ינון מגל: גורם בכיר אומר לי על החוקר הראשי בחקירות נתניהו מומי משולם בעקבות הדברים שנחשפו היום במשפט: מדובר בשקרן, קרימינל, בתוך מערכת חולה מאוד. הדברים לאט לאט נחשפים.

תחילת הדיון: סנ"צ חבקין חושש מהפללה עצמית ולכן נזהר מאוד בדבריו בדיון הקודם ומבקש היום הגנה. חבקין: "לא רוצה לשים את עצמי במצב בעייתי בהמשך. זה מה שאני מבקש. הגנה. שהדברים שאני אגיד לא ישמשו נגדי בהליך כלשהו", הפרקליטות מתנגדת אך השופטים מאשרים הגנה בפועל על צחי חבקין (לכל שאלה לגופה).

חבקין מאשר: כל מה שהיה בתיק 1000 בהתחלה זה אסופה של ידיעות מודיעיניות של בן כספית שהפכה להודעה שלו (בעדות) וכספית נתן רשימה של "מקורות".

חבקין מאשר,(תחת הגנה): "חרגנו מאישורי היועמ"ש שנתן אישור לשאול רק על עניין השימוש בדירת פאקר במלון רויאל ביץ'". חבקין מאשר ששאלו שאלות על מתנות לבני הזוג נתניהו בלי אישור היועץ וכך הגיעו להדס קליין. השופטת פרידמן-פלדמן: "אתה יודע שצריך אישור. אי אפשר לחקור בלי אישור". חבקין: "אין לי תשובה טובה לזה, לא דקדקתי בזמן אמת". השופט בר-עם: אתה יודע שצריך אישור, אבל זורם עם זה". חבקין: "אין לי תשובה טובה לזה".

חבקין מאשר: "הזמנו את הדס קליין וחרגנו מאישורי היועץ עם שאלות על מתנות כי חשבנו שמנדלבליט הוא איש של נתניהו". חבקין
: "למיטב ידיעתי לא היה אישור לזה". השופט בר-עם: "זה מה שביקשת לדווח לשרצר (מח"ש) על עניינים בלתי תקינים?" חבקין: "כן". חדד: "זה פלילי לדעתי. טוב שאתה מבקש הגנה. אבל לא פעלת על דעת עצמך. זה מפקדים שלך?" חבקין:"נכון".

השופט בר-עם: "כל זה חקירות של ראש ממשלה. שואלים שאלה כללית ומצפים שבן אדם יספר... זה קצת בעייתי. אתם לא ממוקדים ואין לכם אישור לחקירה. אז איך מנהלים כזה קו חקירה?! אני שואל קונקרטית". חבקין: במקרה הזה לא היה אישור, אין לי תשובה לזה".

חבקין מאשר: מומי משולם שיקר בבית המשפט בנוגע להיכרות עם השם הדס קליין.

חבקין מודה: "הונחיתי לפצל את ההודעות על יוסי כהן, ראש המוסד לשעבר על ביקוריו בדירת פאקר במלון רויאל ביץ'. זה חריג, מעולם לא עשיתי את זה, אני בא כעד ומספר על משהו שיכול להוות עבירה פלילית ע"י עובד ציבור, אחד הבכירים שיש". הונחיתי ע"י כורש ברנור לכתוב 2 מסמכים נפרדים כדי לא לערבב את שמו של מי שהיה ראש המוסד יוסי כהן ולעשות הפרדה בין כהן לבין הדבר האחר שהתבקשנו לבדוק שם. ייצרתי 2 מסמכים באותו זמן". זה חריג, לא עשיתי דבר כזה מעולם, לא לפני ולא אחרי".

עו"ד חדד חושף תרגיל חקירה דרמטי ומלוכלך שבוצע על הדס קליין (חוסה תחת צו איסור פרסום עקב חשש לפגיעה בפרטיות), ייצרו מנוף לחץ (סחיטה) על הדס קליין.

מוטי קסטל
עדותו של נתניהו תסתיים מחר ב-14 בשל פגישה מדינית חשובה.

עו"ד עידו שיפוני סיכם בטוויטר את יום עדות מס' 2 של סנ"צ בדימ. צחי חבקין:
בניגוד ליום עדותו הראשון, בו עדיין התעקש ש-"אי התקינויות" בחקירות תיקי האלפים בהן לקח חלק לא היו עבירות פליליות, יום עדותו השני נפתח בהכרזתו הדרמטית, לפיה הוא מבקש מביהמ"ש להעניק לו חסינות מהפללה עצמית ע"פ עדותו במקרים בהם יטען שתשובה לשאלה עלולה להפליל אותו. לאחר ששמעו את טענות התביעה, שניסתה מחד למנוע עדויות על עבירות שהתרחשו במהלך החקירות ומאידך לא להיתפס כמי שחוששת מכך, אישרו השופטים לחבקין שבכל מקרה בו יחייבו אותו להשיב לשאלה שהתשובה עליה עלולה להפליל אותו, תעמוד לו החסינות הקבוע בחוק. ואכן, עדותו של חבקין היום, למן תחילתה ועד לסופה, תיארה רצף אינסופי של עבירות חמורות וקשות שביצעו הוא מפקדיו ופקודיו במהלך החקירות, הן בתיק 1000 והן בתיקים אחרים, בעיקר סביב פעולות וכיווני החקירה הנרחבים אותם חקרו נגד נתניהו ללא אישור יועמ"ש ולעיתים תוך מעבר על איסורים שונים. חבקין העיד על לחצים פסולים שהפעילו החוקרים על הדס קליין ועל מקרים נוספים רבים, ביניהם אירוע הנוגע לגיל שפר. חבקין העיד ששפר זומן לעדות ללא סיבה ספציפית אלא רק כי סיים את תפקידו אצל נתניהו ברוח לא טובה, ולכן זומן ונתבקש למסור כל מידע שידוע לו על נתניהו, פלילי או לא מוסרי, ללא כיוון מסוים אלא כחקירת דיג (פישינג). כלומר למצוא משהו שיפגע בנתניהו פלילית או ציבורית. בשלב מסוים, אף החל מומי משולם לאיים על שפר שיחקור אותו באזהרה ואף שיפליל אותו אם לא יספק לו מידע כלשהו, כפי שנעשה עם עדים רבים אחרים כאמצעי לחץ לא חוקי או ליתר דיוק כסחיטה באיומים.
בשבוע הבא ימשיך חבקין בעדותו.

ראש הממשלה על מומי משולם: עבריין ושקרן- הוא זה שצריך לשבת כאן, לא אני

בתגובה להצגת פרוטוקול חקירה שבו חקר מומי משולם את ראש הממשלה, הטיח ראש הממשלה בתובע:
מי זה אותו חוקר? אתה צריך לחקור אותו. הוא זה שצריך להיות על הדוכן, לא אני. משולם הוא עבריין ושקרן.

שלמה פילבר: "לא התהפכתי, לא חזרתי בי, זו היתה הדחה לעדות שקר"

עד המדינה לשעבר, שלמה פילבר, שיתף בכנס אילת לעיתונות במה שעבר בליל מעצרו השני בחשד לסיוע בשוחד: "פרצו למכשיר הסלולרי שלי וזו עבירה פלילית בפני עצמה. אחר כך חקרו אותי 60 שעות ער, מאויים ומטורטר בין בתי מעצר". לטענתו, סוהר ביצע בו מעשים חמורים (כנראה בתואנה של חיפוש גופני) - כתרגיל חקירה.

לשאלות העיתונאים בפאנל על הסיבה שחזר בו מעדותו, השיב פילבר: "לא התהפכתי, לא חזרתי בי. חוקרי משטרת ישראל עשו עבירות כשניסו להטות אותי מעדות. אני מעולם לא אמרתי שאני יודע מתי היתה פגישת ההנחיה, החוקרים עבדו 4 ימים כדי לכוון אותי לתאריך מסויים. זו הדחה לעדות שקר ואסור היה לי אפילו לדבר על כך כנחקר".
עם זאת, פילבר הדגיש כי הוא תומך בהמשך משפט נתניהו עד לסיומו, כחלק מתהליך ניקוי אורוות של מערכת החוק בישראל לדבריו.

עו"ד אילן בומבך, הדגיש שהחוקרים לא עשו את עבודתם המינימלית במציאת ראיות תומכות לעדויות שהוזכרו: "זו לא התרשלות, זה היה מכוון", אמר עו"ד בומבך. "ידעו שהראיות לא נכונות ובכל זאת השתיתו על העדות את תיק 4000. מתברר שלא היה אישור לחקירה בתיק 1000, אין שום התייחסות מהפרקליטות".

עוד הוסיף עו"ד בומבך: "תנאי להסדר טיעון זה שנאשם ירגיש שבאמת עבר עבירה ויוכל להגיע להסדר. אבל אם נתניהו לא מרגיש שעבר עבירה בנסיבות האלה, הוא לא יכול להגיע להסדר. המשפט לא יסתיים גם בעוד שנים רבות. היו תקדימים לחקיקה במהלך משפט כמו עם שי דרומי, שבמקרה שלו הביאה לזיכויו במשפט".

עו"ד עידו שיפוני סיכם בטוויטר את יום עדות מס' 50 של נתניהו:
יום חקירתו זה של נתניהו בתיק 100 היה עוד עליית מדרגה בהזיה ההולכת ומחריפה, בה נתניהו עומד ועונה אינספור פעמים לאותן שאלות בלתי רלוונטיות המבוססות על מידע שקרי ומטעה בזדון, כפי שנעשה לכל אורך חקירות התובעים בתיקי האלפים. היום כבר העירו השופטים לתדמור באופן אגרסיבי יותר מהרגיל, אולם עדיין לא הפעילו נגדו שום סנקציה דיונית או מהותית, אלא הסתפקו בנזיפות לשורה ארוכה של מעשי מרמה והונאה של התובע, וכמובן לערימת הטענות המטופשות ברמה של גזלייטינג בגן ילדים. להלן תמצית הדברים:

לאחר שכשלה לחלוטין בהוכחת תיזת קו האספקה, כלומר לא סיפקה ולו גם שמץ ראיה חפצית לטענותיה, אלא רק ערימת גרסאות מבולבלות הזויות וסותרות בע"פ של קומץ עדי שקר מובהקים, ועוד יותר מכך - 3 חוקרים כבר העידו בפני ביהמ"ש על האופן העברייני בו פוברקו "העובדות" שבבסיס כתב האישום, דורשת התביעה מנתניהו להוכיח כל פרט בהגנתו באופן פוזיטיבי, ולדוגמא לספק קבלות לכל סיגר אותו רכש אי פעם בעצמו, כאילו אם לא יצליח לעשות זאת יוכיח הדבר שקיבל את כל הסיגרים שרכשו מילצ'ן ופאקר במשך כמה שנים וגם את אלו שמעולם לא נרכשו אלא הומצאו ע"י הדס קליין תחת לחץ החוקרים, למרות שאין שום מסמך המוכיח זאת.
כמובן שמדובר בחקירה חסרת כל תוחלת, שכן גם אם היה עולה בידי התביעה לכרסם באופן כלשהו בטענות ההגנה של נתניהו בדרכים המגוחכות הנ"ל, מה שלחלוטין לא קרה, לא היה בכך כדי לסייע לה בהוכחת האישום במאום.

נשוב ונזכיר: הנטל אינו על נתניהו להוכיח את חפותו, אלא על התביעה להוכיח את אשמתו ברמה של מעל כל ספק סביר, ומשעה שזו לא הוכחה וברובה הגדול הופרכה פוזיטיבית, ממילא אין שום משמעות לכרסום כלשהו בטענות ההגנה גם לו היה כזה. ובכל זאת, הסאגה נמשכת, והשופטים למרות שהם מעירים מדי פעם הערות מנומסות לתובע על חזרתיות וחוסר רלוונטיות, כבר ממש חוטאים לתפקידם באי התערבות בהצגה השערורייתית. יש לשופטים די והותר כלים כדי למקד את הדיון לנקודות המפתח אם ברצונם לעשות זאת, אולם הם בוחרים לאפשר את המשך קרקס האימים שמנהלת התביעה ללא שום תוחלת משפטית, אלא רק ממניעים זרים ופסולים, חלקם פוליטיים וחלקם אישיים.

וואו: סנ״צ חבקין מאשר בעדותו בבית המשפט: ״בדקנו רק סיקור אוהד״.
עמית חדד: לא בדקתם היענות חריגה?
חבקין: מה זו היענות חריגה?
כזכור, תזת ההיענות החריגה שהחליפה את תזת הסיקור האוהד עומדת בבסיס תיק 4000. (עמית סגל).

וואו: סנ״צ חבקין מאשר בעדותו בבית המשפט: ״בדקנו רק סיקור אוהד״.
עמית חדד: לא בדקתם היענות חריגה?
חבקין: מה זו היענות חריגה?
כזכור, תזת ההיענות החריגה שהחליפה את תזת הסיקור האוהד עומדת בבסיס תיק 4000. (עמית סגל).
חדד: "תאשר לי שמה שעמד בבסיס התיק זה שנתניהו קיבל מאתר וואלה! סיקור אוהד".
חבקין: "כן, חקרנו סיקור אוהד".
חדד: "רק סיקור אוהד?"
חבקין: "כן".
חדד: "והענות חריגה חקרתם?"
חבקין: "מה זו 'הענות חריגה'?"
חדד: "לא חקרתם מעולם הענות חריגה?"
חבקין: "לא יודע מה זה. הענות חריגה צריכה להיות בהשוואה למשהו".
חדד: "תאשר לי שמעולם לא חקרתם ולא ניסיתם לבסס בסיס להשוואה - לא מול ערוצים אחרים, לא מול פוליטיקאים אחרים".
חבקין: "מעולם לא".

חבקין: "לא חקרתי בזמן אמת 315 אירועי סיקור, היו 15-20 מקרים בלבד, זה סדר הגודל....
חדד: "אתה לא סיכמת בסיכום שלך את תיק 4000 איזשהם 315 מקרים שמהווים את המתת הנטען?"
חבקין: "נכון".
חדד: "גם לא 100 מקרים".
חבקין: סדר גודל של 15-20, ככל שאני זוכר".
חדד: מעולם לא חקרתם 315 אירועי סיקור?"
חבקין: "נכון".
חדד: "ביקשתי ממך לעבור על נספח ה-315 אירועי הסיקור, אשר לי כמי שריכז את התיק, אין נחקר שהוצגו לו 315 אירועי סיקור ואפילו לא עשירית מזה".
חבקין: "מעריך שאתה צודק. אמרתי 15-20, סדר גודל כזה. 315 - לא".
חדד: "אני אומר שלראש הממשלה לא הוצגו 315 ולא 15. ספרנו 10 מקרים. למה לא הצגתם לראש הממשלה 315 מקרים?"
חבקין: "כי לא הכרתי 315 מקרים בזמן אמת, לא הכרתי כאלה כמויות".
חדד: "לא מכירים, לראשונה נתקלים בו כאשר מוגש כתב אישום?"
חבקין: "לא נתקלתי בו".

גיא לוי פרסם בטוויטר: כאשר התחלנו את פרויקט 315, לא האמנו שזה מה שנמצא: כל 315 הסעיפים בכתב האישום (שאמורים להוות את ״השוחד״ שרוה״מ קיבל מאלוביץ׳) היו חירטוט אחד גדול. כתבות שבכתב האישום נטען שעלו לבקשת נתניהו וצוותו - לא עלו מעולם לאוויר. כתבות שהם טענו שהוסרו - קיימות באתר וואלה! עד היום. כתבות שנטען לגביהן שהן דורדרו - התגלה כי היו 15 שעות בעמוד הבית. כתבות שנטען לגביהן שהן שונו - התגלה כי לא נעשה בהן כל שינוי והן נשארו מוטות, ארסיות ותוקפות דווקא את נתניהו. אתמול סנ״צ צחי חבקין שעמד במרכז החקירות מוסר עדות תחת שבועה מול השופטים ויהודית תירוש שפקחה אישית על החקירה ואומר: "מעולם לא בדקנו את ה-315 סעיפים האלו ואני בכלל לא יודע מה זה 'היענות חריגה' שעומדת בבסיס השוחד. מעולם לא בדקנו את זה ומעולם לא עשינו כל בדיקה השוואתית". ככה נוהל התיק החשוב ביותר בתולדות המדינה, החקירה נגד ראש הממשלה.

משפט נתניהו | רה"מ לתובע: מספיק תפרו את התיק הזה, אל תתפור לי שאלות. מר תדמור אל תשים בפי דברים שלא אמרתי.
נתניהו פנה לשופטת: אולי נקצר את הזמן אם תדמור לא יעוות את דבריי.

טראמפ להרצוג: אף שאני מכבד את עצמאותה של מערכת המשפט, ה״קייס״ נגד נתניהו פוליטי ולא מוצדק. חנינה לנתניהו תאפשר לו לאחד את ישראל אחת ולתמיד ולהביא לסיום מצב המלחמה.

האיגרת:

1762943792202.png

1762943961141.png

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה