נתניהו בעדותו: הפצ״רית קיבלה מתנות בעשרות אלפי דולרים (יקי אדמקר)
נתניהו הוסיף: שאולמרט קיבל עטים- אין בעיה
על יוסי כהן שקיבל- אין בעיה
כל המקרים שתיארתי אין בעיה, רק במקרה שלי שיניתם את החוק ותפרתם תיק (יקי אדמקר)

דניאל גרובייס - גל"צ: הרב צמח מאזוז, ראש ישיבת 'כסא רחמים' במתקפה חריפה על מערכת המשפט: "הם אנשים שאין להם לא תורה ולא דת ולא אמונה ולא כלום. נראה לו להרשיע את זה, מרשיע אותו. הם מקבלים עדות של עד אחד ושל אשה". על משפט נתניהו: "נתניהו מבזבז שם ימים, אבל הם לא יעזבו, כי יש להם מטרה".

- - - - -
בסוף השבוע פורסם כי נשיא ארצות הברית דונאלד טראמפ שיגר מכתב בקשה אל נשיא המדינה יצחק הרצוג לחנינה מלאה עבור ראש הממשלה בנימין נתניהו במשפטו, "אני קורא לך בזאת לחון באופן מלא את בנימין נתניהו, שהיה ראש ממשלה נחוש ומכריע בזמן מלחמה, וכעת מוביל את ישראל לתקופה של שלום. תשומת ליבו של נתניהו אינה יכולה להיות מוסחת שלא לצורך. אני מאמין כי זהו תיק פוליטי ובלתי מוצדק. הגיע הזמן לאפשר לביבי לאחד את ישראל באמצעות חנינתו ולשים סוף לרדיפה המשפטית הזו אחת ולתמיד", כתב טראמפ.

בהקלטה שנחשפה הערב ע"י הכתב דניאל גרובייס (גל"צ) ועוררה סערה, נשמע מורנו ראש הישיבה הגאון הגדול הרב צמח מאזוז שליט"א מתייחס לבקשת הנשיא טראמפ, מסביר מדוע לדעתו בישראל יסרבו לבקשה: "טראמפ אומר להם: "תעזבו, שטויות!". אבל הם לא יעזבו. הם לא יעזבו, כי יש להם מטרה. וב"ה עד היום הם לא השיגו אותה. והם נסחפים מיום ליום, עוד חוקרים ועוד חוקרים ועוד חוקרים", תקף הגר"צ בחריפות.

עוד יום שבו נחשפו מעללי המערכת בחקירת תיקי נתניהו.

סנ״צ צחי חבקין: האיומים על בני משפחה, המעצרים, חילוטי הרכוש, תרגילי החקירה הלא חוקיים והארכות המעצר החוזרות ונשנות של הנחקרים- נועדו אך ורק כדי להפעיל לחץ על הנחקרים ולא כדי למלא כל צורך חקירתי.

יקי אדמקר

סיכום יום עדותו החמישי של סנ"צ בדימוס צחי חבקין

חבקין מאשר לעו"ד מילשטיין (מההגנה) כי תיק 3000 קיבל את שמו (מספרו) כי החוקרים סברו שגם הוא יגיע לחקירת רה"מ בסוף. על אף שלא היה חשוד כלל, חבקין מודה למעשה כי החוקרים חרגו מאישורי היועמ"ש (כמו שקרה גם בתיק 1000, הפתעה) ושאלו על נתניהו. חבקין: "הרגשתי שאני יכול לשאול חופשי מעורבות של ראש הממשלה ממה שהכרתי מחוקרים אחרים".

עו''ד מילשטיין שואלת את חבקין על עוזי ארד:

מילשטיין: הוא עבד לצד רה"מ תקופה ארוכה ולכן אפשר לשאול אותו שאלות כלליות כדי לקבל מידע כללי על ראש הממשלה?
‏חבקין: אני זוכר שדיברתי איתו גם על דברים כלליים שאינם בהכרח קשורים לתיק. זה מזיכרון אני אומר.
מילשטיין: זה חלק מהנחייה שאפשר להשתמש בחקירה בתיק הצוללות כדי להשיג מידע על ראש הממשלה בלי קשר לתיק 3000? השאלות לעוזי ארד היו הנחייה אישית שלך או הנחייה מהמפקדים לשאול את ארד, שרן ושמרון שאלות כלליות על נתניהו?
‏חבקין: לא זוכר הנחייה מפורשת. לי היה ברור שאני רשאי לעשות זאת ולמיטב ידיעתי גם החברים שלי.

חבקין מעיד על עצמו אך למעשה מעיד על המערכת:
הייתי ביאח"ה 10.5 שנים, לעומתי לא פעם. שילמתי מחירים. לאחר שעברתי ליאל"כ (תזכורת מעדויות קודמות), אחד הלקחים שהפנמתי הוא שלא הצלחתי לשנות שום דבר, בטח בחקירות כ"כ גדולות שעוסקים בהם אנשים רציניים מאוד. הסבירו לי למה עליי לעשות את העבודה שלי בפינה שלי ואם יש ספק או חילוקי דעות, לסיים ברמת המפקד שלי.

לאחר מכן, עו''ד ז׳ק חן שואל את חבקין על תרגיל החקירה הלא חוקי על אור ושאול אלוביץ' בו הם הוכנסו לחדר היוועצות (חדר כזה משמש עו''ד בשיחה עם לקוח ואמור להיות לא מוקלט ולא מוסרט) לאחר שהחוקרים לחצו על אור לשדל את שאול אביו להחליף את עו''ד ז׳ק חן (שוב, במטרה להשיג עד מדינה).

חבקין מאשר שפעולות כאלה מצריכות אישור מגבוה:

חבקין: פעולות כאלה צריכות אישור מהנהלת החקירה. זה לא שיקול דעת של החוקר, או יוזמה של חוקר באותו רגע. פעולות כאלה צריכות יידוע של הנהלה. אם רוצים תרגיל שיהיה עכשיו ולא מחר, אז ראש המפלג מאשר התמונה ומעדכן הממונים עליו. אישור צריך בפעולות מסוג זה. זו לא עוד אמירה של חוקר בחדר חקירות.

אם כל זה לא הספיק עד כה, חבקין מטיל פצצה נוספת. חיים ניסים, ראש זרוע חשיפה ביאל"כ ולאחר מכן הפך לראש היחב"ל, החזיק בדוח מפורט שכלל ציר זמנים, רצף אירועים ובעיות ביחס לרצף האירועים, פגישות ואיכונים בתיקים 3000 ו-4000. בין היתר, המסמך מעיד כי "פגישת ההנחייה" עליה מתבסס תיק 4000 לא הייתה יכולה להתקיים, בניגוד מוחלט לכתב האישום. המסמך הוסתר במשך זמן רב מההגנה ומבית המשפט. חבקין מאשר כי המסמך הזה הוצג לא אחת בישיבות פנימיות ונציגי היחידה היו מודעים לתוכנו.​

ביום השני לחקירה הנגדית בתיק 4000, התובעת יהודית תירוש ניסתה להוכיח שראש הממשלה בנימין נתניהו היה מעורב עד רמת הפיקסלים בסיקור התקשורתי שלו – כולל בחירת תמונות למגזין צרפתי. נתניהו הגיב בזעם: "אנחנו יכולים לכלות את הזמן שלי ושל בית המשפט. זה שאני מסתכל מדי פעם על תמונות כמו כל פוליטיקאי – זה נכון. אבל לטעון שאני עוסק בזה כל הזמן – זה פשוט שקר וכזב".
אמס

סיכום יום העדות הקודם והנוכחי של רה"מ בנימין נתניהו

הדיון הקודם:

החלה החקירה הנגדית של התובעת יהודית תירוש. נתניהו במענה להנחה של תירוש כי הסיקור של רה"מ עמד בראש מעייניו:
המטרה לחזק את היכולת הצבאית ושינויים מרחיקי לכת כדי להיאבק בלחצים בינל"א. ככל שאתה חזק יותר יש לך אפשרות להשיג את הדברים. כדי להשיג את זה, צריך את אמון הציבור ואת זה משיגים דרך התקשורת.
היה לי מאבק על דעת הקהל ולכן התקשורת הייתה חשובה. התקשורת שעניינה אותי זה כיוון המדיניות, צבאי, ביטחוני וכלכלי. רצו להקים מדינה פלסטינית בעזה וליד כפר סבא ושאין בעיה באיראן וכולם חשבו שיש פתרון. לכן רציתי לשנות את זה, לשנות את התקשורת שתהיה מגוונת. ביקשתי שהם ישנו את הנחות היסוד שלה, אז לא היה ערוץ 14 וגלי ישראל, זה מה שעניין אותי לכן ההתייחסות האישית לא הייתה במובן הזה.

עוד מוסיף רה"מ כי אמר שצריך ליצור גיוון בתקשורת. הגיוני שכפוליטיקאי יהיה לו אכפת מהסיקור, אך הוא לא עסוק בסיקור כל הזמן בניגוד לאחרים.

אני נתון להיקף אדיר של התקפות אישיות, היקף שאין לו הקבלה בתולדות המדינה וספק אם יש לו הקבלה בתולדות הדמוקרטיה. לא השוותם את זה לפוליטיקאים אחרים. אם זה מה שבאמת מעניין אותי הייתי צריך לקחת אגף בפנטגון כדי לטפל בכך, אבל מה שמעניין אותי באמת זה עיקרי המדיניות שתקבע אם נחיה או נמות פה. ואני רוצה לומר, לא אמרתי שאני לא מתעסק בכך, אמרתי שהחשיבות וההיקף של הפעילות זה דבר שולי וזה נעשה יותר שולי במהלך השנים.

במהלך הדיון הודתה בעצמה עו''ד תירוש את מה שרה"מ אומר כבר שנים: "את הסרגל של פוליטיקאים אחרים לא עשינו"

הדיון מהיום:

התובעת תירוש מאשימה את רה"מ שהוא עוקב אחר משפטו שלו (לא יאומן!!) לאחר שהפנה לדברי החוקר צחי חבקין מעדותו. עו''ד חדד לא נשאר חייב ונגע בנקודה רגישה:

נתניהו: אני מפנה לצחי חבקין, הפניות לוואלה זה חריג כלפי מטה.
‏תירוש: רשמנו שאתה עוקב אחרי המשפט.
‏חדד: נו ברור שיעקוב. השנאה מקלקלת את השורה.

התובעת תירוש מתעסקת בזוטי זוטות: צילומיו של נתניהו בתקשורת ומי בוחר את התמונות, הוא או הגברת נתניהו. מפאת רחמים על התובעת תירוש, את הציטוטים הללו תוכלו למצוא בפרוטוקול המלא. פשוט בושה.

נתניהו מטיח בתביעה שהם לא בדקו היענות וסיקור (כך גם מעידה על עצמה תירוש). מוסיף שהחשיבות שייחס לכתבות בתקשורת ירדה עם השנים

תירוש: עד כמה אתה ריכוזי בתחום הסיקור שלך? משחרר חבל לדוברים או ריכוזי?
‏נתניהו: ביחס לעצמי, לא בדקתם היענות וסיקור. החוקרים עצמם אומרים את זה, כל הבסיס של העבירה הפיקטיבית לא בדקתם והחוקרים עצמם מספרים את זה. עשיתים את זה מהאוויר. לא בדקתם את עצמכם, איך אתם מתדרכים את הדוברים שלכם, אין לי טענות אליכם, זו זכותכם. בקדנציה הראשונה שלי לא הייתי מנוסה, אז הייתי מייחס חשיבות לכתבות ועם השנים זה ירד, כי זה בלתי אפשרי. וגם גיליתי שזה פחות חשוב ולכן מידת ההתעניינות שלי וגם הריכוזיות שלי הלכה ופחתה.

רגע חשוב מאוד של גילוי דעת של השופטים פרידמן-פלדמן ובר-עם:

עו"ד חדד: אנחנו כבר ישיבה שנייה בתיק 4000, צריך להתקרב לתיק.
‏השופטת פלדמן-פרידמן: אין עבירה פלילית בדוברות.
‏השופט בר-עם לתירוש: גבירתי, מתי נגיע לתיק?​

משפט נתניהו: ראש הממשלה קיבל מעטפה סודית והודיע שעליו לצאת מיד.
אמס
IMG_20251125_112658_806.jpg

מוטי קסטל:
בערוצי האויב כבר התעדכנו. רה"מ נתניהו יצא מאולם ביהמ"ש להתייעצויות.

אם היה יעד מסוים על הכוונת - הוא קיבל כעת אזהרה וזמן להתארגנות.

משפט נתניהו - סכנה לביטחון המדינה!

דסק_ינוניוז:
נתניהו חזר לאולם בית המשפט לדקה קצרה ואז התכנס ביחידות יחד עם השופטים בלשכתם לדון בבקשה לסיים את הדיון ב-13:00.

נתניהו אמר: "יש התפתחויות שאני לא יכול לפרט ברמה המדינית הגבוהה"

עמית סגל:
נתניהו לשופטים בתחילת עדותו הבוקר:
‏עשיתי מאמצים גדולים מאוד לקיים 3 ימי עדויות בשבוע כולל דחיית דיונים קריטיים בנושאים שהציבור לא מודע אליהם. זה על סף הבלתי אפשרי לעשות את זה שלוש פעמים בשבוע

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה