כללי משמעות סעיף זכויות יוצרים

• פותח הנושא mig
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
לקוח החזיר לי את חוזה עבודה חתום כאשר הסעיף - שהזכויות שמורות לי והוא מקבל את זכות השימוש בעבודה למטרה שלשמה הוזמנה בלבד, מחוק.
ולידו הערה - הזכויות שייכים לי ולא לך.
(כמובן שמבחינתי הוא לא חתם ואין התחלת עבודה)

מבחינתי אין לי בעיה לומר לו שלם פי 3 וקבל את העבודה לצמיתות וכד'.

השאלה מהי משמעות הזכות יוצרים, האם זה שנשארת לי האופציה לגבות תשלום על כל שימוש נוסף בעבודה? או הגבלת השינויים שניתן לעשות בה? להעביר לאחר אני לא אוכל הרי, וגם לא להשתמש בחלק מהעבודה בהיות שזה עטיפת מוצר.

איך אתם מסבירים כאלו דברים ללקוחות?

• הוסף לסימניות
קודם כל, צריך לזכור שהמטרה הראשונה שלנו היא לספק שירות מצוין ללקוח.
מטרת ההסכם/חוזה היא להגן על עצמנו (וגם על הלקוח) מפני תרחישים בעייתיים אפשריים ולהגדיר ככל האפשר את מסגרת ההתקשרות בין הצדדים.
לכן במסגרת המגעים שמתנהלים בינינו לבין הלקוח, טבעי שהלקוח יבקש להכניס שינויים כאלה ואחרים בהסכם, על מנת שתנאיו יהיו לשביעות רצונו.

לגבי עניין זכויות יוצרים, יש לבדוק לגופו של עניין האם יש הצדקה לעשות במקרה זה שינוי במדיניות, לשקול את ההשלכות האפשריות של וויתור כזה, לבדוק מה בדיוק מפריע ללקוח וממה הוא חושש. ולפי זה אפשר להחליט אם להשמיט את הסעיף כליל, לסייג אותו, או להתעקש עליו.

כמו"כ במידה והוחלט לוותר על הסעיף, יש מקום לחייב את הלקוח בסכום נוסף תמורת העברת הזכויות לידיו.

• הוסף לסימניות
ובכן, כבוד הלקוח טוען שזה: "נגד העקרונות שלו" עבודה שאין זכויותיה שייכות לו.
(למען האמת הוא הקיף גם את המילים קובץ סגור בלבד בעיגול...)
ואף גילה אוזני שבדעתו לעשות מעבודה זו גם שלט בגודל 2*2 מטר ועוד היד נטויה.

אני לכשעצמי אמרתי לו שאני מסכימה מאד עם עקרונות אלו רק שיש להם עלות שונה,
כרגע הוא חושב/ בודק אם המחיר החדש מתאים לו.

ככלל, בד"כ לקוחות מבררים אצלי אי אלו סעיפים לפני שהם חותמים לפעמים אני מוסיפה פרטים שחשובים ללקוח או מבחינתי.
אבל במקרה שלקוח מוחק סעיף ומחזיר לי חוזה מבחינתו חתום ללא שהוא מדבר איתי קודם, אני רואה בזה מתכון לצרות ולא כ"כ אוהבת לעבוד עם הסוג הזה.
כי הוא זה ש"מעביד" אותי וחושב שקונה יחד עם העבודה את יוצרה ואני מעדיפה לתת שרות מעולה בלי להיות מקנת כספו של משהו בכמה מאות...

• הוסף לסימניות
חותם על כל מילה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה