שוק ההון משקיע פאסיבי! , מוכן למבחן קצר... הדבר הכי מגניב שראיתי!

• הוסף לסימניות
מבחן מעולה 87
יש שאלות מיותרות לדעתי
ושאלות מחכימות בהחלט
ומושגים שטוב לדעת
(ואני משקיע חצי פאסיבי, אולי לכן)

• הוסף לסימניות
אחלה שאלון!
30/30, לרוץ למנף X5???;);)
לא לרוץ אף פעם.
משקיעים פאסיביים אף פעם לא רצים... לכלום.
מה שנקרא:
נצחת בקרב, אך הפסדת במערכה.

או בלשון מושאל מבעל החובת הלבבות:
'שבתם מן המלחמה הקטנה שוללים שלל, התעתדו למלחמה הגדולה.'

• הוסף לסימניות
תודה על השאלון.
קיבלתי 97% (פישלתי בשאלה 19)

Screenshot_20260124-225339 (1).jpg

• הוסף לסימניות
לא הייתי אומר שכל משקיע פאסיבי צריך לדעת הכל אבל חמוד
אני נגוע קיבלתי 90

• הוסף לסימניות
ייש"כ על היוזמה! יפה ממש!
כפי שכבר כתבו יש שאלות פחות רלוונטיות (מדד שארפ וכדו')
נדמה לי שכתבת שזה נועד גם להעשיר את הידע של המשקיע הפאסיבי לכן אני הייתי מכניס במקומם שאלות חשובות כגון: מהו החיסרון בקרן סל ממנופת, מה החיסרון במינוף רגיל בשוק ההון וכדו'

• הוסף לסימניות
יפה מאוד!
קיבלתי מעט פחות מהמצופה...87%
האם זה אומר שאני צריך עוד כמה חודשים של מעקב אחרי הפורום לפני שאהפוך למשקיע פסיבי?
א"כ, יותר נכון לקרוא לזה השקעה אקטיבית (בדרך להשקעה הפסיבית)...

• הוסף לסימניות
שאלון חמוד מש
לא הכרתי 90% מהמושגים ובכל זאת 80% תוצאה נכונה, איך זה?
א. הבנת הנקרא טובה...
ב. ב90% מהפעמים התשובה הנכונה היא התשובה הכי ארוכה...

• הוסף לסימניות
שאלון חמוד מש
לא הכרתי 90% מהמושגים ובכל זאת 80% תוצאה נכונה, איך זה?
א. הבנת הנקרא טובה...
ב. ב90% מהפעמים התשובה הנכונה היא התשובה הכי ארוכה...
זה בדיוק הנקודה.
כל אחד צריך להבין שלהיות משקיע פאסיבי, זה לא מצריך להיות גאון.

• הוסף לסימניות
נחמד מאוד, וגם מחכים. קיבלתי 93% בהיותי קורא 'הסולידית' בעבר. אך לא הכל הבנתי באמת.
בקשר למרווח ההיצע - ביקוש. האם כשקונים קרנות גנריות (SP500, ת"א 125) זה גם שייך? ומה הכוונה שיכולים להפסיד מיד ברכישה?
וכן בבדיקת נזילות הקרן בטרם הרכישה, כדי לא להיתקע איתה במכירה. בחיי לא נתקלתי בקושי למכור קרן סל. פשוט לוחצים על מכירה, וזהו.
אשמח לכל מי שיחכים אותי. אין עליכם.

• הוסף לסימניות
קבלתי 100
לא מסכים עם שאלה 8 (עם עצם השאלה).
אבל זה די ידוע איך שבתי ההשקעות והבנקים מהנדסים את התודעה בתקשורת (והאקטיביים יבינו) כך שלא היה היכן לטעות.
נ.ב. סוחר אקטיבי לא מכיר את המושג "תיאוריית השוק היעיל" ובוודאי לא פועל על פיה - כלומר אין לו כזה תיאוריה.
זה מונח של המשקיעים הפסיביים כהתנגדות לאקטיביים.
לאחר שממציאים כזה מונח אפשר להתחיל לנתח אותו [וכמובן מצד אחד].

בכל אופן תודה.
צילום מסך 2026-01-27 210742.png

• הוסף לסימניות
בלת"ק
@העץ הרענן תודה על הרוח הרעננה שאתה מכניס לפורום!!
אם היה לך פרימיום, הייתי כותב לך בדירוג..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה