מידע שימושי משהו מוזר... מי מבין בחשמל?

• הוסף לסימניות
כשהתנור שלי בשקע הוא נראה תקין. הצג דולק ומראה את השעה והכל טוב.
רק כשאני מפעילה אותו אז לאחר כמה דקות הוא נופל. מה זה יכול להיות?
יש לציין שהבעיה היא לא בתנור. כיון שכשאני מחברת אותו עם חוט מאריך לשקע אחר הוא עובד מצוין.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
עובד תקין לחלוטין. לא עשה אף פעם בעיות.
א"כ, הבעיה לכאו' בשקע. צריך לבדוק שהחוטים מחוברים בו כראוי.

אבל לפני כן, רק תבדקו האם הארקה תקינה בכבל המאריך שמגיע מהשקע שכן עובד. לוודא שמה שהחשמל לא קופץ היא מפני שהשקע תקין ולא הפוך...

• הוסף לסימניות
אני מכירה את זה
זה בגלל שאין לך תלת פאזי (אל תתפסו אותי על המילה)
יש נקודות חשמל שאי אפשר להעמיס עליהם מדי הרבה חשמל, כנראה עובד על נקודת החשמל גם מכונת כביסה או מזגן או משהו אחר.

• הוסף לסימניות
כנראה השקע לא שקע כוח 16a והשקע השני כן.
לפעמים רק צריך להחליף פיוז בלוח חשמל אבל בדרכ זה קוטר שונה של החוט חשמל וצריך חיווט חדש.

• הוסף לסימניות
לא חייב תלת פאזי פשוט השקע של אותו מקום חלש אז עם קבל מאריך לשקע אחר זה עובד מצוין אם רוצים אפשר לעשות תלת פאזי וזה נותן הרבה כוח אבל זה מאוד יקר להחליף לתלת פאזי וגם אחרי התלת פאזי השקע באותו מקום יהיה יותר חלש מכל השקעים בבית אלא אם כן יש עוד שקעים כאלה עדיף לא להתחיל להתעסק עם זה ולהשאיר אותו כמות שהוא ופשוט להשתמש בו לדברים שלוקחים פחות כוח

• הוסף לסימניות
אני מכירה את זה
זה בגלל שאין לך תלת פאזי (אל תתפסו אותי על המילה)
יש נקודות חשמל שאי אפשר להעמיס עליהם מדי הרבה חשמל, כנראה עובד על נקודת החשמל גם מכונת כביסה או מזגן או משהו אחר.
כנראה השקע לא שקע כוח 16a והשקע השני כן.
לפעמים רק צריך להחליף פיוז בלוח חשמל אבל בדרכ זה קוטר שונה של החוט חשמל וצריך חיווט חדש.

דווקא עשית לתנור במיוחד שקע כח. אז זה כן אמור להיות מספיק
יש לי 2 תנורים ולכל אחד בנפרד שקע כח.
שניהם עבדו מעולה כשנתיים, ורק אז אחד מהם התחיל לעשות בעיות. אז לכאורה הבעיה היא לא בכח.

• הוסף לסימניות
מה נופל?
אם נופל הפחת (נגד התחשמלות) אז הבעיה היא מגע כלשהו בין החוטים בתקע או בחוטים בדרך אליו, אחרי כמה דקות עבודה הם מתחממים מתפשטים ונוגעים אחד בשני ולכן רק אז נופל החשמל.
אם נופל הפקק של המעגל, יתכן שהבעיה היא עומס יתר כמו שכתבו לעיל, יתכן גם שהפקק תקול.

• הוסף לסימניות
לכאורה יש בעיה בשקע
די פשוט לבדוק אבל בזהירות
מנתקים את החשמל ופותחים את מכסה הפלסטיק של השקע
אם כל החוטים נראים יפה ללא סימני שריפה , לוקחים מברג ובודקים שכל הברגים סגורים היטב (סה'כ 3 ברגים שמחזיקים 3 חוטים)
לפעמים במכשירים עם הספק גבוה כשהתנור לא עובד רק תאורה/שעון הכל תקין
כשהתנור עובד ובורג רופף הבית של החוט מתרחב ועושה בעיות

• הוסף לסימניות
מה נופל?
אם נופל הפחת (נגד התחשמלות) אז הבעיה היא מגע כלשהו בין החוטים בתקע או בחוטים בדרך אליו, אחרי כמה דקות עבודה הם מתחממים מתפשטים ונוגעים אחד בשני ולכן רק אז נופל החשמל.
אם נופל הפקק של המעגל, יתכן שהבעיה היא עומס יתר כמו שכתבו לעיל, יתכן גם שהפקק תקול.
אם הפחת נופל זה אומר שהבעיה לא בגוף חימום?
גם אצלי בזמן האחרון חגיגה עצובה עם התנורים.

• הוסף לסימניות
כבר ציינתי. שכשאני מעבירה עם חוט מאריך לשקע אחר, התנור עובד מצויין. אז הבעיה לא בתנור.

• הוסף לסימניות
כבר ציינתי. שכשאני מעבירה עם חוט מאריך לשקע אחר, התנור עובד מצויין. אז הבעיה לא בתנור.
דיברתי על התנורים שלי...
שמחה בשבילך שהבעיה היא רק בשקע

• הוסף לסימניות
כבר כתבו לפני, שימי לב:
יכול להיות שהשקע הוא התקין והתנור לא.
אז איך זה עובד בשקע אחר?
אם עשית שקע מיוחד לתנור, דאגו שתהיה שם הארקה תקינה. יכול להיות שיש רטיבות בתנור (בילדאין?) ולכן ההארקה מתעוררת והשקע מקפיץ. לכן כשאת לוקחת חוט מאריך לשקע בלי הארקה הוא לא קופץ אבל את מסתכנת.
היה לי סיפור כזה עם בילד אין. מה שהומלץ לי, ניסיתי והצליח: הדלקתי את התנור, עם שקע אחר על חום נמוך, תוכנת של אוורור (או משהו כזה, הרעיון הוא שייבש) לשלוש-ארבע שעות. זה ייבש את התנור מבפנים והבעיה נפתרה.

• הוסף לסימניות
בתנור החשוד הראשון הוא הגוף חימום.
פה שללו את זה כי בתקע אחר זה עובד (וכמו שכתבו, כל זה בהנחה שהארקה תקינה בחוט המאריך ובשקע השני).

• תודה
Reactions: GRN
  • הוסף לסימניות
כבר כתבו לפני, שימי לב:
יכול להיות שהשקע הוא התקין והתנור לא.
אז איך זה עובד בשקע אחר?
אם עשית שקע מיוחד לתנור, דאגו שתהיה שם הארקה תקינה. יכול להיות שיש רטיבות בתנור (בילדאין?) ולכן ההארקה מתעוררת והשקע מקפיץ. לכן כשאת לוקחת חוט מאריך לשקע בלי הארקה הוא לא קופץ אבל את מסתכנת.
היה לי סיפור כזה עם בילד אין. מה שהומלץ לי, ניסיתי והצליח: הדלקתי את התנור, עם שקע אחר על חום נמוך, תוכנת של אוורור (או משהו כזה, הרעיון הוא שייבש) לשלוש-ארבע שעות. זה ייבש את התנור מבפנים והבעיה נפתרה.
צריך מאוד להזהר עם זה, אם מפעילים את התנור ככה בלי הארקה עלולים להתחשמל ממגע חיצוני בתנור.
חובה חדר נעול בלי גישה לאף אחד.

• הוסף לסימניות
מנסיון בדרך כלל זה אומר שהפיוז כבר סיים את תקפידו
כי הוא מתחיל לעבוד ואז שהוא מגיע למצב שהוא צורך מידי הרבה אז הפיוז כבר לא מצליח לעמוד בעומס..
(אבל אני לא חשמלאית וכך גם נראה לי כל מי שענה פה לא כן?)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה