עזרה משהו מאוד לא ברור לי לגבי מדא. ואני מניח שאני לא היחיד... בכלל לא...

אני מתנדב ביום יום .
לוקח זמן עד שיחוד הצלה מעדכנים את מד''א.
זה חיי אדם !!!
אני לא בתחום. זה מה ששמעתי מפרמדיק שעובד במוקד חירום של איחוד הצלה.
איחוד הצלה חייב על פי חוק לעדכן את מד"א על כל קריאה שמתקבלת.
מה שיש מוקדנים שעושים, הוא לעדכן בקשר של איחוד על קריאה תוך כדי שהיא מתקבלת לפני שיש את הפרטים המלאים, מה שמאפשר לפעמים לכונני איחוד להגיע קצת לפני מד"א.

נעשה סדר .
יש חוקים מסודרים בעניין תשלומים ,מתי משלמים ומתי לא .
הבעיה שליחוד הצלה אין הרבה אמבולנסים ולכן כדי להתקשר למד''א.
במדה וליחוד הצלה יהיה 1300 אמבולנסים כמו למד''א ללא ספק גם הם ייקחו כסף.
כרגע כדאי או להתקשר לשניהם. ואז ודאי שניהם באים מהר .

דבר ראשון המחיר הוא לא אלף שקל.
דבר שני הנהגים ובייחוד הפראמדיקים שלמדו את המקצוע שלש שנים הם לא מתנדבים אלא עובדים
דבר שלישי לידיעתך נט"ן עולה היום קרוב ל350 אלף ש"ח ללא הגזמה אני אומר מידיעה
דבר רביעי אם אתה לא רוצה להתפנות עם מד"א אתה יכול לחתום על סירוב אף אחד לא הכריח אותך

לכן בדיוק לאיחוד הצלה אין נט"נים כי אין להם פראמדיקים עובדים אלא רק מתנדבים ובדיוק בגלל שהם לא לוקחים כסף אין להם דרך לממן את קניית הנט"נים היקרים
למה באיחוד הצלה אני חושבת שיש להם נט״נים, זה האמבולנס בצבע צהוב

יש ממש מעט וגם המעט שיש הוא לא זמין כל הזמן כי הפראמדיקים שלהם הם ממש מעט והם בהתנדבות ולא בעבודה
הבנתי,
ת׳אמת שזה לא כזה משנה שתיהם עושים מצוות הצלה,
אבל ברוררר שהם לוקחים מלא כסף מד״א,
וכנראה פשוט לאיחוד הצלה יש יותר תורמים ולכן הם מרשים לעצמם לא לקחת כסף מאנשים,
וגם שזה ארגון חרדי שזה גם אומר...

לפעמים אופי המקרה מחייב הוצאת נט"ן אבל החולה מתאושש מהר ולא מגיע לכדי אשפוז.
לדוגמא פרפור פרוזדורים מהיר, מחייב פינוי בטיפול נמרץ ואם היפוך תרופתי מצליח בחדר מיון, לא מאשפזים ומחוייבים על ידי מד"א, למרות הסכנה שבאירוע (דופק 220+) והחובה להתפנות.

זה לא נכון אני נסעתי ללידה ושלחו אותי בחזרה וילדתי יומיים אחרי זה
שילמתי 50% וה 50% הנותר הקופה שילמה אחרי אין ספור התרוצצויות!!
צריך לדאוג שיהיה כתוב במכתב שחרור שהיו צירים (מספיק שאת אומרת שנדמה לך שהרגשת)
ואז הקופה צריכה לשלם הכל.

צריך לדאוג שיהיה כתוב במכתב שחרור שהיו צירים (מספיק שאת אומרת שנדמה לך שהרגשת)
ואז הקופה צריכה לשלם הכל
היה לי צירים וגם פתיחה ממש קטנה ולא היה להם מקום אז הם שלחו אותי
לכאורה זה היה כתוב בשחרור אין לי את זה אבל מה שמאוחדת הסבירו למה בסוף נתנו לי רק 50% בגלל שרופאה שלחה אותי ולא הלכתי לבד אם הייתי הולכת לבד בכלל לא הייתי מקבלת את זה

אז ככה: זה שהם מגיעים תוך רגעים ספורים זה יפה מאוד אבל לא תמיד יש להם סמכות להועיל למה שהחולה עובר
ברוב המקרים המקרה מצריך פראמדיק ונט"ן וחובשי איחוד הצלה רק עומדים ומסתכלים.
לא ברוב...
זה פשוט לא נכון עובדתית....
גם כשמתקשרים לאיחוד הצלה, המקרה עובר מיידית למדא ויוצא בו זמנית בשניהם! (גם אני לא האמנתי עד שראיתי את זה בעיני)
לפעמים כן ולפעמים לא.
וממתי מתנדב יודע מתי המוקד מעדכן את המוקד?
במשמרת עם כונן מקביל באיחוד... הוא מקבל קריאה, אחרי 2 דקות אתה...
זה לא בהכרח בגלל שהם מעדכנים מאוחר..
נקודה למחשבה.
זה כן. כי מערכת הכוננים של מד"א זה ממשק אוטומטי עם קבלת הקריאה בטלפון, הרי לך שאם כונן של איחוד קיבל 2 דק לפני כונן מד"א אז הטלפון של איחוד חיכה 2 דקות...
לפעמים יש קבוצות ווטסאפ של כוננים שהמקרה רץ בהם עוד לפני שמגיע למד"א.
אהה ועוד משהו קטן, אם הם באמת לא מעדכנים מיידית וזה חמור בעיניך, חמור פי אלף שמד"א לא מעדכנים אותם בכלל.
מר אמר חדא ומר אמר חדא ולא פליגי
יש ממש מעט וגם המעט שיש הוא לא זמין כל הזמן כי הפראמדיקים שלהם הם ממש מעט והם בהתנדבות ולא בעבודה
וגם כי נט"ן של איחוד צריך רופא אם אינני טועה ובמד"א לא.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה