התייעצות משהו יודע משהו על טיפול משפחתי לסגנון בני ברקי חרדי שמור??

• הוסף לסימניות
שבוע טוב.
אני מחפשת מענה עבור משפחה שבה שתי ההורים באו מרקע משפחתי לא יציב ולא בריא נפשית.
מה שקרה שכל הילדים הבוגרים יצאו שם עם בעיות שונות... (מתפקדים באופן כללי אבל עם חרדות, התפרצויות, תקשורת לקויה...) כל הילדים הבוגרים מטופליםבאופן כזה או אחר.
ופתאום עלה בדעתי רעיון. במקום לטפל בכל אחד באופן פרטני, צריך להכניס שם טיפול משפחתי מערכתי ושורשי, ואז נמנע את הבעיות העתידיות הצפויות לילדים מהשכבת הגיל הצעירה יותר.
השאלה אני יודעת שיש דבר כזה טיפול משפחתי. האם יש דבר כזה מותאם לתרבות החרדית? האם מישהו מכיר איך זה עובד טיפול משפחתי?
האם מישהו מכיר באופן אישי מטפל/ת משפחתית?
אפשרי אפילו איש מקצוע שמקבל באופן פרטי.

אשמח לכל מידע בעניין...
כמובן גם לחוות דעת לגבי הרעיון שלי.
תודה לכולם!!

• הוסף לסימניות
טיפול משפחתי מטפל במקרים בהם הבעיות הם במרחב המשפחתי,
אם לכל אחד התפרצה מחלה והתפקוד במשפחה תקין, זה לכאורה פחות אמור לעזור.

רק מעלה נקודה- בד"כ טיפול משפחתי נעשה ע"י 2 מטפלים בשותפות- גבר ואישה. גם אם נניח ונמצא מטפלים כאלו דתיים, האם מצד המשפחה זה רלוונטי?

• הוסף לסימניות
רלוונטי
קיים כזה דבר. הכי מיינסטים שיש - עם אישור של רבנים על זה
מנסיון אישי
לא בא לי יותר להרחיב בפורם פה (אבל זה ממש לא רק למשפחות "בעיתיות" )
זאת גאולה פרטית ומודעות פסיכית למשפחות טיפול כזה

• הוסף לסימניות
רלוונטי
קיים כזה דבר. הכי מיינסטים שיש - עם אישור של רבנים על זה
מנסיון אישי
לא בא לי יותר להרחיב בפורם פה (אבל זה ממש לא רק למשפחות "בעיתיות" )
זאת גאולה פרטית ומודעות פסיכית למשפחות טיפול כזה
מאוד יעזור לי וממש אשמח לקבל פרטים של מטפל/ת משפחתי אם יש לך
תודה ענקית!

• הוסף לסימניות
מאוד יעזור לי וממש אשמח לקבל פרטים של מטפל/ת משפחתי אם יש לך
תודה ענקית!
מצטטת מאשכול אחר
"כמי שמסיימת לימודי טיפול זוגי ומשפיתי- אין התמחות נלמדת ספציפית בזוגות עם הפרעות נפשיות- נרקסיזם. בסוף המטפלים מקבלים את הזוגות כאשר לכל אחד מהם תבנית משלו ומורכבות ספציפית
למי שלמד במקום מוכר על ידיד האגודה לטיפול זוגי ומשפחתי- לא לימודי יעוץ אלא טיפול- ישנה הכשרה מקיפה בפסיכופתלוגיה וכן קורס רחב על טיפול בזוגות ובמשפחה כאשר אחד מהם מתמודד נפש.
ממליצה מאד להתייעץ עם דליה אגרסט- המרצה שלימדה אותי את הקורס הנל
שומרת תורה ומצוות- קליניקה בבית שמש
מומחית לטיפול במשפחות עם התמודדות נפשית- ולא רק-054-4622228"

• הוסף לסימניות
המלצה מס: 1
חיים מושה טברסקי, עו"ס קליני, מטפל משפחתי ועוד. מתעסק בדיוק בצורה שבא העלית.
0527179020.

תבדקו ותעדכנו אם יש צורך במידע נוסף.

• הוסף לסימניות
מה עם מרכז לילד ומשפחה?
ואם יש התמודדות נפש - אולי הבית הירוק במעייני?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה