התייעצות משיכת כספי פיצוים.. למה לא למשוך???

• הוסף לסימניות
מעונין למשוך כספי פיצוים [בערך 27.000] ולהעבירם לקופת גמל להשקעה+הפקדות מזדמנות
יש לי חלון זמן שעברתי עבודה שאז אפשר למשוך בלי מס, ככה הבנתי.
1. למה כולם אומרים לא לגעת!!!... אז מה עם יש מס?!---הרי אם כל מטרתי זה משיקולים רצינים כגון +שיהיה אפשר לחתן ילדים [עוד 18 בע"ה], +או אם יהיה משתלם לי לקנות עוד נכס להשקעה, +או כדי שיהיה לי מוטיבציה להפקיד שם כסף כל חודש (טענה פסיכולגית אבל שווה כסף).
2. תכלעס' גם בגמל להשקעה אני יכול לחכות לגיל 60 ולקבל כקצבה בלי מס.
3. S&P 500 בגמל להשקעה יש תשואה גבוהה בהרבה ממסלול הנ"ל בפנסיה.
[אגב אשמח שמישהו יסביר למה?! אולי בגלל הגבלה של המדינה על אחוזי ההשקעה במניות בכספי הפנסיה שלנו]
תודה לעונים!

• הוסף לסימניות
1. זה פוגע בפנסיה שלך. (גם כי כספי הפיצויים מהוויים חלק מהפנסיה, וגם כי יהיה לך פטור מיסים יותר גדול אם תא תמשוך עכשיו)
אבל תעשה את השיקולים שלך - אם אתה צריך את הכסף לפני כן, או שאתה יכול לייצר עם הכסף הזה עוד כסף , אז תעשה מה שטוב לך
2. הפטור זה רק על הרווחים, כאן אנחנו מדברים על מיסוי של הקרן עצמה.
3. למה יש הבדלים S&P 500 של גמל להשקעה לבין פיצויים? מה ההגיון? העליה אמורה להיות אותה עליה לכאורה, לא?

• הוסף לסימניות
1. זה פוגע בפנסיה שלך. (גם כי כספי הפיצויים מהוויים חלק מהפנסיה, וגם כי יהיה לך פטור מיסים יותר גדול אם תא תמשוך עכשיו)
אם אמשוך רק בגיל 60 כקצבה אשלם מס? נראה לי שלא-אז למה פוגע [ואם ארצה למשוך עוד 18 שנה זה כבר שאלה אחרת אם משתלם או לא?!]
2. הפטור זה רק על הרווחים, כאן אנחנו מדברים על מיסוי של הקרן עצמה.
לא הבנתי

• הוסף לסימניות
2. תכלעס' גם בגמל להשקעה אני יכול לחכות לגיל 60 ולקבל כקצבה בלי מס.
אם אתה 32 שנים לפני פרישה,
אולי כדאי לשקול למשוך
יש על זה מאמרים של נדב
מאמר לדוגמא

עדיף לא למשוך
לחתן את הילדים תסתדר בדרכים אחרות
כשתצא לפנסיה תוכל לשלם חובות אם יהיו כאלה
ע"י קצבת הפנסיה או סכום הוני אם תוכל למשוך.

• הוסף לסימניות
אם אתה 32 שנים לפני פרישה,
אולי כדאי לשקול למשוך
יש על זה מאמרים של נדב
מאמר לדוגמא
1. רק שאני יהיה בטוח,
על פיצוים עד 3 חודשים מהפסקת העבודה באמת אין מס? מדויק?
[תוכל להסביר את זה--ש-S&P 500 מרויח הרבה יותר בפנסיה מהשתלמות וגמל].
ותודה לך!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לא יודע להסביר אבל כן בדקתי והוא צודק לגמרי, יש פער של מעל 8% בכל אחת מהקופות במסלול s&p 500 בטווח של 3 שנים, ו 6% לשנה האחרונה.
תמוה ביותר :unsure:

• הוסף לסימניות
זה תלוי בגיל שלך
מתחשבים לפטור על הפנסיה בכספים שמשכת 32 לפני הפרישה - ז"א זה מקטין את הפטור בעתיד
אני כן הייתי מושכת ומשקיעה במקום יותר מניב מקופת פנסיה. מצד שני זה כן יהיה חייב במס ועל פנסיה יש פטור

• הוסף לסימניות
[תוכל להסביר את זה--ש-S&P 500 מרויח הרבה יותר בפנסיה מהשתלמות וגמל].
מכיוון שבפנסיה 30% מהכספים מנותבים לאפיק תשואה מובטחת ע"י המדינה בתשואה של 5.15%

• הוסף לסימניות
רק שאני יהיה בטוח,
על פיצוים עד 3 חודשים מהפסקת העבודה באמת אין מס? מדויק?
אים פוטרתי או התפטרתי אפשר למשוך פיצוריים ללא מס רק עד שלש חודשים אחרי הסיום העסקה?
לא מתי שבא לי?
בטוח?
@השקעות R הון
תוכל אולי לענות על השאלה?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה