בקשה משפטים חמודים של ילדים

הבוקר, בן ה-3.5 יורד את המדרגות לאט יד ביד עם בת ה-2.5.
",תזהרי שלא תפלי"!,
"אני הרב המבוגר שקשה לו לרדת מדרגות ואת האישה שלו..."
סוף סוף מסיימים לרדת..
"אמא, זהו, הרבן והרבנית ירדו את המדרגות..." :LOL:

הבוקר, בן ה-3.5 יורד את המדרגות לאט יד ביד עם בת ה-2.5.
",תזהרי שלא תפלי"!,
"אני הרב המבוגר שקשה לו לרדת מדרגות ואת האישה שלו..."
סוף סוף מסיימים לרדת..
"אמא, זהו, הרבן והרבנית ירדו את המדרגות..." :LOL:
איזה אחוות אחים מתוקה!

ילדה בת 4 שמתפללים איתה בשבת בבוקר
כשמגיעים לאיזה יום היום ומה ברא השם זה תמיד: "יום שישי היום" לא יעזור כמה שנסביר שהיום שבת "לא נכון יום שישי ככה הגננת שלי שרה!!"
הבת שלי, באותו גיל.
כל שבוע מחדש בסעודה שלישית בערך, מתחילה לעבור איתי על הימים- מה יהיה מחר? ואחר כך? ואחר כך?
כשמגיעים ליום חמישי העניים שלה נדלקות- ואז יהיה שבת!!!!!!

בערב פסח כשהילדים למדו על שעבוד מצרים ביקשתי מהבן שלי בן 5 לסדר את החדר, הוא לא כ"כ רצה והתעקשתי איתו אז הוא אומר לי: את האישה המצריה שמעבידה כ"כ קשה את היהודים ואני העבדים היהודיים שלך שצריכים לעשות כל מה שאת אומרת.
הוא אמר את זה בכזאת אומללות שצחקתי במקום לכעוס:D

הקטנה [להלן, יעל] לא הלכה היום לגן.
למה? ככה! 😊
בצהרים, בזמן הקבוע שבו הולכים להוציאה מהגן לבית, האמא קוראת בקול ברחבי הבית בקריצה "נועה, לכי להביא את יעל מהגן"
כמובן שאזניה של יעל מזדקרות. תמהות. שואלות 🤨
נועה מתכוננת לצאת לגן "להביא את יעל"...
ויעל אומרת לאמא "אמא, אני יכולה ללכת עם נועה?
אמא: למה?
היא: לראות איפה יעל?!" 😂

הולכים ברחוב, ובת ה4 מריעה - אמא הנה סבא זקן! (למזלי במרחק כמה מטרים, אולי יש איזה סיכוי...)
אני (תוך כדי התרחקות) - נכון, אבל פעם הבאה תגידי לי בשקט או בבית, זה לא מנומס ככה בקול.
היא - למה?
אני - לפעמים אנשים נעלבים כשאומרים עליהם שהם זקנים, זה יכול להעליב אותם...
היא מהנהנת, ואז משכת אותי לכיוונה ולוחשת לתוך אזני ברוב התלהבות - אמא היה כאן סבא זקן!

עוד ממנה
היום אני שומע אותה מספרת לעצמה שהוא הלך בארץ ישראל
אז אמרתי לה על מי את מספרת על אברהם אבינו
אז היא עונה כן אבינו מלכינו
ואחרון ריקוד כל השיימס [במנגינת משה אמס]

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

לא, זה לא פתק איחור שילד זייף לרב'ה שלו, זה הורה ששלח את הבן שלו עם כזה פתק איחור, זה לא היה פורים, סתם יום שיגרתי שהילד נמרח ואיחר, למה הוא כתב בכאלו שגיאות כתיב? התשובה היא שהוא תמיד כותב עם שגיאות כתיב כמו הרבה מבוגרים עם שגיאות כתיב נוראיות, מדובר על תופעה שמי שקצת פוקח עיניים מבין שמדובר בתופעה רחבה מאוד של מבוגרים עם שגיאות כתיב, וזה נורא, זה לא רק מציק בעין, בסיטואציות מסוימות זה ממש גורם לקורא לזלזל בהם, למרות שבמרבית המקרים מדובר באנשים חכמים ומשכילים, וברור שאנחנו לא מלאכים ולא כולנו מורים/מורות לעברית, אבל לפעמים אתה רואה את היקף השגיאות ואתה אומר לעצמך "עד כאן, זה כבר מוגזם" וכאן אני מנסה להבין:
1) האם בד"כ הם מודעים לזה או שהם מכחישים?
2) האם זה נובע מאיזשהו חוסר חוש מסויים או אולי איזה פספוס מהלמידה שלהם בתור ילדים?
אני פשוט מנסה להרים את הכפפה ולעשות איזה מחקר קטן על מבוגרים עם בעיות כתיב, ואולי לפתח איזו שיטה פשוטה וקצרה שפשוט תלמד אותם לכתוב נכון, הבעיה שלא נעים לומר לבן אדם "יש לך שגיאות כתיב- מאיפה זה נובע", לכן אשמח למידע מאנשים שיש בסביבתם הקרובה מבוגרים עם שגיאות כתיב ונעים להם לדבר איתם על זה! בהצלכא!(....)

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה