כללי משהו טוב באקרובט (מוקדש למשתמשי קורל)

• הוסף לסימניות
בתור אחד שעושה הרבה מודעות ומעדיף תוכנת קורלדרו על אילוסטרייטור,
בעיקר בגלל המהירות וקלות השימוש בתוכנה,
תמיד הפריע לי העובדה שבייבוא קבצי PDF עם טקסט חי העסק משתבש.
(בבית יש לי פיטסטופ, אבל בעבודה - לא. והם גם לא מוכנים להשקיע ולקנות).
עד היום הייתי מנסה כל מיני שיטות שלפעמים עבדו ולפעמים לא, כמו הדפסה מהPDF לPDF חדש, ייבוא לאינדיזיין, פירוק הקובץ באקרובט ע"י ייבוא באילוסטרייטור וייצוא מחדש ועוד.

היום נודע לי שיש אפשרות באקרובט להמיר טקסט לעקומות.
אז למי שעוד לא יודע, כאן זה מתחבא:
Advanced
Print Production
Flattener Preview
Convert All Text To Outlines
Apply
(אפשר להוריד את ה'ווי' מPreserve Overprint).

נ.ב. שלמה, זה עובד גם על קובץ טקסט נטו!

• הוסף לסימניות
זה טוב גם למשתמשי אילוס' כי לפעמים פותחים קובץ ואין את הפונט- הוא לא נותן הרבה אפשרויות פשוט הוא ממיר לעקומות אוטומטי ואז מתחיל להשתבש לפעמים איפה שיש ספרות וכו'
בקיצור- אני רואה את זה שימושי וטוב לדעת על כך!...
(בתור אחת שמעדיפה אילוס' על קורלדרו)
מנסיון קצר זה השתבש ולא עשה כלום אני צריכה לבדוק לעומק בצלילות...

• הוסף לסימניות
זה מאוד שימושי - זה חשוב ויקר מאוד
אני חפשתי אופציה הזאת כבר כמה שנים.
אני תמיד עושה PDF מתוכנת 'תג' ואני רוצה לפתוח איזה עמוד באיליסטרייטר (לא ME) וזה לא עובד, כל הטקסט נהפך לג'בריש של אנגלית.
פעם הורדתי את תוכנת פיטסטופ וראיתי שזה ממיר אותו לoutlines, אבל לא השקעתי כספי לתוכו.
עד השתא, הייתי שומר מPDF לEPS וזה פותח טוב באיליס' - אולם זה לא נעים, זה הרבה דרגות וגם ריבוי קבצים לאין סיבה.

בקיצור אופציה הזאת מאוד מאוד שימושי - חשוב ויקר מאוד (לכל שאין להם פיטסטופ).
תודה רבה ל*ונתנו10 על ההמצאה
ייש"כ - תצליח בכל מעשה ידיך.

עכשיו שדברנו על חשיבות המציאה....
למה זה לא עובד אצלי? פתחתי קובץ, בחרתי להפוך לoutlines, ולחצתי על apply - שמרתי אותו ופתחתי באיליס'.... אבל יצא לי אותן התוצאות כבעבר - ג'יבריש.
(גם נסיתי להוריד הV מpreserve overprint - ולא עזר.)

אם תוכל להסביר בשביל מה לא עובד אצלי - מאוד אודה לכם
וגם תודה מראש:)

• הוסף לסימניות
כן......
מקורל אפשר להמיר ישירות לעקומות בכל הגרסאות של הקורל (לפחות מגרסה 9 ומעלה)
Publish to PDF\OBJECTS/(Settings)/Export All Text As Curves

• הוסף לסימניות
גם אני התלהבתי כי האפשרות הזו היא מאוד שימושית בשבילי. (עד היום היה לי תוסף convert שהוספתי לאקרובט אבל זה התאים רק לאקרובט 5).
ניסתי ולא הצלחתי הוא מביא לי הודעת שגיאה.
אשמח לא להתאכזב...

קבצים מצורפים

• שגיאה.jpg
    KB 36 · צפיות: 20
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;738866:
זה עובד גם על קובץ טקסט נטו!

את האופציה הכרתי מזמן, אבל זה לא עובד על קובץ טקסט שאין בו שקיפות כלשהי, וניסיתי המון פעמים! השיטה שאני עושה במקרים כאלו, זה להוסיף באקרובט סימן מים כלשהו, ואז זה עובד כמו שצריך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אליהו פריד;738874:
כן......
מקורל אפשר להמיר ישירות לעקומות בכל הגרסאות של הקורל (לפחות מגרסה 9 ומעלה)
Publish to PDF\OBJECTS/(Settings)/Export All Text As Curves

הרבה פעמים האפשרות שקורל נותנים להמיר לעקומות יוצאת... עקום
הכל זז, מספרים, גודל האותיות וכו'

אם את הבעיה הזו עצתו של ונתנו פותרת - אז די דיינו...:)

• הוסף לסימניות
זכרתי שהנושא כבר עלה פעם בפורום, ולקח לי זמן למצוא אותו.. וגם לא האמנתי שיתכן והנושא נכתב כאן, ובכ"ז 'ונתנו' גילה את זה רק עכשיו...
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=35456
אז הקרדיט מגיע לRCpro..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Nיכל;738956:
את האופציה הכרתי מזמן, אבל זה לא עובד על קובץ טקסט שאין בו שקיפות כלשהי, וניסיתי המון פעמים! השיטה שאני עושה במקרים כאלו, זה להוסיף באקרובט סימן מים כלשהו, ואז זה עובד כמו שצריך.

נתן, קבל!:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Nיכל;739001:
זכרתי שהנושא כבר עלה פעם בפורום, ולקח לי זמן למצוא אותו.. וגם לא האמנתי שיתכן והנושא נכתב כאן, ובכ"ז 'ונתנו' גילה את זה רק עכשיו...
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=35456
אז הקרדיט מגיע לRCpro..

מה שנכון נכון.
למדתי זאת מ"רמי הגדול".

• הוסף לסימניות
והקטע הכי מוזר, שעוד נתתי לו תודה.
כנראה שזה לא עבד לי אז - ופרח מהראש.
תודה לNיכל, וכמובן לRC התותח.

מרצ, הוא מודיע רק שאי אפשר לחזור בך מפעולה זו. דהיינו אין CTRL+Z לפעולה. לוחצים על YES.

• הוסף לסימניות
תירגעו.
לא היה לי כח לקרוא את כל הפוסט, אבל:
כדי שזה יעבוד חייב שיהיה אובייקט כלשהו עם שקיפות, בלעדי זה אין שיטטוח ובלעדי זה אין המרה.
כדי שיהיה שקיפות בקובץ שאין בו שקיפות מוסיפים סימן מים עם שקיפות 0... (באקרובט).

הקרדיט המקורי שייך לרב קרש שיח', מנהל פורום אופיס.
והקרדיט המקורי המקורי שייך לפה

• הוסף לסימניות
וכיהודה ועוד-

גם בפיטסטופ עד לגריסה 8 האופציה הזו של המרת טקסט לעקומות לא באמת עבדה, אבל מגרסה 9 ומעלה עובדת גם עובדת.

אבל ללא ספק האופציה הנוחה והמעשית היא התוסף INTELLIPDF שעושה את העבודה זריז ויעיל כמו שצריך כולל כמה אופציות שימושיות כמו להחיל רק על פונט מסוים למשל כשיש בעיה של פונט לא מוטמע וכד' (ועובד על כל גרסאות אקרובט עד 9 וודאי ואולי אף על X).

צפה בקובץ המצורף 121010

קבצים מצורפים

• intellipdf.rar
    1.2 MB · צפיות: 27
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י RCpro;739261:
תירגעו.
לא היה לי כח לקרוא את כל הפוסט, אבל:
כדי שזה יעבוד חייב שיהיה אובייקט כלשהו עם שקיפות, בלעדי זה אין שיטטוח ובלעדי זה אין המרה.[/URL]
תנסה שוב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נקי_כפים;739437:
וכיהודה ועוד-

גם בפיטסטופ עד לגריסה 8 האופציה הזו של המרת טקסט לעקומות לא באמת עבדה, אבל מגרסה 9 ומעלה עובדת גם עובדת.
לא נכון.

• הוסף לסימניות
וכיהודה ועוד-

אבל ללא ספק האופציה הנוחה והמעשית היא התוסף INTELLIPDF שעושה את העבודה זריז ויעיל כמו שצריך כולל כמה אופציות שימושיות כמו להחיל רק על פונט מסוים למשל כשיש בעיה של פונט לא מוטמע וכד' (ועובד על כל גרסאות אקרובט עד 9 וודאי ואולי אף על X).

צפה בקובץ המצורף 121010

איך מפעילים אותו מתוך אקרובט?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;739447:
ניסיתי במקומך ;) וראיתי הבדל בין קבצי וורד לאדובי.
צריך לבדוק את הנושא לעומק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;738866:
בתור אחד שעושה הרבה מודעות ומעדיף תוכנת קורלדרו על אילוסטרייטור,
בעיקר בגלל המהירות וקלות השימוש בתוכנה,
תמיד הפריע לי העובדה שבייבוא קבצי PDF עם טקסט חי העסק משתבש.
(בבית יש לי פיטסטופ, אבל בעבודה - לא. והם גם לא מוכנים להשקיע ולקנות).
עד היום הייתי מנסה כל מיני שיטות שלפעמים עבדו ולפעמים לא, כמו הדפסה מהPDF לPDF חדש, ייבוא לאינדיזיין, פירוק הקובץ באקרובט ע"י ייבוא באילוסטרייטור וייצוא מחדש ועוד.

היום נודע לי שיש אפשרות באקרובט להמיר טקסט לעקומות.
אז למי שעוד לא יודע, כאן זה מתחבא:
Advanced
Print Production
Flattener Preview
Convert All Text To Outlines
Apply
(אפשר להוריד את ה'ווי' מPreserve Overprint).

נ.ב. שלמה, זה עובד גם על קובץ טקסט נטו!
ולאותם שיש להם אקרובט בעברית כיצד עושים זאת

• הוסף לסימניות
וכיהודה ועוד-

צפה בקובץ המצורף 121010
על X לא עובד

• הוסף לסימניות
תודה רבה על הרעיון

הדרך שאני משתמש בה עד עכשיו היא:
להדפיס בcutepdf writer ואח"כ בWin2PDF
וזה ממיר לעקומות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה