בקשה משפטים חמודים של ילדים

סיפור אמיתי:
חבר שלי בכולל, יש לו בן שקוראים לו יוסף, ושהבן הגדול היה בגן והוא היה תינוק, הגננת סיפרה שהאחים זרקו את יוסף לבור... באותו רגע, הילד פשוט בכה, בכה... ולא נרגע, עד שאמא שלו באה לגן עם יוסף התינוק להראות לו שהוא כאן, והכל בסדר...
תמימות טהורה!
בבית כנסת שאני מתפלל יש ילד בן 3 שקוראים לו חיים. והיה באיזה שבת מברכים הקהל אמרו את הנוסח "חיים שתהא בנו"............"חיים שימלא ה' משאלות"...............והיד הנ"ל שמע שמדברים עליו והתחיל לבכות............

תקשיבו לסיפור המוזר הזה: ראיתי ילד בן שנתיים, עומד שם כמו איזה גאון, וסביבו עשרות אנשים שמתרכזים בו כאילו הוא נביא. הם רושמים כל מילה שיוצאת מפיו הקטן, כאילו הוא עומד להמציא את הגלגל מחדש. שאלתי אותם, "למה אתם עושים את זה?" והם ענו לי בקול רציני, "פרוג". כן, כי מה יותר חשוב בחיים מאשר לשמוע את חוכמתו של ילד בן שנתיים, נכון?

אשתי הלכה עם בתי[בת 4] לבקר את אחותי שילדה בביה"ח
בדרך עברנו ליד חנות שמוכרת את ה"בלונים"
אחרי הביקור היא שואלת אותי
ילדה:אמא?! מתי גם תלכי לקחת תינוק מבית החולים?
אמא: פעם אחרת! עכשיו אני לא יכולה!!
ילדה:אבל עדיין ישאר אז מהבלונים שראינו בחנות???
;):D

ילד בן 3 שרוצה להתקלח לבד כי הוא קצת גדול.
יש לי אח שקורים לו שמחי[שמחה]
ובכל שבת כששרים וביום השבת קודש שישו ושמחו[שמחי בהברה חסידית]
הוא בטוח שהכוונה עליו...........

אני: הורדתי את הפח,
שאני חוזרת יש כבר שקית חדשה בפח,
הבת: לא היה חליפה לפח, שמתי לו, (בת 3)

תורידי לי את החליפה של התפוז....
אצל בת ה3 שלי זה הפוך
תפסתי אותה קורעת את הדף הראשון מהעיתון וזורקת לפח
- מה את עושה?
- אני זורקת את הקליפה של העיתון!

הגננת שאלה את אחיין שלי בן 4:
"איפה אתם בשבת"
הוא ענה לה בתמימות:
"אבא אמר שבשבת אנחנו אצל חמותי..."

ילדה בת 5
אנחנו הולכים לבקר את הסבתא הזקנה שכבר עוד מעט הולכת ל....
ועל זה הלשון אחרי שאני אהיה אמא ואת תהיי סבתא מה תהיי?
אה סבתא רבתא... ואח"כ תמותי?

ועוד משהו היא שרה בדבקות ובהדגשה:
"ואתם טיולים. מפנכת כהנים וגוי קדוש..."

אחותה בת 3 - אנטיוכוס לא מרשה לעשות לתינוק החדש בריק (בעיטה באידיש)
ומסכמת ברצינות
גם אני לא מרשה... (אנטיוכוס מובן מאוד, לא?)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

לא, זה לא פתק איחור שילד זייף לרב'ה שלו, זה הורה ששלח את הבן שלו עם כזה פתק איחור, זה לא היה פורים, סתם יום שיגרתי שהילד נמרח ואיחר, למה הוא כתב בכאלו שגיאות כתיב? התשובה היא שהוא תמיד כותב עם שגיאות כתיב כמו הרבה מבוגרים עם שגיאות כתיב נוראיות, מדובר על תופעה שמי שקצת פוקח עיניים מבין שמדובר בתופעה רחבה מאוד של מבוגרים עם שגיאות כתיב, וזה נורא, זה לא רק מציק בעין, בסיטואציות מסוימות זה ממש גורם לקורא לזלזל בהם, למרות שבמרבית המקרים מדובר באנשים חכמים ומשכילים, וברור שאנחנו לא מלאכים ולא כולנו מורים/מורות לעברית, אבל לפעמים אתה רואה את היקף השגיאות ואתה אומר לעצמך "עד כאן, זה כבר מוגזם" וכאן אני מנסה להבין:
1) האם בד"כ הם מודעים לזה או שהם מכחישים?
2) האם זה נובע מאיזשהו חוסר חוש מסויים או אולי איזה פספוס מהלמידה שלהם בתור ילדים?
אני פשוט מנסה להרים את הכפפה ולעשות איזה מחקר קטן על מבוגרים עם בעיות כתיב, ואולי לפתח איזו שיטה פשוטה וקצרה שפשוט תלמד אותם לכתוב נכון, הבעיה שלא נעים לומר לבן אדם "יש לך שגיאות כתיב- מאיפה זה נובע", לכן אשמח למידע מאנשים שיש בסביבתם הקרובה מבוגרים עם שגיאות כתיב ונעים להם לדבר איתם על זה! בהצלכא!(....)

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה