משכנתא בגיל העמידה

• הוסף לסימניות
מצרף משכנתא של ההורים שלי, זוג בני 60
שניהם עובדים, לא משכורות גבוהות במיוחד, הכנסה סטנדרט.
נראה לי שהמשכנתא שלהם ממש לא טובה, לא כל כך מבין במשכנתאות בגיל הזה האם זה שונה.
הם מעוניינים למחזר ולהישאר עם אותו החזר חודשי.
אשמח לכל עזרה בנושא.

נ.ב. שימו לב שזה לא למטרת רכישת דירה אלא עזרה לבן משפחה ברכישת דירה.
הם בעצם לקחו את זה בשביל לתת לבת שהתחתנה.

קבצים מצורפים

• משכנתא גיל 60.pdf
    KB 450.3 · צפיות: 46
  • הוסף לסימניות
ריביות גבוהות, יש מה לשפר, מחזור חובה.

• הוסף לסימניות
ריביות גבוהות, יש מה לשפר, מחזור חובה.
תודה.
גם ביחס לגיל? ולהגדרת ההלוואה כעזרה לבן משפחה?
אני מכיר שעושים היום קל"צ ומל"צ, זה נכון גם לגביהם?
כמובן שהכל לגופו של ענין, רק בשביל ההבנה הראשונית שלי, האם הם שונים מזוג צעיר בזה?

• הוסף לסימניות
בהחלט ריביות גבוהות, גם במשכנתא למטרה זו,
אוכל להוזיל לכם משמעותית, ובמעבר לבנק אחר אוכל ממש להתקרב לריביות דיור.
(ביצעתי 2 משכנתאות כאלו ממש בתקופה האחרונה)
לכל שאלה ניתן לפנות ונשמח לייעץ.
בהצלחה רבה

• הוסף לסימניות
זה בעצם מוגדר כהלוואת נדוניה, הרביות שם גבוהות גם ביחס לכל מטרה, וכמובן הגיל לא אמור להפריע, כי זה ל21 שנה.
כל זה כמובן בדירוג תקין וכו וכו
בהצלחה

• הוסף לסימניות
זה בעצם מוגדר כהלוואת נדוניה, הרביות שם גבוהות גם ביחס לכל מטרה, וכמובן הגיל לא אמור להפריע, כי זה ל21 שנה.
כל זה כמובן בדירוג תקין וכו וכו
בהצלחה
תודה על התגובה.
אם הבעיה היא בהגדרת ההלוואה, זה משהו שאפשר לשנות? או שזה המצב ואין מה לעשות?
לא כל כך הבנתי מה באת להגיד.

• הוסף לסימניות
אם הבעיה היא בהגדרת ההלוואה, זה משהו שאפשר לשנות? או שזה המצב ואין מה לעשות?
במיחזור אחד הדברים היחידים שלא ניתן לשנות זה מטרת הלוואה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

שלום וברכה, אנו מעוניינים בקניית דירה לזוג בן 66, כך שבסופו של דבר צריך להשלים למחיר שך הדירה עוד 400000 ש"ח,
לקיחת משכנתא איננה כדאית לכאו' במקרה זה עקב עליות הביטוח הגבוהות (תיק רפואי מורכב), וגם שבכזה מצב הבנק לא ישמח כ"כ לתת משכנתא- ומילא יתן ריביות גבוהות.
הבנתי שיש כמה אופציות: משכנתה הפוכה- דרך חברות הביטוח למיניהם,
או משכנתה פנסיונית דרך מספר בנקים (נראה לי שזה לא אותו הדבר)
ישנה יכולת להחזר חודשי, אך ישנה עדיפות להחזר חודשי חלקי עם אפשרות פרעון מוקדם.
הבנתי שבמשכנתה הפוכה ישנה אפשרות לקחת הלואה ולשלם רק א הריביות, ומאידך אין קנס פרעון מוקדם בפרעון מסכום מסוים (תלוי חברה)
שאלתי היא 1. האם הדבר הזה מסובך?
2. האם עלויות הריביות של משכנתה הפוכה בכלל, ושל פיצול הריבית מהקרן בפרט הם אכן גבוהות מאד או שהם רק קצת יותר ממשכתנה בנקאית רגילה.
3. אם העמלות והאגרות למיניהם שגובים הם בפופורציה נורמלית או שזה הרבה יותר מהבנקים, לדוגמא ראיתי שפתיחת תיק עולה משהו כמו 7000 ש"ח, לא נראה לי שיש את זה באיזה משכנתה.
תודה מראש לכל המגיבים!!!
 תגובה אחרונה 

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה