שמעתי שהרב שטראם מספר את הסיפור בשם האדמור מטולנא זצל, ומנסה לדלות מקור נוסף ויותר בירור על הסיפורוהאם מישהו מכיר סיפור עם אחד מהעולים מקבוצת החסידים לארץ ישראל שהיה עיור ללא ילדים ועני וביקש ברכה על כל זה בעשרה מילים ?
תודה מראש
בגלל שאין לי פרטים ברורים, לא אכתוב חצאי מילים, רק הבנתי שנקודת הסיפור הוא שבעשרה מילים ביקש את שלושת הישועות שהיה צריך מרבי זאב וולף טשרנו-אוסטראה זיעמה היה הסיפור?
בריזל- בן ר' יוסף ז"ל.
סיפור, לא ידוע לי.
למה לכתוב טעות בלי לבדוק?טעות
בן ר יעקב ז"ל
*בריזל לא החליפו את שמם לליפשיץ,
אלא אמם היתה לבית ליפשיץ [שהיתה צאצאית של ר' אריה דבי עילאי].
*משפ' נייהויז גם קשורה, ע"ש הב"ח זצ"ל
למשפ' הנ"לקשורה למה?
בגלל שאין לי פרטים ברורים, לא אכתוב חצאי מילים, רק הבנתי שנקודת הסיפור הוא שבעשרה מילים ביקש את שלושת הישועות שהיה צריך מרבי זאב וולף טשרנו-אוסטראה זיע
אכן זה נקודת הסיפור, רק ששמעתי שמדובר בחסיד של הרבי הנ"ל שהבטיח לו זאת על מעשה חסד, וחשוב לי לקבל מקור ופרטים יותר מדויקים על הסיפוראצלנו מספרים סיפור דומה כמעשייה עממית, לא כסיפור צדיקים.
היה איש עיוור, עני וחשוך ילדים, שנתנו לו לבקש משאלה אחת.
הוא ביקש "שאזכה לראות את ילדי אוכלים מתוך צלחות של זהב".
והם לא דורשים תשלום על זה?ניתן לשלוח מייל לבית התפוצות לגבי כל שם משפחה יהודי.
הם מחזירים תשובה מפורטת עם כל המקורות לאותו שם משפחה.
חסיד של איזה רבי?בחסיד של הרבי הנ"ל
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: ilan p ו-בעיקר להודות2 //