ענבר טויזר: הכתבה מוואלה.
עו"ד עמית חדד: ראש הממשלה, ב-21.01, יום לפני הבחירות - "הליכוד משתמש גם ביגאל עמיר נגד בנט".
רה"מ בנימין נתניהו: זאת פגיעה קשה מאוד בליכוד שמסייעת לקמפיין של בנט. הליכוד גם אמר: זה לא סרט שלנו. לא מכיר את פנחס וולף, אבל ג'וש בריינר הוא מתנגד חזק מכיוון השמאל של הליכוד. לא רק שאין היענות חריגה, יש פה עוינות חריגה.
עו"ד עמית חדד: בוא נמשיך לפריט מספר 7, אולי שם נמצא את מה שהתביעה טוענת. אירוע מה-21.01, דרישה לפרסום סיור שערך הנאשם נתניהו בירושלים במסגרת מסע הבחירות וקיבל את תמיכתו של ניר ברקת, ראש עיריית ירושלים באותה העת. "הדרישה נענתה" על ידי הנאשם אלוביץ'.
עו"ד עמית חדד: כתוב כך: "דחוף ראש עיריית ירושלים הביע תמיכה ביו"ר הליכוד, במהלך הסיור ראש עיריית ירושלים הביע את תמיכתו בראש הממשלה.. חיזקת את ירושלים באופן חסר תקדים ואני תומך בך ויודע שאתה תוביל את ירושלים ותשמור עליה מאוחדת על אף כל הלחצים". זה ממשיך וממשיך, לא אקרא את כל ההודעה הזו. במה מדובר רה"מ?
עו"ד עמית חדד: זה דבר מתוכנן - תמיכה של ראש עיריית ירושלים דאז ניר ברקת בליכוד ובי. זה דבר חשוב. הטקסט הזה הוא הודעת דובר, זה ברור כשמש. ממטה ההסברה הליכוד-ישראל ביתנו נמסר:....
עו"ד עמית חדד: זה נמסר רק לרובינשטיין?
רה"מ בנימין נתניהו: לא. זאת תפוצת נאט"ו לכל העולם
עו"ד עמית חדד: זה מופץ לכולם?
רה"מ בנימין נתניהו: לדעתי זה הופץ לכל כלי התקשורת בלי יוצא מן הכלל. ימין, שמאל, דתיים. רשימת תפוצה זה דבר מקובל בדוברות. רשימה אלקטרונית. יש לנו מתנדבים במקומונים. הייתי ממשיל את רובינשטיין לאחד הפעילים המקומיים שיש לנו. למשל פעיל באזור הקריות והחיפה ושם יש מקומונים. הדוברות מפיצה, יש רשימת תפוצה של כל הפעילים המרכזיים, אלה שיכולים לפנות למקומונים. אתה מפיץ את זה לרשימה ברורה. אין לי ספק שרובינשטיין קיבל את זה ברשימת תפוצה. זה יכול להיות הרבה מאוד. יכול להיות גם אלפים.
רה"מ בנימין נתניהו: שעות לפני פתיחת הקלפיות הדבר האחרון שאני אעשה זה להתעסק עם האדון רובינשטיין או עם האדון אלוביץ'. אני בשעות האלה עובר באטרף, ממוקד במשימה, להגיע לכמה שיותר סניפים ולעודד אותם לבוא ולהצביע.
עו"ד עמית חדד: מה דעתך על הפרסום הזה בכלי תקשורת אחרים?
רה"מ בנימין נתניהו: יש פרסומים הרבה יותר נרחבים.
עו"ד עמית חדד: ראש הממשלה, אני מראה לך פרסום נוסף בוואלה, יש סימן שאלה אם הוא פורסם או לא מכיוון שאנחנו לא הצלחנו למצוא פרסום שלו באתר. "חיזוק לנתניהו מראש עיריית ירושלים: תומך בך". לפי ההתכתבות בין ישועה למגל, אנחנו חיפשנו את זה ולא מצאנו קישור לכתבה הזו.
השופטת רבקה פרידמן-פלדמן: אז מאיפה זה לקוח?
עו"ד יהודית תירוש: אתה מתכוון להגיד שאתה לא בטוח שזה פורסם בדף הבית?
עו"ד עמית חדד: ההבהרה במקום, בסדר.
עו"ד עמית חדד: ראש הממשלה, מה העמדה שלך על זה שלא מצאנו אפילו רגע אחד שזה הופיע בדף הבית בוואלה?
רה"מ בנימין נתניהו: זה אומר שזה לא קיבל את הבולטות, אם זה לא בדף הבית זו "חצי קבורה".
עו"ד עמית חדד: בכתב האישום נטען שהדרישה החריגה נענתה. מה העמדה שלך?
רה"מ בנימין נתניהו: לא דרישה, לא חריגה, נענתה במינימום של המינימום האפשרי. לכן להציג את זה כדבר חריג, היענות חריגה - זה פשוט לא תואם את המציאות. כבודכם, אני מנסה למתן את דבריי ולהיות הכי מדוד שאני יכול. באתרים אחרים שנתנו את זה בצורה יותר נרחבת - גם שם לא הייתי מעורב. לא היה לי זמן לזה ומי מתעסק בזה כרגע?!
עו"ד עמית חדד: הייתה מעורבות שלך בזה?
רה"מ בנימין נתניהו: שלילי.
עו"ד עמית חדד: רובינשטיין כותב את ההודעה הבאה: תודה רבה איש יקר. אני בבקשה תעלה שייראה. על מי מדובר כאן?
רה"מ בנימין נתניהו: אין לי מושג. מי עוסק בזה בכלל?!
עו"ד עמית חדד: ההודעה נשלחה לבקשתך, ידעת עליה בכלל?
רה"מ בנימין נתניהו: לא. יש ביטוי באנגלית, לא יודע אם הוא עדיין שגור אבל אני זוכר אותו מנערותי BATINSKI, אחד שנדחף פנימה.
השופט משה בר-עם: בהודעה שהוגשה בהסכמה בעניינו של רובינשטיין. יש התייחסות לעניינים שנטענו על ידי מר נתניהו לרובינשטיין? אם כן – כדאי שנתניהו יטען בעניין.
עו"ד יהודית תירוש: אנחנו חולקים על מה שאמר עו"ד חדד לבית המשפט - נאמר שהוא עומד מאחורי.
עו"ד עמית חדד: בית המשפט שאל על עמדת נתניהו בהקשר הזה.
עו"ד יהודית תירוש: דברים שרובינשטיין שומע לכאורה ממר נתניהו, בהודעה המוסכמת כתוב שהוא עומד מאחורי דברים שאמר. שכתב, שאמר, ברור שזה לא בעל פה. לכן יש בכתובים שלו התייחסות גם למר נתניהו.
עו"ד ז'ק חן: מאחר ואנחנו הגענו להסכמה אני רק רוצה להוסיף שסעיף 2 להסכמה לבוא ולחפור בדברים שלכאורה עולים מהתכתובת. הדגמה חיה קיבלנו כרגע ממה...
עו"ד יהודית תירוש: אתה לא יכול להעיד עכשיו!
עו"ד ז'ק חן: זה הפך להיות הרגל שכאשר אני עולה לדבר מול בית המשפט - מפריעים לי. ההדגמה הטובה ביותר היא בתשובה האחרונה בדברי ראש הממשלה - מה כתוב פה 'יראה' או 'ייראה'.
עו"ד יהודית תירוש: לא צריך להכניס דברים לסיכומים כרגע.
עו"ד עמית חדד: אני שואל האם ההודעות האלה נכתבו על דעתך, האם היית מודע אליהן, האם הן משקפות את הדברים מבחינתך?
רה"מ בנימין נתניהו: לא. לא הייתי מודע לזה.
השופט משה בר-עם: יש להניח שאדוני יבקש הבהרות ממר נתניהו לדברים האלה.
עו"ד עמית חדד: אנחנו מתייחסים לכל דבר. אני מבין את הפאניקה של התביעה - יש פה תיק בלי ראיות!
עו"ד יהודית תירוש: אם לזה הגענו... צריך להגיד את זה לבית המשפט ולפרוטוקול.
עו"ד עמית חדד: עוד רגע נגיד יהודית.
השופטת רבקה פרידמן-פלדמן: עורכת הדין תירוש.
עו"ד עמית חדד: במילה 'ייראה', הכוונה שיראו את זה באתר.
ענבר טויזר: עו"ד חדד מתקדם כעת לפריט מספר 8.
עו"ד עמית חדד: אירוע מיום 23.01.13, דרישה לפרסם תמונות של הנאשם נתניהו בכותל, לפרסם תמונות של רה"מ ורעייתו בקלפי ולהוריד תמונות של בנט. הדרישות הועברו באמצעות רובינשטיין לישועה ולאלוביץ', הדרישה נענתה כך נכתב בכתב האישום.
עו"ד עמית חדד: האם אתה זוכר במה מדובר?
רה"מ בנימין נתניהו: ממש לא.
עו"ד עמית חדד: אני מציג לך סרטון שהיה זמין באתר וואלה, באורך 4 דקות.
ענבר טויזר: הסרטון מוקרן באולם.
ענבר טויזר: עו"ד ז'ק חן יצא מהאולם ("ברשותכם, כמה דקות") - הדיון נמשך בלעדיו.
רה"מ בנימין נתניהו: ראינו פה סרטון שגרתי שיש בכל מערכת בחירות. אני הייתי בהרבה מערכות בחירות ואני לא זוכר אפילו פעם אחת מאין ספור מערכות הבחירות שהייתי בהן, שלא היה סרטון כזה.
עו"ד עמית חדד: ראש ממשלה מצביע ביום בחירות - זאת היענות חריגה מוואלה?
רה"מ בנימין נתניהו: אני לא זוכר פעם אחת שלא היה דבר כזה. שגרתי שבשגרתיים.
עו"ד עמית חדד: אני מציג לך למשל מאתר N12, תמונה שלך בכותל, גם בכלכליסט, רואים אותך בקלפי עם הפתק מחייך חיוך גדול. מה תגובתך לפרסום שהצגתי לפניך?
רה"מ בנימין נתניהו: שגרתי שבשגרתי.
עו"ד עמית חדד: אתה ביקשת מרובינשטיין לפנות בעניין הזה לאלוביץ' או למישהו?
רה"מ בנימין נתניהו: לא ולא.
רה"מ בנימין נתניהו: אני רק רוצה להבהיר מה קורה באותו יום, כבודכם. אני מטיל את הפתק ומכאן אני במרתון של בחירות. אני עובר עיר עיר, סניף סניף, על פי תוכנית מותאמת אבל גם משנה אותה לפי מידת ההיענות בקלפיות. פשוט תנופה בלתי פוסקת. איפה יש לי דקה אחת - ומה זה מעניין אותי בכלל - מה קורה באתר וואלה? אין לי זמן. אני שם במירוץ קשה. יש כאן כמה מהאנשים ליוו אותי במשך שנים, הם יודעים שאתה פשוט במירוץ מטורף אחרי הזמן והמקום - ולא אחרי וואלה, או כל אמצעי אחר.
רה"מ בנימין נתניהו: סליחה על הביטוי, WHO CARES? אני לא נכנס למוח של שאול אלוביץ', למי זה חשוב?
ענבר טויזר: עו"ד חדד מקריא: "כתב אמר שהוא שלח את החומר למערכת, שידברו איתי שוב אשלח שוב עם צריך. זה מה שנאמר לי מתקשורת רה"מ".
עו"ד עמית חדד: זה טקסט ששולח רובינשטיין לכאורה לישועה. מה אתה מבין מההודעה הזו?
רה"מ בנימין נתניהו: אני מבין שמישהו מתקשורת רה"מ תדרך את רובינשטיין. מדובר כאן בתמונה שלי, של אשתי ושל הילדים. אני מעריך שאשתי עמדה בקשר עם רובינשטיין. יש פה התכתבות עם נדב, דובר במטה ההסברה. זה לא אני בכל אופן. אני אומר את זה כעובדה שהיא בלתי אפשרית אחרת, כי לי אין זמן. אני מניח שאשתי בטח הפנתה אותו אליו.
השופט משה בר-עם: אדוני לא מדבר עם רעייתו בעניין הזה?
רה"מ בנימין נתניהו: ודאי, אין לי זמן.
עו"ד עמית חדד: למה שאשתך לא תתקשר ותעדכן אותך 'אתה שומע, ביקשתי מרובינשטיין שיפנה לאלוביץ'".
רה"מ בנימין נתניהו: אשתי מקיימת קשר עצמאי עם רובינשטיין, לא הייתי מודע לו ולא יכולתי להתפנות לו. אני עסוק. צריך להבין מה קורה כאשר אני מקבל דיווחים ממטה הבחירות של הליכוד על מה קורה בקלפיות - אני מזיז את עצמי ברכב, כראש ממשלה גם סוחב איתי שובל ארוך וצריך לקבל החלטות לאן הולכים. אני מדבר עם ראשי הסניפים ועושה 150-200 טלפונים.
עו"ד עמית חדד: למה אחד מהם מהטלפונים אתה לא מתקשר לרובינשטיין?
רה"מ בנימין נתניהו: אין לי זמן לזה! אני עסוק כל כולי בלהניע בוחרים לקלפי. אולי רובינשטיין חושב שזה ימצא חן בעיניי אשתי. אבל אני? אני לא עסוק בדברים האלה. כל מעייניי ברגע הזה, הקלפיות. וזה פשוט חסר חשיבות.
השופט משה בר-עם: כל הזמן הזה רובינשטיין בארצות הברית?
רה"מ בנימין נתניהו: כן.
עו"ד עמית חדד: אפשר לראות רה"מ, בתכתובות: "קיצרתי את פרס ולאחר מכן שמתי שני קטעים של החבר בקלפי ובכותל", זה דבר שאתה מכיר אותו? (הוא מקריא הודעות). אני אומר לך שכאשר רואים את הסרט רואים שזה פשוט לא נכון. לכל אחד יש שני קטעים, גם ההצבעה.
רה"מ בנימין נתניהו: לא הכרתי את הקיצור, לא הכרתי את התוצאה.
ענבר טויזר: (הם מדברים על סרטון וידאו שעלה בכתבה בוואלה לסיכום יום הבחירות).
רה"מ בנימין נתניהו: אנחנו חוזרים שוב לדרישה שלא הייתה והיענות שלא הייתה ועל זה הוגש כתב אישום של שוחד. זה פריט בשוחד לכאורה.
עו"ד עמית חדד: בשוחד שלא היה. מה סברת על טיב הסיקור שהתקבל מוואלה בבחירות 2013? סיימנו את כל הפריטים שקשורים בשנת 2013 אחרי ארוחת הערב הזו. אני מבקש שאחרי שעברנו על הכול, ראינו שיש עוד הרבה דברים שהתפרסמו בוואלה וזה רק חלק. אני מבקש את מבט העל שלך לגבי מה סברת בזמן אמת על טיב הסיקור שהתקבל מוואלה בבחירות 2013?
רה"מ בנימין נתניהו: בזמן אמת ידעתי שוואלה הוא אתר משני ולא משפיע שיש לו בעלים שהם אישית אוהדים את הליכוד ואת ההשקפה שאני והמפלגה שלי מייצגים. הבנתי שהוא כנראה מתקשה לשנות את האנשים. ידעתי בזמן אמת שזה אתר עוין מאוד - אבל לא ידעתי את מידת העוינות והחריגות שבעוינות הזו, לעומת כלי התקשורת האחרים. לא ידעתי עד כמה וואלה עוין.
רה"מ בנימין נתניהו: לא ידעתי על שמונת הפרטים הללו - משום שלא הציגו אותם בפניי. הציגו לי אחד. כאשר אתה רואה את הדברים שהם הביאו כתוצאה מאותה הבנה שלא הייתה שלושה שבועות קודם לכן אתה שואל את עצמך: איך יכול להיות דבר כזה?! איפה ההיענות ואיפה ההבנה.
עו"ד עמית חדד: עד כמה הרגשת, חשבת והבנת שאתה זוכה להיענות חריגה בבחירות 2013?
רה"מ בנימין נתניהו: לא חשבתי את זה בכלל וזה גם מוכח כאן. לא התעסקתי בזה ובוודאי שלא חשבתי כך. וואלה נחשב לאתר עוין, הוא לא אתר נגיש במיוחד ואנחנו רואים בדיעבד עד כמה הוא מעוות את הדברים.רה"מ בנימין נתניהו: יותר מזה: שימו לב במה עוסקים הפרטים האלה שכולם באים מרובינשטיין, ואולי הוא בקשר עם רעייתי - הם עוסקים בפרטים שוליים. הדברים שהם בלב הקמפיין של הליכוד - אין פניות של הליכוד. רובינשטיין לא פונה בענייני הליבה של הקמפיין - אפס. בעניינים איזוטריים, ואני בוחר את מילותיי בקפידה, הם יכולים להיות מעניינים אולי בזמן אחר. יכול להיות שהם מעניינים את רעייתי, את רובינשטיין עצמו, או שרובינשטיין חושב שזה מעניין את רעייתו.
השופט משה בר-עם: בחקירה מסרת את התשובה הזו, שאולי זו רעייתך?
רה"מ בנימין נתניהו: כבודכם, אני ביקשתי לראות את הדברים. אילו היו מראים לי את הדברים האלה אחרי חקירת האקספרס שדיברו עליה, הייתי עונה ובוודאי הייתי עונה עוד יותר בחדות או שהייתי בודק. אני מרשה לעצמי לומר שאני מסופק אם הדברים היו מתגלגלים לאן שהם התגלגלו.