משכנתא על דירה חדשה שנקנית בתשלומים

• הוסף לסימניות
אם אני קונה דירה חדשה מקבלן בתשלומים, 20% בחתימת חוזה, 20% באמצע הבניה, 60% בסיום. ואני מעוניין לקחת משכנתא כבר על חלק מה-20% השניים. איך זה הולך לגבי ההכנסות שלי, האם בשלב הזה אני צריך להציג הכנסות לבנק על כל הסכום (גם על מה שאני ישלם על התוספת במשכנתא בתשלום האחרון לקבלן), וכמו"כ האם בשלב האחרון יהיה צורך להציג לבנק שוב הכנסות או לא?
אשמח מאוד למידע.
כמו"כ אם התשלומים האחרונים תפחו בגלל הצמדה למדד, האם הבנק ייחשב את ה-75% מהדירה לפי כל הסכומים של התשלומים, או שהבנק יוכל לתת לי גם קצת יותר מ 75%, בהתחשב שאם הייתי משלם את התשלום הראשון לבסוף, הוא היה יותר בגלל ההצמדה (ומדובר בדירה שהשווי שלה לפי שמאי הוא יותר מכל התשלומים).

• הוסף לסימניות
אם אני קונה דירה חדשה מקבלן בתשלומים, 20% בחתימת חוזה, 20% באמצע הבניה, 60% בסיום. ואני מעוניין לקחת משכנתא כבר על חלק מה-20% השניים. איך זה הולך לגבי ההכנסות שלי, האם בשלב הזה אני צריך להציג הכנסות לבנק על כל הסכום (גם על מה שאני ישלם על התוספת במשכנתא בתשלום האחרון לקבלן), וכמו"כ האם בשלב האחרון יהיה צורך להציג לבנק שוב הכנסות או לא?
אשמח מאוד למידע.
כמו"כ אם התשלומים האחרונים תפחו בגלל הצמדה למדד, האם הבנק ייחשב את ה-75% מהדירה לפי כל הסכומים של התשלומים, או שהבנק יוכל לתת לי גם קצת יותר מ 75%, בהתחשב שאם הייתי משלם את התשלום הראשון לבסוף, הוא היה יותר בגלל ההצמדה (ומדובר בדירה שהשווי שלה לפי שמאי הוא יותר מכל התשלומים).
הבנק בודק הכנסה לפי כל המסגרת שמאושרת
לגביי החלק השני לא ברור כך כך אם אתה שואל תיאורטית או שכבר עכשיו זה עלה, זה דבר שעדיף להתכונן אליו מראש, כי אחר כך זה הרבה כאב ראש.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אשמח מאוד למידע.
מסמכי הכנסות נדרשים בהתחלה על כל הסכום
ולא ידרשו שוב בהמשך הפעימות.

הבנק לא יתן יותר מ-75%

בהצלחה

• הוסף לסימניות
לגביי החלק השני לא ברור כך כך אם אתה שואל תיאורטית או שכבר עכשיו זה עלה, זה דבר שעדיף להתכונן אליו מראש, כי אחר כך זה הרבה כאב ראש.
זה כבר עלה. מדובר בדירה שנקנתה מהקבלן לפני כמה שנים, ונתקעה באמצע הבנייה (זה סיפור שלם, ואין כאן המקום), וכעת הקבלן ממשיך אותה.
בהזדמנות זו אשאל שאלה נוספת: פלוני קנה את הדירה מהקבלן לפני כמה שנים, וכעת כשהיא באמצע הבנייה, אני קונה ממנו את הזכויות, ואני משלם לקונה מאה אלף ש"ח נוספים (מלבד כל התשלומים לקבלן, כיון שהערך של הזכות לדירה הזו עלה לאחרונה). האם הבנק יוכלו להחשיב את המאה אלף ש"ח האלו כחלק ממחיר הדירה (שבכך יוגדל ה-75% מהדירה, שאפשר לקחת עליה משכנתא. מדובר שהשמאי מעריך אותה ביותר מכל הסכומים האלו).

• הוסף לסימניות
האם הבנק יוכלו להחשיב את המאה אלף ש"ח האלו כחלק ממחיר הדירה (שבכך יוגדל ה-75% מהדירה, שאפשר לקחת עליה משכנתא. מדובר שהשמאי מעריך אותה ביותר מכל הסכומים האלו).
אם יש לך חוזה רכישה עם הסכום הגבוה וגם השמאי נותן לפחות את הסכום הזה
אין סיבה שלא תקבל 75% מימון מסכום החוזה הנוכחי
בהצלחה

• הוסף לסימניות
זה כבר עלה. מדובר בדירה שנקנתה מהקבלן לפני כמה שנים, ונתקעה באמצע הבנייה (זה סיפור שלם, ואין כאן המקום), וכעת הקבלן ממשיך אותה.
בהזדמנות זו אשאל שאלה נוספת: פלוני קנה את הדירה מהקבלן לפני כמה שנים, וכעת כשהיא באמצע הבנייה, אני קונה ממנו את הזכויות, ואני משלם לקונה מאה אלף ש"ח נוספים (מלבד כל התשלומים לקבלן, כיון שהערך של הזכות לדירה הזו עלה לאחרונה). האם הבנק יוכלו להחשיב את המאה אלף ש"ח האלו כחלק ממחיר הדירה (שבכך יוגדל ה-75% מהדירה, שאפשר לקחת עליה משכנתא. מדובר שהשמאי מעריך אותה ביותר מכל הסכומים האלו).
רגולטרית אפשר.
מעשית זה מורכב בגלל הסבת ערבות, בפרט שהסכום גבוה יותר.

• הוסף לסימניות
נתחיל בזה שזו לא עסקה רגילה.
ולא כל קבלן מסכים להסב את הערבויות.
במידה והקבלן מאשר הסבה אפשרי לקבל מימון על כל הסכום.
אבל קח בחשבון שזה תיק קשוח מאוד וצריך להתמצאות טוב מאוד בתיקים כאלה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

נניח ויש בבעלותי דירה בשווי מליון ש"ח, ומשכנתא קיימת ע"ס 300 אלף ש"ח. אני מעוניין להוציא משכנתא נוספת לצורך כל שהוא (נישואי ילדים \ לקנות ארטיקים \ כל סיבה אחרת) בסכום הגבוה ביותר ובריבית הנמוכה ביותר.
האפשרויות הקלאסיות שעומדות בפני הם משכנתא לשיפוץ או הלואה לכל מטרה, הבעיה היא שמדובר בריבית יותר גבוהה (ביחס למשכנתא לדיור) ואני מוגבל יחסית בגובה הסכום שאני יוכל להוציא. (והלואה לשיפוץ כאשר אני רוצה לצורך אחר - אני לא יודע כמה זה חוקי..)
על פניו עומדת בפני אפשרות נוספת - למכור את הדירה שלי ולקנות דירה אחרת באותו סכום (אולי את הדירה של השכן דלת ממול) ועכשיו אני יוכל למשכן עד %70 - 75% מערך הנכס, בריבית של משכנתא לדיור. דא עקא שהוא מאד נהנה בדירה שלו ואין לו כח לקנות ולמכור וכו', אז למה לא לקנות את הדירה שלו בחזרה? (רק חרדים יכולים לחשוב על קומבינות כאלו..)
האם זה אפשרי בצורה כלשהיא? נניח והדירה רשומה ע"ש שני בני הזוג וא' ירכוש את החלק השני או משהוא כזה? ואם אני ממש משוגע ומוצא אדם כמוני שגם הוא מעוניין באותו הדבר בדיוק, אני ימכור לו את הדירה שלי והוא ימכור את הדירה שלו ובעוד שנתיים נחליף בחזרה? (כמובן שזה מסוכן וכו') יש בעיה כל שהיא בדבר הזה? (את האמת שצריך לבדוק את זה גם מול עו"ד, איך הרשויות יסתכלו על שתי אנשים שמוכרים אחד לשני ולאחר שנתיים עושים זאת בחזרה)
יש למישהוא אולי פיתרון אחר?
@מוניטין @דג תמנון @הון ובית @בנימין - פז פיננסים @יוסף פיגה משכנתאות @מימון + @יוסי אוסטר(ראובן 23) וכל המומחים
אנחנו כרגע בשלב חיפוש דירה לקניה.
המספרים לא נכונים בכלל זה רק לשם הבנת הרעיון-
מוכרים דירה בפריפריה ונשארים אחרי סילוק יתרת משכנתא עם סכום של מיליון ש"ח נזיל.
בתנאים שלנו אנחנו יכולים לקנות דירה במרכז 3 חדרים ולשלם משכנתא של 6000 בחודש ל-30 שנה.

פנה אלינו חבר שיש לו דירת 5 חדרים ענקית, משודרגת, מחסן ובקיצור דירת החלומות שלנו ;)
הוא תקוע בכסף ולכן הציע לנו הצעה כזאת-
שווי הדירה הוא 2,800,000.
ניתן לו את המיליון שקל במזומן(מה שאפשרי מבחינתינו כמובן) ואת כל שאר הסכום- 1,800,000 נשלם כל חודש למשך 25 שנה 6000 ש"ח.
מה שיוצא שבעצם אנחנו משלמים פחות שנים ומקבלים דירה ששוה בלי השוואה וענקית וחלומית.
כמובן חוזה מסודר ע"י עו"ד ומשפטי כחוק. הדירה נהיית שלנו בטאבו! (סוג של חוזה מכר תמורת מיליון ש"ח..)

יש לנו כמה שאלות-
יש תקדים לדבר כזה? זה ייתכן משפטית?
עם המיליון שקל הוא בעצם פורע את רוב המשכנתא שלו ומקטין החזר חודשי ושנים בפער-אבל המשכנתא שנשארת לו היא על שמו. אנחנו לא לוקחים בכלל משכנתא מהבנק. זה אפשרי? ברגע שהוא מוכר את הדירה הוא חייב לפרוע את כל המשכנתא או שיכול להמשיך לשלם אותה בלי קשר?
והמוכר כרגע גר בשכירות ומחפש דירה לקנייה יותר קטנה ויותר זולה(לכן הוא מוכר). יש דרך לגרור את המשכנתא הנוכחית שלו שתקטן כמובן לדירה חדשה או להוסיף?

שורה תחתונה-
אנחנו צריכים להגיע למצב שבו התשלום החודשי שלנו נותן לו לקנות דירה יותר קטנה ונשאר לו קצת עודף..
אם יש למישהו הברקה ופיתרון נשמח לשמוע!
ואשמח לחוו"ד מהמומחים בתחום

תודה רבה!!

(מי שיכול לתייג מומחים לעניין אשמח)

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה