משעמם לה...

• הוסף לסימניות
אמי- אמא ל-8 ילדים גמרה לחתן את כולם, בת 65 בלע"ר, יצאה לפנסיה, לאחר שהיתה בהוראה במשך שנים, אתם יודעים איך זה עובד בתחילה חולמים אני יבקר כל יום ילד אחר ואני יגהץ להם ויבשל להם ויהיה עם הנכדים, אך זה לא עובד כך, כי כולם יוצאים בבוקר ומגיעים רק לקראת צהריים הביתה ועסוקים ואין להם דיי זמן לשבת עם הסבתא וכו', סופו של דבר האמא מצאה את עצמה כל יום לאחר שקמה ומתפללת ושותה תה-אין לה מה לעשות... מסתכלת פה ושם, ומרגישה זהו.. למרות שכוחה במותניה אשה נמרצת ומלאת חיות ושמחה, וחכמת חיים, למה שתגמר מגיל כזה עד 120,היא מתחננת בפניי תחפשי לי משהו טוב שיתפוס לי את היום, ואם יהיה גם כסף על הדרך נשמח כולנו.
רציתי לשאול אותכן רעיונות במה היא יכולה לעבוד בגיל שלה בירושלים.
תודה מראש לכל העונים

• הוסף לסימניות
דבר ראשון - סדר יום.
דהיינו: שעת קימה, ושעת שכיבה. (ובמקרה הצורך - שעת מנוחה קבועה).
גם אם אין מה לעשות כלום, לא הולכים לישון לפני כן.
לא קמים מאוחר, כי אין בשביל מה.
חייבים בין כה למלא את היום, ושיבוש סדר היום זה לא הפתרון.

דבר שני - להכניס רוחניות לנפש.
למשל, תפילת שחרית כל יום בכותל באופן קבוע (אם כבר, אז 'ותיקין').
בונוס - זה גם מביא חברה וסביבה חדשה.
או להשתתף בחוגים ושיעורים וכדו' באופן קבוע.

דבר שלישי - התנדבות בארגון חסד כלשהו
אפשר גם לפתוח גמ"ח בבית וכדומה.
אם כבר, אז עדיף לעבוד עם דברים שמחים ומשמחים
אבל גם להתנדב במקומות של עצב וקושי, כמו בתי חולים וכדו' יש בזה הרבה מעלות.

דבר רביעי - לחפש עבודה
עדיף עבודה עם אנשים, או לפחות עבודה עם צוות
והכי טוב - עבודה שיהיו צריכים אותה באמת שם, וד"ל.

בהצלחה רבה!

• הוסף לסימניות
עזר מציון וכדו' מאוד ישמחו אפשר גם לב לאחים הם מחכות לנשים ...

• הוסף לסימניות
שתחשוב על דברים שכל החיים חלמה לפתח ולא היה לה זמן אליהם
התנדבות מכל הסוגים
כתיבת ספר או העברת קורסים על נסיונה בהוראה.

• הוסף לסימניות
ישנה קבוצה של גימלאיות בבית המורה שכוללים קורסים הרצאות וטיולים - מאוד מומלץ

• הוסף לסימניות
גם אני שמעתי על נשים שכשהן יוצאות לגימלאות הן מצטרפות לקורסים בבית המורה ומאד מאד נהנות (על הדרך הן גם מרחיבות את מעגל החברות ואז זה ממלא גם מחוץ לזמן השיעורים).
כ"כ אם מתאים לה עבודה כמוכרת אני יודעת שהרבה בעלי חנויות מעדיפים את הגילאים האלו כדי שלא יצאו לחופשת לידה, מחלות של ילדים וכד'
אולי מתאים לה להצטרף למיזם כמו איילת השחר וכיו"ב (מצמידים לה חברותא טלפונית חילונית והן מדברות יהדות).
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
יש לעזר מציון פרסומת שכותרתה: "הניסיון שלך לא צריך לצאת לפנסיה".
אני לא זוכרת בדיוק, אבל זה נראה לי התנדבות.

• הוסף לסימניות
שכנה שלי, גם בגיל הזה מתנדבת ב"יד שרה" כמעט כל יום.

אפשרויות נוספות ששמעתי: עבודות משק בית קלות, פתיחת עסק של בישול/ אפיה מהבית או בהתנדבות עבור "עזר מציון" וארגונים דומים, הפיכת אחד התחביבים שלה למקצוע.

• הוסף לסימניות
קרובת משפחה שלי יצאה להתנדבות בעזר מציון ופשוט פורחת..

• הוסף לסימניות
יש הרבה נשים פנסיונריות שחזרו למעגל ההוראה.
רק בסגנון שונה: יועצת לדוגמא.

• הוסף לסימניות
האמת, זאת ממש התמודדות לא פשוטה וניסיון גדול גם בכיבוד הורים, בשביל הילדים. ראיתי שהרבה פעמים הורים שיצאו לפנסיה התחילו להיות יותר מעורבים בחיי ילדיהם. יותר טלפונים, ואפילו ביקורים בלתי צפויים, וזה לא קל בכלל.
האם היא אוהבת ילדים ויש לה סבלנות? נראה לי שיש מעונות שישמחו להעסיק אשה בעלת ניסיון, אפילו לתגבור, מילויי מקום וכד'.

• הוסף לסימניות
יש אפשרות גם להתנדב במעיני הישועה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אסתר;1408723:
האמת, זאת ממש התמודדות לא פשוטה וניסיון גדול גם בכיבוד הורים, בשביל הילדים. ראיתי שהרבה פעמים הורים שירדו לפנסיה התחילו להיות יותר מעורבים בחיי ילדיהם. יותר טלפונים, ואפילו ביקורים בלתי צפויים, וזה לא קל בכלל.
האם היא אוהבת ילדים ויש לה סבלנות? נראה לי שיש מעונות שישמחו להעסיק אשה בעלת ניסיון, אפילו לתגבור, מילויי מקום וכד'.

בהחלט.
במעונות אוהבים את המבוגרות וגם... בתינוקיה של טלזטון

• הוסף לסימניות
יש לי שכנה שמתנדבת פעמיים בשבוע בביקור חולים...ויש הרבה ביד שרה (יש שם מחלקות שלמות שכולם מתנדבים)

• הוסף לסימניות
שמעתי על מישהיא שהולכת לעזור למשפחות שנולדו להם תאומים\שלישיות בבקרים תמורת תשלום.

• הוסף לסימניות
אפשר לעבוד עם תינוקות באם וילד/טלז סטון/מעונות/לפתוח משפחתון פרטי /להיות מטפלת
להתנדב בבי"ח/יד שרה/עזר מציון
להעביר שיעורים פרטיים אם היא לימדה מקצוע שדרוש בשוק
ללכת ללמוד מקצוע שאפשר לעבוד בו באופן פרטי לאחר הפנסיה- כמו הדרכת כלות, עריכת לשון, עיסוי תינוקות, גרפולוגיה
לעבוד כמוכרת
ללמוד קורסים שמעניינים אותה
להצטרף לחוגי גמלאים מטעם ההסתדרות שמטיילים אחת לחודש
ועוד היד נטויה..

• הוסף לסימניות
יד שרה!
סבתא שלי הרבה יותר מבוגרת...
מתנדבת שם כבר למעלה מ10 שנים.
ישם שם קבוצה ממש נחמדה, תבררי במרכז שלהם שליד הר הרצל

• הוסף לסימניות
אפשר גם ללכת בכיוון של להיות מוכרת.
יש חנויות שמתאים לסגנון של המוצר מוכרת מבוגרת.
זה נותן אמינות מסוימת למוצר
לדוגמא, פעם הייתי בחנות מצעים והיתה שם מוכרת בפנסיה ממש נהניתי לשאול אותה לדעתה.

• הוסף לסימניות
אומנה כמובן.
ידעתם ש80% מילדים שנפלטים מבתיהם נקלטים במוסדות בגלל מחסור במשפחות לאומנה?
כן אפילו תינוקות פיצפוניים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sem;1408940:
שמעתי על מישהיא שהולכת לעזור למשפחות שנולדו להם תאומים\שלישיות בבקרים תמורת תשששם.

בדיוק מה שבאתי להגיד...
כשילדתי את התאומים/ שלישיה זה בדיוק מה שחיפשתי!
אישה חמה ואוהבת בתשלום סביר

רעיון בעת כאן באנגליה ואני לא יודעת אם קיים בארץ, פתחה אותו אישה שיצאה לפנסיה...כל יולדת עד שש שבועות יכולה להתקשר ולהזמין שירות בייביסיטר במהלך היום בשביל התינוק, כך שהיא יכולה לנוח ללא הפרעה...כל פעם שעתיים- זה בהתנדבות. ואני יודעת שנשים רבות משתמשות בזה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה