כללי משהו שקרה...

• הוסף לסימניות
רציתי לשתף אתכם באיזה משהו שקרה לי, וגם לשאול- האם המודעה היא שלי או של הלקוח??
מה שקרה- הכנתי ללקוחה שלי מודעה שהייתה אמורה להתפרסם במקומון.
הועדה הרוחנית של המקומון החליטה שצריך לשנות שם איזה משפט (למרות שרב פוסק אמר לנו שאין שום בעיה עם המשפט הזה)
אז הם שאלו את הלקוחה אם לשנות את המשפט או להוריד את המודעה, הלקוחה ברב תמימותה, כאמור היא לא מבינה מה זה אומר לשנות משפט בקובץ סגור...) אמרה לשנות.
אתם יכולים לתאר לעצמכם, איך זה נראה שמשנים מודעה בקובץ סגור (עם פונט אחר וכו' וכו'). אין זו חוצפה ממדרגה ראשונה?!
האם כל ברנש יכול להחליט לשנות את המודעה שאני חתומה עליה?!

• הוסף לסימניות
השאלה מה זה יעזור..
אם העיתונים הללו נשלטים בידי מאפיה, מה יעזור להתלונן?
ואם אסור חוקית והלכתית, זה מעניין אותם?

• הוסף לסימניות
זהו שהם לא נשלטים ע"י מאפיה...
ועוד הם אמרו "העיצוב לא השתנה"....

• הוסף לסימניות
לא הייתי מגדירה זאת כמאפיה
אבל- את יכולה להוסיף בחתימה שלך הערה
אין לשנות חומר מעוצב ללא אישור בכתב מהמעצבת

• הוסף לסימניות
אין מקום להוסיף את זה

• הוסף לסימניות
המשפט האחרון קצת צורם לי.
מערכת עיתון או מקומון היא לא קבוצת ברנשים.
ולכן המשפט "האם כל ברנש יכול וכו'.." איננו מתאים.
מערכת המקומון שינתה בגלל שהם מכירים את האוכלוסיה שמקבלת את המקומון והם עלולים לכעוס ולהביע התנגדות.
זכותם לשנות-בפרט שקיבלו אישור מהלקוחה.היא זו שהיתה צריכה לפנות אלייך לשנות ולשלוח שוב למערכת.
ולגבי הפונט השונה- ברור שזה לא היה במכוון נגדך.
אז על מה הזעם?
ועוד הכינוי ברנש...
בסה"כ גרפיקאית שטעתה.

• הוסף לסימניות
מה כבר קרה...
יבינו שזו טעות..
וכל מי שמכניס לעיתון ומקומן חרדי הוא על דעת כך שהוועד הרבנים שלו יאשר או ישנה.
גם באם חתומים עליו כל הרבנים שלכם...
מה שכן אפשר פשוט להסביר ללקוח שתיקונים הם רק על ידייך.
אני בטוח שזה נעשה בתום לב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מלפפון;1972956:
השאלה מה זה יעזור..
אם העיתונים הללו נשלטים בידי מאפיה, מה יעזור להתלונן?
ואם אסור חוקית והלכתית, זה מעניין אותם?

אני כמובן לא יודעת במה מדובר.
רק ציינתי שאם זה נשלט בידי מישהו שלא מעניין אותו דעת רבנים, כלום לא יעזור.
אם זה אחרת, יש מצב לברר מה הפשר או להבהיר.
בד"כ מערכת עיתון יודעת קצת מימינה ומשמאלה, ולא אמורה לשנות על דעת עצמה.
אבל אם הלקוחה אישרה להם, אז יש להם זכות.
בקיצור, לא נראה לי יותר מדי קרימינלי..

• הוסף לסימניות
ברנש הכוונה למישהו פלוני לא למישהו מהעולם התחתון
וברור שזה טוב שתהיה ועדה רוחנית, אני לא מתנגדת לזה חלילה!
לא הבנתם נכון- אני מדברת על לשנות לגרפיקאי/ת את המודעה שהוא חתום עליה, מבלי שהוא ידע על זה ויתן את הדעת. ברור שאם הם היו פונים אלי הייתי משנה את המשפט, אבל להוסיף סטריפ עם פונט אחר לגמרי על המודעה?!
איך הייתם מרגישים?

• הוסף לסימניות
מבינה אותך על התסכול, מצד שני אני מכירה מקומון שעל כל שינוי שהם עושים במודעה הם מורידים את הקרדיט, זה גם מתסכל לפעמים. והלקוח מעדיף שהם יעשו את זה מאשר לשלם על שינויים.

• הוסף לסימניות
רובייט, תנסי לשבת בתור גרפיקאית בשעה של סגירת מקומון לדפוס יום אחד, והמבט שלך ישתנה, מבטיחה לך. את לא יודעת באיזה לחץ הן עובדות, הבוסים רוצים לסגור עיתון להוריד לדפוס, חלק לא שלחו את המודעה, אחרים לא אמרו מה שצריך לשנות במודעה, צריך לסתום חורים, העיניים שלה כבר נעצמות, ואז משהו מתעורר שמשפט כזה לא יעבור בעיתון, מחר כל הצדיקים של השכונה יזדעקו נגד העלון, ועכשיו לכי לחפש את הגרפיקאית שעשתה את המודעה.....

• הוסף לסימניות
אני מבינה מה שאת אומרת. אבל המצב פה היה שונה.
המודעה נשלחה שבוע לפני. מדובר במקומון קטן, הם יודעים בדיוק מי אני וכו'

• הוסף לסימניות
ביננו, בעולם ההפוך שלנו זו לא ממש יוקרה של גרפיקאית ששמה יתנוסס מעל מקומון זול, ש"..כולם.. יודעים.. " שזה קרש קפיצה למתחילות (למרות שזה לא בהכרח נכון, זו דעה רווחת)
ומי שמחפש לעצמו עיצוב מיוחד או גרפיקאית על רמה,לא עושה זאת ב"צהובון"...

• הוסף לסימניות
ממדש לא נכון.ברוב המקומונים תוכלי לראות שמשרדי פרסום גדולים שולחים לשם פרסומות .כי הוא מגיע לבתים שלא מכניסים עיתונים.אבל מקומונים הם כן מכניסים.

• הוסף לסימניות
רוצה דווקא לומר מן הצד השני, גרפיקאית מהעיתון שמקבלת קובץ JPG ונאלצת לשנות משפט כי הלקוחה לא תפסה את הגרפיקאית או אני לא תפסתי את הלקוחה אבל הבוס רוצה שינוי וכמו שכבר כתבו אוטוטו יורדים לדפוס והמח כבר חלול.
ואין לי את הפונט נו מה נעשה? אז אני נאלצת, וזה קורה לי המון, לעשות איזה קימבון, למרוח סטריפ בצבע זהה שדגמתי בפוטושופ, ולהשתמש בפונט הכי דומה ממה שיש לי.
שונאת את עצמי אז אבל זה קורה לי כמעט כל שבוע. אילוצים זה אילוצים.

• הוסף לסימניות
אין קשר בין "הברנשים" לבין שינוי המודעה.
"הברנשים" מחווים את דעתם בהתאם למה ששואלים אותם. מבחינתם תורידו את המודעה וחסל.
לכן לא יכולה להיות טענה על ה"ברנשים" אלא על מערכת העיתון שהחליטה שהיא מקשיבה ל"כל ברנש".
לכשעצמי אני מבין את שיקולי המערכת למה להקשיב לוועדת רבנים (כנראה יותר משתלם להם מבחינת הקהל יעד).

מצד שני, אנשים לא באמת מבינים את ה"נשמה" שבגרפיקה ולא מבינים כמה זה כואב שמשנים. (כל המשנה ידו...)

• הוסף לסימניות
לי היה משהו יותר גרוע. שלחתי מודעה עם תמונה של ילדה קטנה שעברה שינויים כדי ליצור מראה של בן, אני פותחת את העיתון וחשכו עיני. מישהו קצץ לילדה את התלתלים ושם לה כיפה מודבקת. מילא זה היה עשוי יפה, אבל ככה לשנות בלי רשותי ובכזו צורה מכוערת???? התערבות גסה בעיצוב שהוציאה את כל המיץ מהמודעה.

• הוסף לסימניות
הבעיה במקומונים שכשהם עושים את השינויים זה נראה בהתאם וזה מאד מתסכל (בעיקר כשהלקוח לא מיידע מראש...)

• הוסף לסימניות
לפי החוק (לא מדבר עכשיו על ההלכה), ברור שאסור למשהו לשנות לכם את המודעה. זה נקרא "הפרת זכויות יוצרים מוסרי". זאת אומרת שלכל עבודה שגרפיקאי עושה, יש שתי קטגוריות של זכויות יוצרים. יש את הזכויות להפצה, וכו', ויתכן שזה שייך ללקוח - תלוי בהסכם ונסיבות.

לעומת זאת, יש מה שנקרא "זכויות יוצר מוסרי", שזה אומר שיש לך את הזכות לקרדיט על העבודה, ושהעבודה תהיה ידועה על שמך, ושלא ישנו את העבודה ללא רשותך וכו'. כמדומני שלפי החוק אפשר לתבוע את מיפר זכויותיך המוסריות ביצירה בבית משפט ולבקש פיצויים עד 20,000 ש"ח ללא הוכחת נזק.

הנה מאמר בנושא: (מאתר http://www.copyright-israel.org.il/זכות_מוסרית/)
זכות מוסרית ביצירה – מהי?

זכות מוסרית, הינה זכות של היוצר שאינה ניתנת להעברה או להמחאה.

זכות מוסרית הינה זכותו של היוצר לשלמות היצירה, מכך שלא יגרעו מן היצירה, שלא יפגעו או יעוותו את שלמותה, או את ערכיה.

הזכות המוסרית כוללת גם את זכותו של היוצר לקרדיט ולהצגתו כיוצר על גבי וביחד עם היצירה.

נהוג לבצע אבחנה בין זכויות יוצרים לבין זכויות מוסריות, כאשר זכויות היוצרים מוגדרות כזכויות כלכליות, ואילו הזכויות המוסריות מוגדרות כזכויות אמנותיות של היוצר.

מקורה של הזכות המוסרית במשפט הקונטיננטלי האירופי, כאשר הזכות המוסרית קנתה לה לראשונה אחיזה במשפט הצרפתכי והגרמני ובהדרגה הוחלה למדינות נוספות.

דיני זכויות היוצרים בארה"ב עד לפני כשני עשורים כלל לא הכירו בקיומה של זכות מוסרית, ורק בשנת 1988 עם יישומן של אמנות בינ"ל בנושא זכויות יוצרים וזכויות מוסריות, החלה לבצע התאמות חקיקתיות, על מנת לקלוט את הזכות המוסרית לדיני זכויות היוצרים שלה.

בישראל עם חקיקת חוק זכות יוצרים תשס"ח – 2007, זכתה הזכות המוסרית להבהרה חקיקתית וקוהרנטית בדיני זכויות היוצרים הישראלים, למרות שהוכרה בישראל עוד לפני חקיקת חוק זכות יוצרים בשנת 2007.

יש להדגיש כי אם זכויות יוצרים במישור הכלכלי, על פי רוב מיושמות בעולם המערבי באופן דומה, לא כך הדבר ביחס לזכויות המוסריות. קיימת שונות של ממש בין מדינה ומדינה ביחס לתחולת זכויות מוסריות, פירושן, וההגנה הניתנת להם.

בארה"ב מערכת משפט נוהגת ליישם את הזכות המוסרית בצורה שונה ביותר מן הדין האירופי, כאשר לעיתים הזכות המוסרית זוכה להגנה פחותה מזכויות היוצרים של היוצר.

על כן, עורכי דין המתמחים בזכויות יוצרים, נדרשים להכיר וליישם את הדין רלוונטי על פי אינטרס לקוחם, כאשר הדבר משתנה לעיתים לפי השאלה את מי הם מייצגים בתביעות זכויות יוצרים, את הנתבע או את התובע. במקרה בו עורך דין זכויות יוצרים מייצג את התובע ישאף לטעון ולשכנע כי הדין הגיאוגרפי החל, יהיה הדין בו ניתנה ההגנה הרחבה ביותר לזכות המוסרית, וכך ההיפך במידה וייצג את הנתבע.

יש לזכור כי בעידן האינטרנט והדיגטלי, מקום ביצוע ההפרה הינו נושא לפרשנות ולפולמוס משפטי, כך שישנה גמישות ויצרתיות רבה בבניית טענות משפטיות עבור תביעת זכויות יוצרים. כך גם הדבר בכל הנוגע למקום הולדתה של היצירה נשוא הזכות המוסרית.

האמור לעיל הינו סקירה תמציתית ועניינית של תחולתה והגדרתה השל הזכות המוסרית. אין לראות בסקירה זו משום חוות דעת משפטית. בכל עניין מומלץ להתייעץ עם עורך דין זכויות יוצרים, כדי לשקלל צעדיך בכל הנוגע לזכויות יוצרים וזכויות מוסריות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה