התייעצות משחק אותיות לילד בן שנתיים וחצי חכם מאוד

• פותח הנושא Excel
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
מנסיון, הילד שלי התחיל ללמוד אותיות בגיל המתואר, מיוזמתו, לאחר שנחש, לאות אחת - שתיים, ולפני גיל 4 הוא כבר קורא,
ולא, לא משעמם לו לחזור שוב ושוב על כל התנועות והעיצורים. ומה שיצא מזה שירד ממנו - ההורים הלחץ של הקריאה.
כך גם עם הבת בכיתה א'.

• הוסף לסימניות
הבן שלי עוד לא בן שנתיים וחצי.
יודע א' ב' ג'
ואני לגמרי בעד לפתח את הראש מה יותר מוקדם....

• הוסף לסימניות
שמעתי מאדם ששאל את הרב שך, שהבן שלו עדיין לא לומד בחיידר שלו אותיות אבל מאד חכם והוא מתעניין כל הזמן באותיות, והשאלה היא האם ללמד אותו בבית את האותיות לפני שבגן מתחילים ללמוד, והשיב הרב שך שלא כדאי כי אח"כ שיבוא לגן וכולם ילמדו והוא ישתעמם, והוסיף הרב שך העיקר לתת חום ואהבה.

• הוסף לסימניות
סתם מענין
איך זה שמלמדים בנות את האותיות האנגלית בחוגים ומשחקים ואפילו גם קצת אוצר מילים
לא משתעממות בשיעורים, דוקא אפילו נהנות ומצליחות במבחנים
לא מכירה אישית אבל זה ממש מזכיר לי ילדים בנים שלומדים את האותיות לפני שמלמדים בחיידר
(להבדיל בין קודש לחול)

• הוסף לסימניות
ועוד נקודה למחשבה
בגילי השנתיים הילדים קולטים ומקבלים יותר טוב מושגים יהודיים
בתמימות טהורה ובלי עקשנות

• הוסף לסימניות
מעניין, אני גם מלמדת את הבת שלי [3] קריאה בלי שום הגיון.
לא מבינה בעצמי בשביל מה,
פשוט מתחשק לי.
באמת תוהה לעצמי לפעמים עם זה עלול להזיק לה אחר כך, כשתשתעמם.
אבל- אולי- כל הילדים משתעממים ממילא ללמוד אותיות, כך שלפחות יהיה לה נח עם החומר.
מה דעתכם?

• הוסף לסימניות
ילד בן 2.5 שמגלה התענינות באותיות, יהנה מאד ללמוד מספר ה"מסורת". וכל אות חדשה תהיה "גילוי" מעניין בשבילו ואח"כ ימצא את האות על הבקבוק של המים, קופסאת הטונה או בעיתון.
אם צריך לחפש משהו מעניין, מסתבר ש"לגלות" את האותיות פחות מעניין אותו.

• הוסף לסימניות
לא נכנסת לקטע הרעיוני...
למעישה הבן שלי בן שנה ועשרה לומד את האותיות כי מתחשק לי והוא כ"כ נהנה...
בכל משחק כמעט אנו יוצרים את האותיות שיודע- והוא מאושר ומבקש זאת שוב ושוב.....
דבר נוסף- יש את המגנטים בצורת אותיות שכל פעם אני מוסיפה לדלת את האות שיודע,
הוא מתעסק איתם מלא ותוך כדי מתאמן על האותיות...
קנינו גם את הקוביות מסול שהזכירו למעלה... וגם בהם מתעסק מלא תוך כדי שהוא מחפש אותיות מוכרות...
אני מלמדת לפי האותיות המיוחדות יותר שאותם קל יותר לזהות,
וכל אות יש לה תאור כלשהוא: ל- יד למעלה, ש- שששקט....
דבר נוסף כאחות להרבה שקראו שוטף בגיל שלוש ואפילו לפני, ולא השתעממו בכלל ואפילו לא הבינו מה הם מיוחדים מכל הגן ( שקראו בעצמם את דפי הקשר וענו לבד על השאלות...)
אני לא חוששת ללמד מוקדם.
בהצלחה והרבה נחת.
IMG_1325 (2).JPG

IMG_1516 (2).JPG

קבצים מצורפים

• IMG_2090_LI.jpg
    IMG_2090_LI.jpg
    1.8 MB · צפיות: 45
  • הוסף לסימניות
יש לי גם בן בן שנה ושמונה וממש מתחשק לי ללמד אותו, הוא כבר קלט צורות כמו משולש מלבן וכו' וגם צבעים,
השאלה היא אם לא מומלץ ללמד אותיות כי זה יעשה לו לחץ או משהו או שלמה לא? הוא ממש נהנה...
וגם אני אוהבת להשוויץ...

• הוסף לסימניות
1. רואים הרבה גני חובה שמלמדים כבר לקרוא ואז בא' לא משעמם אולי בנות עושות את זה כייף יותר?
2. הכל לפי סוג הילד יש כאלו שקולטים מהאויר בלי שלמדו אותם ויש כאלה שמתנגדים כי זה לא מעניין אותם
3.תכלס לתלות את כל האותיות כשהן גדולות כקישוט על הקיר ואז הילד מעצמו מתעניין אפשר גם חפצים שמתחילים ב... ואפשר סתם לתת מחברת ועיפרון אבל בגיל הזה צריך לבוא מרצונו...
4.צריך לקחת בחשבון שבנים בקושי עושים דברים אחרים ואולי דווקא לפני גיל 3 כדאי לפתח את השכל שיהיה מוכן ופתוח ללמידה כמו ספורט טיפולי אופניים צרות צבעים דקדוק משחקי מילים שעושים את זה פחות אצל בנים
אם אתם עושים גם וגם אז זה כבר משהו אחר אבל זה הזמן גם של משחקי דמיון והכרת העולם ולימוד עמצמאות ע"י בחינה ובדיקה עצמאית של דברים אז צריך לבדוק אם כדאי לשחרר כי לפעמים אנחנו חושבים שהילד סתם חולם אבל בעצם הוא בונה מגדלים שלא בטוח יוכל לעשות בגיל מאוחר יותר. אבל אם בא בכייף אז למה לא?

• הוסף לסימניות
יש לי גם בן בן שנה ושמונה וממש מתחשק לי ללמד אותו, הוא כבר קלט צורות כמו משולש מלבן וכו' וגם צבעים,
השאלה היא אם לא מומלץ ללמד אותיות כי זה יעשה לו לחץ או משהו או שלמה לא? הוא ממש נהנה...
וגם אני אוהבת להשוויץ...
המלצה שלי - תתחילי
התחלתי עם הבן שלי בגיל שנה ושמונה
וכמובן בלי לחץ רק בנחת
כל שבוע 2 אותיות
היום הוא בן שנתיים וחצי יודע שוטף את כל האותיות ישר והפוך כולל שיר מיוחד שחברתי לאותיות
תעבירי את זה כחוויה לילד
ואם יש לך ספר מסורת אז ממליצה עליו אותיות ברורות והילד יודע שזה הספר של האותיות

• הוסף לסימניות
יש משחק קופסא קורצני אותיות עם פלסטלינה, תקני מדבקות אותיות ותשחקו. יש גם פאזלים, אבל לדעתי בעיקר תזרמי עם הילד, עם הקצב שלו, ותשלבי את זה בדברים שמענינים אותו. (לדוג׳ לצבוע בסרגל אותיות)
הבן שלי ידע בגיל 2 וחצי אותיות בלי שלימדתי אותו, אבל כשראיתי שזה מעניין אותו מאוד אז שיחקתי איתו והתקדמנו אבל זה היה לו כיף. תבדקי אם זה המצב. אם כן, למה לא?
היום הוא בן חמש קורא וכותב עם ניקוד ובלי כולל בכתיב. קורא וכותב באנגלית . פותר תפזורות וסודוקו, קורא שעון ועוד. הרוב מעצמו, אז אם זה המצב איתו לא יעזור שתחסמי אותו, כי אם הוא חכם והוא רוצה לדעת הוא ידע לבד גם אם לא תעשי כלום..

70c727d0a7bf2e350375b118d9089125.jpeg

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה