השאלה מי זה שצריך לזכור...בדויק כמו שזוכרים תרוקן אותם או מתרגלים לרוקן אותם אפשר להתרגל ולזכור לשים את הכביסה המלולכת בסל, לא?
לא מחליפה כל שבוע את כל המצעים, רק סדינים וציפיות, את הציפות אני מכבסת בתדירות נמוכה יותר (ממילא לא ישנים בסטים...)איך מכונת מצעים אחת בשבוע ל9 נפשות?
אצלי מינימום של מכונה זה שעה . לא צריך חכבס כזה הרבה שעות. מיותר!6 ילדים
14 מכונות מלאות (וקבועות) בשבוע.
עוד כמה וכמה קצרות (פספוסים/חצאיות כפלים/החולצה הזאת דחוף/אין לי גרביונים למחר וכו')
המכבסות 5 ביום - איך?
מכונה רגילה אצלי היא 3.5 שעות. לפעמים אני מקצרת לשעתיים. זה אומר מינימום עשר שעות כביסה, איך זה נכנס ללוז?
תנסי להוריד לשעה על מים קרים (מה שממש מלוכלך אני עושה אחרי זה עוד סבב על 30-40 מעלות לשעה, בכל מקרה יוצא יותר קצר)ברירת המחדל במכונת הבוש שלי לכביסת כותנה היא 3 שעות, 40 מעלות, 1400 סל"ד
אני מוסיפה קדם כביסה - חצי שעה נוספת. נראה לי חובה ברמות הליכלוך שמתכבסות אצלי, ומורידה ל1000 סל"ד.
בכל המכונות החדשות (מהשנים האחרונות יחסית) זה הולך לפי משקללי יש סמסונג 8 קילו
7 נפשות מכונה או שתיים ביום (יש ימים שלוקחת חופש...) ביום חופשי 5-6 כביסות לרוקן את כל הסלים
אני משתדלת ממש כל ערב לכבס את הסל שהכי מלא (לרוב זה הסל הצבעוני.
יש לי סלים ממוינים באמבטיה והילדים יודעים מאד יפה לשים בכביסה.
רק מה המכונה שלי יותר מדי חכמה וכשאני ממלאת אותה ממש גם אם אני אבחר כביסה של שעה וחצי (רוב הכביסות זה הזמן שאני נותנת להן) לפתע אני אגלה שהיא החליטה להאריך את הכביסה לשלוש וחצי שעות![]()
לכבס בגדים במים קרים? למה?תנסי להוריד לשעה על מים קרים (מה שממש מלוכלך אני עושה אחרי זה עוד סבב על 30-40 מעלות לשעה, בכל מקרה יוצא יותר קצר)
אולי תופתעי.
מים קרים מורידים את רוב הלכלוך טוב יותר ויש כתמים שב40 מעלות מתקבעיםלכבס בגדים במים קרים? למה?
מה שבטוח שלקחתי מהאשכול הזה הוא קיצור הכביסות.
בתקופה הקרובה מעמידה באופן שיטתי את הכביסה של השעה+תוספת קדם של חצי שעה, סה"כ שעה וחצי על 40 מעלות, ונראה מה יהיו התוצאות
גם אני חוץ מהחולצות הלבנות שאני עושה להם השריה אז זה שעתיים ורבעכמעט בחיים לא עושה כביסה יותר משעה
גם כותנה יש אפשרות למהר לשעה ושש דקות בערך ו60 מעלות וגם מגבות וסמרטוטים
יוצא לי ממש נקי
משתשמשת באריאל לצבעוני וכהה וביומט ללבן+קליה
כל הבגדים העדינים אני עושה קצר רבע שעה-חצי שעה זה יותר לרענון
יש לי גם חלוקה ל-5 סלים לפי הסוג ורובם יודעים למיין על כל סל תלוי שלט מה התכולה שלו
יש לי מכונה של אלקטרולוקס ויש לה אפשרות של שעה ואפילו פחות אבל עד 40 מעלות.בלת"ק חלקי, מחפשת מכונה שמכבסת בשעה גג שעה ורבע. פעם היתה לי מכונה כזו. והייתי מסיימת את כל הכביסות ביום אחד. יום כביסה.ויום קיפול וגיהוץ.
היום, בגלל השעות של המכונה לוקח הכל הרבה יותר זמן. כל השבוע אני סביב הכביסות.
אודה להמלצה.
המכונה שלי של בוש, התוכנית הרגילה שלה היא שעה פלוס. (הרתחה - שעתיים וחצי. מכניסה בלילה לפני השינה כדי לחסוך בזמן...)בלת"ק חלקי, מחפשת מכונה שמכבסת בשעה גג שעה ורבע. פעם היתה לי מכונה כזו. והייתי מסיימת את כל הכביסות ביום אחד. יום כביסה.ויום קיפול וגיהוץ.
היום, בגלל השעות של המכונה לוקח הכל הרבה יותר זמן. כל השבוע אני סביב הכביסות.
אודה להמלצה.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים