דרוש מידע משהו קטן לשים לבחור שמתחיל ישיבה גדולה

• הוסף לסימניות
כאחות - חשוב היחס שלך, פחות מאשר החפץ
וזה גם ילד קטן כמעט, כדאי שתזכרי :)
שוקולד / משהו שהוא אוהב זה מקסים בעיני, עם מכתב קטן כמובן
תכתבו לו מכתב מרגש כמה אתם מחכים לו ומתפללים עליו שיצליח בישיבה זה נותן זריקת עידוד חזקה מאוד ותוסיפו גם שוקלוטינה.

• הוסף לסימניות
תחביאו לו במזוודה פתקים מכל האחים
עם כל מיני ממתקים
מתנה- תראו מה הוא היה רוצה שיהיה לו ויהיה לו שימושי ועוזר בישיבה (ולא הורס את הרמה הרוחנית שלו....)
שעון מעורר מיוחד
שעון יד טוב
כרית חדשה ונוחה במיוחד

ותבואו אליו שבוע אחרי תחילת הזמן לביקור עם פינוקים

• הוסף לסימניות
כאחות - חשוב היחס שלך, פחות מאשר החפץ
וזה גם ילד קטן כמעט, כדאי שתזכרי :)
שוקולד / משהו שהוא אוהב זה מקסים בעיני, עם מכתב קטן כמובן
זה בייסיק התכוונתי למשהו קטן בנוסף, משהו שיראה לו שחשבתי עליו כי לקנות שוקולד זה בקניה לשבת וב"ה לכתוב בא לי ממש בקלות

ואין לי שום רעיון למשהו ספציפי שהוא אוהב.

• הוסף לסימניות
כזה ?
כן. הוא מאוד נהנה. ומאוד שימושי.

• הוסף לסימניות
כזה ?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
שאני עליתי לישיבה גדולה לפני כמה שנים האחיות שלי קנו לי מנורת לילה עם אפשרות לכסות בשבת (שאבעס לאמפ) עברו כמה שנים ואני עדיין משתמש בזה יום יום וגם כל החברי חדר נהנים. מומלץ מאוד. עולה בסביבות 60 - 70 שקל.

• הוסף לסימניות
אני בתור בחור, מה שהכי ריגש אותי, וממה שהכי נהנתי,

שלמרות שאנחנו היינו משפחה גדולה, ולהורים שלי לא היה את היכולת,

זה היה שמכל איזה עוגה / בורקס / קינוח מיוחד,

שהיו שומרים את זה במקפיא,

ואחרי חודש כשהייתי חוזר הביתה, הייתי רואה את כל הדברים ששמרו לי,

וזה הרגיש לי שמה שקיבלתי, זה היה מכל הלב

(נ. ב. ונופך מיוחד קטן שהוסיף, שזה גם היה מגרה את כל האחים שלי הקטנים..., שגם הם היו מחכים לכזה תשומת לב:)

• הוסף לסימניות
צריך לשאול משתמשים שהם בעצמם בחורי ישיבות, בנוסף יש דברים שזה תלוי באיזה סגנון ישיבה הוא לומד

• הוסף לסימניות
התכוונתם 500?

בושה להביא כזה סכום אפילו כדמי כיס
לא יודע אם זה בושה
אבל כן חשוב לידע כאן את הציבור שיש ישיבות שחייבים דמי כיס קצת יותר מ50 או 100 ש"ח כי לבחור פשוט אין מה לאכול בישיבה

• הוסף לסימניות
לא יודע אם זה בושה
אבל כן חשוב לידע כאן את הציבור שיש ישיבות שחייבים דמי כיס קצת יותר מ50 או 100 ש"ח כי לבחור פשוט אין מה לאכול בישיבה
זה מאוד תלוי על איזה פרק זמן מדובר. 50-100 ש"ח לשבוע זה יפה. אבל לחודש זה מעט מאוד ובחור מהשורה יתקשה מאוד להשלים ארוחות בכזה סכום. בחור שלא נמצא בבית חודש הדמי כיס הממוצעים עומדים בין 200 ש"ח ל450 ש"ח

• הוסף לסימניות
זה מאוד תלוי על איזה פרק זמן מדובר. 50-100 ש"ח לשבוע זה יפה. אבל לחודש זה מעט מאוד ובחור מהשורה יתקשה מאוד להשלים ארוחות בכזה סכום. בחור שלא נמצא בבית חודש הדמי כיס הממוצעים עומדים בין 200 ש"ח ל450 ש"ח
מסכים ממש.
חושב שהמון הורים לא מודעים לכך,
גם החיים של בחור ישיבה התייקרו, והיום חייבים לתת לבחור את האפשרות להתפנק מדי פעם באיזו ארוחה טובה (אני לא מדבר על כל יום, אבל בחור צריך מדי פעם לאכול ארוחה טובה)
בפרט בישיבות שמצב האוכל אינו מאפשר לאכול 3 ארוחות בישיבה (יש לצערינו לא מעט ישיבות כאלה..) זה ממש הכרחי.
וזה כמובן חוץ מההוצאות השוטפות, כביסות, מקווה ביום שישי וכו' וכו' שזה גם מצטבר לכמה עשרות שקלים בשבוע.
מה שגם בתחילת זמן תמיד יש הוצאות נוספות, גמרות, מראי מקומות, ועוד
בקיצור, לפעמים זה נשמע מוגזם, אבל אין מה לעשות, בחור שחי מחוץ לבית, צריך סכום הגון שיוכל לחיות ממנו.
לצערינו, המון פעמים הורים אינם מספיק מבינים את הצורך, ובעקבות כך פעמים רבות בחורים נאלצים לבקש את עזרת הת"ת, שכן דבר ברור וידוע הוא שבחור צעיר (ולא רק..) לא יכול לשקוע בלימוד שיש לו טרדות כלכליות.
אפשר אולי לדון האם להגביל בסכום קצוב או לתת לו כמה שהוא מבקש וצריך.
אני אישית חושב שצריך ליצור אמון בין הורה לבחור שידע אותם כמה באמת הוא צריך
כי 250 או 300 שקל, לבחור אחד זה המון, ולשני זה לא מתחיל להספיק.. (כמובן שזה גם תלוי בגיל הבחור)
מקווה שהועלתי.

• הוסף לסימניות
לא יודע אם זה בושה
באתי להבהיר שלתת לבחור בישיבה גדולה 50 או 100 ש"ח זה לא מתנה
זה בקושי מספיק לדמי כיס בסיסיים בחלק גדול מהישיבות

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת