מיכאל שמש: נשיא ארה״ב, ראש אמ״ן וראש המוסד מנהלים מו״מ מול שלושה שופטים על הלו״ז של ראש ממשלת ישראל. ברצותם, יקבל פטור מהמשפט. לא ירצו – יאלץ להגיע לכל הדיונים. סיטואציה הזויה.

עוד ממיכאל שמש: מי הכשיר את השופטים לסודות ביטחוניים מהדרגה הכי גבוהה? יש להם סיווג ברמה 1? יש להם אבטחה של שותפי סוד בכירים? או שפשוט סומכים עליהם כי הם ״השופטים בתיקי נתניהו״?

סולימן מסוודה בכאן 11: ראש אמ״ן האלוף בינדר, דיבר במשך 10 דקות, וסקר בדיון החסוי בבית המשפט את המצב בעזה ובאזור.

הנוכחים התרשמו שיש הזדמנות נדירה מאוד לשינויים במזרח התיכון.
לפי מקורות, ראש המוסד דדי ברנע דיבר על הזדמנות להרחבת הסכמי השלום. כאשר ניתן להעריך כי אחת המדינות שעל המוקד היא סוריה.

באשר לדיון בפיקוד הדרום, גורמים מדיניים אומרים שמדובר בדיון מכריע, שבו יחליט הדרג המדיני אם להמשיך את התמרון בעזה. בכירי הדרג הצבאי יעבירו מסר לראש הממשלה: אנחנו קרובים מאוד למיצוי ברצועת עזה, כפי שאמר הרמטכ״ל אייל זמיר.
ינון מגל
נפלא ראש הממשלה נאלץ להביא את ראשי מערכת הבטחון בפני השופטים כדי שיואילו בטובם לדחות את דיוני המשפט. הבכירים חושפים בדיון פרטים סודיים, ואלה דולפים לעיתונאים. חכמי חלם זו לא אגדה

בן יניב:

קרוליין לאביט, דוברת הבית הלבן: טראמפ התערב בשיח המשפטי הישראלי מכיוון שרה"מ הישראלי היה אמור להגיע לבית המשפט בזמן שהוא נושא ונותן בעסקת שלום והשבת חטופים מאזור מלחמה.

הנשיא פשוט הדגיש את האמפתיה שיש לו לביבי נתניהו.

טראמפ רואה את נתניהו עובר את מה שהוא עובר אל מול מערכת המשפט בישראל. הנשיא מכיר את זה היטב כי גם הוא היה קורבן של מערכת משפטית שניסתה לשים אותו בכלא.

טראמפ מאמין שנתניהו הוא מנהיג אדיר עבור ישראל.

1751313732127.png

עד המדינה לשעבר פילבר תובע במיליונים את בכירי מערכת אכיפת החוק

כתב התביעה מתאר את רגעי החתימה של פילבר על הסכם המדינה "כאקורד סיום למהלך המתעלל והבזוי, בלילה שבין 20.2.2018 ובין 21.2.2018 לאחר קרוב ל- 60 שעות כמעט ללא שינה, ומבלי שניתנה לתובע שהות לשבת בנפרד על טיוטת הסכם עד המדינה יחד עם עורכי דינו. נערך בחצות הלילה "טקס" שבו, הנתבע 10, יואב תלם הקריא לתובע את ההסכם שנוסח ונערך על ידי הנתבעים סעיף סעיף, ולבסוף לאחר חצות הלילה חתם התובע על הסכם עד המדינה"

בנסיבות אלו קובעים עו"ד ליאור שביט ואיתי רוט המייצגים את פילבר כי "חתימת התובע על הסכם עד מדינה בנסיבות הקיצוניות שתוארו, הוא הדין בהסכם עד המדינה עצמו, שווים כקליפת השום והם בטלים ומבוטלים כעפרא דארעא, 'בטלין ומבוטלין, לא שרירין ולא קיימין'"

פילבר תובע בין היתר את היועמ"ש לשעבר מנדלבליט, הפרקליט לשעבר ניצן, התובעות תירוש ובן ארי ובכירי המשטרה וניירות ערך יואב תלם וציפי גז.

(מוטי קסטל).

ביני אשכנזי: התפתחות מעניינת:

שלמה פילבר הגיש באמצעות בא כוחו בקשה למתן פסק דין על מלוא סכום התביעה (500,000), בתביעה שהוא הגיש יחד עם אשתו בפרשת האזנות הסתר. פילבר טוען שהמשטרה האזינה לו ולאשתו לטלפון באופן לא חוקי.

הטענה של פילבר: הפרקליטות הייתה צריכה להגיש כתב הגנה עד אתמול ולא עשתה כך.

נזכיר שאתמול - בניגוד לדין - הפרקליטות ביקשה לעכב את ההליכים בתיק (בפעם העשירית).

1752017577970.png

ביני אשכנזי: התפתחות מעניינת:

שלמה פילבר הגיש באמצעות בא כוחו בקשה למתן פסק דין על מלוא סכום התביעה (500,000), בתביעה שהוא הגיש יחד עם אשתו בפרשת האזנות הסתר. פילבר טוען שהמשטרה האזינה לו ולאשתו לטלפון באופן לא חוקי.

הטענה של פילבר: הפרקליטות הייתה צריכה להגיש כתב הגנה עד אתמול ולא עשתה כך.

נזכיר שאתמול - בניגוד לדין - הפרקליטות ביקשה לעכב את ההליכים בתיק (בפעם העשירית).

צפה בקובץ המצורף 2008582

השופט בתביעת פילבר נגד המדינה דוחה את בקשת הפרקליטות לעכב הליכים מחשש להשפעה לרעה על הליכים מקבילים, וקובע שאחרי עשר הארכות לא ייעתר לבקשה. (עמית סגל)

נתניהו לתובע תדמור: בוא נדבר על באגס באני זה כבר הפך לבדיחה עולמית.

החל הדיון בעדות נתניהו. השרה עידית סילמן וח"כ מילביצקי נוכחים באולם.

החקירה הנגדית נמשכת.
עו"ד תדמור: אני מציע לך. מילצ'ן אהב להתחבר עם אנשי כוח. כשברק היה בכוח התקרב לברק וגם לשרון.

רה"מ נתניהו: כופר במה שאתה מנסה להגיד כי כשארנון חגג ימי הולדת הוא לא הזמין אותם, הוא הזמין אותי ואת רעייתי. נוצר קשר מיוחד עם אימו, אחותו, ילדיו ומשפחתו, רב שנים, גם כשהייתי פגר פוליטי פעמיים לכן התזה שלך מופרכת. הוא קיים קשרים עם אחרים אבל אם היית חוקר אותו על זה אם קיים קשרים בעומק כזה עם כולם, לפי ידיעתי התשובה חד משמעית לא. הקשר בינינו עמוק מאוד, אישי מאוד, חברי מאוד. הייתי בא הביתה בערב ואשתי, הולך להתקלח, בד"כ די מאוחר. רעייתי שרה מדברת עם מילצ׳ן בטלפון. אני מתקלח בודק את הלוח שלי מחר, חוזר כעבור שעתיים והשיחה עדיין מתקיימת. זה קשר אישי. הוא התייעץ יותר איתה מאשר איתי בעניין הזה אך גם איתי, בדברים האישיים ביותר שנוגעים למשפחתו, לו, לילדיו ביתו, ולא ארחיב גם כאן. קשר מאוד אישי שבכלל לא סותר שהיו לו קשרים אחרים ברמה לא רוצה להגיד רדודה אבל, ברורה, מוכרת, שיש אנשים פוליטיקאים אבל פה יש קשר אישי שחדר לעומק, זה שונה לחלוטין.

תדמור: אדוני היה ראש ממשלה וביקש מתנה… אדוני יודע שהאירוע לא בכתב האישום אבל אני שומע את אדוני, בבקשה.

רה"מ נתניהו: א' - שקר מוחלט, ב'- לא ביקשתי לקבל מתנה, ארנון הביא באגס באני לבני שהיה בן 5, לפני 29 שנים. לא ידעתי על הדבר הזה ראיתי את הבובה הזאת בבית לא ביקשתי אף מתנה ופשע נגד האנושות שעל בובת באגס באני… אני עונה לטענה הכוזבת שביקשתי את בובת הבאגס באני.

מוטי קסטל

שגריר ארה"ב: אני יגיע למשפט נתניהו. זה בקשה אישית מטראמפ.

עוד ממייק האקבי על השאלה האם זה לא יוצא דופן ששגריר מגיע למשפט: זה יוצא דופן שראש ממשלה מכהן נמצא במשפט פוליטי.

עוד ממייק האקבי על השאלה אם הנשיא יטיל מיסים 50% על ישראל אם לא יבטלו את המשפט: הכל יכול להיות. יש לישראל הרבה חברים. אבל פרטנר אחד זה רק ישראל.

מעטפה הוכנסה לרה"מ נתניהו. נתניהו לשופטים: כבודכם, המזכיר הצבאי שלי פה. הוא לא בא באופן תדיר, הוא לא בא בכלל. אני חייב לראות אותו. (מוטי קסטל).

מסתמן: הסיבה שרה״מ נתניהו הוצא מעדותו במשפט נתניהו - ההתפתחויות בסוריה. ראשי העדה הדרוזית בישראל, השיח׳ מוואפק טריף, ראשי רשויות וחברי כנסת ממפלגות שונות (כולל הליכוד) מתכנסים כעת לכינוס חירום. מקורבים לשיח׳ טריף אומרים לנו: ״יחסי העדה הדרוזית עם מדינת ישראל מתערערים, המראות בסוריה מזעזעים אותנו״. אחד החששות המרכזיים שעולים בכינוס החירום - פריצה המונית של הגבול בין ישראל לסוריה, וגם עריקה של חיילים דרוזים מצה״ל. (גל"צ)

לפני שהגיע למשפט נתניהו, שגריר ארה"ב בישראל, אמר בוועידת מרכז השלטון המקומי: "קשה מאוד לעשות את העבודה שהעם בחר בך לעשות כשאתה כבול בעניינים משפטיים שמסיחים את דעתך מהתפקיד. טראמפ לא מנסה לקחת צד במה שקורה בישראל אבל הוא מזהה דרך החוויה שעבר בעצמו שזה מאוד קשה לעשות את התפקיד שהעם בחר בך לעשות. אני אלך היום לבקר במשפט נתניהו ואקשיב וזה יהיה מאוד מעניין״
אמס

האקבי הגיע לאולם, אך לאחר דקות ספורות החליטו השופטים לקיים את הדיון בדלתיים סגורות, על-פי דרישת נציג המלמ"ב (מחלקת הביטחון במשרד הביטחון), שכן מדובר בנושאים רגישים הקשורים לסיוע שהושיט ארנון מילצ'ן לישראל.

בצאתו מהאולם אמר האקבי כי הגיע "כדי לראות מה קורה"; הוא סירב לומר מהן מסקנותיו, והצטרף אל נתניהו בחדר המאובטח בו הוא שוהה בבית המשפט המחוזי בתל אביב.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה