דרוש מידע משהו יודע מה ההבדל בין מעליות שבת הלפרין לצומת

• הוסף לסימניות
יש הבדל או ששניהם אותו דבר

• הוסף לסימניות
צומת שייך לציבור הדתי
הלפרין זה הכשר חרדי

• הוסף לסימניות
שמעתי שלאחרונה הרב יצחק יוסף התיחס לעניין
באם זה מעניין אתכם אני מאמין שתוכלו למצוא בקלות ברשת...

• הוסף לסימניות
בניגוד לכשרות המאכלים שבזה יש פער גדול ברמת ההשגחה כי נצרכת השגחה צמודה - בכשרות של מעליות זה פשוט פטנט טכנולוגי, שמים פעם אחת ונגמר הסיפור, לכן אל תדמו כשרות המאכלים לכשרות המעליות, ואם אין לכם תשובה עניינית אל תגיבו.

• הוסף לסימניות
בניגוד לכשרות המאכלים שבזה יש פער גדול ברמת ההשגחה כי נצרכת השגחה צמודה - בכשרות של מעליות זה פשוט פטנט טכנולוגי, שמים פעם אחת ונגמר הסיפור, לכן אל תדמו כשרות המאכלים לכשרות המעליות, ואם אין לכם תשובה עניינית אל תגיבו.
אם אתם לא מבינים אל תגיבו
יש הבדל ענק ברמת ההיתרים שסומכים עליהם

• הוסף לסימניות
זה ממש לא נכון, הדור הולך ומתקדם . גם בטכנולוגיה.

• הוסף לסימניות
קחו בחשבון משהו אחד, לנו היה בבניין הלפרין וזה עשה מלא בעיות למעלית באמצע השבוע המעלית הייתה נתקעת הרבה, העבירו לצומת ומאז שקט.

• הוסף לסימניות
רב שכונה של אחד הקהילות הגדולות והחשובות בירושלים אמר לי שאסור לי לגלות לשכן איך הפרוצדורה של הפעלת המעלית שבת של צומת כי אני עובר בלפני עיוור ולומר לו שאני לא יודע (אני גם לא עולה בזה רק המידע הטכני היה אצלי)

• הוסף לסימניות
רב שכונה של אחד הקהילות הגדולות והחשובות בירושלים אמר לי שאסור לי לגלות לשכן איך הפרוצדורה של הפעלת המעלית שבת של צומת כי אני עובר בלפני עיוור ולומר לו שאני לא יודע (אני גם לא עולה בזה רק המידע הטכני היה אצלי)
לא הזכרת את רמת הידע הטכנולוגי של הרב

• הוסף לסימניות
לא הזכרת את רמת הידע הטכנולוגי של הרב
לא רלוונטי לי.
רב שאני סומך עליו בדברים החמורים שבתורה להקל, אני סומך על הרצינות שלו לא לדבר בדברים שהוא לא יודע בהם.

האם הוא יודע בדיוק איך הטכניקה?

מבחינתי הוא מספיק רציני כדי לסמוך על אדם שכן מבין בתחום ועל פי זה לומר לי.

בדיוק כמו הרב שיושב עם הרופא שהוא סומך עליו ואומר לך אם לצום ביום כיפור או לא, הוא לא אמור לדעת ולהבין את פרטי המחלה ששאל השואל. נראה לי שהסברתי ברור..

• הוסף לסימניות
לא רלוונטי לי.
רב שאני סומך עליו בדברים החמורים שבתורה להקל, אני סומך על הרצינות שלו לא לדבר בדברים שהוא לא יודע בהם.

האם הוא יודע בדיוק איך הטכניקה?

מבחינתי הוא מספיק רציני כדי לסמוך על אדם שכן מבין בתחום ועל פי זה לומר לי.

בדיוק כמו הרב שיושב עם הרופא שהוא סומך עליו ואומר לך אם לצום ביום כיפור או לא, הוא לא אמור לדעת ולהבין את פרטי המחלה ששאל השואל. נראה לי שהסברתי ברור..

אבל יש רבנים שיש להם עניין לפסול כל דבר שקשור לצומת ללא בדיקה כדי לחנך את הציבור שצומת זה בעיה, זו זכותם, וזכותי לברר אם יש בעיה אמיתית או בעיה חינוכית. ואז להחליט אם אני רוצה להעלות את סבא חמש קומות בכיסא גלגלים.
במקרה הזה ספציפית אני נוטה לומר שמדובר בשיקול חינוכי.

• הוסף לסימניות
אבל יש רבנים שיש להם עניין לפסול כל דבר שקשור לצומת ללא בדיקה כדי לחנך את הציבור שצומת זה בעיה, זו זכותם, וזכותי לברר אם יש בעיה אמיתית או בעיה חינוכית.
במקרה הזה ספציפית אני נוטה לומר שמדובר בשיקול חינוכי.
מה לא "אמיתי" בבעיה חינוכית?? אם הילד הקטן שלי אלרגי לשוקולד ויש מוצר שנראה כמו שוקולד אבל באמת לא שוקולד הכי "אמיתי" בעולם להזהיר אותו שלא יאכל את זה כדי להתרגל ששוקולד מסוכן לו. למה "חינוך" ו"אמת" הם דברים סותרים??

• הוסף לסימניות
מה לא "אמיתי" בבעיה חינוכית?? אם הילד הקטן שלי אלרגי לשוקולד ויש מוצר שנראה כמו שוקולד אבל באמת לא שוקולד הכי "אמיתי" בעולם להזהיר אותו שלא יאכל את זה כדי להתרגל ששוקולד מסוכן לו. למה "חינוך" ו"אמת" הם דברים סותרים??
כי אם השיקול הוא חינוכי, אני צריך לשאול את סבא שלי אם הוא גם חושב את זה לפני שאני מעלה אותו חמש קומות בכסא גלגלים...

• הוסף לסימניות
שאלה לעיונכם.
האיסור לקרוא לאור הנר בשבת שמא יטה, זו בעיה "אמיתית" או "חינוכית" כדי לא להגיע למצב של הטייה?

• הוסף לסימניות
כי אם השיקול הוא חינוכי, אני צריך לשאול את סבא שלי אם הוא גם חושב את זה לפני שאני מעלה אותו חמש קומות בכסא גלגלים...
אז הנה התשובה שלי, השכן שלי ביקש את זה,כדי לארח קרוב משפחתו נכה על כסא גלגלים שרצה לצאת לתפילה בשבת, ועל זה הייתה תשובת הרב

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה