עזרה משיכת כספי פיצויי פיטורים- צריך עזרה בהבנה

• הוסף לסימניות
כל כסף שתמשכי עכשיו הוא על חשבון הפנסיה העתידית שלך

• הוסף לסימניות
לא מדויק,
יש פטור על מיסים על סכום מסוים על כל שנה,
בפרישה לפנסיה ניתן לנצל את הפטור רק עד 32 שנה אחורה.
בנוסף סטטיסטית מסלולים בסיכון מוגבר מניבים תשואה של 7 אחוז בשנה - שהיא לא מובטחת,
כשריבית הפריים גבוהה לפעמים יש הלוואות שעליהם יש ריבית מובטחת גבוהה

• הוסף לסימניות
מה אומרים על זה?
מישהי שלחה לי - צודקת או לא?

במידה ואת מחליטה להשאיר את זה לחיסכון לפנסיה כדאי יהיה למשוך את הכסף של הפיצויים שפטור ממס [שניתן לבצע פעולה כאת רק מיד אחר מעבר העבודה] [שזה באזור ה13500 שח לכל שנת עבודה] ולהפקיד בקופת גמל מכח השיקול הבא -מכיון ואם תמשכי את זה בגיל פרישה מקופת גמל העצמאית שתפתחי לא תצטרכי לשלם מס בכלל אם תמשכי את זה כקצבה בהגיע גיל הפנסיה, משא"כ אם תשאירי את הפיצויים עד גיל פרישה בקרן הפנסיה ותקבלי את הפנסיה בקצבה חודשית תשלמי מס הכנסה כמו כל תלושי השכר [לפי דרגות השכר] שלך וקחי בחשבון שאז לא יהיו הרבה נקודות זיכוי מכיון והילדים כבר מחוץ לבית כך ששיעור המס כנראה יהיה גבוה [תלוי כמובן בגודל הקצבה שתשאר]

• הוסף לסימניות
אשמח לדעת אני עובדת ומקבלת שכר של 8000 ש"ח ובעלי עבד עכשיו באופן זמני שנה אחת והתפטר
יש לו פיצויים בסך 5000 ש"ח
האם ירד מס על הפיצויים?
והאם שווה להוציא אותם?
אשמח למידע ברור ומתומצת....

• הוסף לסימניות
אשמח לדעת אני עובדת ומקבלת שכר של 8000 ש"ח ובעלי עבד עכשיו באופן זמני שנה אחת והתפטר
יש לו פיצויים בסך 5000 ש"ח
האם ירד מס על הפיצויים?
והאם שווה להוציא אותם?
אשמח למידע ברור ומתומצת....
לא ירד מס
לא שווה להוציא

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אשמח לחוות דעתכם:
אני בת 46, נשואה +2, עוסק פטור.
פוטרתי ב2024 ויש זכאות לפיצויי פיטורים בסך כולל של כ־78,000 ש"ח. אני מבוטחת בקרן פנסיה פעילה במגדל (מסלול הלכה ] עם יתרת צבירה נוכחית של כ־220,708 ש"ח, וממשיכה להפקיד כעצמאית 700 ש"ח מדי חודש. בנוסף ברשותי: קרן השתלמות במגדל עם יתרה עדכנית של כ־113,000 ₪ אני שוקלת כיצד לנצל נכון את כספי הפיצויים, ומול עיניי גם צורך עתידי של נטילת הלוואות לחיתון ילדים, בתנאים טובים. ביצעתי השוואה בין שני תרחישים:
תרחיש 1 – השארת הפיצויים בקרן הפנסיה:
קצבה חודשית צפויה בגיל 67: כ־3,374 ש"ח
הכנסה כוללת מגיל 67 עד 87: כ־809,800 ש"ח
תרחיש 2 – משיכת הפיצויים והשקעתם בקרנות השתלמות:
פיצול ההשקעה לפי התכנון הבא:
20,000 ש"ח על שמי בשנת 2025
20,000 ש"ח על שמי בשנת 2026
20,000 ש"ח על שם בעלי בשנת 2025
20,000 ש"ח על שם בעלי בשנת 2026
קצבה חודשית מהפנסיה בלבד: כ־2,940 ש"ח
הכנסה חודשית נוספת מהשקעת הפיצויים: כ־801 ש"ח
הכנסה חודשית משולבת: כ־3,741 ש"ח
הכנסה כוללת מגיל 67 עד 87: כ־897,840 ש"ח
שאלתי: בהתחשב בצבירה הקיימת, בתשואה משוערת של 5%, בגיל ובצורך העתידי להלוואות – אני רוצה לוודא שמומלץ לי למשוך ולהשקיע בקרנות השתלמות מאשר להשאיר את כספי הפיצויים בקרן הפנסיה אשר יגדילו במעט את הקצבה.

• הוסף לסימניות
לא מבין ולא ממליץ. אבל אם את מחליטה להשאיר עד הפנסיה, דבר ראשון תעבירי למסלול מנייתי. בטווח רחוק זה ודאי יותר משתלם, יש כשרות על מסלולים מסויימים. התייעצי עם סוכן הפנסיה.

• הוסף לסימניות
אני פשוט יודעת שמקובל להמליץ "לא לגעת" בכסף עד הפנסיה
אבל אם אני משאירה את כספי הפיצויים- הקצבה תגדל בסה"כ ב430 ש"ח ואם אשקיע בקרנות השתלמות אקבל סכום חודשי של 800 ש"ח לחודש וגם יש אפשרות להלוואות- אז למה לא לעשות את זה , מה הסיכון?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה