תודה ממש על התשובה המפורטת ועל השיתוף.
א. לא הייתי אצל מומחה חניכיים- כעת רופא השיניים שלי הפנה אותי ע"מ לבחון השתלת חניכים אז חששתי נורא
אם את כותבת שיש עוד אופציות לפני השתלה -אמהר לקבוע תור.
מה זה החומר הזה פריוצ'יפ? כי יש לי במקום אחד כיס בעומק 6 מ"מ
הלוואי שיצטמצמו משמעותית כל הכיסים לאחר ההקצאה, כדבריך.
החומר שיש בו זה כלורוקסידין=כמו החומר שיש בשטיפות פה שאמרת שעשית אחרי ההקצעות (קורסידיל) רק ההבדל הוא שהחומר משתחרר לתוך הכיס ולא יוצא החוצה לחלל הפה (כמו בשטיפות פה שהשטיפה היא חיצונית) כאן ההשפעה יותר ממוקדת נטו לתוך הכיס הספציפי וזה הורג את כל החיידקים שנמצאים בכיס וממילא החניכיים מתקווצות והכיס קטן
כמו שכתבתי עד כמה שידוע לי בכיסים 'גדולים יחסית' של 5-7 מ"מ ניתן עדיין לטפל בפריוצי'פ, כיסים מעל 7 מ"מ זה כבר ניתוח.
שווה לך לקבוע תור אצל פריודנט מומחה שהוא יתן חוות דעת לגבי מצב הפה ולא להסתמך על רופא השיניים (שבגדול זה לא בדיוק תחום ההכשרה שלו..)
ב. אני מקפידה על הגיינת הפה בהתאם להדרכה מפורטת. מקווה שאני פועלת נכון.
פעמיים ביום לפחות, משתמשת בסילונית לניקוי בין השיניים לחניכיים וכו' שטיפות מי פה, ניקוי אבן שן כל חצי שנה וכעת אמר לי כל 3 חודשים
משתמשת במברשת שיניים רכה של קולגיט ועם משחה שהוא המליץ (הפסקתי עם פאראוור כרגע)
יש עוד משהו שאת יודעת עליו ויכולה להמליץ לי? אשמח!
את כותבת שאת משתמשת במברשת שיניים ואני מבינה מדבריך שהיא ידנית, שווה במצב כזה לעבור למברשת חשמלית שיש בה 2 יתרונות חשובים: *המברשת עושה את רוב העבודה והצחצוח יותר יעיל ומהיר לעומת הידנית,
*המברשת החשמלית מורידה הרבה יותר פלאק (שגורם למחלות חניכיים) מאשר הידנית,
לי הומלץ להתחיל לצחצח עם חשמלית וכל פעם שאני באה לביקורת אצל הפריודנט הוא מתפעל מאיך שאני מנקה את השיניים (פעם קודמת שהייתי אצל השיננית בניקוי היא אמרה לי שכמעט אין לי פלאק, בגלל זה)
*את משתמשת בקיסמי עץ (כמו שכתבתי למעלה)? יש להם תפקיד חשוב בצמצום ומניעת היווצרות כיסים.
אני משתמשת גם בקיסמים ואחרי כל הניקיון הקפדני שלי מצאו לי כיס של 7 מ"מ ולדברי הרופא זה כי אני לא משתמשת איתם נכון, אז צריך גם לדעת איך להשתמש כדי להגיע לתוצאה אפקטיבית
אם זה מעניין אותך אשלח לך קישור לאתר שאני מזמינה ממנו שהם מוכרים ממש בזול (20 ש"ח) לעומת 30-45 ש"ח בפארמים ובבתי מרקחת וכד'
(גם למברשת חשמלית מומלצת יש לי קישור לחנות שעולה ממש זול 120-130 לעומת חנויות אחרות שרק מתחיל מ150)
ג. הרופא אכן אמר שיש לי שיניים חדות שמעידות על הידוק לסתות בשינה
אבל לא ידע לומר באופן מוצהר האם סד בלילה ימנע פגיעה בחניכיים. הציע אבל לא הבטיח תוצאות.
מדובר ב1500 ש"ח -אם זה עוזר וודאי שאעשה זאת. האם אכן מוכח כיעיל?
זה אני לא יכולה לומר מניסיון אישי, אבל מניסיון של אחד מבני המשפחה שמשתמש בסד לילה מעל 10 שנים, זה מונע (לא יודעת אם לגמרי) את הידוק השיניים בשינה (לדבריו לילה אחד שהוא שכח לשים את זה הוא קם עם כאב ראש מהשחיקה של השיניים בלילה)
אגב, לגבי המחיר אם יש לך ביטוח שיניים (לגבי ביטוח שיניים של קופ"ח את גם יכולה לבדוק יכול להיות שגם שם יש הנחה) לנו יש וזה עולה לנו רק השתתפות עצמית של 500 ש"ח בלבד.
ד. הקצאת שורשים זו "חויה" חד פעמית או שמעכשיו כל ניקוי אבנית אני אמורה לעשות כולל ניקוי שורשים?
כן.
בוודאי חד"פ.
רופא שמציע לך כל תקופה לעשות הוא ודאי לא מקצועי.
אני למשל למרות הגנטיקה הגרועה שלי(בגילאים צעירים זה בא בד"כ על רקע גנטי. מחלות חניכיים יותר נפוצות בגילאי 45+) והמצב של הפה שהיה לא טוב בכלל עשיתי רק פעם אחת הקצעות.
יכול להיות שאחרי כמה שנים (5-6) אם לא שומרים על ניקיון השיניים ונוצרים שוב המון כיסים ופלאק צריך לעשות שוב.
רק ניקוי שיניים רגיל עושים כל תקופה (כמה שהמליצו לך. כל 3 חודשים בד"כ)
ה. אם את כותבת שהניקוי היסודי צמצם כיסים -מתי הגעת לניתוח חניכיים? ולמה?
אצלי המצב היה הרבה יותר גרוע (אז אין מה ללמוד מזה..)
הייתי בגיל מאוד צעיר(17-18) שבד"כ אף אחד לא חושב לפנות לרופא חניכיים וגם לא מרגישים שנוצרים כיסים.
זה לא כמו עששת שהשיניים כואבות וכו'
'רק' היה יורד לי דם כשהייתי אוכלת דברים קשים או מצחצחת שיניים, והחניכיים היו גם אדומות ונפוחות אבל לא ייחסתי חשיבות והמשכתי הלאה.
עד שיום אחד גיליתי שיש לי כמה שיניים שמתחילות להתנדנד בפה (כמובן שעברתי מזמן את חילופי שיני החלב) נבהלתי מאוד ורצתי למרפאת שיניים ומשם שלחו אותי למרפאות פה ולסת בבי"ח ושם גיליתי שאני כנראה הולכת לאבד 5 שיניים.
ככה שאין לך מה ללמוד מהמקרה שלי, כי הגעתי במצב גרוע מאוד! כמעט לא היה מקום בפה שלא היה כיס (בשיניים שאיבדתי היו כיסים בין 12 מ"מ ל 15 מ"מ שאלו כיסים מאוד מאוד עמוקים שכבר לכאורה אין מה לעשות. כמו שכתבתי השיניים כבר התנדנדו. ומי שניתח אותי היה פרופסור מומחה מאוד למחלות חנכיים- מומחה על באזור ולמרות זאת הוא לא הצליח להציל את 5 השיניים האלו) ברור שההקצעות שיפרו את המצב והצילו לי את שאר השיניים אבל הקצעות לא מצילות בכל מצב ולכן חשוב להיות בביקורת ולבוא למעקב כדי לתפוס כיסים קטנים לפני שהם גדלים ומסבים נזק בלתי הפיך לשיניים
ו. נזכרת שבאחד הצצדים של הפה בהקצאה הוא אמר שיש 'מגע בכיר' ב2 שיניים ושייף אותם.
מה זה אומר על מצב החניכיים?
אין לי מושג.
לא בטוח שזה קשור דווקא לחניכיים