נראה שהיום הראשון של עדות נתניהו נועד בעיקר כדי לקבוע את כללי המשחק מבחינתו - הכנסת פתקים מתי שנוח, ויציאה להפסקות דחופות. סוגיה מאד בעייתית - מצד אחד זה יכול להיות חיוני מבחינה בטחונית, מצד שני עלול לשבש את המשפט ברגעי מפתח.

דפנה ליאל

עו"ד עמית חדד: ראש הממשלה, דיברת על האירועים המז'וריים בתקופת כתב האישום. עד כמה האירועים המפורטים בכתב האישום היו מהותיים מבחינתך באותה תקופה?
רה"מ בנימין נתניהו: זו אפילו לא הייתה טיפה בים. האירועים בכתב האישום לא היו משמעותיים מול הדברים שתיארתי. הייתי אומר טיפה בים - אבל אפילו טיפה בים זה הרבה. היו כאן דברים עולמיים, חובקי עולם. האירועים האלה, ההאשמות - זה עניין אחר. התהליך שהכניסו את המדינה כולה, טרללו מדינה שלמה ועם שלם. הדברים עצמם הם טיפונת בים.עו"ד עמית חדד: כמה שעות בממוצע אתה עובד ביום?.
רה"מ בנימין נתניהו: 17 עד 18 שעות.
עו"ד עמית חדד: איך נראה היום שלך מבחינת לו"ז?
רה"מ בנימין נתניהו: עמוס בפגישות, עם הדרג הצבאי לפני הכול וכך גם עכשיו.
ענבר טויזר: נתניהו מסתכל על חדד, אבל אומר לשופטים: "אני מדבר אליכם למרות שאני מסתכל עליך". השופטת רבקה פרידמן-פלדמן: אנחנו שומעים.
רה"מ בנימין נתניהו: יש ישיבות ממשלה כל שבוע, ישיבות קבינט כמעט כל שבוע. כך בזמן הרגיל אבל מדינת ישראל היא לא מדינה רגילה וכל הזמן הנושא הביטחוני תופס אותך. יש ישיבות עם הרמטכ"ל, עם ראש אמ"ן, עם השב"כ והמוסד. זה מעגל תמידי שתופס הרבה מאוד זמן. יש כמובן את הפגישות עם היועצים המדיניים, עם המל"ל שהוא גוף מתכלל שחוסך זמן אבל גם לוקח זמן ויש כמובן את כל הצרכים הפוליטיים: ישיבות פוליטיות, הכנסת וכמובן גם הדוברות. הכול נכנס יחד. זה היום שלי, יום עמוס שמתחיל בבוקר ומסתיים לפנות בוקר.
עו"ד עמית חדד: עד איזה שעה ביום אתה מקיים פגישות? זה חשוב לי
רה"מ בנימין נתניהו: עד חצות ולפעמים גם מעבר לחצות.
עו"ד עמית חדד: פגישות כאלה בערב הן שגרתיות, ייחודיות או מעידות על חשיבות הפגישה?
רה"מ בנימין נתניהו: שגרתיות לגמרי, משום שאני עובד עד שעה מאוחרת. הרבה פעמים במשרד אבל לפעמים זה היה בבית במעון ראש הממשלה בבלפור. זה היה משרד לכל דבר. אם הייתי יכול אולי לגנוב חמש דקות עם רעייתי לראות אותה לפני שאני נכנס למרתון של פגישות בערב. אנשי צבא ומדינאים היו באים לבלפור. פשוט פגישות שהיו מתקיימות בפטיו, החצר הפנימית של המעון בבלפור.
עו"ד עמית חדד: כמה זמן מראש נקבעות פגישות ביומן?
רה"מ בנימין נתניהו: חלק נקבע מראש, אבל אצלי זה בדרך כלל קצר מאוד. אגב, היומן לא בהכרח נראה כמו שזה קורה כי מתבטלות ונקבעות פגישות. כבודכם, אני רוצה שתבינו את סדר העבודה שלי.

ענבר טויזר: נתניהו מציג כעת לשופטים פנקס.
רה"מ בנימין נתניהו: זה נוהג שרכשתי מימים ימימה משום שאני התגייסתי לסיירת מטכ"ל ואחרי טירונות צנחנים היה מסע של 120 קילומטרים ליחידה בסערת גשם איומה. כשהגענו ליחידה, התקלחנו והלכנו לישון. למחרת בבוקר לקחו אותנו להאנגר ואמרו לנו 'תקבלו את הנשק האישי'. בא המפקד ואומר - זה הנשק האישי שלכם. אתם רושמים את המשימות שלכם כל יום (בפנקס). קחו עט, תרשמו את המשימות שלכם ואל תקרעו את הדף עד שלא ביצעתם. זה נוהל שנשאר איתי.

רה"מ בנימין נתניהו: כל האנשים שפגשתי, חלק מהם מופיעים בחדשות - גם הם אנשים עם חזון גדול שגם עוקבים אחר הדברים הקטנים. אם זה מצטבר זה יתפוס ריבית ענקית ולא תעמוד בזה. לכן אם תבואו למשרדי אתם תראו שהשולחן שלי ריק, אחרת הריבית היא בלתי אפשרית, אחרת אי אפשר להתמודד עם זה. כך עשיתי גם בעניין פגישות, הייתי משאיר לעצמי רווחים בתוך הלוח מתוך הנחה שייכנסו פגישות ותוך כדי פגישה הייתי אומר "פלוני אמר שאפשר לטפל בזה בצורה כזו", הייתי אומר: תשיגו לי אותו ותבדקו איפה אתה נמצא? אתה בירושלים? קפוץ הנה". וכך הלוח מתמלא, זו הדרך שלי לטפל בזה, אחרת דברים הולכים ומצטברים. זו השיטה שלי, לאנשים יש שיטות אחרות. לכן הקביעה של הפגישות בקיצור נמרץ יכולה להיות מיידית ויכולה להיות משעה לשעה.

עו"ד עמית חדד: ספר לנו: אנשים שהיו מעוניינים ליצור איתך קשר - איך היו יוצרים איתך קשר?
רה"מ בנימין נתניהו: הם היו מתקשרים ללשכה. במשך שנים ארוכות לא היה לי טלפון סלולרי, פחד מהאויבים. וגם לא היה לי מחשב מאותה סיבה, לא הייתה שום דרך להתקשר איתי חוץ מאשר דרך המזכירות או עוזרים שהיו מקבלים טלפונים והיו מעבירים את זה.
עו"ד עמית חדד: אילו פגישות היית מקיים במעון רה"מ בבלפור? והאם יש שוני ביניהן לבין משרד ראש הממשלה?
רה"מ בנימין נתניהו: לא. לבלפור הייתי מביא מדינאים, זו הצעה טובה מאוד של אשתי שהיא לא מתערבת במדיניות, אבל יש לה הבנה גדולה בנפש האדם. בקדנציה הראשונה היינו עושים ארוחות גדולות, 200-300 איש בביקור של ראש מדינה. רעייתי אמרה לי 'תביא אותם אלינו הביתה, תלמד להכיר אותם'. יש לנו סוכנויות מצוינות, מוסד. אין שום דבר שהם יכולים לעשות באותה שיחה אינטימית בין מנהיג לבת זוג, זה היה משוכפל בבית.
רה"מ בנימין נתניהו: היו עיתונאים בכירים שהייתי מזמין למשרד. לגבי מו"לים, בעלים או עורכים בכירים - כתוצאה מעומס הפגישות והצרכים שיש, לפעמים הזמנים היו מתארכים, אתה לא שולט לגמרי בזמנים. ואז נוצר, סליחה על הביטוי, "תור של רופא שיניים", של אנשים שמחכים בחוץ. אני חשבתי לגבי מדינאים, מו"לים או בעלים, זה פחות קורה. בבית זה היה פחות קורה, זה יותר נשלט לכן הייתי מזמין אותם גם לבית.
רה"מ בנימין נתניהו: כל גורם שבא אליי לפגישה, חייב לעבור דרך מעטפת ביטחונית, אתה לא מגיע ישירות לראש ממשלת ישראל. ראש הממשלה הוא ללא ספק האדם המאובטח ביותר במדינה, זה ברור. פעם, בביקור בברלין, גורמי הביטחון אמרו לי: "אתה יודע שאתה אחד משלושת המאובטחים הגדולים שלנו?", שאלתי מי השניים האחרים והם אמרו לי: "נשיא ארצות הברית והאפיפיור". אמרתי: "טוב, קבוצה טובה". יש מעטפת ביטחונית, אתה לא יכול להגיע בלי לעבור דרכה. היא רושמת, מתעדת וזה נכנס למחשב. אין דבר כזה שמישהו יבוא בלי לעבור דרך המעטפת של האבטחה, זה פשוט לא קיים.
עו"ד עמית חדד: אני רוצה לעבור לסוגיה כללית נוספת ואז נתחיל עם תיק 4000. כיצד אתה נוהג עם אנשים סביבך מבחינת הגדרות התפקיד שלהם ומה כל אחד מהם עושה?
רה"מ בנימין נתניהו: לכל אחד מהאנשים האלה יש תפקיד, קודם כל יש לו תפקיד. המזכיר הצבאי אחראי על הקשר עם הצבא, המל"ל על הנושאים המדיניים. יש יועץ פוליטי, יש יועץ שאחראי על הכנסת, יש דוברות. לכל אחד יש את המגירה שלו. היית רוצה בעולם אידיאלי שכולם יישבו יחד סביב שולחן אחד - אך זה בלתי אפשרי. קודם כל יש מידור קפדני בנושאי ביטחון. יש מידור של השכל הישר, אי אפשר לקחת מישהו שעוסק בענייני חוק איזוטרי בקונגרס ולהכניס אותו למשהו שאנחנו עושים מול התכניות של איראן. זה לא מתערבב, לכל אחד יש את התפקיד שלו, כך זה עובד ואין דרך שזה יעבוד אחרת.
עו"ד עמית חדד: למה הקפדת על מידור?
רה"מ בנימין נתניהו: אתה לא יכול לעבוד אחרת. אתה רוצה לשמור על סודות מדינה או לשמור על דיסקרטיות, זה דבר טבעי. באותו יום בסיירת מטכ"ל כשקיבלתי את הפנקס, נכנס מפקד היחידה (שנהרג אח"כ בחילוץ בני ערובה ממלון סבוי), ניגש ללוח. הוא היה אדם מאוד תזזיתי. הוא סימן נקודה והקיף אותה בעיגול ואמר - זה אתם והצוות שלכם שעוסק במשימה מסוימת. מעבר לעיגול הזה, נמצא כל יתר העולם שיהיה שותף למה שאתם יודעים. לכן שמרו את מה שאתם יודעים לעצמכם, אל תספרו לחברות או לחברים שלכם. זה כנראה עוד נוהל שהשתרש - אתה שומר על הפרטיות כמיטב יכולתך, זה ברור.

נערך לאחרונה ב:
עמית סגל: שר המשפטים לוין: קשה שלא לחוש הבוקר תחושה קשה של אי צדק נוכח ההליכים המתנהלים זה שנים כנגד ראש הממשלה נתניהו, וההתעקשות על קיומם דווקא בימים האלה שבהם כל כך הרבה מוטל על כתפיו. ביחד עם רבים רבים מאזרחי ישראל, אני מבקש לחזק אותך, אדוני ראש הממשלה. אני יודע שגם היום תעמוד בקומה זקופה ותציג את האמת הפשוטה כפי שהיא.

עו"ד עמית חדד: אני רוצה לעבור איתך על הנושא של תיק 4000, לדבר על השוק התקשורת. האם אתה תופס את התקשורת בישראל בשנים 2016-2015 כתקשורת מאוזנת?
רה"מ בנימין נתניהו: ממש לא.

רה"מ בנימין נתניהו: אני רוצה לדבר על איך אני רואה שווקים. כשר אוצר פעלתי להובלת שוק חופשי, ישראל הייתה ריכוזית מאוד וחצי סוציאליסטית. הפתיחה הזו הביאה לצריכה טובה יותר של מוצרים. כשיש לך רק ספק אחד אתה נתקל במונופול, ומנגד כשיש שוק חופשי אתה מגיע לתוצאות אחרות. מה שחשבתי לגבי השוק הכלכלי חשבתי גם לגבי שוק הדעות וחשבתי שיש המון פגמים בזה.

עו"ד עמית חדד: אני רוצה לעבור איתך על הנושא של תיק 4000, לדבר על השוק התקשורת. האם אתה תופס את התקשורת בישראל בשנים 2016-2015 כתקשורת מאוזנת?
רה"מ בנימין נתניהו: ממש לא.
עו"ד עמית חדד: היא תקשורת שמביאה את מגוון הדעות בציבור הישראלי?
רה"מ בנימין נתניהו: התשובה היא לא.
עו"ד עמית חדד: תרחיב בבקשה על הדרך שבה אתה רואה את שוק התקשורת בישראל.
רה"מ בנימין נתניהו: אני רוצה לדבר על איך אני רואה שווקים. כשר אוצר פעלתי להובלת שוק חופשי, ישראל הייתה ריכוזית מאוד וחצי סוציאליסטית. הפתיחה הזו הביאה לצריכה טובה יותר של מוצרים. כשיש לך רק ספק אחד אתה נתקל במונופול, ומנגד כשיש שוק חופשי אתה מגיע לתוצאות אחרות. מה שחשבתי לגבי השוק הכלכלי חשבתי גם לגבי שוק הדעות וחשבתי שיש המון פגמים בזה.
רה"מ בנימין נתניהו: ישראל באופן פרדוקסלי הייתה מדינה מאוד ריכוזית בתחילת דרכה אבל הייתה מאוד חופשית מבחינת התקשורת בתחילת דרכה, משום שהיו רק שני אמצעים. הייתה תחנת רדיו, קול ישראל, שנשלטה לגמרי על ידי ממשלת השלטון. אומרים שבן גוריון היה מכתיב את הכותרות. אבל בשוק העיתונות היו לך שלושה עיתונאים מרכזיים: מעריב, ידיעות והארץ והיו שם מגוון ידיעות. היו בטאונים כמו 'על המשמר' שהייתי קורא אותו והיה עיתון מעניין. היה לך מגוון דעות רחב וזה מה שהיה למעשה עד ערב מלחמת ששת הימים ב-1966 כאשר עלתה הטלוויזיה. ערוץ 1 ברוממה, הטלוויזיה החליפה בהדרגה את העיתונות כמקום מרכזי לידיעות ולדעות, זה מה שקרה בהדרגה.
רה"מ בנימין נתניהו: הטלוויזיה היוותה בית יוצר ומקלט לאנשים שאחר כך הלכו לערוצי הטלוויזיה האחרים והם כמעט תמיד היו אנשי המחנה השמאלי. זה מה שקרה. לכן בהדרגה אותה ורסטיליות, אותו גיוון שהיה חשוב מאוד בשנים הראשונות של המדינה, בעצם הלך ונסגר. עד כדי כך שהרוב המכריע של הפרשנים, העורכים והכתבים באו ממחנה השמאל ושיקפו את הגישות של השמאל. זה מה שקרה בארץ בגדול.
עו"ד עמית חדד: איך זה עומד מול מה שקרה לעם עצמו?
רה"מ בנימין נתניהו: אני חושב שיש פה דיסוננס עצום. אנשים שקוראים את תקשורת השמאל, להם זה נראה מאוזן. אנשים בעולם שצופים בפוקס, להם זה נראה מאוזן. לא כך מושג האיזון, איזון מושג על ידי גיוון.
רה"מ בנימין נתניהו: הגיוון חשוב משלושה טעמים: אני מאמין בכלכלה חופשית של דעות. צריך לתת ביטוי בדמוקרטיה לציבור. אתה משמיע דעות שונות, אתה יכול להקשיב ולראות אנשים בדעה שלך ובדעות של אחרים ולתת לשוק לעבוד. מה קורה כאשר זה לא קורה? נוצר תסכול עצום.
רה"מ בנימין נתניהו: אפשר לעשות זאת רק על ידי היפוך יוצרות: שני שליש מהציבור היהודי בישראל מגדיר עצמו כמצביע ימין מתון עד ימין קשה. תארו לכם שאתה פוגש 95 אחוזים מהתקשורת, שנמצאת בצד השני. מה זה עושה לך? בוא נדמיין את זה הפוך. נניח שאתה איש שמאל, קם בבוקר ופותח את הרדיו: ערוץ 14, פותח את העיתון: ערוץ 14, תכניות הבוקר: ערוץ 14, חוזר מהעבודה שומע ברדיו: ערוץ 14, מגיע לטלוויזיה בערב ומחליף תדרים: ערוץ 14. מה היה קורה? תסכול עצום. מי שאוהב את ערוץ 14 יגיד זה בסדר גמור, אבל המחנה השני יחווה תסכול עצום.
רה"מ בנימין נתניהו: עשו את זה מאוד קשה לפתוח ערוצים אחרים ואם אתה פותח ערוץ אחר אתה לא תשלוט. אתה לא שולט בזה, אתה מורחק. העורכים - הם קובעים, לא אתה קובע. כלומר חסמו את זה, חסמו את שוק הדעות. אין ביטוי לציבורים שלמים וזה פוגע בדמוקרטיה. מה קורה בשוק חופשי כלכלי? בגלל התחרות של השירותים - נוצר טיוב. זה בדיוק מה שקרה בישראל בעקבות מהפכת השוק החופשי שהבאנו. כשאין את זה, אי אפשר לטייב את ההחלטות.
רה"מ בנימין נתניהו: יש מחיר בהיעדר התהליכים שתקשורת חופשית ומגוונת מאפשרת למדינה ולאזרחים. אזרחים צריכים לקבוע והם לא יכולים לקבוע אם הם שומעים רק צד אחד של המפה. המחיר השלישי שאנחנו משלמים במשך שנים זו ההשפעה החיצונית של תקשורת מונוליטית. מה קורה? כששומעים בחוץ רק דעה אחת והיא מהודהדת החוצה, אנחנו במאבק על דעת הקהל. לא רק בישראל אלא בעולם.
רה"מ בנימין נתניהו: תמיד האמנתי בשוק חופשי ואני רוצה להסביר עד כמה זה היה עמוק. אני באתי מהאו"ם והלכתי לחוג של יוצאי אצ"ל, הם קבלו כבר אז על התקשורת המגויסת והחד-צדדית. אני אמרתי להם שאני חושב שאם נפעל נכון נוכל להשיג את השלטון ולחולל שינוי. הם אמרו לי: "נכון, ואז נשתלט על התקשורת ואנחנו נכתיב מה היא אומרת". אמרתי להם: "לא זה לא מה שאנחנו רוצים לעשות, אנחנו לא רוצים להשתלט על התקשורת אלא לגוון את התקשורת".
עו"ד עמית חדד: ממתי אתה מחזיק בעמדות האלה ראש הממשלה?
רה"מ בנימין נתניהו: משנות ה-20 לחיי.
עו"ד עמית חדד: שזה לפני או אחרי שאתה בפוליטיקה הישראלית?
רה"מ בנימין נתניהו: לא הייתי בפוליטיקה. חזרתי ממלחמת יום הכיפורים, למדתי אז ב-MIT בבוסטון. כשחזרתי מהמלחמה, הייתה מלחמה איומה נגדנו. הייתה תעמולה גדולה של הסטודנטים הערבים ב-MIT, אני עולה במדרגות לאולם המרכזי של MIT ואני רואה דוכן קטן של סטודנטים ישראלים. עמד שם בחור עם דוקטורט להנדסה - עוזי לנדאו, לימים שר בישראל. שאלתי אותו מה אתה עושה כאן והוא אמר אנחנו נלחמים את מלחמת ההסברה של ישראל מול התקשורת האמריקנית.
ענבר טויזר: כעת עו"ד חדד מצטט את חיים יבין מריאיון בחדשות 12 על משדר הבחירות ב-1977, שבו תיאר כי המונח "מהפכה" הייתה מייצגת טוב יותר את הניצחון של מח"ל מאשר "מהפך", המילה המפורסמת שלו באותו משדר.

נערך לאחרונה ב:
עו"ד עמית חדד: ממתי אתה מחזיק בעמדות האלה ראש הממשלה?
רה"מ בנימין נתניהו: משנות ה-20 לחיי.

עו"ד עמית חדד: שזה לפני או אחרי שאתה בפוליטיקה הישראלית?
רה"מ בנימין נתניהו: לא הייתי בפוליטיקה. חזרתי ממלחמת יום הכיפורים, למדתי אז ב-MIT בבוסטון. כשחזרתי מהמלחמה, הייתה מלחמה איומה נגדנו. הייתה תעמולה גדולה של הסטודנטים הערבים ב-MIT, אני עולה במדרגות לאולם המרכזי של MIT ואני רואה דוכן קטן של סטודנטים ישראלים. עמד שם בחור עם דוקטורט להנדסה - עוזי לנדאו, לימים שר בישראל. שאלתי אותו מה אתה עושה כאן והוא אמר אנחנו נלחמים את מלחמת ההסברה של ישראל מול התקשורת האמריקנית.

נערך לאחרונה ב:
אבנר נתניהו באולם בית המשפט בו מתקיימת עדות אביו, בנימין נתניהו | חיים גולדברג, פלאש 90
1733830035385.png

אבי רבינא: נתניהו שם מראה לתקשורת הישראלית:

"95 או 98 אחוז מהתקשורת זה צד אחד. בואו ננסה להפוך את זה: נניח שאתה איש שמאל - אתה פותח את הרדיו - ערוץ 14, מתחיל את היום עם עיתון - ערוץ 14, מדליק טלוויזיה - ערוץ 14, חוזר מהעבודה בערב - ערוץ 14, מעביר ערוץ - שוב ערוץ 14. אם אתה חושב כמו ערוץ 14 זה נראה לך בסדר, אבל אם לא - אתה נמצא בתסכול עצום"

אבי רבינא: נתניהו שם מראה לתקשורת הישראלית:

"95 או 98 אחוז מהתקשורת זה צד אחד. בואו ננסה להפוך את זה: נניח שאתה איש שמאל - אתה פותח את הרדיו - ערוץ 14, מתחיל את היום עם עיתון - ערוץ 14, מדליק טלוויזיה - ערוץ 14, חוזר מהעבודה בערב - ערוץ 14, מעביר ערוץ - שוב ערוץ 14. אם אתה חושב כמו ערוץ 14 זה נראה לך בסדר, אבל אם לא - אתה נמצא בתסכול עצום"
ענבר טויזר: כעת עו"ד חדד מצטט את חיים יבין מריאיון בחדשות 12 על משדר הבחירות ב-1977, שבו תיאר כי המונח "מהפכה" הייתה מייצגת טוב יותר את הניצחון של מח"ל מאשר "מהפך", המילה המפורסמת שלו באותו משדר.
רה"מ בנימין נתניהו: אני חושב שהראיון הזה עם חיים יבין, "מר טלוויזיה", מבכירי אנשי התקשורת בישראל - מתמצת טוב את מה שאמרתי. הייתה פה מדינה שנשלטה על ידי מפלגה אחת ששלטה גם בכל אמצעי התקשורת, במיוחד בטלוויזיה, ברדיו ובערוצים המרכזיים ופתאום בה מה שהוא קורא לו "הפיכה שלטונית", משהו שהוא לא לגיטימי. הוא אומר ביושר: אנחנו לא מקבלים את זה, זה לא נראה לנו לגיטימי והתקשורת צריכה לתקן את הדבר שהוא לא לגיטימי. נוצרה פה בהדרגה מפלגת תקשורת.

עו"ד עמית חדד: איך אתה מתמודד עם החד-גוניות בתקשורת הישראלית?
רה"מ בנימין נתניהו: אני ניסיתי להביא לכך שיהיה גיוון בתקשורת, דיברתי עם אנשים בעניין הזה. דיברתי עם מוזי ורטהיימר שהיה אחד הבעלים של ערוץ 2 בזמנו. הוא תרם למדינת ישראל בדרכים מגוונות, פשוט איש נפלא ופטריוט גדול. אמרתי לו: תשמע הערוץ הזה הוא חד כיווני, הוא כל כך מוטה ומהנדס תודעה - על שמאל. אמרתי לו: תגוון, תביא עוד אנשים. והוא אמר לי: אני ידיי כבולות.
הייתה לי שיחה עם ירון דקל כשהוא ניהל את גלי צה"ל ואמרתי לו את אותו הדבר: תגוון. היו לי שיחות עם אחרים - גם עם שאול אלוביץ'.

רה"מ בנימין נתניהו: אני חושב שהראיון הזה עם חיים יבין, "מר טלוויזיה", מבכירי אנשי התקשורת בישראל - מתמצת טוב את מה שאמרתי. הייתה פה מדינה שנשלטה על ידי מפלגה אחת ששלטה גם בכל אמצעי התקשורת, במיוחד בטלוויזיה, ברדיו ובערוצים המרכזיים ופתאום בה מה שהוא קורא לו "הפיכה שלטונית", משהו שהוא לא לגיטימי. הוא אומר ביושר: אנחנו לא מקבלים את זה, זה לא נראה לנו לגיטימי והתקשורת צריכה לתקן את הדבר שהוא לא לגיטימי. נוצרה פה בהדרגה מפלגת תקשורת.
עו"ד עמית חדד: איך אתה מתמודד עם החד-גוניות בתקשורת הישראלית?
רה"מ בנימין נתניהו: אני ניסיתי להביא לכך שיהיה גיוון בתקשורת, דיברתי עם אנשים בעניין הזה. דיברתי עם מוזי ורטהיימר שהיה אחד הבעלים של ערוץ 2 בזמנו. הוא תרם למדינת ישראל בדרכים מגוונות, פשוט איש נפלא ופטריוט גדול. אמרתי לו: תשמע הערוץ הזה הוא חד כיווני, הוא כל כך מוטה ומהנדס תודעה - על שמאל. אמרתי לו: תגוון, תביא עוד אנשים. והוא אמר לי: אני ידיי כבולות. הייתה לי שיחה עם ירון דקל כשהוא ניהל את גלי צה"ל ואמרתי לו את אותו הדבר: תגוון. היו לי שיחות עם אחרים - גם עם שאול אלוביץ'.
עו"ד עמית חדד: ראש הממשלה, דיברת על להביא משקיעים. הפרקליטות מכנה את זה כעניין אישי בסיקור בתקשורת. איפה אתה ממקם את זה: אג'נדה או בכלל עניינים אישיים?
רה"מ בנימין נתניהו: זה לא עניין אישי, זה עניין אידיאולוגי מבחינתי. גם כשר אוצר הייתי נפגש עם משקיעים זרים והייתי אומר להם בואו ותשקיעו בארץ, כחלק מתפיסה של יצירת תחרות ומגוון בשוק הדעות. רציתי שיתנו תמיכה למדיניות שאני רוצה. אני פה בשביל המדיניות ולא בשביל ההנאות האישיות.
רה"מ בנימין נתניהו: מה זה מעניין שררה?! בשביל מה?! בשביל לשבת על הכיסא? יש כיסאות נוחים יותר בעולם. אתה בא בשביל להשפיע על מדיניות. עצם הדבר, אני נדהמתי כששאלו אותי על זה בחקירות. אמרתי להם: אתם רציניים?! על מה אתם מדברים? זה בכתב האישום? החובה של מנהיגים לגוון את השווקים השונים זה נתפס כדבר שלילי? אני אמרתי להם: "אתם מנותקים מהמציאות ומנותקים מהעולם".

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה