בקשה משפטים חמודים של ילדים

בת ה-3 מקפצת ומרקדת בסלון.
אני: לכי לשירותים.
היא: אני לא צריכה. למה אתה אומר שאני צריכה?
אני: את צריכה. אני יודע, זה רשום לך על המצח.

לאחר כמה דקות אני רואה את הקטנטנה בחדר שלה מול המראה, מנקה את המצח עם מגבונים...

אחיין שלי עוד מעט חוגג חלאקה,
אז ההורים שלו הלכו לקנות לו כיפה יחד אתו, והוא בחר לעצמו כיפה כחולה,
וכשהם חזרו הביתה, אחין שלי שאל אותם :"מתי החלאקה שלי?"
אז אחותי אמרה לו שהחאלקה ביום ראשון.
למחרת הוא שאל את אחותי נרגש-
" אמא עכשיו הולכים לקנות את הפאות, נכון?" :LOL::LOL:

היינו בגן סאקר
שבן השלוש נעצר ליד זוג בפגישה
ומצא הזדמנות לסקר אותם:
"נכון אשכולית זה טעים?"
ולהציע כיבוד:
"אמא מרשה לתת כי זה בריא..."
🙈🙈
לא קשורה אליך טמבלון קטן---

בבית שלנו משתדלים לדבר באנגלית. וסבתא מזכירה מדי פעם שהיא 'לא מרשה' לדבר בעברית...
בת השנתיים וחצי לסבתא (חמותי) באנגלית: "סבתא נכון את לא מרשה לדבר בעברית?"
חמותי: נכון,
היא: "תדעי שבאוטו אמא דיברה בעברית!" (היא הלשינה עלי!!)
אחר כך לרכך את המכה היא אמרה לסבתא: "בטעות, בטעות היא דיברה בעברית"
חמותי עד עכשיו (שבוע אחרי) צוחקת ומספרת לכולם :p :D :giggle:

בת ה-3 מקפצת ומרקדת בסלון.
אני: לכי לשירותים.
היא: אני לא צריכה. למה אתה אומר שאני צריכה?
אני: את צריכה. אני יודע, זה רשום לך על המצח.

לאחר כמה דקות אני רואה את הקטנטנה בחדר שלה מול המראה, מנקה את המצח עם מגבונים...
מזכיר לי שפעם אמרתי לילדים בשיחה על מוגנות
שאם מישהו אומר סוד ומבקש לא לגלות לאבא ואמא
זה צריך להדליק נורה אדומה .
אז בן ה6 הגיב : איפה היא אמורה להידלק ?

אחיינית שלי תינוקת צרחה ואח שלה בן 3 אמר בכזו רצינות "אויש, מה עושים עם האוצר הזה?"

באותו יום אחד הילדים שלי קצת הציק לו ואני לא התערבתי אז הוא אמר כזה לחלל האוויר כאילו הוא לא יודע "של מי פה התאונה הזאת???"

יושבת עם בת שלוש במרפסת
בת שלוש: אמא את יודעת שיש לי אח שקוראים לו מיכאל
אני: אבל אין לך אחים
בת שלוש: יש לי . מיכאל אח שלי ומשחק איתי ואין לו אבא ואמא והגננת רק שומרת עליו אבל הוא אח שלי בגן
רוצה לראות אותו? רוצה? הוא בגינה עכשיו לבד והוא תינוק
אני: מיכאל זה הילד של הגננת?
בת שלוש: לא, הוא בובה והוא אח שלי.

ביקשתי מהילד הגדול לשחק עם הילדון בן ה-3
הגדול לקח את התפקיד ברצינות וניסה לשעשע את הקטן בכל הכח!!!
אחרי כמה דקות אני שואלת את הילדון:
"נו, נכון זה כיף לך לשחק עם אחיך הגדול?"
והקטנצ'יק, בשיא התמימות עונה בקול צלול:
"לא, זה משעמם לי..."

בן שנתיים וחצי, נוגע לסבתא רבא במדף עם החפצי נוי...
היא: לא לגעת!
הוא: [ממשיך לגעת]
משהו נופל, נשבר
היא(בטון כועס): תהיה בריא!
הוא (בטון כועס): אני בריא כבר!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

לא, זה לא פתק איחור שילד זייף לרב'ה שלו, זה הורה ששלח את הבן שלו עם כזה פתק איחור, זה לא היה פורים, סתם יום שיגרתי שהילד נמרח ואיחר, למה הוא כתב בכאלו שגיאות כתיב? התשובה היא שהוא תמיד כותב עם שגיאות כתיב כמו הרבה מבוגרים עם שגיאות כתיב נוראיות, מדובר על תופעה שמי שקצת פוקח עיניים מבין שמדובר בתופעה רחבה מאוד של מבוגרים עם שגיאות כתיב, וזה נורא, זה לא רק מציק בעין, בסיטואציות מסוימות זה ממש גורם לקורא לזלזל בהם, למרות שבמרבית המקרים מדובר באנשים חכמים ומשכילים, וברור שאנחנו לא מלאכים ולא כולנו מורים/מורות לעברית, אבל לפעמים אתה רואה את היקף השגיאות ואתה אומר לעצמך "עד כאן, זה כבר מוגזם" וכאן אני מנסה להבין:
1) האם בד"כ הם מודעים לזה או שהם מכחישים?
2) האם זה נובע מאיזשהו חוסר חוש מסויים או אולי איזה פספוס מהלמידה שלהם בתור ילדים?
אני פשוט מנסה להרים את הכפפה ולעשות איזה מחקר קטן על מבוגרים עם בעיות כתיב, ואולי לפתח איזו שיטה פשוטה וקצרה שפשוט תלמד אותם לכתוב נכון, הבעיה שלא נעים לומר לבן אדם "יש לך שגיאות כתיב- מאיפה זה נובע", לכן אשמח למידע מאנשים שיש בסביבתם הקרובה מבוגרים עם שגיאות כתיב ונעים להם לדבר איתם על זה! בהצלכא!(....)

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה