,
ענבר טויזר: (זו הכתבה המדוברת)
עו"ד עמית חדד: ראינו שהפנייה לא נענתה ולמחרת ההודעות האלה, בוואלה עולים עם הפרסום הבא: "נפתלי בנט הוא הזוכה בבחירות ויקיפדיה". מה תגובתך, האם כתבה זו משרתת את קמפיין הליכוד?
רה"מ בנימין נתניהו: היא משרתת את בנט, אם כי היא משרתת אותו באופן מוזר. אני לא ידעתי שקיים דבר כזה 'ויקימדיה'. אני מכיר פייסבוק, שם יש מדד מאוד פשוט כמה עוקבים. בפייסבוק כולם יודעים. ובפייסבוק התוצאות הן הפוכות בלשון המעטה.
עו"ד עמית חדד: זה שהם בחרו במדד 'ויקימדיה'.
רה"מ בנימין נתניהו: כי זו כתבה למען בנט ויש לי השערה - מטעם בנט.
עו"ד עמית חדד: נעבור פריט, אנחנו בפריט 6. פריט משונה. כתוב כך: 19.01.2013, דרישה להסיר פרסום על כך שליברמן אמר שנתניהו יקבל בבחירות 40 מנדטים, שוב אנחנו רואים פריט שלא הוצג לך בחקירה, מה יש לך להגיד על זה?.
רה"מ בנימין נתניהו: את אותה ביקורת וטענה קשה שיש לי. אם היו מראים לי את זה יכולתי להיזכר, לבדוק ולהזים את זה.
עו"ד עמית חדד: ב-19.01.13 כותב ישועה לאלוביץ' את הדברים הבאים: "הנה, תסתכל בעמוד הבית. העליתי את ליברמן". ישועה אומר את זה לאלוביץ'. רבע שעה לאחר מכן, אלוביץ' שולח לישועה: "להוריד כותרת ליברמן. להצניע. לא טוב לנו". מה אתה יודע על הסיבה שזה לא טוב להם?
רה"מ בנימין נתניהו: אין לי מושג. אני לא מודע להתכתבות הזו בין אלוביץ' לישועה, הם חיים בעולם פנימי משלהם.
השופט משה בר-עם: אדוני לא פנה לרובינשטיין?
רה"מ בנימין נתניהו: לא! זה כתוב בכתב האישום!
רה"מ בנימין נתניהו: כבוד השופט שאל האם יש קשר לרובינשטיין, אני מציין שגם בהתכתבות הזו שאין לי מושג לגביה - גם הם לא טוענים על רובינשטיין. הם בדיון פנימי שלהם מה טוב להם ומה רע להם והשם יודע על מה הם מדברים. זה דבר שאין לי מושג לגבי הקיום שלו בכלל!
עו"ד עמית חדד: הפריט הזה מסתמך על שתי הודעות: "הנה תסתכל בעמוד הבית העליתי את ליברמן". בהודעה נוספת נכתב: "להוריד כותרת ליברמן, להצניע, לא טוב לנו". כתב האישום טוען שיש את רובינשטיין, הוא טוען שיש פה דרישה. אתה רואה פה דרישה?
רה"מ בנימין נתניהו: שלילי.
עו"ד עמית חדד: פנית וביקשת להצניע את הכותרת של ליברמן?
רה"מ בנימין נתניהו: לא.
עו"ד עמית חדד: מה אתה יודע להגיד לנו על קשר של רובינשטיין לפניה הזו?
רה"מ בנימין נתניהו: אין לי מושג! גם הם לא יודעים. גיליתי את הדבר הזה בפעם הראשונה כשעשיתי את ההכנה ונדהמתי. כבודכם, אני נדהם. אני פשוט נדהמתי!
עו"ד עמית חדד: בכתב האישום כתוב: הדרישה נענתה.
רה"מ בנימין נתניהו: אבל לא הייתה דרישה - אז לא הייתה היענות לדרישה.
עו"ד עמית חדד: אנחנו יכולים להניח הנחות, נניח.
השופט משה בר-עם: אם הוא לא פנה לרובינשטיין ואין לו מושג מה רובינשטיין אמר.
השופט עודד שחם: כל זה בסדר, השאלה איך העד מסייע לנו? אנחנו מתחילים להיכנס לטריטוריה של סברה - ומזה צריך להתרחק.
עו"ד עמית חדד: יש פה טענה שראש הממשלה הציג דרישה להסיר פרסום והדרישה נענתה.
השופט עודד שחם: צריך לעשות הבחנה בין מה שיש לעד יתרון יחסי לבין מה שלא. אם העד מידיעתו האישית מוסיף לנו משהו רלוונטי - זה כמובן חשוב שנדע. אני מציע שנתקדם על פי הקווים האלה.
עו"ד עמית חדד: אני חושב שלהראות את זה לראש הממשלה ולשאול האם מבחינתו זה נחשב להיענות, בסוף זו שורה בכתב האישום וחלק מטענת השוחד שלו. אנחנו עוד נגיע כאן למחוזות משונים, פריטים על פריטים.
השופט עודד שחם: מה שאין טענה, אין צורך להתייחס.
עו"ד עמית חדד: אני חייב להגיד אני עומד בפני מבוכה מסוימת, לא נתקלתי באירוע כזה.
השופטת רבקה פרידמן-פלדמן: אם הוא אומר שהוא לא מכיר, הוא לא יודע והוא לא ביקש שום דבר - אין שום ערך למה שהוא אומר על פני כל אחד אחר. את זה אפשר להגיד על הכול.
רה"מ בנימין נתניהו: אבל יש ראיות! יש ראיות!
השופט משה בר-עם: אנחנו נתקדם.