השקעות משקיעים בשוק ההון? אל תשכחו לקחת בחשבון את האינפלציה

• הוסף לסימניות
דובר כאן רבות בפורום על הרווחיות של מכירת דירה והשקעת הכסף בשוק ההון.
מפליא לראות שאף אחד מהכותבים לא התייחס לשינוי במדד!
כשמחזיקים נכס , השווי שלו צמוד למדד המחירים לצרכן, שמתעדכן מידי שנה,
מה שאין כן בהשקעה בשוק ההון, שבה האינפלציה שוחקת אחוזים מסוימים, גם מהקרן וגם מהרווח.
כלומר, אם הרווח בשוק ההון יהיה 7% נומינלי (כלומר באופן רישמי זה הסכום שיתווסף לכם לחשבון),
בפועל הכסף שלכם יכול לקנות פחות דברים בגלל שהמחירים עלו באותה תקופה,
מה שמוריד את הרווח בערך ב-3% בשנה, תלוי ברמת האינפלציה.

• הוסף לסימניות
הנתונים שכתבת פה לא נכונים.

נכס נדלני לא צמוד לשום מדד.
וגם מניות לא צמודות לשום מדד.
אבל למשל אם קנית מניה של חברת קוקה קולה, והמדד עולה אז כמובן שחברת קוקה קולה כל עוד יש לה ביקוש גדול למוצרים שלה, תמכור את מוצריה ביותר יקר בהתאם לעליית המדד, ולכן כמובן שהרווחים שלה יגדלו בהתאם.

בנכס נדלני זה הרבה פעמים יכול להיות בדיוק הפוך, דווקא בגלל שהאינפלציה עולה ובנק ישראל מעלה את הריבית, והמשכנתאות מתייקרות, והמחיה עולה יותר, אז יש פחות אנשים שיכולים לרכוש דירה, ולכן מחירי הדירות בהחלט יכולים לרדת בזמנים כאלו.

ויש עוד הרבה מה להרחיב בנושא.

• הוסף לסימניות
מפליא לראות שאף אחד מהכותבים לא התייחס לשינוי במדד!
כשמחזיקים נכס , השווי שלו צמוד למדד המחירים לצרכן, שמתעדכן מידי שנה,
מה שאין כן בהשקעה בשוק ההון, שבה האינפלציה שוחקת אחוזים מסוימים, גם מהקרן וגם מהרווח.
כלומר, אם הרווח בשוק ההון יהיה 7% נומינלי (כלומר באופן רישמי זה הסכום שיתווסף לכם לחשבון),
בפועל הכסף שלכם יכול לקנות פחות דברים בגלל שהמחירים עלו באותה תקופה,
מה שמוריד את הרווח בערך ב-3% בשנה, תלוי ברמת האינפלציה.
מקובל לקרוא למניות נכס ריאלי, כי הוא בדיוק כמו שק אורז, רק יותר מפוזר.

• הוסף לסימניות
רק לשים לב, שמדובר בצעד דרמטי שעשוי להיות מסוכן למשפחות רבות, וראוי לעשותו (אם) רק לאחר הבנה עמוקה וכולי האי ואולי.

• הוסף לסימניות
הנתונים שכתבת פה לא נכונים.

נכס נדלני לא צמוד לשום מדד.
וגם מניות לא צמודות לשום מדד.
אבל למשל אם קנית מניה של חברת קוקה קולה, והמדד עולה אז כמובן שחברת קוקה קולה כל עוד יש לה ביקוש גדול למוצרים שלה, תמכור את מוצריה ביותר יקר בהתאם לעליית המדד, ולכן כמובן שהרווחים שלה יגדלו בהתאם.

בנכס נדלני זה הרבה פעמים יכול להיות בדיוק הפוך, דווקא בגלל שהאינפלציה עולה ובנק ישראל מעלה את הריבית, והמשכנתאות מתייקרות, והמחיה עולה יותר, אז יש פחות אנשים שיכולים לרכוש דירה, ולכן מחירי הדירות בהחלט יכולים לרדת בזמנים כאלו.

ויש עוד הרבה מה להרחיב בנושא.
בתכל''ס למקצועי בלבד, לא כ''כ הבנתי
אם אני רוצה להגיע 112.00 ש''ח לחתונת ילדי. משקיע בקרן השתלמות ועשיתי חשבון שכדי להגיע ב20 שנה אני צריך להשקיע 175 ש''ח כל חודש בהנחה שזה יניב 9% בניכוי דמי ניהול 0.40 (אל תיכנסו לדוגמא כי זה רק דוגמא, אני שואל עקרונית)
איך למעשה והאם אני צריך לחשבן גם את האינפלציה?

תודה רבה!

• הוסף לסימניות
אם אני רוצה להגיע 112.00 ש''ח לחתונת ילדי. משקיע בקרן השתלמות ועשיתי חשבון שכדי להגיע ב20 שנה אני צריך להשקיע 175 ש''ח כל חודש בהנחה שזה יניב 9% בניכוי דמי ניהול 0.40 (אל תיכנסו לדוגמא כי זה רק דוגמא, אני שואל עקרונית)

תודה רבה!
אפשר להפחית את האינפלציה הצפויה מהתשואה הצפויה וכך לקבל את התוצאה תוך כדי התחשבות באינפלציה שתהיה עד אותה עת.
לדוגמה אם המדד צפוי להניב 9% לשיטתך והאינפלציה השנתית הממוצעת תהיה נניח 3% אז ניתן להזין במחשבון תשואה של 6% בלבד (ולא 9%, מכיוון ש9% יעניק לך תוצאה ללא התחשבות באינפלציה).

כך התוצאה תצא כח קניה ריאלי של הסכום שכיוונת אליו.

• הוסף לסימניות

תודה רבה!
אם המטרה שלכם להגיע ל112,000 ש"ח לפי מה שאפשר לקנות עם זה היום, אז אתם צריכים לקחת בחשבון שבעוד 20 שנה תצרכו סכום של 166,000 ש"ח.
שהם לפי חישוב אינפלציה שנתית ממוצעת של 2% יוכלו לקנות לכם מה שהיום אפשר לקנות עם 112,000 ש"ח.

ולכן את הסכום החודשי שאתם משקיעים וכו' תחשבו בהתאם למטרה של 166,000 ש"ח.

• הוסף לסימניות
אם המטרה שלכם להגיע ל112,000 ש"ח לפי מה שאפשר לקנות עם זה היום,
בלת''ק:
אחד שרוצה להכניס סכום חד פעמי של 20,000 במדד
היכן הכי מומלץ.
כלומר המדד הוא אותו המדד.
רק השאלה היא מי נותן דמי ניהול מוזלים ?

• הוסף לסימניות
בלת''ק:
היכן הכי מומלץ.

• הוסף לסימניות
בלת''ק:
היכן הכי מומלץ.
השאלה היא לא הכי ברורה לי.
ויש אינסוף אפשרויות השקעה מצוינות, וזה צריך להיות מותאם לנתונים ולצרכים שלכם.

• הוסף לסימניות
השאלה היא לא הכי ברורה לי.
ויש אינסוף אפשרויות השקעה מצוינות, וזה צריך להיות מותאם לנתונים ולצרכים שלכם.
הכי פשוט
אחד שרוצה להשקיע במדד אס אנד פי 500.
מי מציע דמי ניהול הכי מוזלים

• הוסף לסימניות
הכי פשוט
אחד שרוצה להשקיע במדד אס אנד פי 500.
מי מציע דמי ניהול הכי מוזלים
אז יש גם הרבה דרכים להשקיע במדד S&P 500 וזה לא רק שאלה של דמי ניהול.

• הוסף לסימניות
אז יש גם הרבה דרכים להשקיע במדד S&P 500 וזה לא רק שאלה של דמי ניהול.
נכון.
אבל לגבי המדד עצמו אין משנה סדורה מה עדיף.
כי שנה אחת מיטב עדיף ושנה אחת הראל וכדו'.

רק דמי ניהול ניתן לדעת בוודאות שהאחד עדיף ממשנהו כי דמי ניהול יותר זולים.
נכון ?

• הוסף לסימניות
נכון.
אבל לגבי המדד עצמו אין משנה סדורה מה עדיף.
כי שנה אחת מיטב עדיף ושנה אחת הראל וכדו'.

רק דמי ניהול ניתן לדעת בוודאות שהאחד עדיף ממשנהו כי דמי ניהול יותר זולים.
נכון ?
אם את מדברת על קרן השתלמות או קופת גמל להשקעה וכדו' אז את בערך צודקת.
אבל כאמור יש הרבה דרכים למשקיע כדי להשקיע במדד S&P 500, וזה לא חייב להיות דרך אחת החברות האלו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה