התייעצות משכורת טובה, כמה?

מצב
הנושא נעול.
באמת? מהיכרות עם כל הנשים היהודיות בעולם?
אני אישית מכירה הרבה מאוד, כאלו שראוי לעמוד בפניהן.
מי שלא מכיר, אולי כדאי שיפקח עיניים.
את יודעת על מה הן מוותרות?
שאפו שהן מוכנות לוותר...

שאפו שהן מוכנות לוותר...
כן.
על שעות שינה בלילה, על זמן שקט לעצמן, על לגמור חצי כוס קפה לפני שהיא מתקררת.
על עוד שעות שינה בלילה. בהמון לילות. שנים על גבי שנים של לילות כאלה.
והן עושות את זה כמו לביאות, כדי לגדל דור חדש לעם ישראל ובאותו זמן להעמיד את התורה בעם בכך שהן מאפשרות לבעליהן ללמוד.

כן.
על שעות שינה בלילה, על זמן שקט לעצמן, על לגמור חצי כוס קפה לפני שהיא מתקררת.
על עוד שעות שינה בלילה. בהמון לילות. שנים על גבי שנים של לילות כאלה.
והן עושות את זה כמו לביאות, כדי לגדל דור חדש לעם ישראל ובאותו זמן להעמיד את התורה בעם בכך שהן מאפשרות לבעליהן ללמוד.
הנשים האלו ראויות לכל הערכה.
והן באמת לביאות.

אבל הרבה פעמים יש מחירים בדרך. מכל מיני בחינות. בריאותית, נפשית, משפחתית. וחשוב לשים לב גם לזה.

הנשים האלו ראויות לכל הערכה.
והן באמת לביאות.

אבל הרבה פעמים יש מחירים בדרך. מכל מיני בחינות. בריאותית, נפשית, משפחתית. וחשוב לשים לב גם לזה.
לגמרי. זו שאלה לבירור עבור כל אישה בפני עצמה, בכוחות ובתנאים שלה.
(לא יודעת אם את שונאת או אוהבת שתוקעים את זה בכל מקום... אבל הספר שלך "שניה לפני האור" מעורר את הנקודה הזו, בין היתר, בעדינות ובכנות רבה.)

התגובה שלי היא יותר כלפי חבר'ה זחוחים, בדרך כלל בני מגדר וגיל מסויימים מאוד, שנהנים לצקצק על "הנשים של היום, שעושות קריירה במקום לשבת בירכתי האוהל כמו פעם, ועוד מתגאות שהן מחזיקות בית של תורה".

לגמרי. זו שאלה לבירור עבור כל אישה בפני עצמה, בכוחות ובתנאים שלה.
(לא יודעת אם את שונאת או אוהבת שתוקעים את זה בכל מקום... אבל הספר שלך "שניה לפני האור" מעורר את הנקודה הזו, בין היתר, בעדינות ובכנות רבה.)

התגובה שלי היא יותר כלפי חבר'ה זחוחים, בדרך כלל בני מגדר וגיל מסויימים מאוד, שנהנים לצקצק על "הנשים של היום, שעושות קריירה במקום לשבת בירכתי האוהל כמו פעם, ועוד מתגאות שהן מחזיקות בית של תורה".
הערכה מגיעה להן בלי ספק,
אבל השאלה האם זה מתאים לכולן שכולן מתחנכות לזה?
האם בעל שרוצה להיות אברך יודע את ההשלכות לאשתו שמקריבה את החיים שלה, ובחזרה להשלכות על עצמו?
זה יפה לדבר רק על ההערכה שכולנו שותפים לה

הערכה מגיעה להן בלי ספק,
אבל השאלה האם זה מתאים לכולן שכולן מתחנכות לזה?
האם בעל שרוצה להיות אברך יודע את ההשלכות לאשתו שמקריבה את החיים שלה, ובחזרה להשלכות על עצמו?
זה יפה לדבר רק על ההערכה שכולנו שותפים לה
אבל אפשר להגיד את זה גם שכולם מתחנכים להיות אברכים למרות שלא מתאים לכולם
וגם שולחים את הילדים אוטומטי לישיבות ולא מתאים לכולם
אבל גדולי הדור הגיעו למסקנה שזה הדרך הכי טובה אפילו שלא מתאים לכולם

הבנתי גם הבנתי,
ועל זה עניתי בתשובתי שיש כללים ברורים.
הכל ברור כשלומדים את הסוגיא.
זה ממש לא ברור לדעתי, להגיד שאברך צריך לצאת לנופש כמה שהוא צריך כשהוא אולי גומר את החודש
וחוץ מזה איזה גאון אתה!!! איך אתה מיד מוצא מקורות על כל דבר??????!!!!!!!!!!!!

כשאמא שלי בזמנו התקשרה לשדכנית היא אמרה לה- את רוצה בחור ב100-200K או 300-400K או 500-600K או 800K-1M וכו
בדיוק היום ראיתי סרטון של בחורים מישיבה מאוד נחשבת, שלכאורה דורשים בין 800 למליון, שעומדים ושרים מחוץ לחדר יחוד שיר חילוני בהתלהבות חולנית.
טיפש מי שמשלם עליהם שקל!

בדיוק היום ראיתי סרטון של בחורים מישיבה מאוד נחשבת, שלכאורה דורשים בין 800 למליון, שעומדים ושרים מחוץ לחדר יחוד שיר חילוני בהתלהבות חולנית.
טיפש מי שמשלם עליהם שקל!
נו נו...
גם בישיבות הכי נחשבות יש בחורים שצריכים לשלם שיקחו אותם.

לא כל כך קל לבדוק את זה,

כי כששואלים הם עונים שהאישה היא גננת שמרוויחה 6K ש"ח והבעל לומד ומקבל 1.5K מהכולל,
יש להם 4 ילדים ועם 7.5K סה"כ הם ב"ה גומרים את החודש!!

וכשעושים חשבון פשוט של הוצאה מול הכנסה רואים שזה לא הגיוני
(חשבון מינימליסטי בצורה לא הגיונית:
3K שכירות 2K אוכל 3K מוסדות 1K ארנונא גז מים חשמל 0.5K ביגוד = סה"כ 9.5K)

והם מצדיהם מתרצים שזה כוח התורה והם "מאוכלי המן"
(שמבואר ברמב"ם שזה רק ללומד לשמה)
הם פשוט מצפצפים אמונה (לשון החזו"א)

אבל כשתבדקו לעומק תגלו כמה דברים הם מסתירים
שהבעל עובד מהצד (לבדוק את העירוב או להכשיר סוכות או למיין ד מינים גם נקרא לעבוד!) , שהם גרים בדירה של הסבא, שהשוויגער מנהלת מעון , שההכנסה לא כוללת את דמי השכירות על הדירה בעפולה שהם קיבלו במתנה)

הרבה אנשים אוהבים להסתיר פרטים ולשקר פשוט לשקר בטענה שהכל משמיים והכל אמונה!

אז יש לי מסר לומר לכול אותם שקרנים מצפצפי אמונה (לשון החזו"א)

אין דבר כזה להאמין מבלי לעבוד על אמונה!
לבריסקרוב לקח שנתיים של עבודה עצמית קשה להגיע לדרגה פשוטה של אמונה שפרנסה משמיים
אז אם לבריסקרוב זה לקח שנתיים אז לנו זה ודאי יקח יותר זמן
ולא נראה לי שכל אותם אברכים ישבו במשך לפחות שנתיים ללמוד שער הביטחון בעיון עם שפתיים דולקות כמו הבריסקרוב.

בשורה התחתונה,
אז אמונה אין להם ותורה לשמה גם לא (התנא של "זוכה לדברים הרבה" מכחישם)
אז מאיפה הכסף?
כנראה מהכיס של הסבא ;)
אלא ודאי שיש פרטים שהם מסתירים והרבה השתדלויות שהם עושים והם לא מגלים אותם .
ואז הם מטעים את המון העם (שלא למד את הסוגיה)
שרק צריך ללמוד בכולל (מספיק אפילו לחמם את הכיסא) ולצפצף אמונה וכך לא יחסר שום כסף,
זה אפילו לא שטויות!

יש 3 דרכים לקבל כסף (או כל דבר שרוצים בחיים)

1. דרך הטבע: השתדלות עד הסוף + אמונה בסיסית + תפילה בסיסית (והקב"ה יזמן לו כפי מזלו וטבעו)
2. לימוד תורה לשמה (לא יחסר לו די מחסורו)
3. ביטחון בהשם ברמה גבוהה
4. תפילה חזקה (ישנה את מזלו וטבעו)

( @מלינקה סורי שקצת ניצלתי את התגובה שלך בשביל להכניס את השקפתי
אבל נראה לי שזה בול במקום לכתוב את זה כאן ; )
אשתדל לכתוב בעדינות ככל האפשר
לכפור במציאות שישנם בני תורה רבים שמתפרנסים שלא כדרך הטבע -
זה בעיני פשוט להתכחש למציאות....

אין ספק שישנם בני תורה רבים, שרואים בחוש סיעתא דשמיא מופלאה בפרנסתם.
ולא צריך להיות גדול הדור בשביל זה.

ודאי שחייבים נכונות להשקיע ולהקריב,
אבל לטעון שכל מי שלא שאינו רב כזה או אחר, ולא חיזק את בטחונו במשך מספר שנים מסוים,
לא נמצא בדרגה הזאת -
זו טעות קשה.

רוב האברכים אינם "מחממים את הכסא" אינם "מטעים את המון העם" ואינם "שקרנים המצפצפים בטחון".
וכדאי מאד להפסיק לזלזל, באותם שמחזיקים את העולם בתורתם.
(כן, גם אם הם יוצאים באמצע הסדר לשתות קפה, הם מחזיקים את העולם. מי שאינו מבין את זה, ראוי שיתחזק בהבנת חשיבות לימוד התורה.)

באופן כללי - ענין הבטחון וההשתדלות הם מדברים העומדים ברומו של עולם.
ואין בהם כללים שאפשר להתאים לכולם.
שכן הדבר תלוי אצל כאו"א במידת בטחונו ואמונתו, באופן כללי, ואף באותו רגע נתון.

ובמאמר המוסגר - אין שלוש דרכים (או ארבע) להשיג כל דבר שרוצים בחיים.
ישנם אנשים שנגזר עליהם דבר מסוים, ו(כמעט) שא"א לשנותו.

ואת ההשפעה מהעולם הן מקבלות בעבודה...
עזוב היסטוריה, (אותה אישה שהייתה מפרנסת בבבל הייתה מכניסה שפחות...)
לוגית איך אפשר לעבוד 9 שעות ולהיות אמא ואישה ואחראית משק בית, זה הגיוני?
על מה הנשים מוותרות?
מהרושם שלי מי שהכי חוטף מהבעיה הלוגית זה הבעל שחיפש את האישה הזאת...
היום זה לא "שפחות " אלא עזרה אחרת: מכונת כביסה, מיבש כביסה, מדיח כלים, רובוט שואב שוטף, חד פעמי.
פעם בשבוע עוזרת, פעמיים בשבוע משהיא מטפלת בכביסות.
לא לכולן יש אל כל העזרה הנ"ל, אבל גם חלק מאוד מקבל וחוסך זמן.
אבל זה בהנחה שהאשה מרוויחה מספיק לממן את זה 🫣

שאפו שהן מוכנות לוותר...
ובכן: כמעט ואין טיול / נופשים / חופשים - עובדות גם בבין הזמנים בערבי חגים ובכל רגע נתון.
לא יוצאות למסעדות / ערבי נשים / ימי כיף נשים (אין כמעט אברכיות ליטאיות בכאלו מקומות).
בדר"כ אוכלים ממש, כלומר, נטילת ידים וברכת המזון רק בעבודה, וגם במחילה מכבודכם - הולכים למקום פרטי רק בעבודה... פשוט כי בבית שוכחים מרוב עומס!
יושנים פחות!
משלימים אחרי תקופה, זה לא קורה מיד, שהבית לא תמיד מצוחצח ומוברק, שלפעמים האוכל פשוט ולא גורמה, ושאין בעיה ללכת לישון עם כלים בכיור, למה? כי מגיעים למסקנה שאנחנו לא רובוטים אלא נשים החייבות גם לישון מאט במהלך היממה.
משתדלים לחיות בפשטות לא רק בענייני כסף.

ואז-
כשהגדולה עוברת גיל 5-6 זו כבר עזרה גדולה בבית וטיפ טיפונת אפשר לנשום, עם אמא חכמה היא נרתמת גם "איזו זכות יש לנו שאבא ילמד ואנחנו נסדר פה" (אתם יודעים אלו עיניים נוצצות הביטו בי בשלב ההבנה שהתורה של אבא לא שייכת רק לו? שכל עוד אנחנו עוזרות לו היא שייכת לכולנו?! זה עניין של "שיווק").

תכינו עגבניות ופרצופים כועסים, אני כותבת רק לגבי האכלוסיה בהייטק, ורק על אלו שנשארו ממש חרדיות כמו בסמינר לא מדברת על אלו "שנפתחו" וכו:
הן מוותרות מראש על כמות...
פעם זו הייתה בושה לעשות הפסקה, היום זה נהיה נורמלי מרווחים של שנתיים לפחות בין ילדים, לפחות. ודנים על סוגים אפשריים בלי בושה בקול עם חברות.
זה גם חלק מהמחיר, פעם זה היה נושא שאפילו לא העזו להודות בו שבהוראת רופא וכו במגזר האברכי הליטאי אליו אני שייכת. כותבת את זה כמעט בדמעות כמאותגרת פוריות שנלחמה בשינים להיות אמא. זה ממש נכנס כנורמה, וזה בושה.
ולא ראיתי את הנורמה הזו אצל נשים לא עובדות או עובדות במשרות פחות תובעניות טובעניות.
ואני חושבת שזה הוויתור הכי הכי הכי גדול, ואולי אפילו הלא מודע, שלהן.

.

ובכן: כמעט ואין טיול / נופשים / חופשים - עובדות גם בבין הזמנים בערבי חגים ובכל רגע נתון.
לא יוצאות למסעדות / ערבי נשים / ימי כיף נשים (אין כמעט אברכיות ליטאיות בכאלו מקומות).
בדר"כ אוכלים ממש, כלומר, נטילת ידים וברכת המזון רק בעבודה, וגם במחילה מכבודכם - הולכים למקום פרטי רק בעבודה... פשוט כי בבית שוכחים מרוב עומס!
יושנים פחות!
משלימים אחרי תקופה, זה לא קורה מיד, שהבית לא תמיד מצוחצח ומוברק, שלפעמים האוכל פשוט ולא גורמה, ושאין בעיה ללכת לישון עם כלים בכיור, למה? כי מגיעים למסקנה שאנחנו לא רובוטים אלא נשים החייבות גם לישון מאט במהלך היממה.

ואז-
כשהגדולה עוברת גיל 5-6 זו כבר עזרה גדולה בבית וטיפ טיפונת אפשר לנשום, עם אמא חכמה היא נרתמת גם "איזו זכות יש לנו שאבא ילמד ואנחנו נסדר פה" (אתם יודעים אלו עיניים נוצצות הביטו בי בשלב ההבנה שהתורה של אבא לא שייכת רק לו? שכל עוד אנחנו עוזרות לו היא שייכת לכולנו?! זה עניין של "שיווק").

תכינו עגבניות ופרצופים כועסים, אני כותבת רק לגבי האכלוסיה בהייטק, ורק על אלו שנשארו ממש חרדיות כמו בסמינר לא מדברת על אלו "שנפתחו" וכו:
פעם זו הייתה בושה לעשות הפסקה, היום זה נהיה נורמלי מרווחים של שנתיים לפחות בין ילדים, לפחות. ודנים על סוגים אפשריים בלי בושה בקול עם חברות.
זה גם חלק מהמחיר, פעם זה היה נושא שאפילו לא העזו להודות בו שבהוראת רופא וכו במגזר האברכי הליטאי אליו אני שייכת. כותבת את זה כמעט בדמעות כמאותגרת פוריות שנלחמה בשינים להיות אמא. זה ממש נכנס כנורמה, וזה בושה.
ולא ראיתי את הנורמה הזו אצל נשים לא עובדות או עובדות במשרות פחות תובעניות טובעניות.
מעריכה את מה שכתבת
כל מה שנשאר לשאול זה מה ה' רוצה מאיתנו לכתחילה

נערך לאחרונה ב:
ואני לתומי חשבתי שגזרת 'בזעת אפך' נגזרה על האדם.
.
והיא אכן נשארה שם,
רוב מוחץ מהנשים שאני מכירה יגידו שהן מזיעות מעבודות הבית ולא מהעבודה הממוזגת במשרד או בגן. וכבר ידוע הבדיחה שאנחנו "נחות" בעבודה, יחסית לעומס בבית.

בנימה רצינית יותר: רוב הנשים עובדות כמו שהן קונות בגד, מבשלות ארוחת ערב וכו העבודה בשבילן היא עוד מטלה בסדר יום. לרובן (לא כולן! רובן) לא משנה החשבון בנק או כל נושא כלכלי אחר,
כך שגם כשהן עובדות "העול" והדאגה של הפרנסה הוא על הגבר, ולכן עדיין הדאגה והזעה לפרנסה אצלו.
אצל גבר שעובד - הוא ע ו ב ד ! זה לא עוד מטלה בסדר יום, זו ע ב ו ד ה !
לדעתי זו הקללה.

היום זה לא "שפחות " אלא עזרה אחרת: מכונת כביסה, מיבש כביסה, מדיח כלים, רובוט שואב שוטף, חד פעמי.
פעם בשבוע עוזרת, פעמיים בשבוע משהיא מטפלת בכביסות.

יושנים פחות!

ואז-
כשהגדולה עוברת גיל 5-6 זו כבר עזרה גדולה בבית וטיפ טיפונת אפשר לנשום, עם אמא חכמה היא נרתמת גם "איזו זכות יש לנו שאבא ילמד ואנחנו נסדר פה" (אתם יודעים אלו עיניים נוצצות הביטו בי בשלב ההבנה שהתורה של אבא לא שייכת רק לו? שכל עוד אנחנו עוזרות לו היאאת שייכת לכולנו?! זה עניין של "שיווק").

את כותבת טוב.
מסכימה עם כל מילה!
אבל זה לא מתאים לכתוב על נושא כזה בפרוג.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.
למעלה