דרוש מידע משיכת קרן השתלמות לפני 6 שנים

• הוסף לסימניות
אני מעוניין לפדות קרן השתלמות לפני 6 שנים.
אם הבנתי נכון, חיוב מס הכנסה (על חלק המעסיק + הרווחים) הוא לפי מדרגות מס הכנסה.

יש לי 2 שאלות:

1. האם נקודות זיכוי מפחיתות את חבות המס?
יש לי מספיק נקודות זיכוי.
האם זה אומר שלא אצטרך לשלם מס על פדיית הקרן השתלמות?

2. אם אני אכן פטור ממס - האם קופת הגמל חייבת לנכות מס, ואני אקבל אותו בחזרה בהגשת דו"ח שנתי (עקב הנקודות זיכוי);
או שניתן לקבל "אישור פקיד שומה" לפני המשיכה?

תודה רבה!

• הוסף לסימניות
אם מושכים קרו השתלמות לפני שעובר 6 שנים יש מס מירבי!
יש שתי אופציות שניתן למשוך לפני שש שנים ולאחר שלוש שנים ללא מס רק אם החבר מעל גיל רישה או לצורך לימודים מוכרים במוסד מוכר )
וכמו שכתבה החפץ בעבודת ד
אם יש לך אפשרות אחרת כדאי להמשיך לשמור אפ יותר משש שנים היות וקרן השתלמות זה בפקדון היחיד שאין עליו מס - על הריבות בתנאי מובן שעבר יותר משש שנים
שאים לד יש לך פיקדון בבנק או בכל קרן השקעות אחר שמניב לד 6% ריבית כל שנה כשאת מושכת את הפקדון יש לך לשלם מס לפי מדרגות
ועל קרן השתלמות אין מס שלד את מרויחה 6% ריבית כל שנה ואחרי 20 שנה הגעת ל100000 שח רק רווח מריביות אין על זה שקל מס
בהצלחה

• הוסף לסימניות
חזק ביותר באמת יכול לשנות את החיים.
הוא טוען שלא כדאי לגעת בכלל בקרן השתלמות גם אחרי 6 שנים וזה פשוט נכנס ל"פטור ממס" תמידי שאף פעם לא נגמר

• הוסף לסימניות
אם מושכים קרו השתלמות לפני שעובר 6 שנים יש מס מירבי!
תודה לכל המגיבים.
אכן בדרך כלל מומלץ להמתין עם הקרן השתלמות לפחות 6 שנים ועדיף גם יותר.

אך כמו הרבה דברים בחיים, יש שיקולים שונים במאזניים.
אני צריך למשוך את קרן ההשתלמות, ושאלתי 2 שאלות שאשמח מאוד לקבל עליהם תשובה:
יש לי 2 שאלות:

1. האם נקודות זיכוי מפחיתות את חבות המס?
2. אם אני אכן פטור ממס - האם קופת הגמל חייבת לנכות מס, ואני אקבל אותו בחזרה בהגשת דו"ח שנתי (עקב הנקודות זיכוי);
או שניתן לקבל "אישור פקיד שומה" לפני המשיכה?

• הוסף לסימניות
נקודות זיכוי זה רק על הכנסה מיגיעה אישית כלומר ממשכורת או הכנסות מעסק בתור עצמאי ולא מרוחים על פקדונות/ זכיה בהגרלה וכ' כולל קרן השתלמות
אבל ניתן לקבל החזר ממס על תרומות לפי סעיף 46

• הוסף לסימניות
נקודות זיכוי זה רק על הכנסה מיגיעה אישית כלומר ממשכורת או הכנסות מעסק בתור עצמאי ולא מרוחים על פקדונות/ זכיה בהגרלה וכ' כולל קרן השתלמות
מה שכן זכור לי שזה רק הנקודות שנותרו לבעל ההכנסה הגבוהה בתא המשפחתי. ביקשתי מכל זכות להוסיף הבהרה על זה וכן האם אפשר לנצל גם נקודות בגין ילדים ונעניתי ש"צוות האתר אינו מוסמך לענות לפניות פרטניות, להעניק ייעוץ, הכוונה או לספק מידע מעבר לזה שמופיע באתר. בעקבות פנייתך המידע בדף נבדק ונמצא תקין"

• הוסף לסימניות
@אמא ל.. @צדיק תמים

מעדכן. ייתכן שיבוא לתועלת לעוד אנשים.

הגשתי לרשות המסים בקשה לאישור פקיד שומה על שיעור הניכוי במקור.
קיבלתי אישור שאני יכול למשוך כמעט את כל הכסף ב-0% מס. לפני תום 6 שנים.
למיטב הבנתי, עקב הנקודות זיכוי.

מדגיש שכאמור משיכת קרן השתלמות אינה צעד מומלץ בדרך כלל.

1751826861310.png

• הוסף לסימניות
@אמא ל.. @צדיק תמים

מעדכן. ייתכן שיבוא לתועלת לעוד אנשים.

הגשתי לרשות המסים בקשה לאישור פקיד שומה על שיעור הניכוי במקור.
קיבלתי אישור שאני יכול למשוך כמעט את כל הכסף ב-0% מס. לפני תום 6 שנים.
למיטב הבנתי, עקב הנקודות זיכוי.

מדגיש שכאמור משיכת קרן השתלמות אינה צעד מומלץ בדרך כלל.

צפה בקובץ המצורף 2006204
אשמח לקבל קישור לפקיד שומה והאם זה מסובך למלאות,2 אם לא מביאים אישור של פקיד כמה הם מורדים מדמי ההפקדה,והאם הם מורידים מכל דמי ההפקדה 47%

• הוסף לסימניות
אשמח לקבל קישור לפקיד שומה והאם זה מסובך למלאות,2 אם לא מביאים אישור של פקיד כמה הם מורדים מדמי ההפקדה,והאם הם מורידים מכל דמי ההפקדה 47%
1.
שלב ראשון, יש לפנות לקרן ההשתלמות, לומר להם שמעוניינים לפדות לפני הזמן, ולבקש דוחו"ת כדי לקבל אישור פקיד שומה על שיעור המס.
קיבלתי 2 דוחו"ת אותם העברתי לרשות המיסים. ובנוסף ברשות המיסים ביקשו תלוש שכר אחרון כמדומני.

פתחתי פנייה כאן:

נוסח הפנייה שלי:
אני נאלץ לפדות קרן השתלמות לפני שחלפו 6 שנים.
אני מבקש לקבל אישור פקיד שומה לקופת הגמל, על שיעור המס שיש לנכות במקור.
השכר הממוצע שלי הוא כ-X אלף ש"ח לחודש.
יש לי X נקודות זיכוי.
אם יש צורך במסמכים/פרטים נוספים אנא עדכנו.

2.
בנוגע לשיעור הניכוי, בקרן ההשתלמות אמורים לענות על זה בצורה מפורטת (ייתכן גם שמשתנה בין קופות).

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת