פורים משפטים יפים של שיכורים- פורים תשפ''ה

• הוסף לסימניות
אני שמעתי שיכור שמסר שיעור שלם
מתי הבת של המן נחשבה מתה, האם כשהיא קפצה או רק כשהתרסקה על האדמה.
זה מבוסס על סוגיה בגמרא של אדם שזרק חפץ מראש הגג ובא אחר ושברו בעודו באוויר או לחילופין תפס את החפץ בעודו באויר הגמרא דנה מתי בדיוק החפץ הופקר מהבעלים כשזרקו אותו מהגג או רק אחרי שנשבר.
היה שיעור מעניין....
הווארט של הרודיצובר על אבל וחפוי ראש

• הוסף לסימניות
שאלתי את אחי השיכור תוך כדי שהוא מוזג לעצמו עוד כוס יין, כמה כבר שתה-- בקושששי כוס:p
כך לאורך כל הסעודה-- כמה שתית- בקוששששי כוס
עד שבא החכם ואמר- כוס ראשונה הוא שתה בקושי (באמת הייתי צריכה לשכנע אותו...) אבל את כל השאר הוא שתה בקלות....

• הוסף לסימניות
ראיתי שיכור נעמד באמצע הכביש וחוסם את התנועה.
הרכב הראשון נעצר בלית ברירה ועמד בערך מטר לפני השיכור.
אז השיכור צועק לו:
"אתה נורמלי? מה אתה עוצר שם?? אתה יכול להתקדם עד פה! (והצביע על המקום שהוא עומד)
אתה מעכב את כל התנועה!!!!!"
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

• הוסף לסימניות
מה אתם לא מאמינים שלא שתיתי? הנה תראו איך אני הולך ישר....
נמות ולא נתגייס, גזירות שמד (גיס קצין...)
לא שתינו כלום אז נכנס בית דין של מטה ונגזור על ... שיוולדו ילדים ובזכות זה יגזר למעלה.
והמשפט המנצח או יותר נכון השיר שהקדיש אחי לכל הקנייניות במשפחה-
תקני לי, תקני לי..... והבתים כיד הדמיון על הבזבזת שלנו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה