- הוסף לסימניות
מי יודע על בנק חוץ מבנק פאג"י שנותן משכנתא על דירה מחולקת בצורה לא חוקית? בבנק הפועלים ודיסקונט אמרו לי שאי אפשר
באחד מול אחד מול הפקידה היא אמרה לי שאין בעיה, אני רוצה לברר מהמציאות בשטח ממישהו שלקח ולא עבד על הבנק שזה לא מחולק (למשל ע"י איטום הכניסה ליחידות מהחדר מדרגות ע"י קיר גבס וכיו"ב ובניית מדרגות פנימיות מהקומה התחתונה ללמעלה וכו'.)ובפאגי שאלת מפורש ואמרו לך שכן נותנים????
שום בנק לא יגיד מפורש שכן נותנים.
השאלה היא מי ואיך מציגים לו את השאלה...
לכאורה במקרה כזה עדיף להתייעץ עם יועץ משכנתאות.
איזה בנק מדובר?ולי פקידה בבנק אמרה שזה בכלל לא משנה לבנק דירה מפוצלת או לא.
בבנק פאגי אני יודע שאין בעיה אבל זה שלא שואלים בבנק זה לא אומר כלום. השאלה מה קורה שהשמאי כותב את מה שראה .....היא ספציפית עובדת בפאגי עשרות שנים בתחום משכנתאות.
אבל דברה באופן כללי.
ואכן, ערכנו בירורים בכמה בנקים, ואף אחד לא שאל אותנו לגבי זה....
בבנק פאגי לא רק שמתעלמים מפיצול מבחינה שלילית הם כן מתייחסים לפיצול בנוגע להכנסה שההכנסה משכירות של היחידות גם נלקחת בחשבון(באופן לא מלא)ביחס ליכולת ההחזר של מבקש המשכנתא מול תשלום המשכנתא. הדברים נכונים מלפני כשנה וחצי, לא יודע מה הנוהל כעתבדוק טוב האם יש יחס לזה בשמאות או באופן כללי
איך עושים את הקסם הזה?.....ומה זה שמאות מוקדמת? הבנק נותן לך כמה שמאים שתבחר מהם ולא מישהו שבא לך, אמנם יש מצב לבקש מהבנק שמאי ספציפי אבל לא בטוח שהבנק יאשר זאת.הדרך הטובה ביותר לקבל משכנתא על דירה מפוצלת היא להביא שמאי בשמאות מוקדמת מה שגורם לו להרוויח יותר ולהיות עם קצת יותר רצון טוב ולסדר את הדירה שתראה אחת אפילו שמי שמסתכל יכול להבין שמדור בשינוי זמני
מוזר מאוד, אבל אולי זה מה יש בפאג"י כל ההתנהלות שלהם בהמון דברים הוא חריג, לא סתם כל העמותות רוצים להיות שםבבנק פאגי לא רק שמתעלמים מפיצול מבחינה שלילית הם כן מתייחסים לפיצול בנוגע להכנסה שההכנסה משכירות של היחידות גם נלקחת בחשבון(באופן לא מלא)ביחס ליכולת ההחזר של מבקש המשכנתא מול תשלום המשכנתא. הדברים נכונים מלפני כשנה וחצי, לא יודע מה הנוהל כעת
ממש לא נכון, הבנק לא לוקח כל סיכון הבנק לא מאמין לך שתשלם כי א"כ לא היה צורך בשיעבוד הנכס.דווקא פאג"י מאוד עם ראש בקיר. לא זזים מטר ממה שמותר רשמית. אפילו ברמה מעצבנת. כאילו שום הבנות, ראש קטנצ'יק.... הם באמת גרועים מתחת לכל גרועים בטח בכל מה שקשור להלוואות.
ואם שם זורמים אם זה, זה גם מקטע של ראש בקיר, הם לא מתערבים במה שלא קשור אליהם, לטוב ולמוטב. לכן נראה לי שבאמת הפיצול לא קשור לבנק משום צומת.
כשבנק מאשר משכנתא לדירה, הוא בודק אך ורק אם זה משתלם לו ואם אכן הלקוח יוכל לשלם את המשכנתא. ויש בנקים עם פנים והכרה לציבור החרדי, שמאשרים אפילו החזר גבוה יחסית להכנסה.
בגדול ישנם 2 אפשריות לשמאות או שהבנק שלוח שמאי שלו ואתה משלם לנבק ואז הוא מרוויח מעט וכנ"ל כח הרצון שלו לעזוראיך עושים את הקסם הזה?.....ומה זה שמאות מוקדמת? הבנק נותן לך כמה שמאים שתבחר מהם ולא מישהו שבא לך, אמנם יש מצב לבקש מהבנק שמאי ספציפי אבל לא בטוח שהבנק יאשר זאת.
מאיפה אני משיג את הרשימה? שואל את הבנק?בגדול ישנם 2 אפשריות לשמאות או שהבנק שלוח שמאי שלו ואתה משלם לנבק ואז הוא מרוויח מעט וכנ"ל כח הרצון שלו לעזור
או שאתה לוקח שמאות מוקדמת מתוך רשימת שמאים שהבנק מאשר ואז עדיף לשאול יועץ טוב את מי עדיף לקחת ומשלמים ישר לו זה מעט יותר אבל זה גם יותר מועיל,
בגדול בכל תיק כזה הייתי לוקח יועץ ממולח מכיון שאם דיברת יותר מידי בבנק או שהם גילו כבר שזה מפוצל זה חסר תקנה, הם לא ידידים שלך הם רושמים כל מילה לטובתם!
באיזה סניף בדקת?? ,זה גם משתנה מסניף לסניףבבנק פאגי לא רק שמתעלמים מפיצול מבחינה שלילית הם כן מתייחסים לפיצול בנוגע להכנסה שההכנסה משכירות של היחידות גם נלקחת בחשבון(באופן לא מלא)ביחס ליכולת ההחזר של מבקש המשכנתא מול תשלום המשכנתא. הדברים נכונים מלפני כשנה וחצי, לא יודע מה הנוהל כעת
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים