משבר בבנק לאומי - לחץץץץץץץץץץץץץץץץץ

• הוסף לסימניות
היי, יונה,

הנך מנכ"ל מקאן אריקסון ישראל.

מתקשרת אליך בבהלה מנכ"ל בנק לאומי - רקפת רוסק עמינח, וצריכה תשובה בתוך דקות בודדות לבלאגאן הבא:

"יונה - עזרה דחופה!!!!"

"יש אדם - בשם נוחי דנקנר. חייב לנו מאות מליוני ש"ח, ולפי הנסיבות הקיימות, אם לא נוותר עליהם, אנחנו נאבד מליארדים גדולים יותר. הדירקטוריון הבין את חשיבות הוויתור, וגם רואי החשבון המסורים שלנו קלטו את נחיצותו. אבל יש לי בעיה, יונה - --"

"קמו להם כמה פופוליסטים" - ממשיכה רקפת בטלפון הנרגש - "אלדד יניב, ועוד כאלו שהחליטו שהם רוצים לרכב לכנסת על גבי מחאה צרכנית חדשה, והם יצאו בעצומת ענק ברשתות החברתיות נגד הצעד החשוב הזה של הבנק".

"מארגני העצומה עושים לי חור בראש, הם מסבירים במילם פשוטות ומטומטמות לגולש הישראלי העצבני שהמחילה הזו תהיה על חשבונו הפרטי"

יונה'לה,

אני צריכה החלטה ועכשיו, ממך,

א. האם לבטל את המחילה הזו ולהסתכן בכסף גדול הרבה יותר, בכדי להציל את מחאת ההמון, או שמא, לא להיכנע, כי יש לך פתרון מעולה לבעיה התקשורתית שנוצרה.

ב. אם לבטל, איזו הודעה לציבור אני צריכה להוציא? מה אורכה? מה תוכנה?

ג. אם לא נבטל, האם להתראיין? איך? מה נאמר?

חברי הפורום כאן. יאללה, תפגיזו תשובות, תובנות, סברות, כל המ שנראה לכם כתשובה מליאה/חלקית/סבירה לרקפת.

• הוסף לסימניות
גברת רקפת,
כל עוד אין לך בתכנון לרוץ לכנסת, שבי בשקט.
הכלבים ינבחו והשיירה תעבור.

אם את צריכה להוציא הודעה לתקשורת, פתחי מילון עברי לועזי וחוץ ממילות הקישור העבריות שבצי אך ורק מונחים לועזיים בני 11 אותיות לפחות.

בי.

• הוסף לסימניות
יש לי רעיון בשבילה-
היא תוותר על המיליונים ובתמורה תוותר לשאר הלקוחות על מינוסים של כמה אלפים קטנים... ככה היא לא תפסיד את המילארדים וגם תהיה פופולארית...

• הוסף לסימניות
זה באמת מחאה פופוליסטית? לא שמעתי בשום מקום שאם היא לא תמחק היא תפסיד יותר,
בכל מקרה עקב המחאה צפוי שינוי (כנראה המחאה גם גורמת הפסדים)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קליגרף B;989463:
זה באמת מחאה פופוליסטית?

אם אלדד יניב מעורב בזה, תהיה בטוח שהתשובה היא כן.

• הוסף לסימניות
אם היית יודע כמה כסף הם סחבו לעצמם מיהודים שהשקיעו בא"י בתקופת השואה - - -

• הוסף לסימניות
שונננאאאא ומתעב עשירים.
ולכן, לא לוותר להם על המליונים, גם אם נפסיד מליארדים.
כי מה חשוב יותר מקצת נחת יהודית אמיתית.

מה כבר יכול לקרות.
הטייקון ינטוש את הארץ,
נפסיד מליארדים,
המדינה תמשיך להעלות מיסים לאזרח,
האזרחים יברחו מהארץ,
המדינה תמשיך לקצץ מהחרדים,
החרדים יברחו מהארץ,
המדינה תפשוט רגל,
עד כאן יש לי...

אך בוא נחשוב שניה בהגיון:
אם המדינה מוכנה לעשות לו "תספורת" ולוותר על כמה מליונים
ברור מאליו שזה לטובת כלכלת המדינה וחשש מהפסדים גדולים יותר,
יוצא אם כך שבכל מקרה האזרח הקטן ישלם את המחיר.
אם יברח הדנקנר, ישלם האזרח את מחיר עזיבתו
ואם ישאר כאן, גם כך ישלם האזרח את מחיר הויתור.
ולכן, אין מנוס מויתור לטייקון התורן
כי טובת המדינה צריכה להכריע.

זהו. אפשר לנשום לרווחה.

היי רגע!
ואולי הטיעון ש"לפי הנסיבות הקיימות במקרה זה שאם לא נוותר לו על מליונים, נפסיד מליארדים"
הוא לא יותר מאשר ספין של הגביר, שהפעיל את החברים הנכונים שלו בממשלה,
וזה לא שבאמת יש לו תחלופות טובות יותר.
תחשבו שניה: אם הוא עדיין עשיר, מה הבעיה שלו לשלם את המליונים העלובים הללו,
ואם אין לו, את אילו מליארדים בדיוק תציל המדינה? הרי אין לו.

מתסכל. לא יודע מה להחליט לגביו.

אוקיי, בנתיים להמשיך עם המחאה.
עד שיתבהר הענין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;989619:
אם היית יודע כמה כסף הם סחבו לעצמם מיהודים שהשקיעו בא"י בתקופת השואה - - -

מעניין, אתה יודע כמה? אולי יש לך גם את שמות בעלי החשבונות הי"ד?

בלי קשר להזכירכם שאת "התספורת" הראשונה עשה לבייב ואז חתך ללונדון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תילתן;990081:

בלי קשר להזכירכם שאת "התספורת" הראשונה עשה לבייב ואז חתך ללונדון.

לבייב, עשה את התספורת הכי קטנה שאפשר. הוא תחב את ידו עמוק עמוק לכיסו הפרטי, ויחסית הנושים שלו יצאו מבסוטים לגמרי. רק השנתיים האחרונות הראו כמה היה אציל האיש, וכמה היתה מרושעת התקשורת בזמנו שיצאה על 'החרדי מבני ברק שהראה לתל-אביב ת'דרך לבנק'.

וכמובן, אף אחד לא אומר את זה כמעט בקול. כיום.

בכל אופן, לענייינו, זה לא רלוונטי כל זה, לאומי זה בנק עסקי ולא טיפש. והוא צריך לקבל החלטה מושכלת וגם לרצות את המפגינים הוירטואליים של המדינה.

• הוסף לסימניות
השגיאה העיקרית כבר נעשתה והיא, עיתוי בעייתי. בדיוק כשמדברים על גירעון ענק העלאת מיסים וקיצוץ עמוק בכיס של מעמד הביניים והשכבות החלשות, זה לא הזמן להודיע על תספורת, ובפרט שחלק מגיוס ההון העיקרי הוא מהאיש הפשוט קרי מעמד הביניים.

[מה שברור שעד שלא יפתחו לפנינו כל הספרים והנתונים החסויים, לעולם לא נדע האם השיקול של רווח מול הפסד הוא אמיתי או לוקש של קשרי הון שלטון.
לגבי לבייב אם אני לא טועה, הוא חתך ללונדון עוד הרבה לפני התספורות, עידן עופר הוא זה שעובר עכשיו ללונדון לאחר התספורות שקיבל].

• הוסף לסימניות
רקפת,
עלייך להודיע על פטור מעמלות עו"ש ללקוחות לאומי בחודש הקרוב.
מתנה מנוחי.
בודי טקסט: בנק לאומי מוצא את עצמו נשכר מהמחילה, ולכן הוא מעניק פטור מעמלות.
כולם הרוויחו. אף אחד לא יצייץ.

• הוסף לסימניות
כרגע המחאה ניצחה.

רק אני לא הבנתי למה בן אדם נורמלי צריך למכור את מכנסיו בשביל לכסות את חובו לבנק,
ואילו נוחי שמכנסיו ודאי שוות יותר, ממשיך להלך איתם חגיגית ומבקשת תספורת לכ' ל"ג בעומר?...

• הוסף לסימניות
מסוכנת עד מאד התייחסות גוף אדיר כמו בנק לאומי ללחץ חברתי
היום זה נוחי ומחר זה אנחנו
בנק צריך לחשוב מה טוב עבורו בדיוק כמו בעל פיצויציה וזה שהבנק עושק אותנו בעמלות או באי כיבוד משכנתא כי אנו פוחדים ממנו ומקסימום הוא יקח לנו את הבית היחיד

ובכלל אני בעד הצעת חוק של שימוש בשתי שמות משפחה
רקפת-כלנית
עצמון-אסטרייכר
וכן על זה הדרך....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קוזו;991352:
בנק צריך לחשוב מה טוב עבורו
לכאורה, זה בדיוק מה שהוא עשה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;991451:
לכאורה, זה בדיוק מה שהוא עשה.

הם לא עשו את זה משכל. החלטות על ויתר של מאות מליונים לא עושים בגלל מחאה כזו או אחרת בפייסבוק. זה שטויות, המחאה היתה נגמרת תוך כמה שעות. אנחנו ישראליים קצרי רוח וקצרי זכרון.

בנוסף. ויתרו על הויתור. כעת כולם משתחוים ללאומי? ממהה - אנחנו כמו הערבים, מריחים דם מרחוק וקולטים חולשה בין רגע. אף אחד לא נרגע, ולאומי טוב טוב על הכוונת בימים הקרובים. (עד שמשהו אחר יתפוס את מהדורות החדשות והפייסבוק)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תילתן;990081:
לא, אבל אני יודע על יהודי שעובד על ספר שחושף דברים מאוד מעניינים בתחום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אלי אלימלך;991518:
הם לא עשו את זה משכל. החלטות על ויתר של מאות מליונים לא עושים בגלל מחאה כזו או אחרת בפייסבוק. זה שטויות, המחאה היתה נגמרת תוך כמה שעות. אנחנו ישראליים קצרי רוח וקצרי זכרון.

בנוסף. ויתרו על הויתור. כעת כולם משתחוים ללאומי? ממהה - אנחנו כמו הערבים, מריחים דם מרחוק וקולטים חולשה בין רגע. אף אחד לא נרגע, ולאומי טוב טוב על הכוונת בימים הקרובים. (עד שמשהו אחר יתפוס את מהדורות החדשות והפייסבוק)
הם חשבות, אבל כנראה לא מספיק טוב

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י art graphik;989456:
יש לי רעיון בשבילה-
היא תוותר על המיליונים ובתמורה תוותר לשאר הלקוחות על מינוסים של כמה אלפים קטנים... ככה היא לא תפסיד את המילארדים וגם תהיה פופולארית...

אה, לא עובד- רואים שאת מבחוץ...;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;991322:
כרגע המחאה ניצחה.

רק אני לא הבנתי למה בן אדם נורמלי צריך למכור את מכנסיו בשביל לכסות את חובו לבנק,
ואילו נוחי שמכנסיו ודאי שוות יותר, ממשיך להלך איתם חגיגית ומבקשת תספורת לכ' ל"ג בעומר?...

בשביל להבין צריך להיות כלכלן ולא חייט/ספר/ואפילו צלם...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;994644:
לא, אבל אני יודע על יהודי שעובד על ספר שחושף דברים מאוד מעניינים בתחום.

ממש נפלא!! עוד ספר מרתק לספריות של ב"ב וירושלים.

אנחנו מחפשים חשיפה של מסמכים,עדויות וסכומים, יש לך? אתה תהיה מיליונר!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה