כללי משהו קרה באילוס

• פותח הנושא mig
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
השכבה הפכה לאפסיטי מאסק,
משהו יודע לומר לי איך יוצאים מהמצב הזה?

CS2

בתודה מראש.

• הוסף לסימניות
כמוכן איך מבטלים מש?

• הוסף לסימניות
לגבי השאלה הראשונה: בחלונית ה-transparency, ללחוץ על החץ בצד ולבחור ב-release opacity mask

• הוסף לסימניות
האפשרות כבויה, ואינה ניתנת לבחירה.

• הוסף לסימניות
טוב, לצערי כבר אין בעיה, הפסקת חשמל פתאומית מחקה את הקובץ שלגודל המזל לא היה שמור.
אבל בכל אופן אני רוצה לדעת אם יש אפשרות לבטל מש, כיצד?

• הוסף לסימניות
א. כדי לצאת מ- Opacity Mask - יש להקיש דבל קליק בצידו השמאלי של חלון Transperancy (המסומן באדום)

ב. אי אפשר לבטל מש מאובייקט.
מה שכן ניתן לעשות, זה ליצור ממנו העתק לאובייקט רגיל ע"י :
Object/ Path/ Offset Path ולתת ערך 0.

קבצים מצורפים

• 1.gif
    KB 9.3 · צפיות: 11
  • הוסף לסימניות
גרפיק , תודה,
אבל דבל קליק לא עשה מאומה.

• הוסף לסימניות
mig, איך בעצם אתה יודע שהשכבה הפכה ל-opacity mask?

• הוסף לסימניות
כרגע כפי שכתבתי זה בגדר היה.:(
הוא לא נתן לי לבצע אף פעולה באובייקט.
רק מעליו. והוא לא היה נעול או משהו.
לחיצה כפולה על השכבה לא פתחה לי חלונית רגילה אלא נתינת שם למסכה שקופה ואפשרות לסמן שאו או לוק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;276237:
לחיצה כפולה על השכבה לא פתחה לי חלונית רגילה אלא נתינת שם למסכה שקופה ואפשרות לסמן שאו או לוק.

בחלון שכבות (Layers) או שקיפות (Tranparency)?

זה צריך להיות בחלק התחתון של חלון השקיפות (בדרך כלל הוא מוצג במצב מצומצם), אפשר לפתוח אותו ע"י לחיצה על החץ הכפול בראש החלון.

קבצים מצורפים

• 1.gif
    KB 7.8 · צפיות: 8
  • הוסף לסימניות
בחלון הליירס.
ובטרנספרנסי הופיע בתחיל שני ריבועים ואח"כ חלונית ריקה.

• הוסף לסימניות
טוב, קודם כל אילוסטרייטור אינה פוטושופ, ואי אפשר לצאת ממסכת השקיפות מחלון השכבות אלא מחלון השקיפות בלבד. (מסכת השקיפות צמודה לאובייקט, ולא לשכבה, כמו בפוטושופ)

שנית, כאשר יש לך אובייקט עם או בלי מסכת שקיפות, אולם לא בחרת אותו - חלון השקיפות יראה שני ריבועים ריקים (אפורים).
בדוגמה שלהלן יש מלבן אדום (רגיל) ועליו מלבן ירוק עם מסכת שקיפות בגרדיאנט מעגלי, וקו היקף לבן. כאשר דבר אינו נבחר (ואז בלבד) - חלון השקיפות ריק.

אם בחרת את האובייקט עצמו (ולא את המסכה שלו), הוא ניתן לשינוי ולעריכה כרגיל, וסימן ההיכר הוא הכיתוב בראש חלון המסמך (Mode המסמך ומצב התצוגה).

אם בחרת את המסכה (דבל קליק בצידו הימני של חלון השקיפות), התוכנה עוברת למצב עריכת המסכה (שכאמור, צמודה לאובייקט). במצב זה את יכולה ליצור אובייקטים שיהוו את מסכת השקיפות של האובייקט הנבחר, וצבעיהם נמדדים בטונים של שחור-לבן בלבד, המהווים, למעשה אחוזי שקיפות של האובייקט. סימן ההיכר למצב זה הוא הכיתוב בראש חלון המסמך Opacity Mask. אין זה משנה אם האובייקט/ים של המסכה נבחרים או לא. זהו מצב העבודה.

לצאת ממצב זה - כנ"ל - לחיצה בצד השמאלי של חלון השקיפות.

מקווה שעזרתי, ועכשיו זה יותר מובן.​

קבצים מצורפים

• 1.gif
    KB 33.5 · צפיות: 6
  • 2.gif
    KB 36.2 · צפיות: 10
  • 3.gif
    KB 35.7 · צפיות: 30
  • הוסף לסימניות
גרפיק המון תודות עזרת לי מאד, בשביל הבנת הענין, ניסיתי לאחר הסברך והסתדרתי,

לגבי הקובץ ההוא ע"ה נכחד בהפסקת חשמל.
ובו לא הצלחתי בשום אופן לצאת ממצב המסכה לו בחלון המסכות וק"ו לא דרך חלון השכבות.
ולא הצלחתי להבין מה קורה שם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה