התייעצות משכירת שמלות כלה לא רוצה להחזיר מקדמה לכלה מהדרום ולא עשתה בשמלה כלום!!!!!

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
ולמה היא צריכה להפסיד את כספה בגלל פחד שלא מעוגן במציאות, ומלבד זאת במקום שהיא תפסיד 4000 ש"ח אפשר בכעשירית מזה לקחת מונית/דרייבר.
היא לא תפסיד כי
היא לא צריכה לתרום ולוותר זה הכסף שלנו.
היא קיבלה כסף ולא עשתה כלום!!
פחד שלא מעוגן במציאות?
אנחנו חיים באותו עולם?
קל מאוד לדבר מירושלים.
כשתגור פה נדבר.

• הוסף לסימניות
בתחבורה ציבורית
אחותי עכשיו פוחדת
אז איך היא עשתה את כל ההכנות לחתונה? לא יצאה מהבית?
ואיך תיסע לכל ה7 ברכות וכו?

לגבי הכסף הוא לא לגמרי שלכם לאחר שסיכמתם אתה,
יש משמעות ומטרה למקדמה, אחרת כל אחד יבא ויבטל בסוף..

• הוסף לסימניות
אבל הנסיעה היא מאשדוד לאיזור ירושלים.
ועד שיוצאים מהדרום?
פעם נסענו ליום כיף בבני ברק לתושבי הדרום,
כשהיינו פחות מדקה נסיעה מהבית בכביש ראשי בתוך העיר היו כמה אזעקות אחת אחרי השניה.
היו בניינים במרחק של יותר משתי דקות ריצה.
רצנו כל המשפחה ילדים קטנים ואחותי שהייתה תינוקת והיה צריך לשחרר אותה מכיסא הבטיחות,
והדלתות שננעלו לקח כמה שניות עד שאבא שלי דחף בכח את הדלת ממושב הנהג (הרכב היה מושכר)
עד היום זוכרת את הפחד והאימה והתמונות של הטילים מעלינו וקולות היירוטים צרובים בנפשותינו.
הייתי אז ילדה ועד היום זוכרת את ה"ציור" שהטילים "ציירו" בשמיים.

• הוסף לסימניות
בטח שהיא עשתה
היא שמרה לכם את השמלה לתאריך שרציתם וזו בדיוק העשיה בתחום הזה,
בדיוק כמו שאנחנו ביטלנו בר מצוה באולם ושילמנו סכום גבוה מאד= כפי שסוכם מראש,
מה בעל האולם עשה? כלום
אבל זה שיש מלחמה זו לא אשמתו כמו שזו לא אשמתינו כך שאני לא מצפה ממנו להתחשב בי, מה שסוכם סוכם
ואם אתם מצפים ממנה לתרום לוותר לכם על כסף שסוכם שתשלמו- זה בדיוק נקרא תרומה

ואגב- זה לא שהמשכירה היא זו שמפחדת, כן?
אחותיך מפחדת לבוא למדידות למרות שיש תחבורה ציבורית והמון אנשים נוסעים הלוך חזור מירושלים לאשדוד והפוך, אז למה שהתופרת תתחשב? זה לא שא"א לבוא (כמו אצלינו שלא היה אפשר לעשות באולם של 150 אנשים) אלא רגש של פחד,
אז היה יפה אם התופרת היתה מתחשבת אבל אפשר גם להבין אותה שקשה לה לוותר על ככ הרבה כסף,

(ועוד אגב- היה יותר זול לקחת מונית מאשדוד לירושלים פעם פעמיים בשביל תיקון קטן מאשר לבטל ולשלם, לא?)

וזה לא שאני לא מבינה את הכאב מבינה בהחלט!!
ושיהיה הרבה מזל טוב!!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ועד שיוצאים מהדרום?
פעם נסענו ליום כיף בבני ברק לתושבי הדרום,
כשהיינו פחות מדקה נסיעה מהבית בכביש ראשי בתוך העיר היו כמה אזעקות אחת אחרי השניה.
היו בניינים במרחק של יותר משתי דקות ריצה.
רצנו כל המשפחה ילדים קטנים ואחותי שהייתה תינוקת והיה צריך לשחרר אותה מכיסא הבטיחות,
והדלתות שננעלו לקח כמה שניות עד שאבא שלי דחף בכח את הדלת ממושב הנהג (הרכב היה מושכר)
עד היום זוכרת את הפחד והאימה והתמונות של הטילים מעלינו וקולות היירוטים צרובים בנפשותינו.
הייתי אז ילדה ועד היום זוכרת את ה"ציור" שהטילים "ציירו" בשמיים.
בואי-
אתם לא גרים בכפר עזה,
אני גם גרתי שנים באשדוד
מבינה מאד מאד את הפחד- באמת!
אבל הוא לא מבוסס לפי פיקוד העורף כרגע, נכון?
הרי לא פינו אתכם, יש לימודים חלקיים ומכולות פתוחות ואפילו חנויות בגדים
ואזעקות היו השבוע המון גם בראשון לציון, לדוג'
ואת הסיפור המתואר פה אני יכולה לספר לך בדיוק ככה, אבל בדיוק! רק שהוא קרה לי השבוע בירושלים עם הקטנים שלי כשבאנו ליסוע עם הילדים לאחותי ב... אשדוד!...
אז גם הילד הירושלמי שלי יוכל לספר שאיזה פחד! היינו ברכב רק עם אמא ואמא נורא נורא נבהלה והיתה אזעקה מפחידה ורצנו עם כל הקטנטנים לבנין סמוך ואת אחד הילדים לא הצלחנו לשחרר מהבוסטר אז רצתי עם הכיסא וכו' וכו' :)
(תיאור משבוע שעבר= א בחשון יום שני בשעה 5 אחרי הצהריים)
ואני לא מצפה שאף אחד יוותר לי עכשיו על חוב של איזה 2000 שקל כי אני בטראומה :)
אז נכון שזמן הכניסה למרחב מוגן הוא מאד קצר באשדוד= חצי מירושלים אבל גם הסיכון שבדיוק ביציאה מאשדוד עד היציאה לכביש הראשי יהיו אזעקות, גם לא מאד גבוה, נכון?
ועדיין יש במקומות האלה תחבורה ציבורית ומותר ליסוע בה...

ושוב- שלא יובן לא נכון,
אני הכי הכי רוצה שיוותרו לכם,
אבל תבינו שזה ויתור, בהחלט!
כי המשכירה לא אמורה לוותר ולספוג הפסדים כי יש כאלה שמפחדים

ושוב הרבה הרבה מזל טוב ובשמחות!!!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
@HP מעצבת
באירועים בתקופות כאלה יש לפעמים שינויים
הזזת אולם, צמצום מוזמנים, ועוד
יש פעמים שתרוויחו מזה -שמלת כלה חינם, כסא כלה, שמלות לאחיות או מה שזה לא יהיה....
ויש פעמים שתפסידו מזה או שלא תרוויחו.

בעניין השמלת כלה לא הרווחתם.

זה מבלבל ולכן זה גם מכעיס ,אבל עוד תקופה תחשבי בהגיון ותראי שהפחד אולי היה גדול
אבל בהגיון זה שונה.

• הוסף לסימניות
לדעתי,
צודקת 100% משכירת השמלה,
בגלל פחד של כלה לסוע בתבורה צבורית היא לא אמורה להפסיד 4000 שח,
זה שהכלה קבלה שמלה בחינם ולכן בא לה להרויח את הסכום, זהלא אשמתה,
באותה מידה יכולה לקחת מונית הלוך חזור להשכרת השמלות בכמה מאות שקלים, כמו שהיא לא רוצה להפסיד כמה מאות שקלים, בעלת הסלון לא רוצה וצריכה להפסיד כמה אלפי שקלים,
העולם ממשיך להתנהל..הכבישים מלאים..
אין דבר כזה, ברגע שהסכמתם על שמלה ושלמתם מקדמה זה סוג של חוזה בינכם,
כמובן צריך לעשות שאלת רב אבל בהגיון היא צודקת ואפילו יכלה לבקש בערך את ה4000 האחרים,
אם כבר- השאלה היא לא על המקדמה אלא על הסכום המלא..
בהצלחה

• הוסף לסימניות
בואי-
אתם לא גרים בכפר עזה,
אני גם גרתי שנים באשדוד
מבינה מאד מאד את הפחד- באמת!
אבל הוא לא מבוסס לפי פיקוד העורף כרגע, נכון?
הרי לא פינו אתכם, יש לימודים חלקיים ומכולות פתוחות ואפילו חנויות בגדים
ואזעקות היו השבוע המון גם בראשון לציון, לדוג'
ואת הסיפור המתואר פה אני יכולה לספר לך בדיוק ככה, אבל בדיוק! רק שהוא קרה לי השבוע בירושלים עם הקטנים שלי כשבאנו ליסוע עם הילדים לאחותי ב... אשדוד!...
אז גם הילד הירושלמי שלי יוכל לספר שאיזה פחד! היינו ברכב רק עם אמא ואמא נורא נורא נבהלה והיתה אזעקה מפחידה ורצנו עם כל הקטנטנים לבנין סמוך ואת אחד הילדים לא הצלחנו לשחרר מהבוסטר אז רצתי עם הכיסא וכו' וכו' :)
(תיאור משבוע שעבר= א בחשון יום שני בשעה 5 אחרי הצהריים)
ואני לא מצפה שאף אחד יוותר לי עכשיו על חוב של איזה 2000 שקל כי אני בטראומה :)
אז נכון שזמן הכניסה למרחב מוגן הוא מאד קצר באשדוד= חצי מירושלים אבל גם הסיכון שבדיוק ביציאה מאשדוד עד היציאה לכביש הראשי יהיו אזעקות, גם לא מאד גבוה, נכון?
ועדיין יש במקומות האלה תחבורה ציבורית ומותר ליסוע בה...

ושוב- שלא יובן לא נכון,
אני הכי הכי רוצה שיוותרו לכם,
אבל תבינו שזה ויתור, בהחלט!
כי המשכירה לא אמורה לוותר ולספוג הפסדים כי יש כאלה שמפחדים

ושוב הרבה הרבה מזל טוב ובשמחות!!!
חוב?????????
חשוב לי להדגיש שהיא לא עשתה כלום בשמלה (הייתה אמורה קצת להצר אחרי החגים)

• הוסף לסימניות
לכאורה:
המקדמה ששולמה היא עבור ששמרה לכם את השמלה לתאריך הנבחר.
לא נתנה אפשרות להשכרה לחתונות נוספות בטווח הזמן הזה
על זה שילמתם מראש.
.
(או אפילו מרגע הבחירה ועד לחתונה, אולי שלחה בינתיים לניקוי יבש? אולי שיפרה את השמלה?)

לכן חשוב לבדוק בדיוק מה סוכם, מה הוסכם, האם נחתם הסכם ומה רשום בו...

• הוסף לסימניות
@HP מעצבת יש לי 2 שאלות אלייך:
1. למה לדעתך משלמים מקדמה?
2. האם השכרת השמלה היא רק על תיקונים? באמת זה תיקונים שעולים 8000 ש"ח? ואם אחת שוכרת שמלה ולא צריכה שום תיקונים היא לא אמורה לשלם?
לגמרי
ובנוסף- הרי את השירות הראשוני המשכירה כבר נתנה
הרי אחותיך קבעה תור ובאה לסלון ומדדה הרבה שמלות והתלבטה ובדקה אלו תיקונים צריך לעשות ותפסה את השמלה לתאריך מסוים
אני הייתי אומרת שהיא צריכה לשלם את כל ה 8000 ולא רק את המקדמה...

• הוסף לסימניות
מכירה סיפור דומה אבל הפוך
השכרה - גמ"ח חשוב לציין - מאשדוד, שבתחילת המלחמה שלחו לכלה מעיר אחרת את השמלה בלי התיקונים - מכפלת 3 מטר :) - כי לא ידעו מה יילד יום. [השליח דפק בדלת ואמר הנה השמלת כלה תסתדרו] כשנרגעו הרוחות מעט בקשו מהכלה לבוא לאשדוד כשביל התיקונים, אבל הכלה לא הסכימה, ומצאה תופרת תיקונים שתתפור את המכפלת והדברים הנוספים. מלחמה כופה כל מיני מצבים הזויים...
ואחרי הכל לזה נועדו מקדמות. אם ח"ו כלה עוזבת שידוך אני מאמינה שלא מחזירים לה שום מקדמה. לא האולם לא התזמורת ולא הצלם ולא השמלה, ואפילו לא הקייטרינג של החתונה ושל שבת שבע ברכות. בכל מקום משלמים חצי מהסכום מקדמה ואפילו כתוב שלא יוחזר במקרה של ביטול. מרגיז ואולי לא הוגן אבל חתמנו על זה.

• הוסף לסימניות
לא יודעת אם זה לפנים משורת הדין או לא. (זה כמו שאמרו שאלה לרב)
אבל המצב מתוח כל כך, היא לא עשתה עוד כלום בשמלה
זה מרגיש לי "לקפוץ" על הפחד שלה לנסוע (מה הקשר מונית, זה גם מפחיד, יש כאלו שפשוט לא יצאו מהבית)
יכול להיות שהיא יכולה לקחת סכום טרחה מסוים אבל לא חצי סכום של השמלה, זה נשמע לי מוגזם.

• הוסף לסימניות
לא יודעת אם זה לפנים משורת הדין או לא. (זה כמו שאמרו שאלה לרב)
אבל המצב מתוח כל כך, היא לא עשתה עוד כלום בשמלה
זה מרגיש לי "לקפוץ" על הפחד שלה לנסוע (מה הקשר מונית, זה גם מפחיד, יש כאלו שפשוט לא יצאו מהבית)
יכול להיות שהיא יכולה לקחת סכום טרחה מסוים אבל לא חצי סכום של השמלה, זה נשמע לי מוגזם.
מה זה נקרא שהיא עוד לא עשתה כלום בשמלה?
פותחת האשכול כתבה שכל "העשיה" שהיה צריך לעשות זה תיקון קטן
וכל אחד מבין שלא משלמים על תיקון קטן 8000 שקל,
אז על מה סיכמו את הסכום מראש? כל אחד מבין שעל עצם בחירת השמלה והשמירה שלה ליום החתונה
כלה שאין מה לתקן בשמלה שלה והמשכירה לא עושה בה כלום= מקבלת שמלה בחינם? הרי ברור שלא
אז מה זה משנה אם המשכירה עשתה כבר את התיקון או לא?

ומה זה לא יוצאים מהבית? נראה לך הכלה לא הלכה להדרכה?
לא נוסעת לחתונה?
לא תשתתף בשבעי ברכות?
וגם אם כן- אם יש כלה שמפחדת מעל ומעבר לנורמה (כי הנורמה היא בהחלט שאנשים נוסעים בין הערים האלו עבור כל מיני צרכים ואין שום הוראה אחרת של אף גורם בטחוני) היא וההורים שלה צריכים לספוג את הנזק ולא נותני השירות השונים...

נראה לך בכל הארץ נותני שירות שסיכמו איתם תאריך מראש מחזירים עכשיו את הכסף של הפגישה? ממש לא,
אולי רק במקומות שפונו ומסוכנים עפ"י גורמי הביטחון בצורה מוסמכת וודאית,
לא פחד של בן אדם שהחליט שהוא מפחד...

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה