ענבר טויזר: עו"ד נועה מילשטיין מהצוות של עו"ד חדד מגישה מסמכים לשופטים ולתביעה
עו"ד עמית חדד: בוקר טוב. רה"מ בפתח הדיון, נחזור לאישומים שנזכרים בסע' 1-2 לאישום הראשון. "בשנת 2010 חתם נתניהו על היתר להעברת השליטה במניות בזק, שאפשר את העברת השליטה בקבוצת בזק לידי אלוביץ'. אתמול דיברנו על סעיפים דומים. ביקשנו לדעת איפה הסעיפים האלה נמצאים בחומר החקירה? מאיפה הפרקליטות מצאה את זה? מצאנו את האישורים האלה.
ענבר טויזר: חדד מציג מסמך
עו"ד עמית חדד: נתחיל ב-2010, האישור הזה מתיר לאלוביץ' שאול ויוסף להפוך לבעלי השליטה בחברת בזק.
רה"מ בנימין נתניהו: כן זו חתימה שלי
עו"ד עמית חדד: אצל מי אתה חתום?
רה"מ בנימין נתניהו: כחלון, שר התקשורת
עו"ד עמית חדד: אתה זוכר את האישור הזה?
רה"מ בנימין נתניהו: לא, אבל הוא כאן לפנינו
עו"ד עמית חדד: כשחתמת, זה היה בדרך אחרת מהחתימות שדיברנו עליהן אתמול, על ביקום ב-2014?
רה"מ בנימין נתניהו: זהה לחלוטין
עו"ד עמית חדד: לא הרגשת שבחתימה על ביקום זו במערכת שוחדית עם אלוביץ'?
רה"מ בנימין נתניהו: לא. מותר לי להעיר כבודכם? זה די מעניין שהתביעה כללה את האישורים האלה באישומים! איך היא כללה אותם באישומים?
עו"ד עמית חדד: האם הרגשת מחויבות לאלוביץ' או תחושה שונה כאשר חתמת?
רה"מ בנימין נתניהו: לא הייתה לי שום תחושה כי לא זכרתי שחתמתי על זה. הדרג המקצועי מביא את זה בחתימת השר, זה עובר דרך המשפך של המשרד שלי, היועצים המשפטיים וכו'
השופט משה בר-עם: אדוני הכיר בתקופה זו את אלוביץ?
רה"מ בנימין נתניהו: לא, ההיכרות איתו היתה בדיוק זו שתיארתי - כחלק עם קבוצה של אנשים מובילים בכלכלה, לא אישית. עד אותה ארוחת ערב, לוקח שנה עד שנפגשנו. ההיכרות הייתה כקבוצה, לאחר ארוחת הערב איתו. אבל האישורים שניתנו לפני כן - הם יותר משמעותיים מבחינה כלכלית. מה שאני אומר כבודכם, זה שהפרוצדורה לפיה חתמתי היתה אוטומטית. אם הייתה בעיה - אחד הגורמים המשפטיים היה מעלה בפניי. חתמתי על אלפי אישורים כאלה
עו"ד עמית חדד: הרגשת הבדל בין האישורים?
רה"מ בנימין נתניהו: זהה לגמרי. לא הרגשתי כלום זו הנקודה. לא ידעתי בכלל שחתמתי על זה
עו"ד עמית חדד: כמה הרגשת מחויבות בחתימה?
רה"מ בנימין נתניהו: לא הרגשתי דבר. לא הייתה לי מחויבות לאלוביץ', חתמתי באותה אי תחושה ואי מחויבות. זו תיאוריה הזויה שאין לה קשר למציאות. אני אגב חושב שעצם העלאת הדברים בכתב אישום זה דבר תמוה. הייתי אומר - רשלנות. משום שזו טענה: אלה חתימות מזכות!
ענבר טויזר: עו"ד חדד מציין כי על פי כתב האישום, האירוע הרגולטורי של רכישת מניות בזק הוא בעל משמעות כלכלית רבה. במכירת "יד2" מדובר בעסקה של 800 מיליון ש"ח ובחתימה על היתר העברת השליטה בבזק - 6.8 מיליארד ש"ח, כמעט פי עשרה
עו"ד עמית חדד: עד כמה היית מודע להיקף העסקה כשחתמת?
רה"מ בנימין נתניהו: לא הייתי מודע להיקפה ולא לעסקה
עו"ד עמית חדד: אם מישהו יגיד שיש מערכת יחסים שוחדית סביב האישור הזה?
רה"מ בנימין נתניהו: אני אגיד שזה מגיע במסגרת חתימה רגולטורית אין שום הבנה, שום סיכום, שום מערכת יחסים. כבר כששאלת אותי לגביו אתמול - 800 מיליון ש"ח שהיו בחתימה על מכירת 'יד2' - זה לא היה יצירת ערך. הוא (אלוביץ') לא קיבל ערך, הוא החליף מכונית, החליף נכס בכסף. הוא לא קיבל שום דבר

ענבר טויזר: עו"ד חדד ממשיך בסקירה של פריט פריט מתוך 315 פריטי השוחד בתיק בזק-וואלה. הגענו לפריט מספר 35
עו"ד עמית חדד: בוא נחזור לפריטים, התגעגענו אליהם. יש מאות כאלה, אנחנו דילגנו על לא מעט פריטים ונמשיך לדלג. עברנו על עמדת המדינה היטב
השופט עודד שחם: מר חדד, לא כעת

עו"ד עמית חדד: נתקדם לפריט הבא, בכתבות שעסקו בטורי דעה של אהוד ברק. עד כמה היה לך אינטרס להסיר את הטור הזה?
רה"מ בנימין נתניהו: היה לי אינטרס שלא יסירו. זה מתאר פעילות של אהוד ברק נגדי. הדבר האחרון שהייתי רוצה לעשות זה להסיר, הדבר הראשון שאהוד ברק היה רוצה זה להסיר
עו"ד עמית חדד: זו כתבה של איש פנימי של אהוד ברק שמספר
רה"מ בנימין נתניהו: חושף פעולות של אהוד ברק נגדי
יעל יפה: באולם ויכוחים בין התביעה להגנה לגבי האם נתניהו צריך לציין שהוא יודע דברים מידיעה אישית או הערכה או סברה
רה"מ בנימין נתניהו: גברת תירוש צודקת, הידיעה שלי - היא מההכנה שעשינו. אבל ראיתי שינון מגל העיד בצורה מפורשת שאהוד ברק לחץ כדי שהדבר הזה יירד, זה אכן ירד - וזה בסדר גמור. אני לא מדבר על אם מותר לו לבקש או לא, מצדי מותר. אני יודע מעדות של עד אחר, ינון מגל, שברק ביקש להסיר ולכן אני טוען מה הפריט הזה עושה פה?!
עו"ד עמית חדד: הייתי שמח אם התביעה תגיד אם היא עדיין חושבת שרה"מ ביקש להסיר את הכתבות האלה. הם יכולים להגיד: "טעינו"
ענבר טויזר: מתקדמים לפריט הבא: כתבה של אמיר תיבון בוואלה. עו"ד חדד מקריא מתוך הכתבה: "הממשלה ביטלה דיון בנושא בשל מריבות נתניהו בנט"
רה"מ בנימין נתניהו: כתוב כאן בנקים גדולים באירופה, ואח"כ כתוב שמדובר בשני בנקים בסקנדינביה בכלל. הבנקים הגדולים לא שם, זה ניפוח וניגוח פוליטי
עו"ד עמית חדד: זו כתבה חיובית?
רה"מ בנימין נתניהו: לא, הכוונה היא שלילית - זה ברור
עו"ד עמית חדד: יש בכתבה ציטוט של גורם מדיני עלום: "המנהיגות עסוקה בפוליטיקה פנימית בזמן שהחרם תופס תאוצה". כמה זה מקובל לצטט גורם עלום ולא לתת זכות תגובה?
רה"מ בנימין נתניהו: זה לא מקובל, אבל כשמדובר בי - זה מקובל. מה לעשות
השופט משה בר-עם: זה לא קשור לפריטים שנטענו לגביו
עו"ד עמית חדד: לנו יש טענה יסודית: לקחו 315 פריטים, עצמו עיניים להסתכל דרך פיקסל אחד אל מול 315 מקרים ולא להסתכל עליהם, הים הגדול הזה. כשאנחנו רואים שהיו דברים שנטענו אפילו לגבי נתניהו שרואים שהוא לא קשור וטוענים 'היענות חריגה'. אנחנו חושבים שאם יש פריט מסוים יש לפניו ואחריו כתבות רעות, לא ניתן להתעלם מזה
רה"מ בנימין נתניהו: אלוביץ' הוא ימין מבוהל ולא ישנה את הצופן הגנטי של הכותבים האלה, שקשה להאמין - יותר עוינים מאתרים עוינים אחרים. למה לא עסקתי בזה? כי בעיניי זה היה חסר תוחלת וחשיבות, אלא אם היה משהו שתפס את תשומת ליבי שחשבתי שצריך לטפל בו

1735042468265.png

מוטי קסטל:
רעידת אדמה.
נציגת התביעה: מדובר בהשתעלות שיטתית וחריגה של הנאשם 1 ובני משפחתו, ביחד ולחוד. שיעולים בהיקף ניכר להם הנאשם היה מודע. מנגנון השיעול המושחת אותו ייסד הנאשם 1, אפשר את העברתן של מסרי השיעול במסגרת מערכת היחסים השוחדית של - שתעל וקח.
מדובר ב150 שיעולים ישירים בהם הנאשם היה מעורב וכ175 שיעולים שהועברו באמצעות מתווך ואליהם הנאשם 1 היה מודע כשהן חלק אינטגרלי ובלתי נפרד מרכיב ה"מתת".

המפכ״ל לשעבר אלשיך טוען בכאן ב׳, על משפט נתניהו: ״הדמוקרטיה שלנו שברירית מדי כדי לנהל את המשפט כשראש הממשלה עדיין מכהן, מדינת ישראל חשובה יותר מהצדק המוחלט״

אני מריח כאן לחץ גדול של המערכת לפני יציאת האמת לאור. מערכת יקרה, מתקשה לרחם עלייך, תתמודדי

התובעת במשפט נתניהו ליאת בן ארי פורשת מהפרקליטות, לטענתה ללא קשר למשפט. בפועל לא טרחה להגיע כמעט
אריאל כהנא:
עוד לא הגענו למחצית הדרך במשפט נתניהו, אבל אנחנו כבר יודעים שהתובעת הראשית התפטרה, שהתובעת שמחליפה אותה לא שולטת בכתב האישום ושכתב האישום תוקן תיקונים מהותיים ונחלש אחרי שהוגש. אולי תגאלו כבר את עם ישראל מהאיוולת המסויטת זו?!

היועמ״ש לשעבר אביחי מנדלבליט ברשת ב׳: ״בזמנו חשבתי שתיק נתניהו נכון שיסתיים בהסדר, והיה מו״מ שלא הצליח. יש עדיין סיכוי להסדר. אני גם חושב, מהכרותי עם המערכת בלי לדבר עם היועצת -שדלתה של היועמ״שית תהיה תמיד פתוחה בפני הסניגורים״.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה