משמעות המספר שבע

• הוסף לסימניות
מחפשת מקור מענין ומדויק למשמעות המספר שבע ביהדות.
את המדרש 'כל השביעין חביבין' כבר יש לי.
אני מחפשת סיבה לחביבות הזו. איזה טעם והסבר.
אם תוכלו לעזור לי, עדיף עם מקור מדויק אשמח מאד.
תודה רבה מראש

• הוסף לסימניות
למהר"ל יש הסבר מאד יפה על משמעות הספרה 7
הרעיון הבסיסי הוא שלכל דבר בעולם יש 6 צדדים (4 רוחות השמים, למעלה ולמטה) והחלק השביעי זה הפנים, התוכן

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ספירלה;1252488:
למהר"ל יש הסבר מאד יפה על משמעות הספרה 7
הרעיון הבסיסי הוא שלכל דבר בעולם יש 6 צדדים (4 רוחות השמים, למעלה ולמטה) והחלק השביעי זה הפנים, התוכן
איפה אפשר למצוא את דבריו במדויק?
תודה רבה

• הוסף לסימניות
באחד מהספרים של הרב משה רייס יש מאמר מרתק של משמעות המספרים 7 ו-8. אני לא זוכרת באיזה ספר בדיוק אולי ב"מראש צורים" או ב"קריאי מועד". זה כתוב בהקשר לשאלה הידועה מדוע חנוכה נחוג 8 ימים למרות שהנס התרחש רק ב-7 מהם.

• הוסף לסימניות
המס' 7 הוא מספר שמבטא מעל הטבע כמ' שהוזכר כאן בגלל שהמס' 6 הוא מבטא את הטבע
שמעתי את זה פעם מהרב שטיין

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמשונית;1252360:
מחפשת מקור מענין ומדויק למשמעות המספר שבע ביהדות.
את המדרש 'כל השביעין חביבין' כבר יש לי.
אני מחפשת סיבה לחביבות הזו. איזה טעם והסבר.
אם תוכלו לעזור לי, עדיף עם מקור מדויק אשמח מאד.
תודה רבה מראש

ספר תפארת ישראת פרק מ'

כבר ידוע כי הגשם יש לו חלופי צדדים ששה ועל ידם הגשם שלם והם המעלה והמטה וארבעה צדדין שהם ארבע רוחות הידועים כי אין גשם שלם רק כאשר יש לו ששה צדדין, והצדדים האלו שייכים לגשם כי הגשם הוא בעל רוחק שזהו גדר הגשם שהוא בעל רוחק, ויש עוד גבול נבדל לעצמו והוא האמצעי אשר הוא נבדל לעצמו ואינו נוטה לא לימין ולא לשמאל לא לפנים ולא לאחור רק עומד באמצע, ואין האמצעי הזה מתיחס לגשם כמו ששה צדדים כי הצדדים הששה יש להם רוחק והרוחק הוא גדר הגשם ולכך על ששה הצדדין יאמר שהם צדדין גשמיים אבל האמצעי מפני שאין לו רוחק לא יאמר עליו שהוא גשמי בעצמו ומתיחס אל בלתי גשמי. וכאשר ברא השם יתברך את העולם הגשמי הנה כמו שיש לגשם שש צדדין שהם צדדין גשמיים וכך הוא לבריאת עולם ששה ימים שבו נברא העולם הגשמי, ויום השביעי בו שביתה ולא היה בו הויה וזה כנגד האמצעי שאינו מתיחס לגשם, ודבר זה מבואר. וזהו ענין ששת ימי הויה והשבת שבו היה שביתה בלתי הויה ולכך יום השביעי הוא קודש, כי כבר אמרנו כי הוא כנגד האמצעי שאינו מתיחס לגשמי רק הוא בלתי גשמי והבן הדברים האלו מאד, גם בארנו זה למעלה, והתבאר מה שאמרנו כי יום השביעי ראוי לשביתה מצד עצמו.

• הוסף לסימניות
תודה רבה רבה
האם יש מקור לדבר
בשפה יותר קלה ומובנת?

• הוסף לסימניות
מדברי הרב פינקוס-
המס' 7 הוא שלימות מסויימת.
7 ימי השבוע וכו'.
(זה לא שלימות של 10- שזה שלימות רוחנית וקדושה יותר, כמו עשי"ת)
לכן בספירת העומר, שזה 7*7
זה שלימות בתוך השלימות, שלימות עם עומק.
בונים את האדם השלם, שיהיה ראוי לקבלת התורה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה