמו לכולם.
מה אתן אומרות? לארגן גם השנה?
שנה שעברה לא עשיתי
ואף אחד לא ביקש שיהיה..
האמת אני באמת לא מבינה את התלונות פה..
ואכפת לה.
כולם רוצים שיתייחסו אליהם יפה.לא חושבת שתלוי באוכל
זה תלוי באוירה, שישימו לב שהגעתי שיחמיאו שתהיה אוירה חיובית ולא מלחיצה , שיזרמו וכו',
אני מוכנה לנסוע עם ילדי מהדרום ועד לירושלים ( לצאת מוקדם מהעבודה ולחזור באמצע הלילה)
רק כי יש שם אוירה מיוחדת , מעריכים ומחמיאים , יש שם כבוד לשני ואהדה,
אני יוצאת נטענת ,
לעומת הצד השני שרק תחרות ומתח מתחת לשולחן ואוכל גורמה אין שם שום הנאה....
ממש ככהככל שמתערבב פה הנושא של ערב לביבות ומשפחה מאוחדת - אני מרגישה צורך נואש להוסיף משו שנראה לי יצא קצת מהקשרו בכל האשכול ---
ואולי זה יעודד את אלו בלי המפגשים
משפחה שעושה מלאאא לוזים זה לא שום חותמת על משפחת מגובשת/מאוחדת.
אצלנו יש צד שעל כל יומולדת שולחים הזמנות מעוצבות..לוזים וארועים... אבל הקשר הוא מה זה טכני ומרוחק..
ויש צד - שהרבה יותר קשה לארגן בו לוזים....ממש ממתסכל אפילו כמה שזה לא מצליח... אבל --- אין בכלל מה להשוות את רמת הקשר... משו שאני מאחלת לכל אחד מיושבי הפורום במשפחתו שלו..
רמה כזו של אחדות ואהבה אמיתית בין האחים, פרגון שיתוף ועזרה... ב"ה.
אם תשאלו את הילדים לאיפה הם מעדיפים ללכת.. התשובה- לא נעים- תהיה חד משמעית...
משפחה מאוחדת נמדדת בהרבה פרמטרים אחרים מעבר לנתון הטכני הזה של כמה זמן ישבת יחד סביב הספגניות (למרות שזה בהחלט יכול לפעמים לתרום לענין) ... בטלפון אתם מדברים סתם בספונטני למשל?...איפה אתם מעזים לדבר גם על חולשות(יש לי ערמת כביסות שמחכה ליי כבר ומיים...)?..
וגיבוש לא מושג בהכרח בכפיה על החתמת כרטיס בכל לוז שמתארגן באיזה חור...
אשמח לשמוע אם יש שמזדהים..
מבינה מאד את מה שכתבת ומסכימה עם זה.ככל שמתערבב פה הנושא של ערב לביבות ומשפחה מאוחדת - אני מרגישה צורך נואש להוסיף משו שנראה לי יצא קצת מהקשרו בכל האשכול ---
ואולי זה יעודד את אלו בלי המפגשים
משפחה שעושה מלאאא לוזים זה לא שום חותמת על משפחת מגובשת/מאוחדת.
אצלנו יש צד שעל כל יומולדת שולחים הזמנות מעוצבות..לוזים וארועים... אבל הקשר הוא מה זה טכני ומרוחק..
ויש צד - שהרבה יותר קשה לארגן בו לוזים....ממש ממתסכל אפילו כמה שזה לא מצליח... אבל --- אין בכלל מה להשוות את רמת הקשר... משו שאני מאחלת לכל אחד מיושבי הפורום במשפחתו שלו..
רמה כזו של אחדות ואהבה אמיתית בין האחים, פרגון שיתוף ועזרה... ב"ה.
אם תשאלו את הילדים לאיפה הם מעדיפים ללכת.. התשובה- לא נעים- תהיה חד משמעית...
משפחה מאוחדת נמדדת בהרבה פרמטרים אחרים מעבר לנתון הטכני הזה של כמה זמן ישבת יחד סביב הספגניות (למרות שזה בהחלט יכול לפעמים לתרום לענין) ... בטלפון אתם מדברים סתם בספונטני למשל?...איפה אתם מעזים לדבר גם על חולשות(יש לי ערמת כביסות שמחכה ליי כבר ומיים...)?..
וגיבוש לא מושג בהכרח בכפיה על החתמת כרטיס בכל לוז שמתארגן באיזה חור...
אשמח לשמוע אם יש שמזדהים..
איך זה קשור לנידון... יש סיבות אחרות מספיק למה פה זה ככה ושם זה אחרת...מבינה מאד את מה שכתבת ומסכימה עם זה.
אבל שאלה- את מרשה לגלות מי זה המצד מאוד ומי הצד הטכני? שלך או שלך בעלך?
עולם הפוךבקיצור
חלק שיש להם מפגשים לא כ"כ נהנים ולא שווה להם המאמץ הכרוך בזה
והרבה שאין להם חושבים שאם רק היה להם היו עושים את כל המאמצים - העיקר שיהיה
בקיצור
חלק שיש להם מפגשים לא כ"כ נהנים ולא שווה להם המאמץ הכרוך בזה
והרבה שאין להם חושבים שאם רק היה להם היו עושים את כל המאמצים - העיקר שיהיה
הדשא של השני...עולם הפוך
תרשו לי לחלוק עליכם, אבל ההשואה פה לא נכונה בכללהרשו לי לשאול אותכם אתם נהנים מחתונות ושבע ימים של שבע ברכות![]()
גם אם זה נכון....אז במאה שערים זה היה המצאה....כי גרו קרוב ובין כה נפגשו......ערבי לביבות זו המצאה שנולדה היכנשהו במאה שערים, שמה גרו כולם קרוב, וגם ככה מדליקים נרות ויש אח"כ ערב ארוךךךךך אז נפגשים ונהנים,
להפוך את זה לחובה קדושה ומסירות נפש.... קצת איבוד פרופורציות, לדעתי
מסכימה מאד שצריכים להפגש וזה חשוב.גם אם זה נכון....אז במאה שערים זה היה המצאה....כי גרו קרוב ובין כה נפגשו......
בדור של היום שגרים מפוזרים....ואין זמן לכלום,כי עובדים מצאת החמה וכו....
אני חושב שזה מאאאאאאוד חשוב....כמעט ולא נפגשים.....
כל מילהמסכימה מאד שצריכים להפגש וזה חשוב.
אבל למה בחנוכה כשזמן הדלקת נרות מאד מגביל?
אם אנחנו מדליקים נרות בצה"כ אז לא יכולים לצאת מהבית לפני 6. לא מגיעים לירושלים לפני 9 כי פקוק ולצאת בחזרה ב 10 כי למחרת צריכים לצאת מהבית כרגיל לעבודה.
יותר קל לי לצאת ביום רגיל ב 5 אחה"צ-אין פקקים אז יכולה להגיע לירושלים כבר ב 7 וב9 לצאת חזור לצפון. גם להנות יותר זמן מהמפגש וגם לחזור בשעה יותר שפויה.
וגם ככה הבנים שלי לומדים כמעט רגיל בחנוכה
ולאברכים שביום רגיל לא יכולים אז יש את חוה"מ שאין הגבלת של זמנים או את בין הזמנים.
פעם פעם שרוב הנשים העובדות היו מורות וגננות זה היה יותר הגיוני
ושלא תהיינה טעויות- אני טורחת ומגיעה וגם נהנית אבל יכולתי להנות יותר בלי לחץ של זמנים וגם מנוכחות יותר ארוכה
יש הרבה משפחות שעושות את הערב לביבות באזור חנוכה לפני או אחרי אבל לא בחנוכה עצמו שאז זה קשה לתמרן עם ההדלקה.מסכימה מאד שצריכים להפגש וזה חשוב.
אבל למה בחנוכה כשזמן הדלקת נרות מאד מגביל?
אם אנחנו מדליקים נרות בצה"כ אז לא יכולים לצאת מהבית לפני 6. לא מגיעים לירושלים לפני 9 כי פקוק ולצאת בחזרה ב 10 כי למחרת צריכים לצאת מהבית כרגיל לעבודה.
יותר קל לי לצאת ביום רגיל ב 5 אחה"צ-אין פקקים אז יכולה להגיע לירושלים כבר ב 7 וב9 לצאת חזור לצפון. גם להנות יותר זמן מהמפגש וגם לחזור בשעה יותר שפויה.
וגם ככה הבנים שלי לומדים כמעט רגיל בחנוכה
ולאברכים שביום רגיל לא יכולים אז יש את חוה"מ שאין הגבלת של זמנים או את בין הזמנים.
פעם פעם שרוב הנשים העובדות היו מורות וגננות זה היה יותר הגיוני
ושלא תהיינה טעויות- אני טורחת ומגיעה וגם נהנית אבל יכולתי להנות יותר בלי לחץ של זמנים וגם מנוכחות יותר ארוכה
למה לא?מעניין אם הגברים באמת לומדים בזמן הזה...
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים