דרוש מידע משל ההר שנסחף אל הים - מי מכיר?

• הוסף לסימניות
שמעתי פעם משל נדמה לי על המילים "לא עליך המלאכה לגמור ואין אתה בן חורין להבטל ממנה"
שמספר על פועלים שהתעצלו להעביר את ההר אל הים שציווי הבוס כי זה לא הגיוני.
ורק אחד העביר דלי אחר דלי של חול לים בתואנה שהוא לא עושה חשבון אם אפשרי אלא עושה את המוטל עליו, ולאחר שפער בור גדול בהר התחילה מפולת סלעים וכל ההר נסחף אל הים.
מישהו מכיר מקור למשל הזה?
יעזור לי מאד מאד
תודה רבה

• הוסף לסימניות
מצאתי את זה. מישהו יודע איפה המדרש מביא את המשל?

הרב וינברג מקריא את דברי המדרש, המציין כי נאמר הן לחכם והן לטיפש: "קחו תורה זו ולימדו אותה". הטיפש מתבונן בספר התורה ואומר: "זה כמו לנסות ולהעביר הר של חול לתוך הים. גם אם אעבוד יומם ולילה, לא אצליח לסיים את המלאכה". מה הוא עושה? ממלא דלי אחד בחול, והולך לישון.

החכם לעומתו, אומר, "משלמים לי לפי דלי. אם אני מתאמץ, אני מקבל תמורה. אני לא יכול להעלות בדעתי שאצליח להעביר את ההר לים, אבל אם א-לוהים ביקש ממני, כדאי לי לכל הפחות לנסות". הוא לוקח את דלי החול ושופך אותו לים, ועוד דלי, ועוד דלי, ועוד דלי...

"משוגע אחד, מה אתה עושה?" צועק הכסיל.

"תקשיב, משלמים לי" עונה החכם, וממשיך בעבודתו. הוא שופך דלי ועוד דלי אל הים, עד שהוא מגיע לאבן. הוא דוחף את האבן והיא מתחילה לגלוש במורד, ולפתע כל ההר נסחף אל הים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה