דרוש מידע משהו קטן לשים לבחור שמתחיל ישיבה גדולה

לא נכון והתשובות שהבאת הם על אדם אחר שנותן אבל האב עצמו ודאי יכול לתת ממעשרות אם בלא זה לא ייתן כי ממילא אין הבן סמוך על שולחנו וממילא הוא עני וממילא יכול לקבל, ודו"ק כי פשוט הוא.
לא דובר כאן בהכרח על האב שנותן..
נכון @אולטרא סגול ?
והאם התשובות סיפקו אותך?
קצת לא הבנתי את המהלך אתמול..

לא דובר כאן בהכרח על האב שנותן..
נכון @אולטרא סגול ?
והאם התשובות סיפקו אותך?
קצת לא הבנתי את המהלך אתמול..
לא זה לא האב שנותן...
זו בדיוק הסיבה, האב לא נותן.

אממ לגבי התשובות, לתחילת זמן הזה כבר נתתי, ככה שהתשובות שלך יעזור לי אולי למעשרות של פעם הבאה בע"ה.

לא זה לא האב שנותן...
זו בדיוק הסיבה, האב לא נותן.
זה מה שגם אני הבנתי שאת נותנת ולא ההורים.
אממ לגבי התשובות, לתחילת זמן הזה כבר נתתי, ככה שהתשובות שלך יעזור לי אולי למעשרות של פעם הבאה בע"ה.
פסק הלכה לבני עדות מזרח או אשכנז?

הכי פשוט לשאול
או אותו עצמו
או חברים אחרים בישיבה שלו

צריך אוכל, צריך נסיעות (מי שצריך מקוה)
וצריך השלמות של קניות קטנות (נתקע בלי גרבים, הכיפה דהתה וכו')

תנסו לחשוב כמה אתם מוציאים על דברים מזדמנים בלי שיש לכם בית מאובזר בהישג יד

לדעתי (מנסיון אישי ואצל רבים מחבריי) חובה על כל הורה לבקר את הבן בתחילת יש"ג לפחות פעם אחת עד השבת געגועים!
(השנה זה שבת פרשת 'כי תצא' עוד שבוע וחצי, והייתי ממליץ כבר השבוע ימים רביעי חמישי).

זה זמן שהכל זר, חדש, ולא מוכר, והביקור של ההורים (אפשר גם אח או אחות נשואים) זה מביא את המשהו המוכר והבטוח, (מתרגש להיזכר ברגע הזה מלפני הרבה שנים...)

ואגב אחד הדברים שהיינו אוהבים להסתכל כבחורים מבוגרים בישיבה (אחת הישיבות הליטאיות הכי חשובות) זה לראות בערבים בשעות 22.00+ בשבוע הראשון את עשרות עשרות ההורים שמגיעים לבקר ולחבק!! מרגש!

ממליץ מאוד לבקר את הבחור מידי כמה שבועות ולהביא לו את הפעקאלע שלו שהוא אוהב מאכלי אימא וכן לצאת איתו לשבת באיזהו גינה פינתית עם פיצה או צ'ולנט קפה ועוגה וכדומה זה יחזק את הקשר איתו והוא לא ישכח לכם את זה.

כמו"כ מומלץ מאוד לסדר לו בזקכרט (קוד טלפוני להוצאת שיחות ) כמעט בכל הישיבות זה כבר מסודר ע"י ההנהלה שיהיה לו חופשיות להתקשר הביתה בלי הגבלה הם צריכים את זה ביותר וכמובן מצידנו להמציא לו בכל שיחה נייעס משפחתית וכדומה שירגיש שהוא מוביל וחיוני לכם.

הרבה נחת.
תפילות....
הערה חשובה
אולי לא בתחילת הישיבה

תמיד חשוב לבקר גם כשהבחורים יותר גדולים.

אבל תודיעו מראש ולא בהפתעה
שלא תופתעו שהוא לא נמצא
שלא יהיו פדיחות

אבל יש פה דיון שמתיימר להיות ענייני, כמה בחור צריך בחודש, וכל הזמן אתה מנסה להסית אותו לכיוונים רוחניים.
ולגוף העניין, אני חוזר ואומר שמי שחושב ש200 שקל מספיק לכל בחור ישיבה לכל צרכיו, שלא יתהה אחר כך אם במקרה הטוב הוא מקבל סיוע מהת"ת או מאיש צוות בישיבה, ובמקרה היותר גרוע מחפש עבודות בשעות בין הסדרים ומעבר לכך.
רוצה שנחשבן כמה עולה לבחור חודש בישיבה? אני מוכן.
יש דיון של הורים לבחורים ולא בחורים
אשמח שתפרט לי הוצאות רציניות חוץ מכיפה שלא מקבלת התקף דהייה פתאום
ואפשר לקנות כשהוא מגיע הביתה

יש דיון של הורים לבחורים ולא בחורים
אשמח שתפרט לי הוצאות רציניות חוץ מכיפה שלא מקבלת התקף דהייה פתאום
ואפשר לקנות כשהוא מגיע הביתה
[אני לא בחור ולא הורה, אבל משערת שלפחות זה]
מקווה, כביסות לבגדים [אם חודש בישיבה] , גמרא או חוברת שצריך, תספורת, קצת פינוקים לשבת [פיצוחים, שתיה מוגזת שאוהב, משו]
, סיגריות, צולנ'ט בליל שישי [אז לא כל שישי , אבל אחת ל..] סיגריות אם מעשן, ומנה נורמלית משביעה של אוכל אחת לשבוע... ואם הוא בישיבה ממש ממש טובה [מבחינת תנאים] אז פעם בשבועיים...
פחית שתיה אחרי סדר מעייף כדי להתעורר לסדר הבא...

לדעתי...
הם צריכים הערכה ופידבק הבחורים... המון כח.

[אני לא בחור ולא הורה, אבל משערת שלפחות זה]
מקווה, כביסות לבגדים [אם חודש בישיבה] , גמרא או חוברת שצריך, תספורת, קצת פינוקים לשבת [פיצוחים, שתיה מוגזת שאוהב, משו]
, סיגריות, צולנ'ט בליל שישי [אז לא כל שישי , אבל אחת ל..] סיגריות אם מעשן, ומנה נורמלית משביעה של אוכל אחת לשבוע... ואם הוא בישיבה ממש ממש טובה [מבחינת תנאים] אז פעם בשבועיים...
פחית שתיה אחרי סדר מעייף כדי להתעורר לסדר הבא...

לדעתי...
לזה מספיק 100/200 ש"ח

לזה מספיק 100/200 ש"ח
חשבון בסיסי לבחור שנמצא חודש בישיבה (חישבנתי X 3 שבועות)
כביסות-20
מקווה 35
תספורת -40
משהו לשבת- 80
רב קו -30
זה המינימום של המינימום וזה כבר מעל 200!
מה עם איזה אוכל מבושל פעם בשבוע וחצי? (בהרבה ישיבות זה לא הגיוני, אם אין אוכל נורמאלי, כמה בחור יכול להיות רעב?)
מה עם איזה רוגלה או בורקס?
מה עם איזה שוקולד פעם ב?
איזה חטיף?
לא מגיע לו?
לפעמים עושים איזה מסיבה לחבר שעוזב ורוצים מכל אחד כמה שקלים, הוא יגיד שאין לא?
יכול להיות שיש ישיבות שמפנקים בחורים בצורה לא רגילה (זה כמעט לא קיים) אבל מעצבן אותי שאתה לוקח 100-200 ש"ח כאילו זה חייב להיות שזה מספיק בכל מקום.
וכן, מותר שישאר לבחור קצת מזומן בצד ולא תהיה לו הרגשה שהוא חנוק
לדעתי...

נראה לי תפתחו אשכול חדש לדיון הזה כמה כסף בחור צריך איך כל זה קשור לאחת שרוצה להכניס משהו למזוודה של הבחור?
היא כבר הכניסה... הישיבות התחילו היום /אתמול.

תן לנו להמשיך לדון באשכול הזה.

מחכה לתגובות "מי שלא התחיל את הזמן שיתחיל הרגע ולא מגיע לו שקל"
ואז יקום ההוא שיאמר שקל?
שקל זה המון לבחור ישיבה שלא התחיל את הזמן, והוא בכלל לא בחור ישיבה אם הוא יושב על המחשב...

זה דבר מאוד לא קבוע,
יש בחור שקונה בבית ויש בחנות, יש שיש אוכל ברמה בישיבה ויש כאלו שממש לא....
כמובן תלוי ברמת חיים של כל בחור בבית, כמובן שלא מצופה מבחור שעם ההורים בבית רק מזמינים אוכל כל היום שילך ויאכל מרק מופשר...
ומה שמעבר- יש בחור שההורים רוצים שהוא יוכל ללמוד בשלווה ולא רק להוגיע את מוחו במחשבות של מה עושים עם הכסף המיותר הזה? איזה הנאה הכי הכי אני יכול לקנות בו? אולי משהו שאני אשקיע קצת ואסחר בו בישיבה וכד'
ויש בחור שההורים חושבים שיהיה לו טוב לצאת מדי פעם להשתחרר כי הם יודעים שזה כבד לו מדי וכד' ומעודדים דוקא שיצא עם חברים מפעם לפעם.
באופן כללי התפקיד של ההורים בחינוך לא נגמר עד החתונה, אולי הדרכים משתנות, אבל ודאי שאם הילד בזבזן רציני כדאי להרגיל אותו גם להסתדר עם תקציב X לחודש ויפה שעה אחת קודם.
אין טעם לחתן את הילד כדי להפגיש אותו עם החיים:)
העולם לא מתחיל ונגמר בכסף, יש בחור שיכול להשוויץ בזה שיש לו כסף לצאת לצ'ונטיה כל ליל שישי ולפלאפל בין לבין ויש בחור שיכול להשוויץ בזה שאמא מסורה טורחת ושולחת לו לישיבה כל שבוע עוגה טעימה ומפנקת בכמות שמספיקה לו לחברים,
תרגילו את הילדים לשמוח במה שיש להם, ולכל בחור יש במה, תלמדו אותם להתפנק ממה שיש להם, אם זה כסף כי זה מה שיש להורים, אם זה שיחות מתעניינות / עוגות / ביקורים.
אחרת, למה ש500 לחודש יספיקו? הרי שבת אחת בצפת עם חברים ונגמר על התקציב! במה יקנו פיצוחים וסיגריות?
כמובן שחשוב שמבחינה בסיסית הילד יהיה מצוייד טוב בכל מה שצריך (ביגוד טוב, גמרא וספרים, רב קו טעון, אוכל מהבית, סבונים וכו') ודמי כיס הם בהחלט חשובים, נותנים עצמאות, נותנים אפשרות להתפנק אבל תזכרו שבסוף לא שמענו על אף גדול בישראל שאומר שהוא גדל בתורה כי כל יום הוא אכל שווארמה עסיסית וטרייה דווקא וממקום פלוני דווקא....

זה דבר מאוד לא קבוע,
יש בחור שקונה בבית ויש בחנות, יש שיש אוכל ברמה בישיבה ויש כאלו שממש לא....
כמובן תלוי ברמת חיים של כל בחור בבית, כמובן שלא מצופה מבחור שעם ההורים בבית רק מזמינים אוכל כל היום שילך ויאכל מרק מופשר...
ומה שמעבר- יש בחור שההורים רוצים שהוא יוכל ללמוד בשלווה ולא רק להוגיע את מוחו במחשבות של מה עושים עם הכסף המיותר הזה? איזה הנאה הכי הכי אני יכול לקנות בו? אולי משהו שאני אשקיע קצת ואסחר בו בישיבה וכד'
ויש בחור שההורים חושבים שיהיה לו טוב לצאת מדי פעם להשתחרר כי הם יודעים שזה כבד לו מדי וכד' ומעודדים דוקא שיצא עם חברים מפעם לפעם.
באופן כללי התפקיד של ההורים בחינוך לא נגמר עד החתונה, אולי הדרכים משתנות, אבל ודאי שאם הילד בזבזן רציני כדאי להרגיל אותו גם להסתדר עם תקציב X לחודש ויפה שעה אחת קודם.
אין טעם לחתן את הילד כדי להפגיש אותו עם החיים:)
העולם לא מתחיל ונגמר בכסף, יש בחור שיכול להשוויץ בזה שיש לו כסף לצאת לצ'ונטיה כל ליל שישי ולפלאפל בין לבין ויש בחור שיכול להשוויץ בזה שאמא מסורה טורחת ושולחת לו לישיבה כל שבוע עוגה טעימה ומפנקת בכמות שמספיקה לו לחברים,
תרגילו את הילדים לשמוח במה שיש להם, ולכל בחור יש במה, תלמדו אותם להתפנק ממה שיש להם, אם זה כסף כי זה מה שיש להורים, אם זה שיחות מתעניינות / עוגות / ביקורים.
אחרת, למה ש500 לחודש יספיקו? הרי שבת אחת בצפת עם חברים ונגמר על התקציב! במה יקנו פיצוחים וסיגריות?
כמובן שחשוב שמבחינה בסיסית הילד יהיה מצוייד טוב בכל מה שצריך (ביגוד טוב, גמרא וספרים, רב קו טעון, אוכל מהבית, סבונים וכו') ודמי כיס הם בהחלט חשובים, נותנים עצמאות, נותנים אפשרות להתפנק אבל תזכרו שבסוף לא שמענו על אף גדול בישראל שאומר שהוא גדל בתורה כי כל יום הוא אכל שווארמה עסיסית וטרייה דווקא וממקום פלוני דווקא....
אחד מאיתנו לא אמר שווארמה כל יום...דיברנו על אחת לשבועיים, ובמקרה הגרוע אחת לשבוע...
וכסף לבחור ישיבה לא הולך רק לאוכל, וגם את זה אמרנו...
[כדאי לקרוא קודם]

לדעתי (מנסיון אישי ואצל רבים מחבריי) חובה על כל הורה לבקר את הבן בתחילת יש"ג לפחות פעם אחת עד השבת געגועים!
(השנה זה שבת פרשת 'כי תצא' עוד שבוע וחצי, והייתי ממליץ כבר השבוע ימים רביעי חמישי).

זה זמן שהכל זר, חדש, ולא מוכר, והביקור של ההורים (אפשר גם אח או אחות נשואים) זה מביא את המשהו המוכר והבטוח, (מתרגש להיזכר ברגע הזה מלפני הרבה שנים...)

ואגב אחד הדברים שהיינו אוהבים להסתכל כבחורים מבוגרים בישיבה (אחת הישיבות הליטאיות הכי חשובות) זה לראות בערבים בשעות 22.00+ בשבוע הראשון את עשרות עשרות ההורים שמגיעים לבקר ולחבק!! מרגש!
בלת"ק, זה תלוי אצל כל בחור.
בזמני, אני - ועוד רבים, לא הפריע להיות (שבוע וחצי אתה אומר) בישיבה.
למה להטריח את ההורים?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת