בקשה משפטים חמודים של ילדים

כתבתי פתק לבת שלי בת 3.5 שהיא עזרה לי בשבת ומוצאי שבת.
היא אומרת לי:
תכתבי גם לרב של אבא שהוא עוזר בבית ולוקח את הזבל.
היא לקחה דף ועט וכתבה פסים קטנים בשורה (לא ציירתי קושקושביה כתבתי אותיות)
ו'כתבה לרב' ותוך כדי היא אומרת. אבא הזבל עדין כאן תקח אותו ואני כותבת מה את עושה .:LOL::LOL:

אחותי הקטנה לא גומרת לשיר היום יום הולדת לכַּשַׁפְפָּהּ. (כף אשפה)
הם עושים יום הולדת לכל דבר.
הבת שלי שרה יום הולדת לספה..
פתאום אמרתי היא צודקת קניתי אותה בדיוק לפני 4 שנים :)

שבת האחרונה בבית: איזה דג כשר?- אם יש לו סנפיר וקוטיק... [3.5]

בשבת כשבעלי היה בתפילה הבת שלי בת 3.5אמרה - אנחנו הרבה ילדות.
אני- הרבה ילדות? אנחנו 2 ילדות ואמא.
היא- נכון, 2 ילדות, אמא, ואבא בבית כנסת.

הבוקר הבת שלי רצתה לקחת ממתק לחלק לחברות בגן.
אמרתי לה שאני לא מרשה.
היא: אבל כולם מחלקות.
אני: אבל אני לא מרשה.
היא: אבל אני רוצה לחלק טופי.
אני: מי שנולד לה תינוק מחלקת טופי. (נתתי לה דוגמא מחברה שאמא שלה ילדה לאחרונה. לצערה היא אפילו לא זוכרת שאחותה נולדה. היא הייתה תינוקת בעצמה.)
את יכולה להתפלל שיהיה לנו עוד תינוק.
היא: אז תקני תינוק.

הבוקר הבת שלי רצתה לקחת ממתק לחלק לחברות בגן.
אמרתי לה שאני לא מרשה.
היא: אבל כולם מחלקות.
אני: אבל אני לא מרשה.
היא: אבל אני רוצה לחלק טופי.
אני: מי שנולד לה תינוק מחלקת טופי. (נתתי לה דוגמא מחברה שאמא שלה ילדה לאחרונה. לצערה היא אפילו לא זוכרת שאחותה נולדה. היא הייתה תינוקת בעצמה.)
את יכולה להתפלל שיהיה לנו עוד תינוק.
היא: אז תקני תינוק.
הבן שלי אמר לי: אמא נכון X(התינוקת) לא מרגישה טוב? אז תקחי אותה לרופא שישלח אותה למיון.
אני: ח"ו למה אתה רוצה?
הילד: כי התינוקת של איציק בבית חולים אז הוא ישב ליד הגננת ואני גם רוצה(התינוקת של איציק נולדה יום קודם...)

טרי מעכשיו:
בת ה3 קוראת לי מהמיטה: "אמא הורדתי את כל הבגדים!!"
אני קוראת לה "אני באה לתת לך עונש"
היא אומרת לי "תגידי לעצמך לא לתת לי עונש!"

(כשבאתי לחדר וראיתי את הפיג'מה על הריצפה היא הוסיפה עוד איום: רחלי (הגננת) אמרה שאם תתני לי עונש היא תתן לך עונש בחזרה!!)

אני אוהבת לשחק משחקי מילים עם הבת שלי.
אתמול אמרתי לה שיש לה בגד חדש לכבוד ראש חודש (לא יודעת מה אמהות אחרות עושות, אבל לי יש חצאית שחורה אחת בלבד בשבילה, וחולצה לבנה נורמאלית יחסית אחת, כולן זוועה, לא מצאתי שום דבר נורמאלי, זה מה יש.)
ואז אמרתי לה א נייע X'לה פאר די קליידאלע. (X- השם שלה, חדשה לשמלה.)
היא- צוחקת, לא את אומרת שטויות.
ואז אמרתי לה- עכשיו אני עושה לך קוקו.
היא- עכשיו את אומרת נכון.

בבית כנסת בו אני מתפלל יש איזה אברך שיש לו תאומים קטנטנים לפני תקופה נולד לאברך בן ושאלתי את אחד הילדים מה נולד לכם?? הילד: בן! שאלתי אותו מאיפה אתה יודע שזה בן אולי זה בת??? אז הוא אמר לי מה השאלה יש לו בגד כחול ואם זה היה בת היא היתה צריכה ללבוש בצבע וורוד................

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

לא, זה לא פתק איחור שילד זייף לרב'ה שלו, זה הורה ששלח את הבן שלו עם כזה פתק איחור, זה לא היה פורים, סתם יום שיגרתי שהילד נמרח ואיחר, למה הוא כתב בכאלו שגיאות כתיב? התשובה היא שהוא תמיד כותב עם שגיאות כתיב כמו הרבה מבוגרים עם שגיאות כתיב נוראיות, מדובר על תופעה שמי שקצת פוקח עיניים מבין שמדובר בתופעה רחבה מאוד של מבוגרים עם שגיאות כתיב, וזה נורא, זה לא רק מציק בעין, בסיטואציות מסוימות זה ממש גורם לקורא לזלזל בהם, למרות שבמרבית המקרים מדובר באנשים חכמים ומשכילים, וברור שאנחנו לא מלאכים ולא כולנו מורים/מורות לעברית, אבל לפעמים אתה רואה את היקף השגיאות ואתה אומר לעצמך "עד כאן, זה כבר מוגזם" וכאן אני מנסה להבין:
1) האם בד"כ הם מודעים לזה או שהם מכחישים?
2) האם זה נובע מאיזשהו חוסר חוש מסויים או אולי איזה פספוס מהלמידה שלהם בתור ילדים?
אני פשוט מנסה להרים את הכפפה ולעשות איזה מחקר קטן על מבוגרים עם בעיות כתיב, ואולי לפתח איזו שיטה פשוטה וקצרה שפשוט תלמד אותם לכתוב נכון, הבעיה שלא נעים לומר לבן אדם "יש לך שגיאות כתיב- מאיפה זה נובע", לכן אשמח למידע מאנשים שיש בסביבתם הקרובה מבוגרים עם שגיאות כתיב ונעים להם לדבר איתם על זה! בהצלכא!(....)

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה