התייעצות משכורת טובה, כמה?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
צריך לזכור שבלי כסף זה גם לא בריא בבית וזה לא משנה כמה מידות טובות יש, כשאין כסף יכול להיות דברים גרועים ביותר, אז ברור מאוד למה מנסים להשיג כמה שיותר כסף
אשה שרוצה שבעלה יהיה אברך ולא חושבת על זה במקצוע שהיא בוחרת, ואומרת 'פרנסה משמים' זה פשוט טעות מרה שאח"כ אין כ"כ איך לתקן את זה, אף אחד לא יודע מה כמות ההשתדלות שצריכים, ולכן שאף אחד לא יגיד ללכת לעבודה שמכניסה 3000 מלכתחילה ולהגיד ה' יעזור

• הוסף לסימניות
מחפשים תרנגולת מטילת ביצי זהב, או בחורה עם מידות זהב?!:mad:
בימינו עוברים על הרשימה- ובודקים כמה קראט הזהב שלה, והביצי זהב שההורים נותנים שיהיה מינימום 18 קראט++++
אם הנ"ל ענה על הכל בחיובי, יוצאים לפגישה.
מידות??? אה.... מה זה?
(אני באמת ובתמים חושבת גם שבת שמוכנה או גורמת שההורים שלה יכנסו לחובות עתק בשבילה כנראה גם חסר לה קצת בתחום. אבל אני לא מכלילה ולא רוצה להוציא שם רע. ולהרבה הנות זה לא מבחירה אלא מההורים. )

• הוסף לסימניות
לא קראתי את כל התגובות
אבל משכורת זה עניין תנודתי
תמיד אפשר למצוא עבודה חדשה או חלילה להיות מפוטרים... במיוחד בהייטק
זה לא הדבר שהייתי בודקת ובוודאי שלא מנפנפת במשכורת גבוהה בשידוכים
נכון שעניין הפרנסה חשוב מאוד אבל לעת השידוכים לדעתי מספיק לבדוק שיש לבחורה תחום עיסוק שיכול להביא הכנסה יפה ולא בחורה שמתכננת להיות מנהלת חשבונות זוטרית כל החיים. (רק לשם המחשה..)
וכמובן כמובן רק ס"ד.

לשאלתך 14K סכום יפה מאוד מעל הממוצע במשק
לא הייתי אומרת סכומי עתק וסביר להניח שיש מוצעות עם שכר גבוה יותר כך שאל תבני על זה..

• הוסף לסימניות
זה נראה כאילו מישהו מכיר את המדוברים, ויודעים במפורש שדבר לא מעניין אותם חוץ מכסף,
מוזר,
זה ששאלו את דעתנו בעניין מסוים אומר שרק לפרמטר זה הם מתייחסים???
אולי זו השאלה האחרונה מתוך 2000?
אסור שזו תהיה בכלל שאלה?אסור לזה להיות בכלל יתרון?

• הוסף לסימניות
זה נראה כאילו מישהו מכיר את המדוברים, ויודעים במפורש שדבר לא מעניין אותם חוץ מכסף,
מוזר,
כנראה זה בגלל הרוח הנושבת בכללי בעולם השידוכים....
דברתי עם מורה שהתקשרו אליה לברר על בחורה האמא לא שאלה מילה על טיב הבחורה אלא רק על כושר ההשתכרות שלה במקצוע המסוים בו היא מורה שלה, יום למחרת היא הרימה שוב טלפון על אותה בחורה והמורה חשבה שעכשיו היא תשאל על מידות וכו' ואז היא אמרה האמא שלפני השם נפגשים הבחור והבחורה היא רוצה להיות בטוחה שוב מה יכולת ההשתכרות.... זה פשוט סיפורים שקורים יותר ויותר ולכן זה הזוי ומגעיל.....

• הוסף לסימניות
ועדיף יותר מהכל בחורה עם מידות טובות ויראת שמים, רצינית ואחראית.
מבחורה חלשה, לא מידי חכמה, לא יציבה, בלי עבודה... שהוריה נותנים מיליון שח כי הם מבינים שצריכים לחתן אותה...
באותו נושא... לגבי מידות טובות
אז דודה שלי בתור בחורה בשידוכים (לפני 40+ שנה) הלכה לרב אוירבך של טבריה לבקש ברכה והוא שאל אותה מה היא מחפשץ, והיא ענתה בביטחון שהיא רוצה אחד בן תורה שרק ישב וילמד. אז הרב שאל אותה , למה זה אכפת לך כמה באמת הוא לומד? אכפת לך כמה דפי גמרא הוא לומד? העיקר זה המידות!!!!!!!!! לחפש בחור עם מידות טובות!!!! וכשיש מידות טובות אז יש לימוד תורה ויראת שמים וכו...
וכנל לגבי בחורות כמובן....
שיהיה בהצלחה!!!

• הוסף לסימניות
כשלחוצים בכסף, קשה להתחיל את החיים, ויש הרבה עול על כל הצדדים.
אפשר להבין אימהות ובחורים שדואגים שיהיה בסיס כלכלי בבית, כשרק האישה מפרנסת
לא הבנתי: רק האשה מפרנסת?
ואיפה הקב"ה?!!!

• הוסף לסימניות
מצטט מהוועדים של ר' מאיר קסלר שליט"א:

שמעתי פעם, היה בחור, היום הוא רב בטורונטו בקנדה, שלמד בישיבת כפר חסידים, ובאחד הימים בא להיפרד מרבי אלי' לופיאן, הוא אמר לו שהוא צריך לעזוב את הישיבה, ההורים שלו מאד דוחקים בו שיבוא ללמוד מקצוע.

שאל אותו ר' אלי': בשביל מה הם רוצים שתלמד מקצוע?
ענה לו הבחור שבעזרת ה' הוא יתחתן ותהיה לו משפחה, צריך שתהיה לו אפשרות לפרנס אותם.
אמר לו ר' אלי': מאיפה אתה יודע שאתה תתחתן?
- מה פירוש, הוא ענה, כולם מתחתנים, בסייעתא דשמיא הקב"ה יעזור וישלח גם לי את הזיווג שלי.
- ואם תתחתן מאיפה אתה יודע שיהיה לך ילדים?
- אני לא מבין, בדרך כלל אנשים שמתחתנים יש להם ילדים.
אומר לו ר' אליה עוד פעם:
-מי הבטיח לך שתתחתן? מי הבטיח לך שיהיו לך ילדים?
-מה, המשגיח מקלל אותי?
אמר לו ר' אלי': תשמע מה אתה אומר, כשאני שואל אותך מי אמר שתתחתן - אתה אומר הרבש"ע ידאג שאני יתחתן; כשאני שואל אותך מי אמר שיהיו לך ילדים - אתה אומר הרבש"ע ידאג לי לילדים; וכששואלים עכשיו אם יהיו לך ילדים מאיפה תפרנס אותם, שם אין רבש"ע? אותו רבש"ע שימציא לך את הזיווג וידאג שיהיו לך ילדים, הוא ידאג שיהיה לך פרנסה.
הוא נשאר בישיבה בעקבות השיחה הנוקבת הזאת, והיום הוא רב חשוב באחת הקהילות בטורונטו.

• הוסף לסימניות
לא הבנתי: רק האשה מפרנסת?
ואיפה הקב"ה?!!!
זושא באמת ניזון ישירות מאלוקים
אנחנו לא עומדים ברמת הבטחון והאמונה הזאת, יש דין לעשות השתדלות ולפרנס, ואין התר לצפות לניסים.
למרות שברור שהקב״ה הוא המפרנס, אבל יש דרך הטבע שמנהיג את העולם.

• הוסף לסימניות
מוזר,
מותר וצריך
השאלה היא הפוקוס,...

• הוסף לסימניות
בימינו עוברים על הרשימה- ובודקים כמה קראט הזהב שלה, והביצי זהב שההורים נותנים שיהיה מינימום 18 קראט++++
אם הנ"ל ענה על הכל בחיובי, יוצאים לפגישה.
מידות??? אה.... מה זה?
(אני באמת ובתמים חושבת גם שבת שמוכנה או גורמת שההורים שלה יכנסו לחובות עתק בשבילה כנראה גם חסר לה קצת בתחום. אבל אני לא מכלילה ולא רוצה להוציא שם רע. ולהרבה הנות זה לא מבחירה אלא מההורים. )
מה הפירוש גורמת?
הבת לא מחליטה כמה ההורים ישלמו בשביל הדירה
ההורים מחליטים בעניין זה
נא להסביר את הדברים

• הוסף לסימניות
אם אפשר גם וגם וגם. אז למה שלא יצא מזה טוב.
[בוא נאמר שעדיף בחורה שהוריה מביאים 500 K ויש לה משכורת של 20 K מאשר בחורה שמביאה 800 K ומרויחה 6000]
כי הרי יש הבטחה משמים שבחורה לא תרוויח לעולמי עד פחות ממה שהיא מרוויחה עכשיו
ובחורה עובדת לא תפוטר

לפותחת האשכול, הרבה אברכים חיים בשמחה, ממשיכים ללמוד ולהיות אברכים עם הכנסה של 6000-8000 ש"ח
ו14 אל"ש נחשב למשכורת טובה לעובדת עם נסיון של כמה שנים (במגזר שלנו)

• הוסף לסימניות
כל כך לא מסכימה עם זה.
מה למדה ובמה עובדת זה פערים של שמיים וארץ.

כושר השתכרות? מצחיק. ניקח לדוגמא את תכנות. מטריקס- 6000 עבודה נחשבת 30000+ אז , נו באמת...

האם מישהי יודעת לאמר או לזרוק מספר של סכום שנקרא יפה ?
לא בוחרים ומחליטים ללכת על שידוך לפי המקצוע שלה....
בסופו של דבר עושים השתדלות וכסף שצריך להיכנס יכנס ובעז"ה יחיו בשלום לבטח....

• הוסף לסימניות
בכללי, ובעיקר מכיוון של אם שמחפשת לבן האברך שלה כלה- מה הסכום שצריכה לעשות בחודש על מנת לכסות הוצאות ולחיות בשלום? והוא יוכל ללמוד...
נשא אישה בגלל כספה.
בלי מילים, פשוט בלי מילים.

עריכה: עכשיו קראתי שכתב שאת הבחורה. אז את הנזיפה קחי לשדכנית ולא לך.
ובכן, בעיני אמורים להדגיש מוטיבציה!
מכירה אברכיות חלשות או סתם בלי חשק לעבוד, עם תעודות ומרוויחות פרוטות כי בקושי עושות שעות,
ונשים עם משכורת גבוהה לא כי השכר הבסיסי היה גבוהה בהתחלה אלא כי התמידו, השקיעו התקדמו, הראו לבוסים שאכפת. עשו שעות נוספות בחודשים עם "בור" כלכלי חד פעמי וזהו.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אני רוצה לדעת בתור בחורה בשידוכים, אם זה נקרא סכום טוב ל"שידוכים". ואם צריך נימוק אני יסביר: ההורים שלי לא יכולים לממן לי סכומי עתק של מליון לדירה וכו, ומה שאומרים להורים של המבררים (כי הרי הם לא יסתכלו על השידוך אם לא מציעים הון.) זה שאני מרויחה טוב, ואני רוצה לודא שזה לא שקר.
בואו נוריד האשמות. אני הראשונה שלא מסכימה לענינים הכספיים האלו בשידוכים.
אם זו המשכורת שלך ויש לך אפשרות לקחת משכנתא ועוד קצת הון עצמי בצד,
אולי תבדקי אופציה של קניית דירה להשקעה על שמך שבנתיים תכניס שכירות.
(ועל הדרך זה נחשב שיש "דירה"...)

• הוסף לסימניות
זושא באמת ניזון ישירות מאלוקים
אנחנו לא עומדים ברמת הבטחון והאמונה הזאת, יש דין לעשות השתדלות ולפרנס, ואין התר לצפות לניסים.
למרות שברור שהקב״ה הוא המפרנס, אבל יש דרך הטבע שמנהיג את העולם.
נראה לי שלימוד מקצוע, ויציאה לעבודה- זה בגדר השתדלות. והשאר- משמים.
מעולם לא עלה בדעתי לחפש כלה לפי יכולת ההשתכרות שלה...
ולא רוצה לכתוב מה אני חושבת על אנשים שאלו הקריטריונים שלהם...

• הוסף לסימניות
צריך לזכור שבלי כסף זה גם לא בריא בבית וזה לא משנה כמה מידות טובות יש, כשאין כסף יכול להיות דברים גרועים ביותר, אז ברור מאוד למה מנסים להשיג כמה שיותר כסף
אשה שרוצה שבעלה יהיה אברך ולא חושבת על זה במקצוע שהיא בוחרת, ואומרת 'פרנסה משמים' זה פשוט טעות מרה שאח"כ אין כ"כ איך לתקן את זה, אף אחד לא יודע מה כמות ההשתדלות שצריכים, ולכן שאף אחד לא יגיד ללכת לעבודה שמכניסה 3000 מלכתחילה ולהגיד ה' יעזור
כהוכחה אפשר לבדוק כמה מרוויחות נשותיהם של אברכים רציניים שיושבים בכוללים שנים רבות ועושים חיל בלימודם, עולים ומתעלים.

• הוסף לסימניות
כהוכחה אפשר לבדוק כמה מרוויחות נשותיהם של אברכים רציניים שיושבים בכוללים שנים רבות ועושים חיל בלימודם, עולים ומתעלים.
חלקן משתכרות הרבה, וחלקן - מעט. והן מיקרות את תורתם של בעליהן מאד מאד!!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה