בקשה משפטים חמודים של ילדים

הבת שלי כמעט בת שלוש נכנסה לגן חדש ביום הראשון חזרה קצת בעצבים שאלתי אותה מה קרה היא אומרת לי הגננת אמרה לכולם שאני ילדה חדשה היא אומרת סתם אני ילדה גדולה
לקח לי כמה זמן להסביר לה למה הגננת התכוונה
דיברתי משהו עם בעלי על אחותי וגיס שלי אז היא שואלת את בעלי נכון את אומר אברמי(שם של גיסי) ואת אומרת נעמי(שם של אחותי)

בת 3 נבחרה לאמא של שבת : הגננת אמרה להביא ממתק בהכשר הילדה החרדית.

בן 2.5 מסתובב בבית ושר "איזה ריח טוב ואיזה ריח טוב" (במנגינת עוד יותר טוב...)

כשסיפרו בפרשת שבוע על סרח בת אשר "..יש לו 2 בנים מנשק אותו אפרים"

נסענו באוטובוס בינערוני כשהגענו לירושלים הילדה "אמא, עכשיו נוסעים גם באוטובוס מבולגן?"

יש דברים חמודים אולי לא של ילדים אבל חמוד
התחתלה עלי קפצולה קפצה עלי חתולה
מטר הגיישרים גשר המייטרים
פרחים לכלות מפלסטיק הפרחים מפלסטיק לא הכלות
צמרונים לאוזניים מעץ האוזניים לא מעץ
הוצאת לי את המה מהפילים

כשסיפרו בפרשת שבוע על סרח בת אשר "..יש לו 2 בנים מנשק אותו אפרים"
שבוע שמענו מהילד על אוסקנאק, ולא הצלחנו להבין במה מדובר, עד שבשבת קלטנו שמדובר באסנת אשת יוסף

בת שלוש עם שמלת החתונה הפורחת: ויהיה לי עוד יותר פורח ועוד יותר פורח, ותמיד יהיה לי רק פ-ו-ר-ח!!!
לא קשור לאשכול
אבל אפשר לשיר השבוע 'עוד יותר צפרדעים ועוד יותר צפרדעים ותמיד היו שם רק צפרדעים'

ילדה בת 3 רואה תמונה של הסבתא שנפטרה : "תראו, היא ירדה מהשמיים!"
אצלנו ילדה בגן חילקה עדשים לעילוי נשמת סבא שלה.
אז חמודה שממש קינתה אמרה סבא שלי נפטר מזמן כשהוא היה תינוק....

אצלנו ילדה בגן חילקה עדשים לעילוי נשמת סבא שלה.
אז חמודה שממש קינתה אמרה סבא שלי נפטר מזמן כשהוא היה תינוק....
אצלי בכיתה (גיל 4) ילד סיפר שסבא שלו נפטר ילד אחר אמר גם שלי שאלתי אותו איזה סבא ענה שניהם.. (ממש טרגדיה...)
אותו חמוד שמע פעם ילד מספר שאח שלו התארס, אז הוא אומר לי גם אצלנו שאלתי אותו מי התארס והוא אומר לי אני...

בן שלוש אמרה לגגנת שאח שלה נהיה חתן אז הגננת שאלה אותה מי הכלה אז היא אמרה אני וכך הלוך חזור ולאחר בירור התברר שאח שלה נהיה חתן בר מצווה והיא יש לה "שמלה פורחת כמו כלה"...........

בן שלוש אמרה לגגנת שאח שלה נהיה חתן אז הגננת שאלה אותה מי הכלה אז היא אמרה אני וכך הלוך חזור ולאחר בירור התברר שאח שלה נהיה חתן בר מצווה והיא יש לה "שמלה פורחת כמו כלה"...........
בשבוע פרשת חיי שרה, הגננת סיפרה לילדות שיצחק מתחתן עם רבקה
קמה הילדה שלי והודיע - גם לנו יש כלה רבקה!
וככה לאורך כל הריכוז, כשדיברו על רבקה אימנו הילדה מספרת על רבקה הכלה שלנו
בצהרים הגעתי לקחת אותה והגננת מספרת לי את זה - איך שהיא מדמיינת...
תיקנתי אותה - באמת אתמול אחי התארס עם בחורה בשם רבקה!!
מכאן שילמדו הגננות להאמין לילדות...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

לא, זה לא פתק איחור שילד זייף לרב'ה שלו, זה הורה ששלח את הבן שלו עם כזה פתק איחור, זה לא היה פורים, סתם יום שיגרתי שהילד נמרח ואיחר, למה הוא כתב בכאלו שגיאות כתיב? התשובה היא שהוא תמיד כותב עם שגיאות כתיב כמו הרבה מבוגרים עם שגיאות כתיב נוראיות, מדובר על תופעה שמי שקצת פוקח עיניים מבין שמדובר בתופעה רחבה מאוד של מבוגרים עם שגיאות כתיב, וזה נורא, זה לא רק מציק בעין, בסיטואציות מסוימות זה ממש גורם לקורא לזלזל בהם, למרות שבמרבית המקרים מדובר באנשים חכמים ומשכילים, וברור שאנחנו לא מלאכים ולא כולנו מורים/מורות לעברית, אבל לפעמים אתה רואה את היקף השגיאות ואתה אומר לעצמך "עד כאן, זה כבר מוגזם" וכאן אני מנסה להבין:
1) האם בד"כ הם מודעים לזה או שהם מכחישים?
2) האם זה נובע מאיזשהו חוסר חוש מסויים או אולי איזה פספוס מהלמידה שלהם בתור ילדים?
אני פשוט מנסה להרים את הכפפה ולעשות איזה מחקר קטן על מבוגרים עם בעיות כתיב, ואולי לפתח איזו שיטה פשוטה וקצרה שפשוט תלמד אותם לכתוב נכון, הבעיה שלא נעים לומר לבן אדם "יש לך שגיאות כתיב- מאיפה זה נובע", לכן אשמח למידע מאנשים שיש בסביבתם הקרובה מבוגרים עם שגיאות כתיב ונעים להם לדבר איתם על זה! בהצלכא!(....)

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה