בקשה משפטים חמודים של ילדים

אחת שעובדת כגננת סיפרה לי שספרה לילדות בגן על רחל אמנו ושאלה : מי מכירה את השיר "קול ברמה" על רחל אמנו.
אח הבנות הצהירה שהיא מכירה והתחילה לשיר : "קול ברמה בשביל הנשמה" (של רדיו קול חי)

2 סוגי עוגיות על השולחן
בן 3: אני רוצה משתיהם
אמא: את הלבנה אתה לא תאהב
בן 3: אני יאהב!
אמא: אני חושבת שלא תאהב, אתה רוצה? תיקח.
בן 3: טועם... לא אוהב...
אמא: שותקת (!!): אמרתי לך...
בן 3: הייתי צריך להקשיב בקול אמא

אח: תגיד קוֹ-לה
הילד: תוֹ-לה
אח: לא תולה, קו-לה
הילד: תו-לה
אח: קוֹ קוֹ קוֹ קוֹ קוֹלה
הילד: קוֹ קוֹ קוֹ קוֹ תוֹלה!
אח שלי לא יודע כ"כ להגיד את האות ריש הוא אומר היש למדו אותו לעשות ררררר עם הגרון ואז יוצא לו את האות ריש ולאות צדיק או אומר תדיק לדוגמה ציפור אז תיפור אמרתי לו תגיד ציפור אז הוא עושה ררררציפור

גיסתי ילדה בן בערב יו"כ.
גיס שלי סיפר לבת שלו בגן חובה שנולד להם תינוק.
תגובתה: "די אבא אני לא מאמינה, הגננת צדקה! היא אמרה שאפשר לבקש כל דבר מה'
ובר"ה התפללתי חזק חזקקקק שיוולד לנו תינוק וכ"כ מהר זה קרה"... :ROFLMAO::ROFLMAO:

הבן שלי הלך היום ברחוב ותלש עלה מאחד השיחים, הסברתי לו שזה כואב לשיח והשם נתן לנו עולם יפה וכו'..
הולכים עוד כמה מטרים ורואים שיח נוסף, הוא דוחף את העלה לתוך השיח ואומר 'הנה, החזרתי לו'

היום קילחתי את שני הקטנים
באמצע רץ על הרצפה דג כסף
כמובן שמעכתי אותו
הבת שלי (4) נזעקה: יש לך עבירה! צער בעלי חיים!
הסברתי לה שהג'וק מזיק והוא רוצה לאכול את הבגדים שלנו...
אז הקטן שלי אומר: אהההההה לכן הרגת אותו, שלא יאכל את הברז החדש שלנו....

אותו אחד חמוד קורא לי מהר למיטה,
אני: מה קרה?
- יש פה עכביש
- עכביש לא עושה כלום
- הוא כן עושה, הוא עושה חוטים ואני מפחד שהוא יקשור לי את הרגליים ואני לא אוכל לזוז...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

לא, זה לא פתק איחור שילד זייף לרב'ה שלו, זה הורה ששלח את הבן שלו עם כזה פתק איחור, זה לא היה פורים, סתם יום שיגרתי שהילד נמרח ואיחר, למה הוא כתב בכאלו שגיאות כתיב? התשובה היא שהוא תמיד כותב עם שגיאות כתיב כמו הרבה מבוגרים עם שגיאות כתיב נוראיות, מדובר על תופעה שמי שקצת פוקח עיניים מבין שמדובר בתופעה רחבה מאוד של מבוגרים עם שגיאות כתיב, וזה נורא, זה לא רק מציק בעין, בסיטואציות מסוימות זה ממש גורם לקורא לזלזל בהם, למרות שבמרבית המקרים מדובר באנשים חכמים ומשכילים, וברור שאנחנו לא מלאכים ולא כולנו מורים/מורות לעברית, אבל לפעמים אתה רואה את היקף השגיאות ואתה אומר לעצמך "עד כאן, זה כבר מוגזם" וכאן אני מנסה להבין:
1) האם בד"כ הם מודעים לזה או שהם מכחישים?
2) האם זה נובע מאיזשהו חוסר חוש מסויים או אולי איזה פספוס מהלמידה שלהם בתור ילדים?
אני פשוט מנסה להרים את הכפפה ולעשות איזה מחקר קטן על מבוגרים עם בעיות כתיב, ואולי לפתח איזו שיטה פשוטה וקצרה שפשוט תלמד אותם לכתוב נכון, הבעיה שלא נעים לומר לבן אדם "יש לך שגיאות כתיב- מאיפה זה נובע", לכן אשמח למידע מאנשים שיש בסביבתם הקרובה מבוגרים עם שגיאות כתיב ונעים להם לדבר איתם על זה! בהצלכא!(....)

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה