עדיין אם זה לא למטרת השתלמות ייקחו להם 11% מחלק מעסיק.יש מספר קריטריונים שאם עומדים בהם אין מס. אחד מהם זו "מצוקה כלכלית".
לנו נמסר בשעתו, שכל משפחה שיש לה 5 ילדים, עומדת אוטומטית בקריטריון, וניתן למשוך ללא מס. על אחת כמה וכמה אם ערכתם שיפוץ בבית, או ח"ו טיפול רפואי, או שמחה, ותגבו את זה במסמכים- הרבה יותר קל.
יש לשאול את הנציגים. (במקרה שלנו זה עבד דרך בנק הבינלאומי, ושם עזרו לנו מאד).
המדובר בקרן השתלמות למורים וגננות/עובדי הוראה?(במקרה שלנו זה עבד דרך בנק הבינלאומי, ושם עזרו לנו מאד).
ועדת חריגים בחברת ההשתלמות או במס הכנסה?אם מוכיחים שיש "מצוקה כלכלית" מהסיבות הנ"ל או שמוכיחים ע"י דפי בנק עוברים דרך ועדת חריגים ורב הפעמים זה מאושר. חוץ מזה צריך לעשות תאום מס כדי שלא ירד מס ואז מורידים לפי ההכנסות שלכם. (זה גם יכול להיות פחות מ11%) מורידים מס רק מההפקדות של המעביד.
אכןהמדובר בקרן השתלמות למורים וגננות/עובדי הוראה?
משם הצלחנו להוציא ע"י מכתב פיטורין..
....
ומכיון שאין לנו קרן אחרת שסיימה את תקופת ההמתנה (עקב החוק החדש כולם התאחדו) ...
תודה רבה!
?מצרף שאלה לאשכול.
אני עובד מתחילת השנה במוסד שפריש לי קרן השתלמות. ככל הנראה בשנה הבאה לא אעבוד שם. במקומות העבודה האחרים אין לי קרן השתלמות. מה מומלץ לי לעשות? למשוך את הכסף? (לשמור? א"כ למתי?)
הדרך הראשונה שייכת רק בקרן למורים וגננות.הוצאנו פעם אחת עם אפס מס ע"י הצגת מכתב פיטורין(רמז-אולי המעסיק ישתף פעולה)
ופעם אחרת ע"י הצגת מסמכים המעידים על שיפוץ-בפטור ממס לחלוטין-אני חושבת שמוגבל לתקרה מסוימת
שכל קרן לא פעילה במשך כשנה מצרופת אוטומטית לקרן הפעילה.איזה חוק חדש?
אני פותח כל שנה קרן חדשה, לא שמעתי על איחוד של הקרנות
אבל עדיין למיטב ידיעתי הוותק של הקרן נשמר ולא מתחלףשכל קרן לא פעילה במשך כשנה מצרופת אוטומטית לקרן הפעילה.
לפני העברה מקבלים מכתב התראה בו ניתן לבקש למנוע את האיחוד.
המטרה בכך למנוע מאנשים לשכוח קרנות קטנות וזנוחות איפשהוא.
כמו"כ הרווחים על קרנות שאינם פעילות גבוהים בהרבה משל קרן פעילה.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים