נכתב ע"י eden7115;666003:באופן אישי, יצא לי להכין את המתכון של קרין גורן לעוגת שוקולד חמה (עם פנים שוקולדי נוזלי כמובן) לברית של בן אחותי (יצא בשבועות והכנו ארוחה חלבית, זה היה הקינוח).
זה היה פרוייקט לא פשוט לשלוט ולהכין 70 ומשהו עוגות שוקולד חמות, להוציא את כולן מהתנור בדיוק בזמן (שכוון לשעון שבת), ולהוציא את כולן עם רוטב שוקולד חם וגלידה, בו זמנית...
האמת - לא היה מישהו שלא ביקש את המתכון:
עוגת שוקולד חמה
כמות: 8 קוקוטים חד פעמיים בנפח חצי כוס
חומרים
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
200 גרם חמאה
1 כוס (200 גרם) סוכר
4 ביצים + 4 חלמונים
שני שליש כוס (90 גרם) קמח
רבע כפית מלח
![]()
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל. מוסיפים סוכר וטורפים היטב. טורפים פנימה את הביצים אחת אחת. מוסיפים חלמונים, וטורפים עד שהם נבלעים בתערובת.
מנפים יחד קמח ומלח ומוסיפים לתערובת. מערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
יוצקים את התערובת לתבניות חד פעמיות משומנות, ואופים 20-15 דקות, עד שהשוליים יציבים והמרכז עדיין רך למגע. מוציאים מהתנור ומצננים דקה-שתיים. משחררים מהתבניות ומגישים מיד.
נכתב ע"י eden7115;666030:אני הכנתי את העוגת שוקולד חמה עם מחמאה במקום חמאה ואז זה יוצא פרווה ולא פוגם בטעם.
גם המתכון של הסופלה של קרין גורן מוצלח מאוד, אבל מתאים יותר לפינוק זוגי באמצע שבוע מאשר לשבת - כי חייבים לאכול את זה מיד כשמוציאים מהתנור...
אני מכינה אותו הרבה, בפרווה- עם מרגרינה, וזה כלום עבודה, רק 15 דקות זה הגג ברוב התנורים, כשהכנתי פעם לכמות של אנשים, הורדתי בביצים ולא ניכר הבדל.נכתב ע"י eden7115;666003:באופן אישי, יצא לי להכין את המתכון של קרין גורן לעוגת שוקולד חמה (עם פנים שוקולדי נוזלי כמובן) לברית של בן אחותי (יצא בשבועות והכנו ארוחה חלבית, זה היה הקינוח).
זה היה פרוייקט לא פשוט לשלוט ולהכין 70 ומשהו עוגות שוקולד חמות, להוציא את כולן מהתנור בדיוק בזמן (שכוון לשעון שבת), ולהוציא את כולן עם רוטב שוקולד חם וגלידה, בו זמנית...
עוגת שוקולד חמה
חומרים
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
200 גרם חמאה
1 כוס (200 גרם) סוכר
4 ביצים + 4 חלמונים
רבע כפית מלח
![]()
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל. מוסיפים סוכר וטורפים היטב. טורפים פנימה את הביצים אחת אחת. מוסיפים חלמונים, וטורפים עד שהם נבלעים בתערובת.
יוצקים את התערובת לתבניות חד פעמיות משומנות, ואופים 20-15 דקות, עד שהשוליים יציבים והמרכז עדיין רך למגע. מוציאים מהתנור ומצננים דקה-שתיים. משחררים מהתבניות ומגישים מיד.
נכתב ע"י nechama3048;666012:לסופלה:
300 גרם שוקולד מריר
250 גרם חמאה
חצי כוס סוכר (100 גרם)
2 ביצים שלמות + 6 חלמונים
2 כפיות ברנדי (10 מ"ל)
חצי כוס קמח (70 גרם)
להחביא בפנים (לא חובה):
8-12 קוביות שוקולד לבן (או מטבעות)
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות.
ממיסים שוקולד, חמאה וסוכר במיקרוגל או מעל סיר אדים.
בקערה נפרדת טורפים ביצים, חלמונים וברנדי.
מוזגים מעט מתערובת השוקולד החמה לקערה עם הביצים ומערבבים היטב. מעבירים את כל תערובת הביצים לקערה עם תערובת השוקולד ומערבבים היטב (תהליך זה נקרא השוואת טמפרטורות ומבטיח שהביצים לא ייקרשו במגע עם השוקולד החם).
מוסיפים קמח וטורפים עד שהתערובת חלקה ללא גושים.
מוזגים את התערובת לכלים, עד 3/4 גובה הדפנות. מטביעים במרכז כל כלי 2-3 קוביות שוקולד לבן.
אופים כ-20 דקות, עד ששולי העוגה יציבים והמרכז עדיין נוזלי.
מוציאים מהתנור ומגישים מיד (לא שוכחים להזהיר את האורחים שהכלים לוהטים). מומלץ לקשט עם אבקת סוכר מלמעלה ולהגיש עם כדור גלידה (עדיף להניח את הגלידה בקערית נפרדת ולא מעל העוגה החמה, שלא תימס מהר מדי).
נכתב ע"י שולה;667093:עשיתי את המרשם הזה. איך יצא? לי עצמי לא נשאר... (כך שאם משהוא עושה - אני מעוניינת לטעום את מה שהגשתי...)
תודה רבה!
גם ככה עשיתי פי 3... היינו כמעט 30 איש ויצא לי 11 מכל 'נגלה'נכתב ע"י nechama3048;667119:מאמינה לך!!!!!
כמעט תמיד אני עושה כפול....
(חייבים לטעום גם לפני שבת...)
שמחה שהצליח לך!
נכתב ע"י שולה;667134:גם ככה עשיתי פי 3... היינו כמעט 30 איש ויצא לי 11 מכל 'נגלה'
ממש תודה על המתכון!נכתב ע"י eden7115;666003:באופן אישי, יצא לי להכין את המתכון של קרין גורן לעוגת שוקולד חמה (עם פנים שוקולדי נוזלי כמובן) לברית של בן אחותי (יצא בשבועות והכנו ארוחה חלבית, זה היה הקינוח).
עוגת שוקולד חמה
חומרים
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
200 גרם חמאה
1 כוס (200 גרם) סוכר
4 ביצים + 4 חלמונים
רבע כפית מלח
![]()
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
נכתב ע"י nechama3048;666012:מצטרפת להמלצות על הסופלה של קרין גורן, זה המתכון המדויק:
אני שמה במקום חמאה- מרגרינה בטעם חמאה-מחמאה
ומהחלבונים שנותרים מכינה גלידה וניל המוגשת יחד עם הסופלה.
לסופלה:
300 גרם שוקולד מריר
250 גרם חמאה
חצי כוס סוכר (100 גרם)
2 ביצים שלמות + 6 חלמונים
2 כפיות ברנדי (10 מ"ל)
חצי כוס קמח (70 גרם)
להחביא בפנים (לא חובה):
8-12 קוביות שוקולד לבן (או מטבעות)
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות.
ממיסים שוקולד, חמאה וסוכר במיקרוגל או מעל סיר אדים.
בקערה נפרדת טורפים ביצים, חלמונים וברנדי.
מוזגים מעט מתערובת השוקולד החמה לקערה עם הביצים ומערבבים היטב. מעבירים את כל תערובת הביצים לקערה עם תערובת השוקולד ומערבבים היטב (תהליך זה נקרא השוואת טמפרטורות ומבטיח שהביצים לא ייקרשו במגע עם השוקולד החם).
מוסיפים קמח וטורפים עד שהתערובת חלקה ללא גושים.
מוזגים את התערובת לכלים, עד 3/4 גובה הדפנות. מטביעים במרכז כל כלי 2-3 קוביות שוקולד לבן.
אופים כ-20 דקות, עד ששולי העוגה יציבים והמרכז עדיין נוזלי.
מוציאים מהתנור ומגישים מיד (לא שוכחים להזהיר את האורחים שהכלים לוהטים). מומלץ לקשט עם אבקת סוכר מלמעלה ולהגיש עם כדור גלידה (עדיף להניח את הגלידה בקערית נפרדת ולא מעל העוגה החמה, שלא תימס מהר מדי).
נכתב ע"י סטודנטית;821052:סליחה על הקפצת אשכול, אבל אני חושבת שאשכול כזה תמיד אקטואלי....
מישהי יודעת אם אני יכולה להכין את הבלילה עכשיו ולשמור במקרר עד הלילה??
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים