התייעצות משפחה או בקהילה? - מהם ההבדלים?

מצב
הנושא נעול.
לי אישית קצת הפריע הקומיקס של "עקרת בית" שממנו נשמע כאילו האשה החרדית היא הכי מסכנה שיש
דווקא זה מדור הומוריסטי ויפה, ממש לא נשמע מסכן...
בכל עיתון יש יתרונות וחסרונות.
לדעתי יתרונותיו של משפחה רבים מחסרונותיו.

אותנו לימדו שעדיף להישאר עם קושיא טובה מאשר עם תירוץ עקום. אכן, יש מן האמת בזה שהעיתונים הממסדיים לא מספיק מעניינים, אבל גם אם העיתונים החרדיים לא מספיק מעניינים – אין בזה הצדקה לפרוק עול.
להוריי שיחיו היה מנוי לעיתון משפחה. לפני כמעט עשרים שנה, כשמרנן ורבנן זצ"ל ושיבדלחט"א יצאו בתוקף נגד עיתון "משפחה" – הם ביטלו מיד את המנוי ועשו מנוי לעיתון שנשמע לדעת תורה. אני בזמנו לא הבנתי מה הבעיה בזה. כשהתחתנתי, חיפשנו חומר קריאה מענין, ואכן עיתון משפחה סיפק את הסחורה, וכל שבוע הייתי קונה אותו.
אבל, כשבגרתי מעט – הבנתי בדיוק על מה יצא הקצף. אכן, כתבות צבע מקצווי תבל על דולפינים בסכנת הכחדה לא מהוות בעיה אצל אף אחד, אבל טורי דעה מאנשים שמנסים בכח להפך את דעתם מדעת תורה, הזלזול הבוטה באברכי הכולל המסולאים בפז (ברור, אחר הוספת "עפר אנחנו תחת כפות רגליהם, אבל..."), בדקדוק הלכה, ובעיקר בעצם המושג דעת תורה. הייתי מסיים את הקריאה כועס. עד שאזרתי אומץ, והגעתי למסקנה שחיסרון בחומר קריאה אינו מצדיק קריאה כתבי פלסתר מסוג העיתון הנ"ל, ואכן מאז הפסקתי להכניסו לביתי.
בלי לזלזל בחברי הודעה הרוחנית (ובזהותם המסתורית), אבל יש לנו גדולי ישראל, ודעתם קודש קודשים, גם אם בשכלם של אנשים מסוימים זה לא נקלט כל כך. (ברור שישנם עוד הרבה בעיות שהוזכרו לעיל – עידוד יציאה לעבודה ועוד ועוד, אבל לענ"ד זה שורש הבעיה)

@טוב עין הנכבד
התגובה שלך לא הוגנת...
תארת את "בקהילה" בדוגמאות ושמות עם תאורים -
ל"משפחה" לא מגיע הכללה פוסלת!

בקהילה לא טורחים לענות על מיילים וכמעט לא מפרסמים מכתבים למערכת
אבל נכון יש חומרים טובים וכותבים מוכשרים.
במשפחה יש כתבות מושקעות מאד
אם היו לי צעירים בבית כנראה הייתי מסתפקת בקטיפה
אך אם היו דורשים מגזין - לא יודעת מה הייתי מכניסה...

ממש לא ברור ה"עליהום" שיש כאן על משפחה.
משפחה זה עיתון ברמה גבוהה ממש מכל הבחינות!
ובמיוחד בתוך המשפחה.
וזה שהם מעלים נושאים שכולם מטאטים מתחת לשטיח-לא הופך אותם לפתוחים, אלא למציאותיים ואמיצים!
זה שהעיתון מוביל מבחינה מקצועית אין ספק
וזה שהוא מעלה נושאים חשובים לדוג' סמינרים מעולה

הבעיה שיש תחושה שהוא מנסה לשנות את הציבור החרדי
לא באופן ישיר אלא ברוח גבית, ובמנגינה של הדברים, מה שנקרא בסאב טקסט

מי שמנסה לשנות אותי מלבד שזה חמור רוחנית

זה פשוט מעצבן ומתנשא

"כאילו הם יגאלו אותנו מהנבערות החרדית"

לטעמי משפחה קצת מתנשא ומתאמץ מאוד לעשות 'כמו' העיתונות החילונית, בקהילה יותר אמפתי וצבעוני, יותר יורד למה שמעסיק ביום יום כמו יוקר המחיה וכדומה, ( בפרט הכתבות של גרשון קלצקין) ופחות עושה ראיון עם פרופסור עם כיפה סרוגה קטנה שמדבר על גודל אהבתו וחיבתו לציבור החרדי...
עם זאת מודה שבנושא של מגזין הנשים המצב שלהם רחוק מאוד מלהיות מושלם...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה