מרשמים | והפעם - עוגת שוקולד חמה

• הוסף לסימניות
אולי יש לך מרשם לעוגת שוקולד חמה (זאתי ששמים בפנים קובית שוקולד נמסה. יאמי...)

אבל - רק מרשמים שניסית והצדיקו את עצמם. פשוט יש ליטעם מאד מר מאיזו עוגת גוש שוקולד כבד ומחניק שנאלצתי פעם לאכול :eek:
תודה!
:p

• הוסף לסימניות
יש לי מרשם לסופלה את כנראה מתכוונת לזה אבל בלי קובית שוקולד לפי טעמי הוא הרבה יותר מוצלח אני עושה את זה המון זה נורא מסוכן לדיאטה נשים מבינות כבר אמרו יש לי הרבה מרשמים של סופלה זה הכי...

סופלה

מרגרינה מחמאה להמיס ולהוסיף [ אני עושה סיר בתוך סיר]
200 גר‘ שוקולד מריר
ולערבב ביחד להוסיף
1/2 כוס סוכר
5 ביצים שלמות
2/3 כוס קמח {או א. קורנפלור}
לערבב [אם נהיה גושים בבלנדר}
למלאות 3/4 כוסית ניר ולאפות 7 עד 15 דק‘ אפוי קצת רק מבחוץ [לשמור שיהיה אפוי רק מבחוץ כשמוציאים זה נראה כמו עוגה מפונצרת]
להגיש חם
[אפשר בתבנית שקעים מנג'טים מידה 5]
להוסיף בצלחת כדור גלידה וניל זילוף שוקולד

בהצלחה!!!!​

• הוסף לסימניות
אומנם לא הכנתי אבל זה מתכון של שוקלייטר מפורסם בארץ שמצאתי אתמול והזיל לי ריר...
(חבל שלא הצלחתי להטמיע את הסרטון שיזיל לכולם ריר...)

עוגת שוקולד חמה

מתכון באדיבות השוקולטייה אלי טראב, "קרדינל"

ניתן לאחסן את העוגה במקרר ולחמם לקראת הגשה. כמו כן, אם רוצים ניתן להוסיף לגנאש ליקר קפה או שוקולד

המרכיבים (ל-6-8 עוגות אישיות):
לגנאש הנוזלי:
1/2 כוס חלב
1/3 כוס שמנת מתוקה
120 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו
לעוגה:
6 ביצים
1/2 כוס סוכר
230 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו
1 כוס + 2 כפות שמנת מתוקה
150 גרם מרציפן או 50 גרם אבקת שקדים
קורט מלח
1/2 כוס קמח
לשימון:
חמאה מומסת

עזרים: רינגים אישיים, או קעריות סופלה אישיות

אופן ההכנה:

1. הגנאש הנוזלי: ממיסים את השוקולד במיקרו, בפולסים של 10 שניות כל פעם.
  2. מרתיחים קלות את החלב והשמנת ויוצקים רבע מהכמות לתוך השוקולד המומס.
  3. מערבבים היטב. כשנוצרת תערובת אחידה מוסיפים את יתר החלב והשמנת פנימה, בהדרגה.
  4. מערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה. יוצקים את תערובת השוקולד לתוך כוסות חד פעמיות, כך שהיא תהיה נמוכה 3-4 ס"מ פחות מגובה הקעריות שמשתמים בהן. מעבירים את הכוסות החד פעמיות למקפיא לשעתיים לפחות.
  5. העוגה: ממיסים את השוקולד במיקרו, בפולסים של 10 שניות כל פעם. מוסיפים לתוכו את המרציפן, המלח והשמנת המתוקה, במנות קטנות ותוך כדי ערבוב מתמיד, עד שמתקבלת תערובת חלקה.
  6. מקציפים את הביצים עם הסוכר לקצף בהיר וגבוה.
  7. מוסיפים את תערובת השוקולד והמרציפן לביצים ומערבבים בתנועות קיפול.
  8. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה.
  9. משמנים היטב את הרינגים או קעריות הסופלה. יוצקים לכל רינג את בלילת העוגה, כך שתגיע עד לרבע מגובהו.
  10. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, כ-10 דקות.
  11. מוציאים את הגנאש הקפוא מהמקפיא, מחלצים אותו מהכוסות החד פעמיות ומניחים גנאש במרכז כל רינג.
  12. יוצקים מעל את בלילת העוגה שנשארה ואופים 10-12 דקות נוספות. מגישים חם או פושר.

• הוסף לסימניות
באופן אישי, יצא לי להכין את המתכון של קרין גורן לעוגת שוקולד חמה (עם פנים שוקולדי נוזלי כמובן) לברית של בן אחותי (יצא בשבועות והכנו ארוחה חלבית, זה היה הקינוח).
זה היה פרוייקט לא פשוט לשלוט ולהכין 70 ומשהו עוגות שוקולד חמות, להוציא את כולן מהתנור בדיוק בזמן (שכוון לשעון שבת), ולהוציא את כולן עם רוטב שוקולד חם וגלידה, בו זמנית...
האמת - לא היה מישהו שלא ביקש את המתכון:

עוגת שוקולד חמה
כמות: 8 קוקוטים חד פעמיים בנפח חצי כוס
חומרים
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
200 גרם חמאה
1 כוס (200 גרם) סוכר
4 ביצים + 4 חלמונים
שני שליש כוס (90 גרם) קמח
רבע כפית מלח

hot_chocolate_cake.jpg

אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל. מוסיפים סוכר וטורפים היטב. טורפים פנימה את הביצים אחת אחת. מוסיפים חלמונים, וטורפים עד שהם נבלעים בתערובת.
מנפים יחד קמח ומלח ומוסיפים לתערובת. מערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
יוצקים את התערובת לתבניות חד פעמיות משומנות, ואופים 20-15 דקות, עד שהשוליים יציבים והמרכז עדיין רך למגע. מוציאים מהתנור ומצננים דקה-שתיים. משחררים מהתבניות ומגישים מיד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;666003:
באופן אישי, יצא לי להכין את המתכון של קרין גורן לעוגת שוקולד חמה (עם פנים שוקולדי נוזלי כמובן) לברית של בן אחותי (יצא בשבועות והכנו ארוחה חלבית, זה היה הקינוח).
זה היה פרוייקט לא פשוט לשלוט ולהכין 70 ומשהו עוגות שוקולד חמות, להוציא את כולן מהתנור בדיוק בזמן (שכוון לשעון שבת), ולהוציא את כולן עם רוטב שוקולד חם וגלידה, בו זמנית...

עוגת שוקולד חמה
חומרים
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
200 גרם חמאה
1 כוס (200 גרם) סוכר
4 ביצים + 4 חלמונים
רבע כפית מלח

hot_chocolate_cake.jpg

אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל. מוסיפים סוכר וטורפים היטב. טורפים פנימה את הביצים אחת אחת. מוסיפים חלמונים, וטורפים עד שהם נבלעים בתערובת.
יוצקים את התערובת לתבניות חד פעמיות משומנות, ואופים 20-15 דקות, עד שהשוליים יציבים והמרכז עדיין רך למגע. מוציאים מהתנור ומצננים דקה-שתיים. משחררים מהתבניות ומגישים מיד.

מצטרפת להמלצות על הסופלה של קרין גורן, זה המתכון המדויק:
אני שמה במקום חמאה- מרגרינה בטעם חמאה-מחמאה
ומהחלבונים שנותרים מכינה גלידה וניל המוגשת יחד עם הסופלה.

לסופלה:
300 גרם שוקולד מריר
250 גרם חמאה
חצי כוס סוכר (100 גרם)
2 ביצים שלמות + 6 חלמונים
2 כפיות ברנדי (10 מ"ל)
חצי כוס קמח (70 גרם)

להחביא בפנים (לא חובה):
8-12 קוביות שוקולד לבן (או מטבעות)

אופן ההכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות.
ממיסים שוקולד, חמאה וסוכר במיקרוגל או מעל סיר אדים.
בקערה נפרדת טורפים ביצים, חלמונים וברנדי.
מוזגים מעט מתערובת השוקולד החמה לקערה עם הביצים ומערבבים היטב. מעבירים את כל תערובת הביצים לקערה עם תערובת השוקולד ומערבבים היטב (תהליך זה נקרא השוואת טמפרטורות ומבטיח שהביצים לא ייקרשו במגע עם השוקולד החם).
מוסיפים קמח וטורפים עד שהתערובת חלקה ללא גושים.
מוזגים את התערובת לכלים, עד 3/4 גובה הדפנות. מטביעים במרכז כל כלי 2-3 קוביות שוקולד לבן.
אופים כ-20 דקות, עד ששולי העוגה יציבים והמרכז עדיין נוזלי.
מוציאים מהתנור ומגישים מיד (לא שוכחים להזהיר את האורחים שהכלים לוהטים). מומלץ לקשט עם אבקת סוכר מלמעלה ולהגיש עם כדור גלידה (עדיף להניח את הגלידה בקערית נפרדת ולא מעל העוגה החמה, שלא תימס מהר מדי).

• הוסף לסימניות
תודה.
אני שמה לב שרוב המרשמים שעלו הינם חלביים. אני צריכה את זה לקינוח של ליל שבת (יש לנו ברית ומליון אורחים ב"ה)

ירד גשם... ובבית יהיה חם...

• הוסף לסימניות
אני הכנתי את העוגת שוקולד חמה עם מחמאה במקום חמאה ואז זה יוצא פרווה ולא פוגם בטעם.

גם המתכון של הסופלה של קרין גורן מוצלח מאוד, אבל מתאים יותר לפינוק זוגי באמצע שבוע מאשר לשבת - כי חייבים לאכול את זה מיד כשמוציאים מהתנור...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;666030:
אני הכנתי את העוגת שוקולד חמה עם מחמאה במקום חמאה ואז זה יוצא פרווה ולא פוגם בטעם.

גם המתכון של הסופלה של קרין גורן מוצלח מאוד, אבל מתאים יותר לפינוק זוגי באמצע שבוע מאשר לשבת - כי חייבים לאכול את זה מיד כשמוציאים מהתנור...

לא מחייב, אני עושה אתזה לעיתים מאד קרובות לשבת, מניחה על הפלטה לפני שבת והוא נשאר רטוב וחם.....

אגב, הם גם מצוינים בהקפאה!

• הוסף לסימניות
עכשיו ראיתי שכתבת שהמתכון שהעלת הוא המתכון המדוייק אז סתם שתדעי ששני המתכונים מפיעים באתר שלה. מה שאני העליתי תחת "עוגת שוקולד חמה" ומה שאת העלית תחת "סופלה שוקולד זוגי"...

מה שמוזר לי שאין מלח במתכון של הסופלה שלה. תמיד ידוע שקמצוץ מלח מדגיש את המתיקות של השוקולד וזה כאילו "הסוד" של השוקולייטרים...

• הוסף לסימניות
צודקת, מתנצלת...:)

המתכון די דומה....

באמת בפאי שוקולד שלה יש קמצוץ מלח ופה אין.......

• הוסף לסימניות

עוגת שוקולד חמה
חומרים
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
200 גרם חמאה
1 כוס (200 גרם) סוכר
4 ביצים + 4 חלמונים
רבע כפית מלח

hot_chocolate_cake.jpg

אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
אני מכינה אותו הרבה, בפרווה- עם מרגרינה, וזה כלום עבודה, רק 15 דקות זה הגג ברוב התנורים, כשהכנתי פעם לכמות של אנשים, הורדתי בביצים ולא ניכר הבדל.

• הוסף לסימניות
האם ניסיתן שמן במקום מרגרינה בסופלה האלו?

אני לא משתמשת במרגרינה ותמיד ממירה לשמן. יש עוגות שזה לא מוצלח. האם מישהי ניסתה בסופלה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י nechama3048;666012:
לסופלה:
300 גרם שוקולד מריר
250 גרם חמאה
חצי כוס סוכר (100 גרם)
2 כפיות ברנדי (10 מ"ל)
חצי כוס קמח (70 גרם)

להחביא בפנים (לא חובה):

אופן ההכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מוזגים מעט מתערובת השוקולד החמה לקערה עם הביצים ומערבבים היטב. מעבירים את כל תערובת הביצים לקערה עם תערובת השוקולד ומערבבים היטב (תהליך זה נקרא השוואת טמפרטורות ומבטיח שהביצים לא ייקרשו במגע עם השוקולד החם).
מוזגים את התערובת לכלים, עד 3/4 גובה הדפנות. מטביעים במרכז כל כלי 2-3 קוביות שוקולד לבן.
מוציאים מהתנור ומגישים מיד (לא שוכחים להזהיר את האורחים שהכלים לוהטים). מומלץ לקשט עם אבקת סוכר מלמעלה ולהגיש עם כדור גלידה (עדיף להניח את הגלידה בקערית נפרדת ולא מעל העוגה החמה, שלא תימס מהר מדי).

עשיתי את המרשם הזה. איך יצא? לי עצמי לא נשאר... (כך שאם משהוא עושה - אני מעוניינת לטעום את מה שהגשתי...) :p
תודה רבה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שולה;667093:
עשיתי את המרשם הזה. איך יצא? לי עצמי לא נשאר... (כך שאם משהוא עושה - אני מעוניינת לטעום את מה שהגשתי...) :p
תודה רבה!

מאמינה לך!!!!!

כמעט תמיד אני עושה כפול....

(חייבים לטעום גם לפני שבת...:):))

שמחה שהצליח לך!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י nechama3048;667119:
מאמינה לך!!!!!

כמעט תמיד אני עושה כפול....

(חייבים לטעום גם לפני שבת...:):))

שמחה שהצליח לך!
גם ככה עשיתי פי 3... היינו כמעט 30 איש ויצא לי 11 מכל 'נגלה'

• הוסף לסימניות

עוגת שוקולד חמה
חומרים
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
200 גרם חמאה
1 כוס (200 גרם) סוכר
4 ביצים + 4 חלמונים
רבע כפית מלח

hot_chocolate_cake.jpg

אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
ממש תודה על המתכון!
עשיתי לשבת היו הרבה אורחים ויצא מהמם! חפשתי הרבה זמן מתכון לעוגת שוקולד חמה ותמיד לא יצא כזה טוב ורטוב כמו הפעם.
רק שאלה חשובה: מישהי ניסתה בלי מרגרינה ?(שמן במקום) הרגשתי שאני ממש "חוטאת" כששמתי את המרגרינה . אני אף פעם לא משתמשת. מישהי מכירה מתכון בלי מרגרינה ויוצא לה גם טעים ולא יבש?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י nechama3048;666012:
מצטרפת להמלצות על הסופלה של קרין גורן, זה המתכון המדויק:
אני שמה במקום חמאה- מרגרינה בטעם חמאה-מחמאה
ומהחלבונים שנותרים מכינה גלידה וניל המוגשת יחד עם הסופלה.

לסופלה:
300 גרם שוקולד מריר
250 גרם חמאה
חצי כוס סוכר (100 גרם)
2 כפיות ברנדי (10 מ"ל)
חצי כוס קמח (70 גרם)

להחביא בפנים (לא חובה):

אופן ההכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות.

סליחה על הקפצת אשכול, אבל אני חושבת שאשכול כזה תמיד אקטואלי....
מישהי יודעת אם אני יכולה להכין את הבלילה עכשיו ולשמור במקרר עד הלילה??

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטודנטית;821052:
סליחה על הקפצת אשכול, אבל אני חושבת שאשכול כזה תמיד אקטואלי....
מישהי יודעת אם אני יכולה להכין את הבלילה עכשיו ולשמור במקרר עד הלילה??

בהחלט!

רק תערבבי קצת שוב לפני האפיה.

• הוסף לסימניות
סליחה על ההקפצה.
האם אופים את העוגה במנג'טים?
אפשר בתבנית סיליקון עם שקעים?
זה הולך גם בתבנית מרובעת?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה