דרוש מידע משהו מוזר בתלוש המשכורת....

• הוסף לסימניות
אשתי זכאית לנקודות זכות עבור תינוק בן שנה, וכמובן ע"ז שהיא אשה ותושבת הארץ, עפ"י הסימולטור של כל זכות יוצא שהיא זכאית ל 5.25 נק"ז.
אלא שבתלוש המשכורת רשום שהיא זכאית ל 2.75 נק"ז, כנראה משום שלא מילאנו טופס 101 אחרי הלידה.
עד עכשיו זה לא שינה לנו הרבה כי ממילא היא לא הגיע לתקרת המס, אלא שבחודשים האחרונים היא כן עברה את הסכום הפטור ל 2.75 נקודות, ולמרות זאת לא כתוב בתלוש שירד לה מס הכנסה, האם יתכן מצב שלמרות שבתלוש כתוב סך נקודות X לא יורידו מס, כי רשות המיסים/הנה"ח של החברה יודעים את האמת שמגיע לה יותר נקודות וממילא פטור גדול יותר?

• הוסף לסימניות
אשתי זכאית לנקודות זכות עבור תינוק בן שנה, וכמובן ע"ז שהיא אשה ותושבת הארץ, עפ"י הסימולטור של כל זכות יוצא שהיא זכאית ל 5.25 נק"ז.
אלא שבתלוש המשכורת רשום שהיא זכאית ל 2.75 נק"ז, כנראה משום שלא מילאנו טופס 101 אחרי הלידה.
עד עכשיו זה לא שינה לנו הרבה כי ממילא היא לא הגיע לתקרת המס, אלא שבחודשים האחרונים היא כן עברה את הסכום הפטור ל 2.75 נקודות, ולמרות זאת לא כתוב בתלוש שירד לה מס הכנסה, האם יתכן מצב שלמרות שבתלוש כתוב סך נקודות X לא יורידו מס, כי רשות המיסים/הנה"ח של החברה יודעים את האמת שמגיע לה יותר נקודות וממילא פטור גדול יותר?
יש גם זיכוי על הפרשות לגמל

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
הם לא עדכנו את הילד ולכן לא נרשם הנקודות זיכוי בגינו
שתעדכן בזריזות לפני סיום השנה ואז תקבל רטרו

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
האם יתכן מצב שלמרות שבתלוש כתוב סך נקודות X לא יורידו מס, כי רשות המיסים/הנה"ח של החברה יודעים את האמת שמגיע לה יותר נקודות וממילא פטור גדול יותר?
לא.
אין סינכרון לתלוש מה שמופיע במס הכנסה.
תעדכן 101 עם פרטי הילד ותקבל רטר' אם ירד מס.

• הוסף לסימניות
לא.
אין סינכרון לתלוש מה שמופיע במס הכנסה.
תעדכן 101 עם פרטי הילד ותקבל רטר' אם ירד מס.
אגב
זה הזמן לטפל בזה
במידה וירד מס בתלוש של דצמבר זה סתם כאב ראש מיותר להחזיר אותו

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
צ"ל 35% מתוך ההפרשות שלה כלומר המשכורת * 6% * 35%
פשוט זה לא מסתדר עם
לכן שאלתי האם ה-35% זה מההפרשה של החודש הזה או מהמצטברי גמל, אם זה רק מהחודש הזה אז 35% יוצא בערך 100 ש"ח, וא"כ באמת הכול מסתדר לי.
תודה רבה לכול המגיבים.

• הוסף לסימניות
לכן שאלתי האם ה-35% זה מההפרשה של החודש הזה או מהמצטברי גמל, אם זה רק מהחודש הזה אז 35% יוצא בערך 100 ש"ח, וא"כ באמת הכול מסתדר לי.
תודה רבה לכול המגיבים.
אותו דבר
הזיכוי החודשי הוא על המשכרות החודשית
סך כל הזיכויים על סך כל המשכורות של כל השנה...

• הוסף לסימניות
אותו דבר
הזיכוי החודשי הוא על המשכרות החודשית
סך כל הזיכויים על סך כל המשכורות של כל השנה...
ברור, רק שאלתי שאולי ה35 % מהשנתי יורד כל חודש.... (אני לא מתביש להיות בור וע"ה בנושאים אלו)

לגופו של ענין-הרבה פעמים משתנה המשכורת באמצע שנה עקב העלאה, וגם בין חודש לחודש יתכן מקרים של חוסר שעות וכדו'

• הוסף לסימניות
ברור, רק שאלתי שאולי ה35 % מהשנתי יורד כל חודש.... (אני לא מתביש להיות בור וע"ה בנושאים אלו)

לגופו של ענין-הרבה פעמים משתנה המשכורת באמצע שנה עקב העלאה, וגם בין חודש לחודש יתכן מקרים של חוסר שעות וכדו'
בסוף השנה (סוף חדש דצמבר השנה, זה יוצא בערך בחנוכה כדאי לבדוק כמה מס הכנסה שילמנו, וכמה היינו אמורים לשלם (אם בכלל....) כדאי לעשות את זה באמצע חודש דצמבר... ואז אם שילמנו יותר מידי יהיה החזר במשכורת דצמבר... כי אחרי שנגמרת השנה הבירוקרטיה יותר גדולה....
אני בשמחה יכולה לעזור בעניין... אתם יכולים לשלוח לי את התלושים אם טשטוש השם ושם המעסיק......
ללא תשלום....

***אני בודקת שכר מוסמכת

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה