התייעצות משכורת טובה, כמה?

מצב
הנושא נעול.
את כותבת טוב.
מסכימה עם כל מילה!
אבל זה לא מתאים לכתוב על נושא כזה בפרוג.
אני לא כתבתי במילים ברורות,
מי שמבין ידע גם קודם, ומי שלא - לא.

כתבתי בגוגל את ההגדרה המילולית שלא נכתבה על ידי, ואז את המילה פרוג, יש שרשורים מלאים על הנושא וסוגיו. ולא אתן פה קישור בכוונה.

והיא אכן נשארה שם,
רוב מוחץ מהנשים שאני מכירה יגידו שהן מזיעות מעבודות הבית ולא מהעבודה הממוזגת במשרד או בגן. וכבר ידוע הבדיחה שאנחנו "נחות" בעבודה, יחסית לעומס בבית.

בנימה רצינית יותר: רוב הנשים עובדות כמו שהן קונות בגד, מבשלות ארוחת ערב וכו העבודה בשבילן היא עוד מטלה בסדר יום. לרובן (לא כולן! רובן) לא משנה החשבון בנק או כל נושא כלכלי אחר,
כך שגם כשהן עובדות "העול" והדאגה של הפרנסה הוא על הגבר, ולכן עדיין הדאגה והזעה לפרנסה אצלו.
אצל גבר שעובד - הוא ע ו ב ד ! זה לא עוד מטלה בסדר יום, זו ע ב ו ד ה !
לדעתי זו הקללה.
את כל כך מכלילה שפשוט מצחיק לקרא את ההודעות שלך
גם לגבי הרווח בין הילדים. ממש לא ראיתי הבדל בין היטקיסטיות לשאינם. אולי את מכירה כמה ומכלילה את כולם

את כל כך מכלילה שפשוט מצחיק לקרא את ההודעות שלך
גם לגבי הרווח בין הילדים. ממש לא ראיתי הבדל בין היטקיסטיות לשאינם. אולי את מכירה כמה ומכלילה את כולם
יכול להיות שזה פשה בכל הציבור שלנו, קרירות זה דבר מדבק... כתבתי על המגזרים שאני מכירה.

95% מההיטקסטיות שאני מכירה, הכי צפוף אצלן זה שנתיים,
וכלל המורות* שאני מכירה שנה עד שנה וחצי,
יש עוד מקצועות כמו רואות חשבון, גרפקאיות וכו ששם אין לי מספיק הכרות אז לא יכולה לחוות את דעתי. לא התפלא אם גם שם אלו שעובדת הרבה שעות אכן מרווחות.

נראה לי סטינו מאוד מהנושא של האשכול, בואו נחזור אליו

*המורות וגננות שאני מכירה לא עובדות בממ"ח/ממ"ד, יתכן ששם זה שונה

היום זה לא "שפחות " אלא עזרה אחרת: מכונת כביסה, מיבש כביסה, מדיח כלים, רובוט שואב שוטף, חד פעמי.
פעם בשבוע עוזרת, פעמיים בשבוע משהיא מטפלת בכביסות.
לא לכולן יש אל כל העזרה הנ"ל, אבל גם חלק מאוד מקבל וחוסך זמן.
אבל זה בהנחה שהאשה מרוויחה מספיק לממן את זה 🫣

ובכן: כמעט ואין טיול / נופשים / חופשים - עובדות גם בבין הזמנים בערבי חגים ובכל רגע נתון.
לא יוצאות למסעדות / ערבי נשים / ימי כיף נשים (אין כמעט אברכיות ליטאיות בכאלו מקומות).
בדר"כ אוכלים ממש, כלומר, נטילת ידים וברכת המזון רק בעבודה, וגם במחילה מכבודכם - הולכים למקום פרטי רק בעבודה... פשוט כי בבית שוכחים מרוב עומס!
יושנים פחות!
משלימים אחרי תקופה, זה לא קורה מיד, שהבית לא תמיד מצוחצח ומוברק, שלפעמים האוכל פשוט ולא גורמה, ושאין בעיה ללכת לישון עם כלים בכיור, למה? כי מגיעים למסקנה שאנחנו לא רובוטים אלא נשים החייבות גם לישון מאט במהלך היממה.
משתדלים לחיות בפשטות לא רק בענייני כסף.

ואז-
כשהגדולה עוברת גיל 5-6 זו כבר עזרה גדולה בבית וטיפ טיפונת אפשר לנשום, עם אמא חכמה היא נרתמת גם "איזו זכות יש לנו שאבא ילמד ואנחנו נסדר פה" (אתם יודעים אלו עיניים נוצצות הביטו בי בשלב ההבנה שהתורה של אבא לא שייכת רק לו? שכל עוד אנחנו עוזרות לו היא שייכת לכולנו?! זה עניין של "שיווק").

תכינו עגבניות ופרצופים כועסים, אני כותבת רק לגבי האכלוסיה בהייטק, ורק על אלו שנשארו ממש חרדיות כמו בסמינר לא מדברת על אלו "שנפתחו" וכו:
הן מוותרות מראש על כמות...
פעם זו הייתה בושה לעשות הפסקה, היום זה נהיה נורמלי מרווחים של שנתיים לפחות בין ילדים, לפחות. ודנים על סוגים אפשריים בלי בושה בקול עם חברות.
זה גם חלק מהמחיר, פעם זה היה נושא שאפילו לא העזו להודות בו שבהוראת רופא וכו במגזר האברכי הליטאי אליו אני שייכת. כותבת את זה כמעט בדמעות כמאותגרת פוריות שנלחמה בשינים להיות אמא. זה ממש נכנס כנורמה, וזה בושה.
ולא ראיתי את הנורמה הזו אצל נשים לא עובדות או עובדות במשרות פחות תובעניות טובעניות.
ואני חושבת שזה הוויתור הכי הכי הכי גדול, ואולי אפילו הלא מודע, שלהן.
גדולי ישראל בוודאי שידעו והכירו את המחירים הצפויים מהנהגת הציבור בדרך מסויימת, והכריעו ששווה לשלם אותם.

נכתב בציניות (:

נערך לאחרונה ב:
יכול להיות שזה פשה בכל הציבור שלנו, קרירות זה דבר מדבק... כתבתי על המגזרים שאני מכירה.

יש עוד מקצועות כמו רואות חשבון, גרפקאיות וכו ששם אין לי מספיק הכרות אז לא יכולה לחוות את דעתי. לא התפלא אם גם שם אלו שעובדת הרבה שעות אכן מרווחות.

כל מה שכתבת היה נכון ומדויק להפליא עד הנקודה האחרונה...
אני עובדת ושייכת לתיאור שתיארת פחות או יותר כמעט מדויק - ובנושא האחרון טעית לטעמי בגדול... וטוב שכך:)

קצב החל"דים זהה לקצב בחדרי מורות של בית יעקב קלאסיים. ובהחלט מדובר בנשים שנטו עובדות לפרנסתן במסירות מיוחדת, אבל ממש לא מתוך רצון לקריירה כלשהי, שואפות לגבוה לגמרי!!! וזה רישמי ומכובד לכלל הצוות.

גם אני שונאת, אבל מה לעשות? מציאות.
כשאמא שלי בזמנו התקשרה לשדכנית היא אמרה לה- את רוצה בחור ב100-200K או 300-400K או 500-600K או 800K-1M וכו
עצוב שזה המצב שמוכרים בחורים בכסף,

ואיזה כיף שאצלינו בקהילה זה לא ככה! אף אחד לא מדבר ושואל על כסף לפני הפגישות.

כל מה שכתבת היה נכון ומדויק להפליא עד הנקודה האחרונה...
אני עובדת ושייכת לתיאור שתיארת פחות או יותר כמעט מדויק - ובנושא האחרון טעית לטעמי בגדול... וטוב שכך:)

קצב החל"דים זהה לקצב בחדרי מורות של בית יעקב קלאסיים. ובהחלט מדובר בנשים שנטו עובדות לפרנסתן במסירות מיוחדת, אבל ממש לא מתוך רצון לקריירה כלשהי, שואפות לגבוה לגמרי!!! וזה רישמי ומכובד לכלל הצוות.
בכמה צוותים הסתובבת?
בכמה חברות / ארגונים  שונים היית?
אשריך שאת בצוות כזה,
זה ממש לא הנורמה בהייטק, לפחות לא הצעירות.

בכמה צוותים הסתובבת?
בכמה חברות / ארגונים  שונים היית?
אשריך שאת בצוות כזה,
זה ממש לא הנורמה בהייטק, לפחות לא הצעירות.
אצל הצעירות זה מתבטא בעוד המון המון דברים!!!
ולא רק אצל נשות הייטק אלא שינוי כללי שקרה.

אצל הצעירות זה מתבטא בעוד המון המון דברים!!!
ולא רק אצל נשות הייטק אלא שינוי כללי שקרה.
ראי

אחרי קריאה של חלק מהתגובות.
שלא יספרו לכם סיפורים שמרויחים 6000 שקל ויש בבית שלושה ילדים. והאברך מאושר בכולל.
סיפורי סבתא
אני רואה את האברכים האלה חצי מהסדר טרודים איך להשיג עוד שקית תפוחי אדמה במכירה הצפופה.
וכן, יש עצב על פניהם . [אפילו שכנראה בבית הם מסתירים זאת היטב. ועל כן כל תגובות נשות האברכים].
אמנם יש יוצאים מן הכלל. אבל עדיין יש הרבה כאלה.
לכן מותר וחובה לאמא שדואגת לבנה שיהיה לו אפשרות להקים בית שמח. בלי עול מטורף על עצמו.

אה ואברך שאשתו מקבלת טוב מאוד בדגש על טוב מאוד מאושר בכולל???? אין עוד בעיות חוץ מבעיות פרנסה? כל מי שמסודר כלכלית מסודר בחיים? חסר אנשים שסובלים מבעיות שלום בית בריאות וכו' אין אדם שמושלם לו פה בעולם! לא יקרה! מכירה אישית נשים שמרוויחות המון (יחסית לחרדיות) ויש להם הרבה מאוד בעיות של ילד חולה ילד נשר מהדרך וכו' אז לבעלים שלהם יותר קל ללמוד? שטויות במיץ לימוד התורה נקנה בצער! ואם לא יהיה בעיות פרנסה יהיה בעיות אחרות לא הגענו פה לעולם ללקק דבש..רק כשיבוא המשיח יהיה מציאות כזאת של לימוד התורה מתוך רוגע כל עוד הוא לא הגיע זה לא יקרה!!

גדולי ישראל בוודאי ידעו והכירו את המחירים הצפויים מהנהגת הציבור בדרך מסויימת, והכריעו ששווה לשלם אותם.
השאלה איך אתה מבטח את עצמיך שהאישה אכן תכניס הרבה כסף
פעם היו שואלים בשידוכים אם היא לומדת הייטק
מה צריך לשאול היום?

הבעיה שרוב לומדות ההייטק היום או עושות שכר מינימום או מחפשות עבודה

כידוע לזוגות הצעירים יש משכנתאות או שכירות לשלם והחיים מאוד התייקרו.

כמו שאמרו כאן רוב הצעירות משתכרות בין 6000-8000 ש"ח עבור 9 שעות, שזה לרוב 11 שעות מחוץ לבית(או מחפשות עבודה)

התעודות של מה"ט לא שוות מי יודע מה בשוק העבודה היום.

איך השיטה שרק האישה מפרנסת תמשיך לשרוד?

נערך לאחרונה ב:
מה צריך לשאול היום?

כמו שאמרו כאן רוב הצעירות משתכרות בין 6000-8000 ש"ח עבור 9 שעות.(או מחפשות עבודה)

תמיד היו ויהיו שיקריבו בשביל תורה.
בעיני צריך לבדוק בשידוכים אהבת תורה, כמו בעבר הרחוק, ופחות משכורת וכו. לא אהבה מדומיינת של נערת סמינר, אלא לרדת לרזולוציות יותר מעשיות כמו: על מה היית מוותרת בשביל שבעלך ילמד? תשובה כמו טיסה לחו"ל או על עגלת דונה היא ממנותקת... ההקרבה היא הרבה מעבר.

מי שגם הוא וגם היא אוהבים תורה, ובאמת אין להם כלללום יכולים לעבור לחור נידח / להיות אם בית בפנימיה / או כל רעיון קיצוני אחר.
בדור שלנו, כנראה יותר יותר נגיע למצב שצריכים ממש "להתלהט ולהשתגע אחריה" בשביל לשבת וללמוד.

ואשה לא מפרנסת אלא הקב"ה, כל אחת צריכה להשתמש בביטוי "אני אשה מפרנסת יחידה" רק כשהיא דורשת כאן ועכשיו מול מעסיק/ לקוח את מה שמגיע לי. רק שם.

תמיד היה את אלו שלא הבינו, ואת אלו "ששתגעו" והצליחו.
כמובן במסגרת ההלכה, ויש מקרים שרב פסק הפוך.

הבעיה שהיא לא כ"כ קיימת...
חוץ ממני כמובן ;)
קריירה במקום לשבת בירכתי האוהל כמו פעם
כבר הבאתי מקודם בשם הר"ן שמאז ומעולם נשים עשו קריירה
אבל השאלה האם זה מתאים לכולן שכולן מתחנכות לזה?
Welcome to the club... זה הציבור שלנו..
אבל גדולי הדור הגיעו למסקנה שזה הדרך הכי טובה אפילו שלא מתאים לכולם
אשמח לשמוע איזה גדולי ישראל בדיוק?!

כשמסתובבים קצת אצל הגדולים רואים שההפך הוא הנכון!
יש הוראה כללית על מנת לא לקרר את הבריכה אבל גדולי ישראל מצפים מכל אחד להפעיל שיקול דעת
או לפחות לשאול!
אברך מעריכים בגלל שהוא בקי בענייני עולם הזה?
לא התכוונתי ל"בקי", אלא מבין לכשילמדהו..
ישנם נשים שמזלזלות באברכי משי שלא מבינים כלום גם כשמסבירים להם..
הייתי פעם בבית הרב שנלזון זצ"ל
והיה מישהו שהסבירו לו איך לתקן את המזגן והוא הבין ברגע..
באותו רגע הרבנית אמרה לי משהו בשם הרב:
מי שלא מבין איך לתקן מזגן, גם ללמוד כנראה שהוא לא מבין.
וזה שחז"ל אמרו הפוך והפוך בה..
שהתורה היא מקור החוכמות והופכת את האדם חכם
וחוץ מזה איזה גאון אתה!!! איך אתה מיד מוצא מקורות על כל דבר??????!!!!!!!!!!!!
חן חן :)
זה לא מיד , זה סוגיות שאני כבר שנים חורש עליה..
חוץ מזה אתה מוזמן, אשמח שנלמד חברותא
לא נמאס לכם כבר מהאשכולות שבהם אנשים שעובדים מנסים לחנך אברכים?
א. אני חד משמעית מנסה לחנך כאן!
ב. אני אברך!

נערך לאחרונה ב:
רבותיי,
תיאוריה אפשר ללמוד ולחקור זה פשוט לא רלוונטי,
אין דרך לדעת לפני השידוך באמת כמה אישה תהיה מוכנה לוותר על עולם הזה בשביל תורה
ואולי טוב שכך אחרת היו הרבה יותר רווקות....
רק מה הקב"ה מזווג זיווגים והחיים זה הבית ספר ובמציאות החיים
נבחנת רמת הרצון של האישה (ושל הבעל) ללימוד תורה
לפני זה אין שום דרך וודאית לבטח את עצמנו.

לכפור במציאות שישנם בני תורה רבים שמתפרנסים שלא כדרך הטבע -
זה בעיני פשוט להתכחש למציאות....

אין ספק שישנם בני תורה רבים, שרואים בחוש סיעתא דשמיא מופלאה בפרנסתם.
ולא צריך להיות גדול הדור בשביל זה.

ודאי שחייבים נכונות להשקיע ולהקריב,
אבל לטעון שכל מי שלא שאינו רב כזה או אחר, ולא חיזק את בטחונו במשך מספר שנים מסוים,
לא נמצא בדרגה הזאת -
זו טעות קשה.

תראה איני מבין על מה אתה בדיוק לא מסכים?
אני רק פורש כאן את דברי גדולי ישראל:

על פי התורה הקדושה מה שנגזר על האדם אפשר לשנות בכמה דרכים:

1. או בלימוד תורה לשמה!
שזה רוב האברכים לא לומדים "לשמה" שהרי התנא של זוכה לדברים הרבה מכחישם!!
2. או שהתפללו ושינו את הטבע שזה מסתבר לי הסיבה שלרובם מתרחש ניסים יום יום (ואני בכללם)
3. או שהם עבדו על ביטחון!
שזה חלקם כן בעלי ביטחון, ואני רק יוצא נגד אלו שטוענים שיש להם ביטחון ומעולם הם לא עבדו עליו!

ויש כאלו שפשוט עושים השתדלות ומקבלים את שנגזר עליהם
אני יוצא נגד אלו שמשקרים ומעלימים את ההשתדלות שלהם ונתלים באמונה שאין בם (גם החזו"א יצא כנגדם כאמור "מצפצפים אמונה")
רוב האברכים אינם "מחממים את הכסא" אינם "מטעים את המון העם" ואינם "שקרנים המצפצפים בטחון".
וכדאי מאד להפסיק לזלזל, באותם שמחזיקים את העולם בתורתם.
(כן, גם אם הם יוצאים באמצע הסדר לשתות קפה, הם מחזיקים את העולם. מי שאינו מבין את זה, ראוי שיתחזק בהבנת חשיבות לימוד התורה.)
ניכר שדברי לא הובנו..
1. לא אמרתי שזה רובם (גם אני אברך שיוצא לשתות קפה באמצע הסדר, או יושב על פרוג ;)
2. כבר כתבתי באחת מתגובותיי שלצורך נופש או אפילו תענוגות (לפי אבן האזל) מותר להתבטל ואדרבא זה צורך הלימוד
3. גם על מי שמחזיק את העולם מוטל לא להטעות ולהנחיל השקפה מוטעית

ובמאמר המוסגר - אין שלוש דרכים (או ארבע) להשיג כל דבר שרוצים בחיים.
ישנם אנשים שנגזר עליהם דבר מסוים, ו(כמעט) שא"א לשנותו.
אתה כתבת
ו(כמעט) שא"א לשנותו.
אני רק הסברתי מהם הדרכים להשיג את הכמעט

מה צריך לשאול היום?

כמו שאמרו כאן רוב הצעירות משתכרות בין 6000-8000 ש"ח עבור 9 שעות, שזה לרוב 11 שעות מחוץ לבית(או מחפשות עבודה)

לכן פעם הייתי צריך לנהל שידוך מסויים ובתוך הדברים ביקשו ממני לברר
כמה הבחורה מרוויחה, היא למדה הייטק.
(אני לא מביע התנגדות או הסכמה לעניין רק מספר את הסיפור כפי שקרה)

ובאמת שבבירורים שאלתי את החברה היכן היא עובדת באיזה שפות ואחרי זה ביררתי מה הממוצע שכר שם..

שוב אני לא מביע הסכמה רק מנסה להעביר מסר שמי שרוצה לבדוק יכול.
וזה לא רק בכסף אלא בכל דבר גם באהבת תורה,
ראיתי הרבה הורים שפשוט שואלים ולא מבררים ברצינות
גם בשידוכים צריך השתדלות (לפי רוב גדולי ישראל, למעט ר חיים קניבסקי שחולק)
וכמו שלגבי רופא אתה מברר טוב ואם אתה לא יודע אז אתה הולך למישהו שיברר
אז גם כאן צריך לברר חזק או לפחות לפנות למי שיודע לברר

(ולכל המציקים: דברי לא סותרים את האמונה הפשוטה והברורה שהכל משמיים,
איי ריבנו של עולם, אולי כדי להתחיל ללמוד קצת ביטחון והשתדלות)

אם לא כל 11 חודש
לפי מה את מחליטה מה הוא רווח "צדיק" ומהו רווח של "קרירות"?

אם לא כל 11 חודש
יש עוד כל כך הרבה נתונים בחיים חוץ מעבודה
פלח מסוים מנשים שעובדות בהוראה שונה מציבור ההייטקיסטיות, סגנון נשים שלא יעבדו בהייטק ובמקומות חילוניים בכלל. וכל אורח החיים שלהם שונה מראש.
וגם אם נושא הדיון בגינה הוא האמצעים הטכניים זה לא הופך את הדור לגרוע יותר.

אם לא כל 11 חודש
את קוראת אותי חלקית.

דברתי על זה שזה נהיה אופנה לדון בזה בדיוק כמו שדנים בגרביים, ויש לזה השפעה בפועל.
כל אחד שישאל את הרב שלו, אבל להתחיל להפיץ את זה ברבים, שאלו השיחות מסדרון, ולא כי אני עייפה, או קשה לי או כל דעה שהיא, אלא כמוזרה משהיא שחושבת להביא הרבה ולמה ועל מה...!
מכירה גם כאלו שדנו בפגישה אחרונה עם הבחור כמה הן "מתכננות" אבל זה באמת היה מקרי קיצון... ולמען האמת אכתוב ששמעתח גם הפוך על בחורים שדרשו שהבחורה תבטיח לא יותר מ2...
זה השיחות בקומות שונים, וזה השיח, והוא דוחה (ועוד לעשות את זה ליד אשה שמצפים לילדים/ בטיפולים קשים להביא עוד?! זה נהיה כ"כ נורמלי שמותר לדבר על זה בכל מקום).

אני לא מתיימרת להגיד רווחים, או לרדת גופושל אדם, אלא לגופה של תופעה מרתקת. ועצובה.

זה השיחות בקומות שונים, וזה השיח, והוא דוחה (ועוד לעשות את זה ליד אשה שמצפים לילדים/ בטיפולים קשים להביא עוד?! זה נהיה כ"כ נורמלי שמותר לדבר על זה בכל מקום).
למה לך מותר לכתוב כאן בלי הפסקה על המשכורת הגבוהה שלך . ליד כאלה שהיו שמחות לשליש מהמשכורת הזאת?
משום מה אדם רגיש רק למה שחסר לו

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.
למעלה